tipik kayınvalide modeli hiç şaşırmadım
senin tek avantajın erkek arkadaşının senin arkanda olması
anneci bi tip olmuş olsaydı işin gerçekten zordu
olabildiğince uzak bir semtten bir ev tutun
evine ve evlilik hayatına karıştırmayacak şekilde mesafeni koru
sık görüşmek size yaramamış kaynana adayı eteğindeki taşları döküvermiş....
ama sen fazlada kafana takıp bu güzel günlerini mahvetme
kendi sınırlarını çiz kimseyede bu çizgin dahilinde taviz verme
mutluluklar......
Ben senin yerinde olsam erkek arkadaşına da çok güvenmem alana kadar annemi silerim der seni aldıktan sonra da ne yapaym sileyim mi annem o der. NE mutlu sana ki kayınvalidenin niyetini huyunu baştan anlamışsın. Eğer baştan sorunların olursa inan ki bu böyle devam eder ne sen ne de sevgilin mutlu olabilirsiniz o yüzden benim tavsiyem iyi düşün erken karar verme asla. Mesafeni baştan koyacaktın öyle öncesinde iyi olup sonrasında kötü olmamalıydın. Kadın senden hiç çekinmemiş hemde arada nişan söz hiç biri olmamasına rağmen bu tamamen senin suçun bence. İyi düşün derim unutma ki nişanlılık da bir yere kadar sonrasında evleneceksin ve sen istemesn de illa ki kayınvalideni göreceksin
Bence de sevdiğine söylemekle çok çok iyi yapmışsın canım
sevdiğin düzgün bir dilde sana laf edilmemesi gerektiğini
seni çok sevdiğini ve hayatın sizin hayatınız olduğunu
karışılmaması gerektiğini anlatsın
tavrını koysun ki kayınvaliden uğraşmasın seninle
bence kayınvalideniz sizi istemiyor ve sevmiyor bana yazdıklarınızdan öle geldi oğlu askerdeyken sizi yıldırma politikası içerisine girmiş kendince sizi vazgeçirmeye çalışıyor oğlundan belli ki kıskanç bencil biri... bu arada sevgilinizinde 2 yıldır sevgili olduğu kız için gerekirse annemle görüşmem rest çekerim gibi sözleri bana tuhaf geldi hoş karşılamadım orta yolu bulmak varken birinden vazgeçmek zorunda değil kisize tavsiyem sakın annesinin ahını alarak evlenmeyin mutlu olamazsınız
Bu durumun annesinin ahını almakla ne alakası var ben anlamadım. Ah edecek bile olsa o ah tutar mı sizce? Elbette annesidir, oğlunu o yaşa getirmiş, bakmış büyütmüş, okutmuş tamam da, bunları yapmak oğlunun ilişkisini bozmak anlamına mı geliyor? Annelik sadece bu mu ? Anne dediğin tam tersini yapar, sorun olmasın diye uğraşır, madem iş ciddi araları bozulmasın, kalbi kırılmasın diye çabalar. Oğlu askerde bide, o kız emanet bir nevi orda, oğlumun aklı burda kalmasın, canı sıkılmasın, zaten askerlik zor bir olay, birde sevdiğini düşünmesin burda der, kol kanat gerer.. Ama bu kadının yaptıkları tam tersi. Adına kıskançlık demekte fazla iyi niyet olur. Bence tek kelime ile bencillik!
Eğer kabahatin çoğu, Pınar arkadaşımızda olsa anlarım söylediklerinizi. git kayınvalidenin gönlünü al, ahını alma ki evliliğin güzel olsun, mutlu ol derim, ama bu durum farklı. Burda ne annesinin ah etmeye hakkı var, nede ah etmeye bi nedeni.
Allah görüyor ya, birçok kayınvalide bu psikoloji içerisinde. Daha söz yok nişan yok, ikide bir çağırması, gelmiyor diye laf sokması, eski eşyalarını yeni gelinin evine atmaya çalışması, seni de görmem sıpanı da sevmem demesi, dövmeyi dert etmesi, sürekli sorun problem çıkarması ne kadar doğru da ettiği ah tutacak? Allah haklıdan iyiden yanadır, böyle lüzumsuz nedenlerle sorun çıkaran insanların ahlarının tutacağını sanmıyorum.
Pınar arkadaşım canını sıkma sen.. Bak ne güzel sevgilin arkanda, destekliyor, koruyor seni. İyi niyetinden ödün verme ama hakkını da yedirme.. Allah hakkında hayırlısını nasip etsin bu hayırlı günde. Oğlunun mutluluğunu düşünmeyen, gelinlerine düşman olan kayınvalidelere de biraz vicdan ve anlayış nasip etsin.
ALLAH razı olsun canım desteğin için.yazdığın her kelime için teşekkür ederim.ellerin dert görmesin.
annemde hep dedi annesine "bak oğlun askerde üzme çocuğu oralarda sorun çıkmasın" dedi ama gene aynı davrandı.ben şafak sayıyorum diye "sayılır mı o kadar gün ay ben hiç önemsemiyorum sayılı gün geçer gider kaç ay kaldı gelmesine 5 mi" bile dedi.bunu dediğinde askerden gelmesine 11 ay vardı üstelik.yani oğlunu bile düşünmeyen birisi beni hiç düşünmezki.
canım ben iyi niyetimden gene ödün vermeden davranmaya çalışıyorum.evine gelmem sıpanı sevmem dediğinde benim genede kapım açık olur diyebildim Allah bi sabır verdide.
benim askerim izmirde askerlik yapıyor.ablamda izmirde yasıyor.ben 1.5 ay önce izmirdeydim.45 gün kaldım sürekli görüştük askımla.annesi bi gün olsun aramadı nasıl gördün iyimi diye sormadı bile.bu ayda annesi izmire gitti akrabalarının yanına.hafta içi 5 gün kaldı misafir evinde.hafta sonu oğlunu evci iznine çıkarıp sadece 1 gün görüşüp geldi.evci izninde yanında bile kalmadı.yolda gördüğümüzde neden kalmadın yanında diye sordum napacam kalıpta nasıl olsa gelecek askerliği bitip dedi.değişik bir anne bilmiyorum.çözemiyorum hiç.
canımı sıkmamaya çalışıyorum canım.Allah sabır versin diye dua ediyorum.Allah herkesin kalbine aydınlık versinki kötülüklerden uzak duralım.annesi içinde hep bunu diliyorum.
Rica ederim canım, sen sıkma hiç canını.. Sevgilinin kalbi kırılmasın, üzülmesin oralarda. Anneliği tatmadım, bilmiyorum ama kendi annemi düşününce çok farklı geldi annesinin davranışları. Benim kardeşim askere gitse annem sabahtan akşama kadar onu düşünür, gidip görmek için gün sayar..
Elbette ailelerin anlaşması, durumdan memnun olması güzel bir şey, ama anlaşmamak için uğraşan bir insanın gönlünü hoş tutmaya çalışmak salaklık gibi geliyor bana. Elbette ailelerimiz önemli, ama eğer bir anne bu durumdan kendine pay çıkarıyor, huzur ve mutluluk bırakmıyorsa ne yapılabilir ki.
Zaman zaman farklı ruh hallerine girebiliyoruz, her günümüz aynı olmuyor. Sevgilinin annesi de hayatın zorluklarından dolayı zaman zaman anlayışsız davransa, boşver, idare et, kimbilir ne hayal kırıklıkları yaşamıştır, onuda mutlu etmeye çalış anne sonuçta derdim ama bu farklı.
Yalnız sevgiline karşı da annesini çok eleştirme. O zaten annesinin farkında ve eminim üzülüyordur. Ufak tefek şeylere takma kafanı, nasılsa sevgilinin yanında olacağını biliyorsun öyle değil mi? Gerçi eminim uzun süre sabretmişsindir, bundan sonrası için söylüyorum ben. Ayrıca sevgilin annesine çok kızınca da ortalığı yatıştır, sakinleştir. Bu sayede hem huzurunuz kaçmaz, hemde sevgilin senin ne kadar düşünceli biri olduğunu anlamış olur.
En başta da dediğim gibi üzme kendini. Hayırlısıyla dönsün sevgilin, yapın nişanı. Muhtemeln yine sorun çıkaracaktır, önemseme. İnşallah sevgilinle çok mutlu ve huzurlu bir yuvan olur. :)
merhaba arkadaşlar.ağlaya ağlaya yazıyorum bu yazıyı içimi dökmem lazım.hemen konuya gireyim.
25 yaşındayım,2 yıldır çok güzel ilerleyen bir birlikteliğim var.aramız o kadar iyiki beni hiç üzmez kalbimi kırmaz.çok seviyorum seviliyorum aşkımıza çok güveniyorum.sevdiğim kasım ayında askere gitti ve uzun dönem yapacak.şuan 8inci aydayız.askere gitmeden önce ailelerimiz tanışmak istedi tanıştılar.zaten bir mahalle var aramızda sima olarak birbirlerini tanıyorlardı aileler.benim babam 15 sene önce vefat etti,sevdiğiminde babası vefat edeli 4 sene oldu.benim problemim sevdiğimin annesiyle..kısaca anlatıyım;
sevdiğimle evlilik kararı aldığımızda kendi oturdukları evin aşağısındaki evi annesi kendisine vereceğini ve orada oturmayı teklif etti bana.zorluklarını biliyorum aynı apartmanda oturmanın ama ön yargılı olmamak için annenle tanıştıktan sonra karar vereceğim dedim ve annesiyle tanıştıktan sonra şimdilik tamam dedim.sevdiğim askere gidince işler tamamen değişti.beni sürekli aradı annesi görüşelim bize gel çaya gel vs..ben kıramadım ve gittim.haftada görüştük.aslında istemedim o kadar sık görüşmeyi ama aradığındada kıramadım.belki atlatmam lazımdı onuda yapamadım.belkide bu sık görüşmeler iyi oldu ben gerçek yüzünü gördüm.görüşmelerimizde konu evlilikten açıldığında "evlenince her akşam birlikte yemek yiyeceğiz" dedi.ne ben nede sevdiğim böyle bişey istemiyorduk."ama insan bazen eşine özel yemek yapmak ister başbaşa olmak ister" dediğimdede "yok öyle bi lüks" dedi.bana dank etti bu laftan sonra ve uzak durmaya başladım.aradan uzun bi süre geçti ve tekrar görüştük."sizin aşağı evin oturma odasını şuraya yapacağım,yatak odasını buraya" gibi sözler söyledi.benim yaşayacağım evi kafasına göre planması inanılmaz sinirimi bozdu ve gerildim.sabır ettim eşyalar gelince belli olur oda düzeni dedim konuyu kapattım.aradan on dakika geçti geçmedi gene sinir etti.evinde çok fazla yapma çiçek var."şu çiçekleri senin evine koyacağım" dedi.ben normaldede yapma çiçekten hiç hoşlanmam ve bunu söyledim.öteki gelinede dedim beğenmedi almadı dedi.bende dayanamadım "onun beğenmediklerini bana mı veriyorsun" dedim bozuldu.bozuldu bozulmasına ama durmakta bilmedi.evindeki eski eşyaları senin kullanmadığın odana yığacağım dedi.hep emri vaki.çiçekleri beğenirsen al dese,eşyaları evine koyabilirmiyim dese bu kadar sinirlenmem ama bu emri vakiler beni bezdirdi.bizim oturacağımız evin bahçesi vardı "her sabah gelirim bahçeye akşama kadar çıkmam,evin anahtarını bana ver" bile dedi..
dayanamadım sevdiğime söyledim.oda sinirlendi.annesini uyardı.zaten iplerde burada koptu."satıyorum aşağıdaki evi oturmayın buraya istemiyorum" dedi.bizimde işimize geldi zaten vazgeçmiştik orada oturmaktan.sonra evi satmaktan vazgeçti kirasını alacağım sanada bir kuruş yok dedi.sevdiğimin abisi geçen yıl evlendi o evleneceğinde başka bir ev ve araba (babadan kalma) satmışlardı yaşadığı şehirden ev alacaktı.bizim aşağıdaki evde oturmamız iptal olunca abiside ev almaktan vazgeçmişti,paraları kardeşler arası pay ederiz sende yuvanı kurarsın dediler.abisi böyle deyip o haftada kendine ev aldı.hem araba hem ev arabasını kullandı.biz bunu duyunca yıkıldık.son kararlarıda paranın 3\1 peşin ödeyecek,geri kalanınıda senet yapacak mağdur bırakmayacakmış bizi..anneside abin ödemezse ben öderim diye söz vermiş ama ne kadar güvenilir sözlerine bilmiyorum.
bu eylülde bizim nişanımız olacak.2013 haziran düğün diye konuştuk.annem sevdiğimi çok seviyor ve mutlu olmamız için hep destek veriyor.
kızlar bide şöyle bir durum var..annesi sürekli benim kiloma takıntılı.insanları çok küçük gören,eleştiren bi insan.benim boyum 1.80 ve kilom 62.ama bana kilolusun deyip duruyor.bugün yolda karşılaştık yanında komşusu vardı.komşusu "maşallah manken gibisin" dedi.anneside "kızz neresi manken fazlası var,bak ben 4 kilo verdim 84 kilo oldum rejim yap" dedi bana.daha öncede buna kilo takıntıları yaptı hep.birisi beni övünce hemen küçük düşürmeye çalışıyor.bende çok üzülüyorum bugün sevdiğime söyledim yarın ben annemle konuşurum bidaha sana öyle bişey diyemeyecek emin olabilirsin,ben seni her halinle severim annemi takma dedi.sevdiğimin saçları az ve "iyice kel oldu" diye oğlunu bile eleştiriyor.sevdiğimin teyzesi beyaz tenli hoş birisi.ben bunu önceden dile getirdiğimde kadının yüzüne "beyaz tenli olacağıma kıllı olurum daha iyi" dedi.yani huyu insanları küçük görmek..sevdiğimde seni üzmeye devam ederlerse evlendikten sonra asla görüşmem ben ailemle dedi yemin etti.bunun olmasınıda istemiyorum ama görüşüp huzursuz mutsuz olmakta istemiyorum.sevdiğim iki ay önce koluna adımı yazdırdı kalıcı dövme yaptırdı.annesi çılgına döndü ve beni aradı "oğlum kendini sana iyice kaptırmış" diye bağırdı bana
benim sinirlerim alt üst oldu.yazmak istedim iştebu kadar birbirimizi severken annesi bizi sinir ediyor.kusura bakmayın uzun yazdım içim çok doldu.okuyan gözleriniz dert görmesin.sizi seviyorum
erkek arkadaşın sana ne kadar bağlı ya ne güzel o senin arkandayken gerisi fasa fiso bence
teşekkür ederim canım benim.tek tesellim birbirimize böyle bağlı olmamız.yoksa ne sabretmeme değerdi nede 15 ay beklememe.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?