Kayınvalide sorunu

Li-moon

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
5.235
2.034
448
merhaba arkadaşlar.ağlaya ağlaya yazıyorum bu yazıyı içimi dökmem lazım.hemen konuya gireyim.

25 yaşındayım,2 yıldır çok güzel ilerleyen bir birlikteliğim var.aramız o kadar iyiki beni hiç üzmez kalbimi kırmaz.çok seviyorum seviliyorum aşkımıza çok güveniyorum.sevdiğim kasım ayında askere gitti ve uzun dönem yapacak.şuan 8inci aydayız.askere gitmeden önce ailelerimiz tanışmak istedi tanıştılar.zaten bir mahalle var aramızda sima olarak birbirlerini tanıyorlardı aileler.benim babam 15 sene önce vefat etti,sevdiğiminde babası vefat edeli 4 sene oldu.benim problemim sevdiğimin annesiyle..kısaca anlatıyım;

sevdiğimle evlilik kararı aldığımızda kendi oturdukları evin aşağısındaki evi annesi kendisine vereceğini ve orada oturmayı teklif etti bana.zorluklarını biliyorum aynı apartmanda oturmanın ama ön yargılı olmamak için annenle tanıştıktan sonra karar vereceğim dedim ve annesiyle tanıştıktan sonra şimdilik tamam dedim.sevdiğim askere gidince işler tamamen değişti.beni sürekli aradı annesi görüşelim bize gel çaya gel vs..ben kıramadım ve gittim.haftada görüştük.aslında istemedim o kadar sık görüşmeyi ama aradığındada kıramadım.belki atlatmam lazımdı onuda yapamadım.belkide bu sık görüşmeler iyi oldu ben gerçek yüzünü gördüm.görüşmelerimizde konu evlilikten açıldığında "evlenince her akşam birlikte yemek yiyeceğiz" dedi.ne ben nede sevdiğim böyle bişey istemiyorduk."ama insan bazen eşine özel yemek yapmak ister başbaşa olmak ister" dediğimdede "yok öyle bi lüks" dedi.bana dank etti bu laftan sonra ve uzak durmaya başladım.aradan uzun bi süre geçti ve tekrar görüştük."sizin aşağı evin oturma odasını şuraya yapacağım,yatak odasını buraya" gibi sözler söyledi.benim yaşayacağım evi kafasına göre planması inanılmaz sinirimi bozdu ve gerildim.sabır ettim eşyalar gelince belli olur oda düzeni dedim konuyu kapattım.aradan on dakika geçti geçmedi gene sinir etti.evinde çok fazla yapma çiçek var."şu çiçekleri senin evine koyacağım" dedi.ben normaldede yapma çiçekten hiç hoşlanmam ve bunu söyledim.öteki gelinede dedim beğenmedi almadı dedi.bende dayanamadım "onun beğenmediklerini bana mı veriyorsun" dedim bozuldu.bozuldu bozulmasına ama durmakta bilmedi.evindeki eski eşyaları senin kullanmadığın odana yığacağım dedi.hep emri vaki.çiçekleri beğenirsen al dese,eşyaları evine koyabilirmiyim dese bu kadar sinirlenmem ama bu emri vakiler beni bezdirdi.bizim oturacağımız evin bahçesi vardı "her sabah gelirim bahçeye akşama kadar çıkmam,evin anahtarını bana ver" bile dedi..

dayanamadım sevdiğime söyledim.oda sinirlendi.annesini uyardı.zaten iplerde burada koptu."satıyorum aşağıdaki evi oturmayın buraya istemiyorum" dedi.bizimde işimize geldi zaten vazgeçmiştik orada oturmaktan.sonra evi satmaktan vazgeçti kirasını alacağım sanada bir kuruş yok dedi.sevdiğimin abisi geçen yıl evlendi o evleneceğinde başka bir ev ve araba (babadan kalma) satmışlardı yaşadığı şehirden ev alacaktı.bizim aşağıdaki evde oturmamız iptal olunca abiside ev almaktan vazgeçmişti,paraları kardeşler arası pay ederiz sende yuvanı kurarsın dediler.abisi böyle deyip o haftada kendine ev aldı.hem araba hem ev arabasını kullandı.biz bunu duyunca yıkıldık.son kararlarıda paranın 3\1 peşin ödeyecek,geri kalanınıda senet yapacak mağdur bırakmayacakmış bizi..anneside abin ödemezse ben öderim diye söz vermiş ama ne kadar güvenilir sözlerine bilmiyorum.

bu eylülde bizim nişanımız olacak.2013 haziran düğün diye konuştuk.annem sevdiğimi çok seviyor ve mutlu olmamız için hep destek veriyor.

kızlar bide şöyle bir durum var..annesi sürekli benim kiloma takıntılı.insanları çok küçük gören,eleştiren bi insan.benim boyum 1.80 ve kilom 62.ama bana kilolusun deyip duruyor.bugün yolda karşılaştık yanında komşusu vardı.komşusu "maşallah manken gibisin" dedi.anneside "kızz neresi manken fazlası var,bak ben 4 kilo verdim 84 kilo oldum rejim yap" dedi bana.daha öncede buna kilo takıntıları yaptı hep.birisi beni övünce hemen küçük düşürmeye çalışıyor.bende çok üzülüyorum bugün sevdiğime söyledim yarın ben annemle konuşurum bidaha sana öyle bişey diyemeyecek emin olabilirsin,ben seni her halinle severim annemi takma dedi.sevdiğimin saçları az ve "iyice kel oldu" diye oğlunu bile eleştiriyor.sevdiğimin teyzesi beyaz tenli hoş birisi.ben bunu önceden dile getirdiğimde kadının yüzüne "beyaz tenli olacağıma kıllı olurum daha iyi" dedi.yani huyu insanları küçük görmek..sevdiğimde seni üzmeye devam ederlerse evlendikten sonra asla görüşmem ben ailemle dedi yemin etti.bunun olmasınıda istemiyorum ama görüşüp huzursuz mutsuz olmakta istemiyorum.sevdiğim iki ay önce koluna adımı yazdırdı kalıcı dövme yaptırdı.annesi çılgına döndü ve beni aradı "oğlum kendini sana iyice kaptırmış" diye bağırdı bana

benim sinirlerim alt üst oldu.yazmak istedim işte bu kadar birbirimizi severken annesi bizi sinir ediyor.kusura bakmayın uzun yazdım içim çok doldu.okuyan gözleriniz dert görmesin.sizi seviyorum

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun
sözlünün ailemi silerim demesi hiç hoş değil
ailesini silen seni de silebilir
ki aile rızası olmadan mutlu olunmaz
böyle derse ona güzel bir şekilde ikazda bulunun

Allah sabır versin canım.
Oğlan anneleri böyle oluyorlar.
Bence o da bile bile yaptı bunları, senin vereceğin tepkiyi biliyordu.
Çünkü bırak gelini normal tanıdığın insana bile desen bunları kaldıramaz.
Ama şükür ki sevgilin yanında, bu çok güzel bir şey canım.
Takma kafana, askerden dönünce bi şekilde halledilir her şey.
Mutluluklaar

Allah yardımcınız olsun

Öyle diyerek olayı biraz abartmış ama nişanlısını niye silsin ki?
Gerçekten seven insan karşındaki üzülmesin diye her şeye katlanır
Ama annesi baştan sorun çıkarmaya başlamış bile.
Annesi onları demeseydi ne olurdu sanki?
Bence asıl eş böyle olmalı!

Canım seni şafak panonuz tezkereci güzeller topiğinden tanıyorum
öncelikle durumuna üzüldüğümü belirtmeliyim
bende olsam çok sinir olurdum hep emrivaki
ayrıca emrivaki olmasa da sinir olurdum
kendi oturacağım evime neden senin artık eşyalarını doldurayım
veya neden senin istediğin gibi evimi düzenleyeyim
yok artık ya bu kadarı da fazla yani
sen eskisi kadar muhattap olma
ve seni sinir eden bi laf söylediğinde de altta kalma bence
çünkü allta kalırsan daha çok ezer
terbiyeni bozmadan cevabı yapıştır
ve bu dediklerinin hiçbirini nolursa olsun kabul etme
hayat senin, ev senin olacak özel hayat diye birşey var
evini kendi istediğin gibi yerleştirme hakkını
bunun sana vereceği mutluluktan sakın vazgeçme..

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun

teşekkür ederim cevabınız için.zaten bende istemem ailesini silmesini.uyarıyorum deme öyle diyorum ama ben görüyorum annemin yaptığı haksızlıklara ben bile tahammül edemiyorum diyor.ben genede uyarıyorum.

teşekkür ederim canım.peygamber sabrı olsa çatlardı bende dayanamıyorum.kimse bana bu yasıma kadar böyle kötü davranmadı şaşırıyorum.

Bana kalirsa annesini daha simdiden sikayet etmen biraz fazla, gün gelir ne kadar hakli olsanda haksiz duruma düsersin. Unutma senin sinir oldugun kadin onun ANNESI..
Kadin seni cözmüs seni kizdiracak 1-2 cümle söyleyip seni alabora etmek istiyor gayet sakin karsila özellikle karsisinda sakin sinirlenme. Simdilik idare et sevdigin gelince güzelce oturur konusursunuz..

Son düzenleme:

canım benim..sağol tatlım desteğin için.normalde ben altta kalmadan cevap veriyorum kibarca ama aramız bozulduktan sonra zaten kötüyüz dahada kötü olmayalım diye sabır ettim.hele bu kilo konusunda iyice gerildim.küçük düşürmesine ses etmedim.ama dayanamadım söyledim sevdiğime.oda sinir oldu.halledecek yarın bakalım.tatlım kendi hayallerimizi bozmasına asla izin vermeyeceğiz emin olduğum tek şey sevgimiz ve hayallerimiz.

teşekkür ediyorum canım güzel yorumun için

onun yaptıkları fazla değilde şikayet etmem mi fazla sizce?benimde sabrım var gururum var.aylarca sabır ettim söylemedim ben sevdiğime bişey.ama bi yerden sonra dayanmak imkansız.bence o beni çözdüğü için değil onun istekleri olmadığı için böyle davranıyor.zaten "benim hayallerimi bana sordun mu ki senin hayallerin benim umurumda olsun" demişti bana.

Kilo sorunu da ayrı bişey zaten
1.80 boyla 62 kilo normal hatta zayıf bile sayılabilir
bence kayınvaliden kıskanıyor
ondan öyle diyor takma kafana

Kilo sorunu da ayrı bişey zaten
1.80 boyla 62 kilo normal hatta zayıf bile sayılabilir
bence kayınvaliden kıskanıyor
ondan öyle diyor takma kafana

zaten uzunum diyede beğenmiyor beni yüzüme öyle dedi kadın dediğin 1.60dan fazla olmaz dedi.Allahın yarattığına laf edebiliyor.canım umursamıyorum kendimi beğeniyorum ama genede başkasının yanında rencide edince kırılıyorum.

Bence bunları büyütmemelisin canım çünkü sevdiğin insan anlattığın kadarıyla seni ailesine ezdirecek biri değil gibi görünüyor. Onun için çok önemseme çünkü buçok tipik bi kayınvalide modeli boşunada gözyaşlarını akıtma.. Fakat annesine taviz vermemelisin.. Mesafeni koruyarak onuda kırmadan içinden ne geçiyorsa söylemelisin. Erkek arkadaşının ailemle görüşmem diye sana yemin etmesi hem hoş değil hemde ben çok inandırıcı olduğuna inanmıyorum.. Evlenince işler değişir.. Kaldıki babasıda vefat etmiş.... Bu konudada erkek arkaşına taviz verme bence..

Tabi ki kırılırsın, sevdiğin annesiyle konuştuktan sonra bi daha böyle şeyler demez umarım canım

Allah sabırlar versin canık bu kayınvalidene bir uğraş bulmak lazım.. eli boş size sarıyor gibime geldi..

büyütmemeye çalıştım ama insan bi noktadan sonra dayanamıyor.dayanamadım.şuan zaten çok mesafeliyiz ama bana genede laf sokmaları devam ediyor.çok zor işler çok

Haksizsin asla demedim sadece biraz sabret dedim sevdigin gelene kadar. Madem bu kadar üzülüyorsun görüsmezsin olur biter sonradan kendisi pisman olur.

sabır ediyorum canım.görüşmüyorum zaten şuan.yolda görüşüyoruz iki dakikada laf sokuyor yetiyor zaten

arkadaşlar bide sevdiğim 2 ay önce koluna adımı yazdırdı kalıcı dövme yaptırdı.annesi bunu görünce çılgına dönmüş.beni aradı "oğlum iyice kendini sana kaptırmış" dedi

tipik kayınvalide modeli hiç şaşırmadım
senin tek avantajın erkek arkadaşının senin arkanda olması
anneci bi tip olmuş olsaydı işin gerçekten zordu
olabildiğince uzak bir semtten bir ev tutun
evine ve evlilik hayatına karıştırmayacak şekilde mesafeni koru
sık görüşmek size yaramamış kaynana adayı eteğindeki taşları döküvermiş....
ama sen fazlada kafana takıp bu güzel günlerini mahvetme
kendi sınırlarını çiz kimseyede bu çizgin dahilinde taviz verme
mutluluklar......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…