Kayınvalide sorunu

Öyle de değil aksine kendi de yardımcı olur ama özel falan kalmıyor birde kıskanö dediğim gibi eşim bana bir şey yapsın kendine de bekler. Hediye olsun bir sözcük olsun
Kendisi de yardim ediyorsa idare edin bence de 2 ay. Tabi yilin yarisi durumu olursa kabul etmezsiniz. Bastan demissiniz zaten sirarlarsa ev kiralariz sana ayri der gecersiniz umudu olmasin. Onun disinda esiniz anlayisliymiş idare edin derim

Ben kendimi tam ifade edemedim sanırım neyse.Zaten ailelerinizde böyle uzun gelelim kalalım demiyorsa böyle sorununuzun olmaması çok normal.Bizimkiler öyle değil maalesef.
Ben eşime en başından beri uzun misafirliklerin bana göre olmadığını, daha bireysel olduğumu, kalabalıkları çok sevmediğimi söyledim zaten. Ayrıca eşimin ailesinin de farklı konularda beklentileri oldu ama işime gelmeyeni kabul etmedim. Kalma konusunda da beklentileri olsa eşim kırılacak diye düşünüp kendimden ödüm vermezdim. Ben eşimin ailesinden değil kendimden yola çıkarak size yorum yazdım ama size göre olmadığını söylüyorsunuz. Diyecek bir şey kalmıyor.

Herkesin insanlığı kendine, kendini eltinle kıyaslama, sevabı günahı var bu işin. O kötü diye sende kötü olma. Elbette işin zor, fakat biraz politik olmayı dene. 2-3 ay idare edilir, boşanma konusu açılınca , yakınlarda bir ev bakalım sana hem seninde kendi alanın olur hem bizde sana yakın oluruz de .

Yine yeni üyelik açıp sorununu paylaşan, sonra destek isteyip eleştirilerde karşıdakini kötü diye algılayan ve sonra vicdan yapıp birden üyelik iptaline başvuran sayın üye. Lütfen sakin olun. Burada yorum yazanlar size yardım amaçlı yazıyor. Buraya yıllardır yazılan mesajların açılan konuların birikimi bu.

Siz kendi cümlelerinizle kendi probleminizi ve hayatınızdaki rol çalan insanları yazdınız.
Kayınvalideniz veya eşiniz, siz, biz kötü insanlar değiliz.

Umarım her şey gönlünüzce olur.

Bana göre aileler birbirilerine yakın, tanıdık yerden evlendirmeli çocuklarını. Çocuklar da ailelere yakın oturmalı. Her aile birbirine saygı duymalı. Kimse emrivaki yapıp kendi ailesini diğerinden üstün tutmamalı.

Umarım ama umarım şu sorunu yaşamazsınız. Çok sonra aileniz yaşlandığında ve gidecek bir yere ihtiyaçları olup da size gelmek istediklerinde yer eşiniz kendi ailesini bahane edip sizinkiler için başka çözüm aramaz.

Elti en iyisini yapıyor. Size de tavsiye ederim. İnsan kendi evinde de rahat edemeyecek mi yahu? Kendi evinde de rahat edemeyecekse nerde edecek? Bu insanlar niye çocuklarının evine gelip bu kadar uzun kalıyor anlamıyorum ya hiç mi anlayış düşünce diye bi şey yok. Benim ailem geldi simdi o da sadece annemle kiz kardesim, babam gelmedi bile. Onlar da 14 saatlik yoldan geldikleri halde 1 hafta kalacaklardı. Israrımız sayesinde ancak 2 haftaya çıkarabildik kalma süresini. Yalvarsan aylarca kalmazlar. Esimin ailesinde o düşünce asla yok ama çok şükür ki işlerini bırakıp gelemiyolar onlar da. Allah korusun onlarin gelmesinden gram düşünmezler ayni bu konulardaki gibi aylarca dururlar.

Anne hakkiysa onlarin annesi sizin degil.
Tutsunlar ayri bir ev gidip baksinlar annelerine
Uzaktan kumandayla anne bakmak ne guzel.

Kabul etmeyin , herkes kendi evinde yaşasın ...

Ben kabul etmem şahsen asla ameliyat sağlık sorunu başka bir şey olursa o ayrı.Kaç yaşına gelmiş boşanıp çocuklarının düzenini bozacağına otursun evliliğini tamir etsin ! Benden ziyade eşimde kabul etmez kendi ailesini de benim ailemi de öyle 2,3 ay filan. Böyle bir şey yaşasak Alternatif çözüm üretiriz ev tutar diğer kardeşlerle masrafları bölüşürüz gideriz geliriz ilgileniriz. Eşimin adına da cevap verdim çünkü bu konuda çok net böyle o da. Ev bizim için özel alanımız biz öyle bakıyoruz. Benim kayınvalidemle böyle sorunlarım yok kendi evi barkı var ama böyle bir şey olsa bile evladım rahatsız olmasın düzenleri bozulmasın diye asla gelmez önce bizi düşünür sağolsun. Bu bencil kaynanaları da anlamıyorum ! Siz evlenmeden önce kışı nasıl geçiriyordu onu cevaplamamıssınız?

Evime geldikleri için ben dayanamıyorum aslında. Onlarla sürekli oturacağıma gereksiz muhabbetlere gireceğime kendime iş çıkarıyoprum. Onlar da bundan memnun oluyorlar açıkçası. Yoksa bana göre evde öyle misafir varken sürekli orası burası deyiip yanımda oturmayan biri olsa ben alınırım yanımzdan kaçıyor derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…