Eşyaları ortak almışlar işte borç kızın ailesinde de var . Damatla gelin kendi maaşlarından mı almışlar eşyaları ?
Yok, hayır bundan sonra akrabalarımızın bize taktıkları altınları biz degil ailem takıyor (geri ödüyor)Bu kısmı anlayamadım, aileniz borç olarak mı aldı size takılanları?
Ben erkek ailesinin ele güne gösteriş olsun diye düğün yapıp yaptıkları harcamaları kızın ailesinin taktiği altınları bozdurarak ödemelerinden yana değilim.Ortaya çıkıp "biz düğün yaptık...biz oğlan evlendirdik kolay mı?" demeyi bilen ama aslinda cebinden bin TL çıkmamış olan var bunu anlayamıyorum.Yapmasinlar düğün ,gücümüz yok ...esyaya da desteğimiz olamayacak istiyorsanız siz yapın desinler ama kızın ailesine de yalanla dolanla eşya aldırtmasınlar..
Sizin eşyaları kim aldı mesela? Eşiniz mi?Ya da altınları almayan aileniz mi? Sizin yapmadiginizi düşünüyorum nedense bu keskin yorumlarınızdan.Altınları ailelere dagitacagima durumum kadar düğün yaparım veya yapmam bile borcsa da kendim borca girer kendim altınlarla öderdim. Öyle düğünden sonra dugun borcu diye altın isteyecek olsalar cidden hiçbişeye ellerini surdurmezdim ben. Ama konu sahibi söz vermiş bi kere.
Adam durumu onceden izah etmese ve konu sahibinden izin almadan düğünden sonra altınları anneme vereceğim dese tamam ama su durum önceden konuşulmuş, konu sahibi söz vermiş. Kandırma yok, suçlusu konu sahibi. Dönülmez bence.
Sizin eşyaları kim aldı mesela? Eşiniz mi?Ya da altınları almayan aileniz mi? Sizin yapmadiginizi düşünüyorum nedense bu keskin yorumlarınızdan.
Simdikiler boyle malesef.. benimde bi igne almadilar evime keyifleri icin cektikleri krediyi ele gune kredi cektik dugun icin demisler. Allah sorar hem masraf yapmayip hem hava atmaya calisip hak yiyenlere.Ben erkek ailesinin ele güne gösteriş olsun diye düğün yapıp yaptıkları harcamaları kızın ailesinin taktiği altınları bozdurarak ödemelerinden yana değilim.Ortaya çıkıp "biz düğün yaptık...biz oğlan evlendirdik kolay mı?" demeyi bilen ama aslinda cebinden bin TL çıkmamış olan var bunu anlayamıyorum.Yapmasinlar düğün ,gücümüz yok ...esyaya da desteğimiz olamayacak istiyorsanız siz yapın desinler ama kızın ailesine de yalanla dolanla eşya aldırtmasınlar..
Kime çeyrekleri verme konusunda anlaşmış kv ye mi ? Eee annesine ne vermiş kendi akrabalarının konu sahibine taktıklarını kendi annesi ödemeye devam ediyor kendi de yazmış . Kendi ailesine çok büyük haksızlık hem eşyaları ortak al hem altınları dünürler alsın hem sen borç öde hemde gidecek hediyeleri götürmeye devam et . Hiç adil değil . Bizim düğünümüzde annem benim çeyizimi aldı mutfakla vs ile ilgili . Sonra tüm büyük eşyaların parasını yarı yarıya ödediler kv ile perde mesela 3000 tuttu ikiye böldüler 1500 annem 1500 kv . Nişanı annemler yaptılar bir salonda ikramlı yapıldı . 2 kına yapacaktık benim kınam salonda bayan bayana olacaktı annemler salonla anlaşmışlardı amaa düğünden 15 gün evvel dedem ölünce benim kına iptal oldu . Düğünü kv ler yaptı oda ikramlı olmuştu aynı nişan gibi . 12000 e anlaşılmıştı eşim 5000 filan Ödemişti geri kalanını kv düğünden sonra takılan altınlardan paradan ödedi . Bize balayı parası verdi . Zaten düğünde takı töreni yapılmadı biz yapmayız . Herkesin akrabaları annelere verdiler takıları bu kadar basit oldu biz almadık birşey . Annem arkadaşlarımın taktıklarını bana verdi ben onlara düğünlerinde takıyorum şimdiKonu Sahibi sadece çeyrekleri verme konusunda anlaşmış. Ben mi yanlış okudum?
Bütün altınları vermemiş. Tabi ki o çeyrekler de eskiden takilanlarin geri dönüşü ama konu sahibi anlaşmış bi kere.
Ben sana verme demiyorum herkesin altınını kendisine ver diyorum senin akrabalarının taktıklarını annene ver ki kadın borçları kapatsın diyorum . Kv ninkileri de ona ver oda kapatsın borçlarıDoğru söylüyorsunuz ama veremem ben altını naparsan yap demek ne derece doğru peki?
Söz vermiş ,altınları da vermiş zaten...ama konu sahibi arkadaşı çok hatalı buldum.Resmen ailesini "kandırmış".Belki kendi ailesi de hicbirsey almama haklarını kullanacaklardi....kızlarıni eşinin ailesinin yanında mahcup etmemek için gidip belki çok zorlukla aldılar kendi bölümlerine düşen eşyayı.Esine ,onun ailesine kiyamayan kızlarımız kendi ailesine neden böyle yapıyor anlayamıyorum.En başında ailesine dürüst olsa zaten şu an ne annesi yatırım için araba almalarını tavsiye edecekti,ne kendisi zor durumda kalacaktı.Acikcasi kızım bana böyle birşey yapsa kendimi kızım tarafından "kandirilmis" hissederdimAltınları ailelere dagitacagima durumum kadar düğün yaparım veya yapmam bile borcsa da kendim borca girer kendim altınlarla öderdim. Öyle düğünden sonra dugun borcu diye altın isteyecek olsalar cidden hiçbişeye ellerini surdurmezdim ben. Ama konu sahibi söz vermiş bi kere.
Adam durumu onceden izah etmese ve konu sahibinden izin almadan düğünden sonra altınları anneme vereceğim dese tamam ama su durum önceden konuşulmuş, konu sahibi söz vermiş. Kandırma yok, suçlusu konu sahibi. Dönülmez bence.
Söz vermiş ,altınları da vermiş zaten...ama konu sahibi arkadaşı çok hatalı buldum.Resmen ailesini "kandırmış".Belki kendi ailesi de hicbirsey almama haklarını kullanacaklardi....kızlarıni eşinin ailesinin yanında mahcup etmemek için gidip belki çok zorlukla aldılar kendi bölümlerine düşen eşyayı.Esine ,onun ailesine kiyamayan kızlarımız kendi ailesine neden böyle yapıyor anlayamıyorum.En başında ailesine dürüst olsa zaten şu an ne annesi yatırım için araba almalarını tavsiye edecekti,ne kendisi zor durumda kalacaktı.Acikcasi kızım bana böyle birşey yapsa kendimi kızım tarafından "kandirilmis" hissederdim
Durumlari kotuyse ver gitsin ceyrekleri.ama iyiyse kullandrma kendiniKızlar merhaba yeni evliyim eşimin durumu evlenmeden pek iyi değildi babası vefat ettiği için bu sebepten benimle evlenmeden önce konuşup toplanan çeyrekleri annesine vermemizi düğün borçlarını öyle ödeyeceğini söyledi bende kabul ettim. Ama tabiki aileme söyleyemedim çünkü A'dan Z'ye her şeyimi yaptılar. Eşyaları da iki taraf ortak aldık. Annem çeyreklerle ufak yollu bi araba alın diyor cevap bile veremiyorum. Altınları geri öderken bile bana takılanları annemler geri ödüyor. Sizce aileme söylemeli miyim, ne yapacağımı bilmiyorum lütfen fikir verin bana.
Tümünü Annesine vermek yerine siz direk ödeyin altınlarla borçları belki çeyreklerden kalan olacak ? Eğer söylemezseniz ailenize büyük haksızlık olacak.Evlenmeden önce böyle bir şey konuşan nişanlınızıda pek masum bulmadım.Resmen ana oğul anlaşıp sizi etkileri altına almaya kalkmışlar benceKızlar merhaba yeni evliyim eşimin durumu evlenmeden pek iyi değildi babası vefat ettiği için bu sebepten benimle evlenmeden önce konuşup toplanan çeyrekleri annesine vermemizi düğün borçlarını öyle ödeyeceğini söyledi bende kabul ettim. Ama tabiki aileme söyleyemedim çünkü A'dan Z'ye her şeyimi yaptılar. Eşyaları da iki taraf ortak aldık. Annem çeyreklerle ufak yollu bi araba alın diyor cevap bile veremiyorum. Altınları geri öderken bile bana takılanları annemler geri ödüyor. Sizce aileme söylemeli miyim, ne yapacağımı bilmiyorum lütfen fikir verin bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?