Kayınvalide sorunu

Hayır kardeşini falan dinlemedi boşanma meselesi ya da ayrı evde yaşama meselesi şuan kapandığından üzeri kapandı ayrıntılı şekilde kesin karar şu değil de bu diye bir karar verilmedi.Yanlış düşünüyorsunuz

Biz Allahtan aynı şehirdeyiz. Bizde öyle normaldede gelip gitme olmuyor açıkcası. Ama öyle iki ay olsa. Bizim evde huzur olmazdı sanırım

Bizimkiler (yani esimin tarafi) uzakta otururken en fazla gelip bir hafta kalirdi. Daha cok 4-5 gün. Burda problem gelip kalmalarindan cokta kendi beceriksizliklerini ve huzursuzluklarini gelip sizin eve yansitmalari. Yoksa hepimizin dediginiz gibi ailesi var. "Ceviremiyoruz." Diye birsey de olmamali. Kalici cözüm bulmak esinin ve kardesinin sorumlulugu. Sizin degil. Sizin rizaniz olmadan aylar icinde eve alamazlar. Bu elti icin de gecerli

Ben gelip kalmalarini istemezdim. Uzak olsalarda en fazla bir hafta tahammul edebilirim. Kendi ailemle bile iki ay kalmak istemem ev ev ustune olmaz bir sure sonra bir kavga patlak verir. Tabi sizde boyle bir durum yok kalmalarinda da bir sakinca gormuyorsunuz her sene olmasi mi problem ben anlamadim ki olayi hem memnunsunuz hem degilsiniz.

Biz, hepimiz ayni sehirde oturuyoruz. Yalnizca hasta olurlarsa, yatili olarak bize gelip birkac gün kalma durumları olusur. - Çok şükür öyle bir durumlari da olmadi bu güne kadar - Babalarimiz da hayatta degil üstelik. Ona ragmen, hic yatili kalmak istemezler. " Biz ikide bir tuvalete kalkiyoruz, sizi uyandiririz , sabah işe gidiyorsunuz " derler, zaten duvarlar kagit gibi ince, özel hayatlar cok etkileniyor. 75-76 yasinda kadınlar, gayet kendi baslarina kaliyorlar. Nasıl alistirirsan öyle gider.

Benim ailem veya eşimin ailesi hiç aylarca gelip kalmadı. Gelecekte sizde kalırız pazarlığını da yapmadı. Gelmek isteseler ben sevinirdim işin aslı ama kendi ailem ve onun ailesi kendi kendilerine yetme gayretinde. Hatta biz o kadar yaşlı değiliz çok şükür diye düşünüp mutlu oluyorlar. Buradan uzak en ufak bir şey olsa zaten kimse onları yalnız bırakmaz. Ama sizin durumunuz farklı. Burada karşı taraf muhtaç değilken, huzurunuzu da düşünmeden plan yapmışlar. Kayınvalide iyi niyetli değil diye yazmışsınız.

Ailesi yıllarca her kış gelme planı olsaydı kendi ailemi de onlardan sonra çağırırdım ve onlar kadar kendi ailemin de böyle hakkı olduğunu farketmesini sağlardım. Tartışmadan, yaşayarak görerek bir çözüm düşünmek en iyisi.

Size ailen gelsin, istediği kadar kalsın diyor eşiniz, çünkü kendi ailesinin baştan planlarını biliyor ve siz hayır demiyorsunuz. Kendi ailesinin gelebilmesi için söyleniyor. Siz kendiniz demişsiniz eşimden çekiniyorum diye.
Şimdi burada ne kadar korkutucu geliyor size. Bunun tek çözümü konuşmak ve anlaşmak. Eğer konuşamıyorsanız da kendi ailenizden yardım istemek.

Ben bunu alıikanlık haline getirmelerinden memnun değilim, her yıl yapmaya başladılar artık bu şekilde.Ve gitgide annesi daha da çok kalmak istiyor. Eşim istemiyor biz nasıl bi yol izlemeliyiz diye fikir alayım dedim. Valla burdaki insanlar içimi kararttı.Olan olmayan her kötü şeyi kafalarından yazmışlar

Benim kaynanamda böyle dedi ben rahat edemem ayrı evde yaşarım tutarsınız bana bi ev dedi her şey çok güzeldi.ertesi gün kaynımla konuşmul yok ben nasıl kalayım dedi. Şuanda öylr bi durum gözükmüyor zaten o meseleleri kapattı bir süredir ama yine açarsa mecbur daha açık konuşucsz gibi duruyor.

Öyle de değil aksine kendi de yardımcı olur ama özel falan kalmıyor birde kıskanö dediğim gibi eşim bana bir şey yapsın kendine de bekler. Hediye olsun bir sözcük olsun
hangisi beklemiyor, hepsi aynı . ama eltinizin surat asma hakkını ben öyle biri değilim diyerek küçümsemeniz hoş değil , kadın evinde mutlu değilse suratını asar. herkes asmalı ,

Acik acik konusacaksiniz rahat edemiyoruz ayni evde bu sene gelmeseniz ya da bi ay kalsaniz diye size ne uyarsa. Dedigim gibi ben en bastan kabul etmezdim o yuzden boyle problemlerim olmazdi basta hata yapmissiniz simdi duzeltmek icin cabalayin bari.

Ya işte biz konışuyoruz ayrı ev tutarız dedik burdan kim olsa anlar aynı evde istemeidğimizi kaynım yok biz seni isteöez olur muyuz diye bizi de katarak konuşuyor bu konuları derdimiz ondan yoksa biz rengimizi belli ettik

Ay ne kadar iyisiniz butun yil sizde kalcak desenize annemler diceksiniz lafi yapistircaksiniz. Acik acik soylemis olmamissiniz demek ki tamamen acip soyleyin biz bu kadar ay ayni evde kalamiyoruz diye.

Ay ne kadar iyisiniz butun yil sizde kalcak desenize annemler diceksiniz lafi yapistircaksiniz. Acik acik soylemis olmamissiniz demek ki tamamen acip soyleyin biz bu kadar ay ayni evde kalamiyoruz diye.
Öyle olacak artık başka çare yok gibi görünüyor.Bana da saçma geliyor bqzı şeyler ama fevri davranıp evliliğimi bozmak istemiyorum

Bazen bir saatin bile çok önemi vardır.
Oksijensiz kalma s ve birden bulmuş gibi düşünün
Haklısınız ona bisey demiyorum tabi ama konu sahibi aslında kayinvalidesinin iyi biri oldugundan bahsediyor. Evet uzun sureli olunca rahatsiz olur herkes ne kadar iyi olursa olsun ama boyle bir duzene girmislerse de durduk yere problem cikarmasi hos olmaz . Basindan beri kabul etmis gecinilmis simdi birden artik istemiyorm dese olmaz gibi yani sirf eş tarafi diye herkes anlasmasn uzak dursun diye birsey yok ki hayatta herkesin fedakarlik noktasi oluyor sonucta buna değen kisilerse sorun yok benim icin iki gunluk dunya

O zaman kaynınıza kendi adına konuşması gerektiğini,sizin aynı evde rahat edemediğinizi açık açık söyleyeceksiniz.Bu şekilde her sene her sene olmuyor diyeceksiniz.Temelli olmasa bile sadece kışın geldiklerinde sezonluk ev tutsunlar.Yıllık kontrat yapılmadan,günlük ya da sezonluk tutulan evlerde var.Ha kaynınız cebinden para çıksın istemiyorsa o zaman her kış 4 ay kendisi bakacak,sizin adınıza konuşmayacak.Tabi burada en büyük iş eşinize düşüyor.Kardeşiyle ve ailesiyle onun konuşması gerek.

Ne benim ne eşimin ailesi bir hafta on günden fazla kalmaz. Bayağı da uzak şehirlerdeyiz, on senelik de evliyiz.

Bakın siz konunuza bu uzun kalmalardan rahatsız olduğunuzu, eşinizin üzerinizde baskı kurmaya çalıştığını, bir şey diyemediğinizi söylediğiniz için o yorumlar yapıldı. Madem mevcut durum size normal geliyor, devam edin o zaman. Arada bir de bahane uydurursunuz gelmezler.

Aileniz geldi 2 ay kaldı.

Aileniz evinizi yol geçen hanına çevirdi mi? Kafalarına estiğinde çat diye gelir 3 ay kalırlar mı? Sizin evinize düzeninize güvenip hayatları hakkında kararlar alırlar mı? Hadi yaptılar, eşinize yeterli olur mu onunla aynı fikirde olmanız? Eşimin ailesi böyle böyle ama karım benle aynı fikirde neyse ki ya der geçer mi?

Ben kendimi tam ifade edemedim sanırım neyse.Zaten ailelerinizde böyle uzun gelelim kalalım demiyorsa böyle sorununuzun olmaması çok normal.Bizimkiler öyle değil maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…