Kayınvalide sorunu

Köyde neden zor olsun ki kış şartları? Cimrilikten yıkılacak yer arıyor gibiler. Yetmezmiş gibi boşanınca da teker teker gelecekler bu sefer 4 ay biri 4 ay diğeri. Aman bu evlilik devam etsin bence bari tek seferde 4 ayda kurtulursunuz.

Kışın köyde zor olacak bir şey yok ki,yazdan odunu yığsınlar,yiyecekleri depolasınlar. Sobayı yakıp başucunda oturacaklar neyi zor köyün? Kaç defa gittim kaldım haftalarca. Mis gibi yaşam.

Aileniz de gelsinler kalsınlar diledikleri kadar o vakit. Beyefendi don atletle dolaşamadığı günleri, kimsenin hizmetini görmeden rahat geçirdiğiniz günleri özlediğinizden daha çok özleyecek. Hadi deneyin cesaretiniz varsa.

Bu tarz ilişkiler her iki tarafin da yararına olduğunda katlanilabilir. Mesela siz calisiyor olsaniz kayinvalideniz cocuga baksa evde islerin ucundan tutsa gibi. Aksi hâlde anlattiginiz durum zor gerçekten. Bütün gun siz de evdeyseniz hep beraber kış günü kapali ortamda vakit gecmez ki... Allah yardimciniz olsun.

Kayınvalide, kayınpeder boşanirsa kışın kaldıkları günleri ararsınız. Benim kayınvalidem de bir ara boşanma lafı etti, arada şiddet falan yok bu arada, karşılıklı huysuzluklar, yıllardır süre gelen.
Kayınvalidemin amacı da bizimle kalmaktı ama eşim beraber kalmayı düşünüyorsan bu olmaz, bizim yaşadığımız şehirde de tek başına ev tutup düzen kurmak için aylık ciddi bir para gerekiyor, ben yine tek başıma bunun sorumluluğunu alamam, kendini boşanma için doldurma, oturup konuşalım babamla da dedi. Konuşmaya gerek kalmadan kapandı o konu. Bir ay bir yıl değil yıllarca sürecek bir şey için öyle yaparım ederim demeden oturup bir düşünsünler. Öyle eşleri üzerinden garip anam muhabbeti yapmasınlar. Kayınvalideye ev tutulsa kayınpeder yine gelecek, Evet tutulmayla bitmeyecek işiniz.

Allah yardımcınız olsun öncelikle. Gerçekten bu bir gün herkesin başına gelebilecek bir şey. İnşallah en kısa zamanda halledersiniz istediğiniz şekilde. Ben açık sözlülük ile bu tarz bir durum aştım.

Geçen Kvler şehir dışından yeni geldiler. Daha 1 hafta olmamış ,davet edilmediği için küslükler oluşmuş darılmalar olmuş. Benim hiç haberim bile yok. Neyse davet ettim geldiler. Kp biraz huysuz bizim. Gittikleri tatilde pek rahat edememişler. Kv dedi ki “ Ben kimse ile yaşayamam sadece senin eltinle oturursam otururum (10 yıl birlikte oturmuşlar). Sende kp dayanamazsın dedi “

Bende “Aynen anne babam zor bir adam bende sabırsız biriyim. Haklısın ben çok geçinemem dedim “. Şimdi o da rahat bende rahat. Çünkü kp ile hiç kimse anlaşamıyor. Bir kv çekiyor. Diğerleri de yaşlıdır diye ses etmiyorlar.

Demem o ki rahatsız olduğun bir şey olursa dile getir. İnşallah anlaşılırsın ve bu durumdan kısa zamanda kurtulursun

Aynı evde nasıl mesafe koymayı düşünüyorsunuz? Mümkün değil öyle bir şey. Orta yol dediğiniz nedir onu zaten anlamadım. Kalmasında sorun yok madem hürmette de kusur etmeyeceksiniz. E mesele ne o zaman? Bu bakış açınızla kendi meselesiniz çözümsüz bıraktınız

eltinizde kalıyor diye sizde de kalmak zorunda değiller, o onların sorunu demek ki onlar halinden memnun. siz evlenmeden önce nasıl idare ediyorlarsa öyle idare etsinler , ördek ailesi gibi sürekli bir arada yaşamayı anlamıyorum, bunu isteseydiniz en başta hiç ayrı eve çıkmaz kendilerinin evinde yaşardınız. baştan nasıl başlarsa öyle gider ...açık açık eşinize her kış her sene bizde geçirilmesini istemiyorum rahatsızım demeniz lazım . eşinizle konuşmadığınız şey içinde eşinize kızmaya kırılmaya hakkınız bile olmaz. nasılsa sesi çıkmıyor idare ediyor diye etinizden budunuzdan da sonuna kadar faydalanırlar. herkesin ev düzeni var . sağlık sorunu yok özel bir durum yok tamamen keyfi bir şekilde olmaz bu işler.

sizi değil kardeşini dinlemesi ne büyük hakaret yahu... resmen aileme bakan hizmet eden biri olsun yemeğim yapılsın diye evlenmiş. siz böyle düşündükçe eşinizle aranız bozulur. eşinizin böyle davranmasına bir sebepte sizsiniz yazdığınızdan anladığım bu. kimse kimsenin annesine kötü davranamaz size kötü davranın diyen de yok . sınırlarınızı çizmeniz lazım.

Durumumuz gerçekten çok benzer. Kışın geliyorlar2 ay bende 1 hafta diğer eltim de kalıp gidiyorlar.Sırf onlarla sıkılıp durmayayım diye kendime iş buluyorum. Hergün tatlı yapıyorum. öğlen yemeği akşam yemeği,2 çocuk,temizlik derken yanlarında durmuyorum onlar da karı koca rahat ediyorlar benden sıkılmaları olmuyor filan yok gibiyim. hizmet on numara daha ne olsun.Düğer eltim de 1 hafta bile zor duruyorlar o sürede bile arada bizi oturmaya çağırıyorlar.Oğlum bizi burada unutma emi diyor eşime.. Çünkü ağırlamıyor. çünkü kayınvalidenin sevmeyeceği gibi davranıyor. Geç kalkıyor,sanki özellikle mıy mıy bir sofra kurmuyor, kayınvalideye de kendi suyunu kendi almak bile ağır geliyor. Böyle biri olduğu için onunla yapamıyor. Eltim de ben ne yaptım ki diye hemen susuyor konuşmuyor. Tamam mı desen tamam demiyor o kadar iletişimi kapatıyor. KV. kızamıyor bile ağız tadıyla

Madem kışın zor sizin oraya geliyorlar zamanında ev alsalardı da ev ev üstüne olmasaydı şimdi kiraya çıksalar ne ağlarlar paramız kalmıyor diye

Öyle de değil aksine kendi de yardımcı olur ama özel falan kalmıyor birde kıskanö dediğim gibi eşim bana bir şey yapsın kendine de bekler. Hediye olsun bir sözcük olsun
çalışıyor musunuz siz çocuğunuz var mı?
çalışmıyorsanız çalışın evdeyseniz çocuğunuza baksın

eşinize uygun bir anda böyle birşeyi kabul edemeyeceğinizi ev ev üzerine olmayacağını
ayrı ev tutulup herkesin ilgileneceğini vs bildirin

O zaman sey yapin sizin aileniz gelip size yerlessin ne de olsa esiniz gelsinler kalsinlar diyormus. Esiniz ailesi de size yerlessin hep birlikte yasayin. Hem esinizle araniz bozulmaz, hem esiniz kizmaz. En iyi orta yol bu sanki.

Eşim ailemin gelmesine bir şey demez.gelsinler kalsınlar istediği kadar diyor aksine.
Esim bisey demez aileme, diyorsunuz ama, erkeklere sorun olmuyor ki? Ne evin icinde yemek aş, camasir iş, temizlik alisveris ne hizmet artiyor, isten gelip nasil bacagini uzatip oturuyorsa yine öyle oturuyor. Erkekler kayin aileden nite rahatsiz olsun?

Benim babannem 53 yasindayken, üvey dedem vefat etti. Tutturdu," ben o eve giremem artik " diye. 3'er ay, 4 cocugunda kalmaya basladi. 2 odali bir evde yasiyoruz, Allahtan cocuklar ders calisiyor diye , bize yazin geliyor. Evimiz sobali. Yazin da anacigim tarhana, eriste yapiyor, yattigimiz odaya seriyor. Her gün toplayip serip duruyor. O kadar yoruluyormus ki simdi düşünüyorum da.

Babaannemin kasabadaki evi, bir dönüm bahce icinde kocaman bir ev. Orda, kardesleri, kardeslerinin cocuklari, sobasina kovasina yardim edecek bir sürü insani da vardi. Ne gerek vardi bize bu sikintiyi yaşatmaya? Biz o koca bahceli eve gidip de hic yasayamadik sözgelisi.

En bastan alttan almissiniz, simdi almayin artik. Babannem babamdan sonra vefat etti, onu da diyeyim size. Annem bir süre daha babaanneme bakti...

Bence sizde elti gibi davranın. Hani kayınvalideniz anlayışlı iyi biri olsa idare edin diyeceğim ama haklı olarak eşinizi dolduran mutluluğunuzda gözü olan biriyle neden aynı evde kalmak isteyesiniz ki bu kim olursa olsun.

Anne babanızı çağırın aynı şeyleri tembihleyin birebir aynı şeyleri söyleyerek 4 aynkalsınlar. Bakalım eşiniz ne diyecek?

Safsınız sizin asla ailenizi çağırmayacağınızı biliyor ortaya yem atıyor ki kendi ailesi gelebilsin. Size bak ben çağırdım ne var ki diyor ama siz eşinizden korkuyorsunuz, üstüne de çekiniyorsunuz ailenizi çağırmaya. Bir kış ailenizi dört aylığına çağırın bakalım. Denemesine ne olacak kendiniz görün. Ama cesaret yok sizde

Bütün kayinvalideler boşanmak için oğullarının evlenmesini bekliyor niyeyse.

Aileye yeni gelin gelmiyor da psikolojik danışman geliyor sanki. Herkes gelinin gelişi ile bütün derdini döküyor , rahata ermek istiyor .

Gençler kendi hayatlarını bırakıyor ebeveynlerinin evliliğini kurtarmaya uğraşıyor. Onların dertlerine çare arıyor..

Büyükler küçük, küçükler büyük olmuş.

Sinir basıyor bana böyle durumlarda..

Hayır oğlun evlenmeden boşan madem bu kadar meraklıysan da al oğlunu beraber yaşayın işte.
Oğluna gelecek kız da seni bilsin bilerek gelsin madem .
Ama yoook...

Arkadaşlar herkes o kadar üstüme gelecek yorumlar yazmış ki hangisine yazayım bilemedim.beni tanamadan eşimi tanamadan gapamazsın edemezsin yem atmış yazıyorsunuz.cesaret yok korkak. En son siz yazdınız diye yazıyorum bu arada alıntı yaptığım mesaj yanlış anlamayın.ama zaten eşim d ebenimle aynı fikirde. Yıl boyu yaşamıuoruz mesajların hepsi yıl bpyu yaşıyoruz gibi bakıyorum da.Eşimle her şeyi açık açık konuşurum o da benimle öyle.Ben anlamadım burdkai kimsenin eşinin ailesi gelip kalmkyor mu, hadi bazı aileler kendileri gelmek istemez kalmak istemez onlar zaten böyle bir derdin içinde değil.Anlamadığım gelelim kalalım özledim diyenlere sizin ve eşinin cevabı ne oluyor.Benim ailemde kaldı 2ay eşim bir şey demedi.Kimseye de hizmet etmeidm ev işleirne yardım ettiler hep eşimin ailesi de öyle geldiğinde. Benim burdaki tek sorum istediklerinde gelmek geri çeviremiyoruz alışkanlık haline getirdiler siz nasıl yapıyorsunuz? Ama anladığım kadaroyla kimsenin bueada aikesi gelip kalmak istemiyor yanında ya da az durup gidiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…