Kayınvalide tripleri

Ceylan87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2023
551
-4
28
38
Günaydın arkadaşlar kaynanamla aynı binada yaşıyoruz ,annemler ilcedeler 1.5 saat mesafe var çalışıyorum 2 haftada bir falan aileme gidiyorum aileme her gidecegimde kaynanama haber versem hayırdır ne var diyo acayip cablnim.sikiliyor ailem var yani otesi var mı saygisizlik olmasın diye diyemiyorum ama bu gün patlaycm annemleri görmeye gidiyoruz diyorum ,cuma da annemlere gidecektik ben isteydim eşim de çıkarken haber vermemiş çünkü verse yine bı laf söyleyecek ne var bilmem ne,habersiz gidip geldik dün işten geldim üzerim müsait değildi eşim açtı kapıyı kaynanam komşu aşure getrmis onu getrmisrsime soruyu nerdeydinz nereye gittiniz sen ise gotemyecek mıydın artık çok sıkıldım bozuluyor kadın aileme fazla gidiyorum diye onun evinde bı misafir gelse geçiyorum 10.30 da misafir kalkacak olur daha erken otururu der 12 yıl bulur saat ,ben de çalışıyorum erken kalkıyorum beni hiç düşünmüyor ,abisinin oğlu sünnet oldu oazartesi hastaneden cikti cuma akşam gitik diye kaynanam unutulanlar listesine girdik dedi ,hep bi tavır hep bi trip yoruldum siz naparsnz ,taşınma imkanım yok eşim annesini bırakmaz

Böyle alıştırıp alıştırıp sonra kendiniz şikayet ediyorsunuz. Hiç umursama hesap verme kale alma misafiri geldiğinde inmek zorunda değilsin. Böyle alıştırınca yapmadığında suçluymuşsun gibi davranır. Kibar nazik ve mesafeli davran. Yorgun olduğunu evde işlerinin olduğunu söyle eşinle sık sık çıkıp gezin haber vermeyin. Sorunca da çok şaşırın sormasına. O size mahçup hissettireceğine siz ona müdahele ettiği için mahçup hissettirin. Aslında kendinizin sebep olduğunuzu göreceksiniz bu duruma.

Siz 18 yasindan kucuk musunuz? Niye yaptiginiz herseyi haber veriyorsunuz? Evinizin masraflarini kayinvalideniz mi oduyor? Ekonomik bagimliliginiz mi var? Kafam karisti biraz da ondan soruyorum. Nedir yani bu kadar da onun sozunden cikamiyorsunuz ya da her gittiginiz yer icin izin aliyorsunuz?

Senin sorunların o binadan taşınmadan çözülmez, bildiğim kadarıyla bu bugünün sorunu değil. Araya mesafe sınır çizeceksiniz. Ayıp olur diye onu da yapamıyorsunuz. Yapacaksınız başka yolu yok, başka yol başka yere taşınmak. Onu da kocan istemiyor. Ya bu deveyi güdecen bacım ya bu diyardan gidecen. Bildiğim kadarıyla miras meselesinden de Kv ye dolusun. Şimdiye kadar çoktan sınırını mesafeni koyman lazımdı.

Sürekli aynı konudan şikayet ediyorsunuz ama hiç bir aksiyon almıyorsunuz,
bu huyundan vazgeçmesi için vahiy inmesini mi bekliyorsunuz kayınvalidenize?
Biz olsak onu ilgilendirmediğini söyleriz tepki veririz diye 100 kere söyledik neden yapmıyorsunuz bunları?

Niye evden cikarken haber veriyorsunuz?
Kendiniz alistirmissiniz
Hayirdir ne var niye gidiyonuz dediginde "yuklu bi mirasi kaldi aileme, hesap yapmaya gidiyoruz" "annemlerin bahcesinde comlekte altin cikti merak ettik bakmaya gidiyoruz" "komsunun kizi kocaya kacmis detaylari ogrenmeye gidiyoruz" gibi cevaplar verin sizde o zaman

Kaynana kaynanalık yapıyor, ona takılmadım da, çalışan bir kadın on beş günde bir, bir bir buçuk saat yolculuğu neden yapar ona takıldım. İnternet var, görüntülü konuşma diye bir şey var. Canınıza yazık.

Niye sürekli kendinizi açıklama ihtiyacı duyuyorsunuz? Kendi kendinize kuruluyor içinizde patlıyorsunuz.Ben size söyleyim,biraz kv ye had bildirseniz yuvanız dağılır diye korkuyorsunuz çünkü kocanızın tepkisinden emin değilsiniz bir kavga durumunda tarafı annesi olur beni seçmez diye düşünüyorsunuz.Bu evlilik değil,idare ede ede olan size olur.Haksız bile olsa seçimi annesi olan adam anacıdır eninde sonunda tercihi annesi olur .Bunu bilerek çocuk yapın. Bu hikayede üzülen siz olursunuz. Yok öyle değil diyorsanız her misafir geldiğinde gitmeyin,nereye diye sorduğunda açıklama yapmayın,tepki gösterdiğinde karşılığını verin Çokta zor değil....

Cenenizi acmadiginiz icin bunlar oluyor !!!!! Birkere bozman lazim cok yüz bulmus

Bende kaynanamla altlı üstlü oturuyorum. İlk zamanlar nereye gitsek kapıda belirirdi. Surat astım, bazen sordu cevap vermedim Eşim yokken bir yere gittiğimde daha sonra laf arasında morcivertte şuraya gitti geçen gün gibi konuşmalar yapmıştı, eşimin attığı adımdan haberi var merak etmeyin dedim onuda geçiştirdim. Şimdi benim hakkımda yorum yaparken 2 kez düşünüyor, bir samimiyet versem tepeme çıkıyor. Ama benim eşim arkamda fark bu. Sizin muhtemelen o şekilde değil

Durumu çok iyi aciklamssnz aynı bu durumdayım ,eşim normalde iyi birisi bana iyi davranır her istediğimi yapar ev işlerinde yardım eder her zaman aileme gonderir ama annesi bı sey dedimiydi annesine tepeli mesafe koyamaz ,bı kere işyerine yakın yere tasinalim dedim ilk evlendigmz sene annem.olmeden arkandan gelmem dedi ben de o öfkeyle bu kadar anaciysan Allah da senden çocuk nasip etmesin seni. gibi anakuzusundan dedim 7 senelik evliyiz çocuk nasip olmadı , o sözü soyledigi zaman bosanacktim neler çektim ama ailem arkamda durmadı beni sucladilar sigarası yok osu yok busu yok sen çabuk sinirleniyon diye anne babam yaşlı kiyamadim ,dediginz gibi yani yuvamız dagilmasin diye idare ediyoruz ama ben çok yıprandım artık

2 hafta önce bir düğüne gidecektik iş arkadaşımın. Eşim hazırlandı indi aşağıya arabayı çalıştırdı, hemen camda belirdi kaynana. Neryee gidiyorsun çok şık olmuşsun vs şeyler söyledi eşimde düğüne gidiyoruz dedi, başladı sorulara, kimin düğünü, nerede vs. Sonra ben indim. Beni gördü bişey soramadı eşim sorularının hiç birini cevaplamadı zaten. Sonra banada çok şık olmuşsun kimin düğünü vs dedi, iş arkadaşım dedim, başka sorun var mı dedim merak ediyorum sadece dedi, çocuk değiliz merak etmelik bi durum yok dedim. Girdi içeri, ertesi gün bişey olmamış gibi davrandık. O bundan anlıyor. Anladığı dil bu. Mecbur bende böyle yapıyorum.
Sizde kaynananızı çözmeniz lazım, başta ipleri eline vermişsiniz bu saatten sonra zor, ama bir iki terslerseniz belki uslanır. Kaç yasında insanlarız kime nereye gittiğimizi niye haber verelim. Hele ki anneme gitmeme karışılıyorsa eğer ortalığı ayağa kaldırırım.

Bütün kaynanalarin ortak özelliği o zaman bu ahiret soruları ,iyi senin eşin cevaplamamis benimki cevaplar açıklama yapar ,tersleyemiyorum ama öyle yapmak lazım.galiba ,aynen öyle çocuk değiliz ,kaynanaya gideken iyi benim aileme gdileceginde hep bi trip bişey mi var hasta mı var bıktım valla

Değişikler gerçekten. Altlı üstlü oturması da öyle zor ki. Eşim cevap vermez öyle çok takmaz ana kuzusu değildir ama evden taşınmaya hiç ikna edemedim onu. Kiraya çıkmak istemiyor. Eşim arkamda olmasına rağmen bazen bende çok öfkeleniyorum, hele ilk evlilik zamanlarımda çok çok zorlanmıştım. Artık olayını çözdüm sanırım, ama yine de sinir oluyor etkileniyor insan. Gece 11 de bir yere gitmiştik bir kere, gece gece uyanmış arabayı kapıda göremeyince aramıştı bizi önemli bişey mi var diye, ertesi gün lafını ettiğinde de ben rahatsız oluyorum dedim, önemli bir durum olsa söyleriz aramana gerek yok dedim. Ama uslanmıyor.

Misafiri geldiğinde kendi çağırıyor genelde eşimin abisigil geleceginde eşime pide yaptır beraber yiyelim diyor gitmezsek bozuluyorlar ,malesef ki dediginz gibi biz alistrdik açıklama yapa yapa özellikle de eşim ,

Aynen canım çok zor ,ben de ikna edemedim ilk evlilik yılları kavga gürültü bizim de çok kötüydü ilk 1 yıl boşanma eşiğinden donduk ,benim kaynanam da aynı canım gece gündüz demez takip eder ayakkabılarımıza arabamiza bakar hepsi aynı yani ertesi gün aynı sorar ahiret sorusu gibi

Eşim tasinsa İnan bugün taşınacam bacım kiraya da çıkarım calışıyorum babamlarinnda evi var oturun diyolar yani kv mirasında gözüm falan yok evet onun evinde oturuyoruz ama onlar öyle istiyor

Ah bı diyebilsem onları hakediyor da

Vaktiyle ağzının payını vermezseniz alışır tabi. Lafı ağzına tıkayıp yerini bildirecekziniz. Onu demedim, bunu desem kırılırla olmaz bu iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…