Ben olsam söylemezdim niye eşimle kv ile kendi ailemin arasını açayım neticede benim arkamdan iş çevirmişler eşim bana sormuş bende kabul etmişim artık kimseye bi açıklama yapmama gerek yok .eğer söylersem aileme eşim kendini çok kötü hissederdi.Kızlar merhaba yeni evliyim eşimin durumu evlenmeden pek iyi değildi babası vefat ettiği için bu sebepten benimle evlenmeden önce konuşup toplanan çeyrekleri annesine vermemizi düğün borçlarını öyle ödeyeceğini söyledi bende kabul ettim. Ama tabiki aileme söyleyemedim çünkü A'dan Z'ye her şeyimi yaptılar. Eşyaları da iki taraf ortak aldık. Annem çeyreklerle ufak yollu bi araba alın diyor cevap bile veremiyorum. Altınları geri öderken bile bana takılanları annemler geri ödüyor. Sizce aileme söylemeli miyim, ne yapacağımı bilmiyorum lütfen fikir verin bana.
Kocana takılanları verKızlar merhaba yeni evliyim eşimin durumu evlenmeden pek iyi değildi babası vefat ettiği için bu sebepten benimle evlenmeden önce konuşup toplanan çeyrekleri annesine vermemizi düğün borçlarını öyle ödeyeceğini söyledi bende kabul ettim. Ama tabiki aileme söyleyemedim çünkü A'dan Z'ye her şeyimi yaptılar. Eşyaları da iki taraf ortak aldık. Annem çeyreklerle ufak yollu bi araba alın diyor cevap bile veremiyorum. Altınları geri öderken bile bana takılanları annemler geri ödüyor. Sizce aileme söylemeli miyim, ne yapacağımı bilmiyorum lütfen fikir verin bana.
Ne günahı ne ayıbı?Neden aileniz tarafından takılmış altınları tutup kv ye verdiniz yazık günah değil mi ? Herkes kendi ailesinin taktığını almalıydı yaptığınız çok ayıp
Eşyaları ortak almışlar işte borç kızın ailesinde de var . Damatla gelin kendi maaşlarından mı almışlar eşyaları ?Ne günahı ne ayıbı?
Kimin düğünü için yapılan borçlara gitti o altınlar? Konu sahibinin düğünü için değil mi... Sanki kadın keyfine harcıyor.
Eğer imkanın yoksa evlenmeyeceksin arkadaş. Yada yada ayağını yorganına göre uzatacaksın.
Sırf kaynana olduğu için doğuştan suçlu zavallı kadın :/
Asıl gelinin annesi neden hala karışıyor şunu yapın bunu yapın diye? Verdin altını bitti gitti neden halen peşindesin...
Siz sanırım Türkiyede yaşamıyorsunuz. Çünkü bizim güzide memleketimizde düğün olayı mutlu olmak için değil binlerce saçma örf adet pençesinde çile çekmek için yapılır.Eşyaları ortak almışlar işte borç kızın ailesinde de var . Damatla gelin kendi maaşlarından mı almışlar eşyaları ?
Siz neyi nasıl okuyorsunuz anlamadım. Kızın ailesizinde düğün yüzünden borcu var okuyor musunuz yazmış zaten masraf ortak yapılmış okuyor musunuz ? Yapılması gereken şey şuydu iki ailenin düğün borcu varsa damadın akrabalarının taktıkları damadın annesine gidecekti . Gelinine akrabalarının taktıkları gelinin ailesinin borçlarına bu kadar basit . Konu sahibi yazıyor zaten üste okuyun bi annesi kıza takılan altınları daha ödemeye devam ediyormuş . Damadın ailesinin ki borç ta gelinin ailesinin ki ne ? Adil olunmalıSiz sanırım Türkiyede yaşamıyorsunuz. Çünkü bizim güzide memleketimizde düğün olayı mutlu olmak için değil binlerce saçma örf adet pençesinde çile çekmek için yapılır.
Ve herkesçe bilinirki çoğu maddi yük damat ailesindedir.
Kızın ailesinin yaptığı masraf ile erkeğin ailesininki bir değil sanırım.
Kaldıki hadi birebir eşit harcadılar diyelim. Fakat kadının mecbur bir ihtiyacına gitmiş bu altınlar keyfi değil. Hemde düğün yüzünden olan borçlara. Yok vermiyorum ne yaparsan yap mı deselerdi?
Ben erkek ailesinin ele güne gösteriş olsun diye düğün yapıp yaptıkları harcamaları kızın ailesinin taktiği altınları bozdurarak ödemelerinden yana değilim.Ortaya çıkıp "biz düğün yaptık...biz oğlan evlendirdik kolay mı?" demeyi bilen ama aslinda cebinden bin TL çıkmamış olan var bunu anlayamıyorum.Yapmasinlar düğün ,gücümüz yok ...esyaya da desteğimiz olamayacak istiyorsanız siz yapın desinler ama kızın ailesine de yalanla dolanla eşya aldırtmasınlar..Ne günahı ne ayıbı?
Kimin düğünü için yapılan borçlara gitti o altınlar? Konu sahibinin düğünü için değil mi... Sanki kadın keyfine harcıyor.
Eğer imkanın yoksa evlenmeyeceksin arkadaş. Yada yada ayağını yorganına göre uzatacaksın.
Asıl gelinin annesi neden hala karışıyor şunu yapın bunu yapın diye? Verdin altını bitti gitti neden halen peşindesin...
Doğru söylüyorsunuz ama veremem ben altını naparsan yap demek ne derece doğru peki?Neden aileniz tarafından takılmış altınları tutup kv ye verdiniz yazık günah değil mi ? Herkes kendi ailesinin taktığını almalıydı yaptığınız çok ayıp
Peşinde değil altının ailemden uzak yaşıyorum her gittiğimde yanıma bir şey koymak istiyor taşıyamıyorum arabanız olsa rahat edersiniz demek istiyorNe günahı ne ayıbı?
Peki evlenmeden önce mi sonra mı söylediniz ailenize?Keşke sadece eş tarafından takılanları kabul etseydiniz. Diğerleri Size kalsaydı. Bende altınlarımı düğün masraflarımı karşıladım kendim kabullendim ve aileme güzel bir şekilde izah ettim. Bana annenizin araba fikri güzel gelmedi sonuçta siz başka şekilde planlar yapabilirsiniz. Bence ailenize güzel bir üslupla dile getirebilirsiniz çünkü kabul eden sizsiniz
Bu kısmı anlayamadım, aileniz borç olarak mı aldı size takılanları?Altınları geri öderken bile bana takılanları annemler geri ödüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?