Kayınvalide ve altınlar

Eşyaları ortak almışlar işte borç kızın ailesinde de var . Damatla gelin kendi maaşlarından mı almışlar eşyaları ?

Konu Sahibi sadece çeyrekleri verme konusunda anlaşmış. Ben mi yanlış okudum?
Bütün altınları vermemiş. Tabi ki o çeyrekler de eskiden takilanlarin geri dönüşü ama konu sahibi anlaşmış bi kere.

Altınları ailelere dagitacagima durumum kadar düğün yaparım veya yapmam bile borcsa da kendim borca girer kendim altınlarla öderdim. Öyle düğünden sonra dugun borcu diye altın isteyecek olsalar cidden hiçbişeye ellerini surdurmezdim ben. Ama konu sahibi söz vermiş bi kere.

Adam durumu onceden izah etmese ve konu sahibinden izin almadan düğünden sonra altınları anneme vereceğim dese tamam ama su durum önceden konuşulmuş, konu sahibi söz vermiş. Kandırma yok, suçlusu konu sahibi. Dönülmez bence.

Vermişsiniz bir kere ama anneniz adına üzüldüm. Kadın hem sizin kayınvalidenize verdiğiniz altınları ödüyor hem sizi düşünüp bir araba alırsanız iyi olur demiş. Olaylardan bir haber yazık. Borçsa her 2 ailenin de olur ama böyle tek tarafa verilmesini uygun bulmadım. Eminim aileniz de masraf yapmıştır ama onlar ses etmemiş hala altın borcu ödüyorlat demişsiniz.

Sanırım bu durumda yapılacak tek şey annene borçlara verdik demen ha ben yerinde olsam verir mıydım tabiki hayır benim erkek tarafından gelen takılarım resmen çalındı eşimin ailesi tarafından sen iyilik düşünsende çoğu zaman gelecek cevap yapmasaydın etmeseydin oluyor...

Sizin eşyaları kim aldı mesela? Eşiniz mi?Ya da altınları almayan aileniz mi? Sizin yapmadiginizi düşünüyorum nedense bu keskin yorumlarınızdan.

Sizin eşyaları kim aldı mesela? Eşiniz mi?Ya da altınları almayan aileniz mi? Sizin yapmadiginizi düşünüyorum nedense bu keskin yorumlarınızdan.

Eşim aldı büyük kısmını. Yatak odası ve mutfak eşyalarını ailem aldı, ailem almasaydı yataksiz veya mutfaksiz kalmayacaktık elbette kendimiz alırdık. Ailem yapmak isteği için yaptılar, altın isteyecek olsaydı esya almazlardi zaten, madem geri istenecek niye alıyorsun? Kayinvalidemin hiçbişeyi yok zaten evimde.

Simdikiler boyle malesef.. benimde bi igne almadilar evime keyifleri icin cektikleri krediyi ele gune kredi cektik dugun icin demisler. Allah sorar hem masraf yapmayip hem hava atmaya calisip hak yiyenlere.

Kime çeyrekleri verme konusunda anlaşmış kv ye mi ? Eee annesine ne vermiş kendi akrabalarının konu sahibine taktıklarını kendi annesi ödemeye devam ediyor kendi de yazmış . Kendi ailesine çok büyük haksızlık hem eşyaları ortak al hem altınları dünürler alsın hem sen borç öde hemde gidecek hediyeleri götürmeye devam et . Hiç adil değil . Bizim düğünümüzde annem benim çeyizimi aldı mutfakla vs ile ilgili . Sonra tüm büyük eşyaların parasını yarı yarıya ödediler kv ile perde mesela 3000 tuttu ikiye böldüler 1500 annem 1500 kv . Nişanı annemler yaptılar bir salonda ikramlı yapıldı . 2 kına yapacaktık benim kınam salonda bayan bayana olacaktı annemler salonla anlaşmışlardı amaa düğünden 15 gün evvel dedem ölünce benim kına iptal oldu . Düğünü kv ler yaptı oda ikramlı olmuştu aynı nişan gibi . 12000 e anlaşılmıştı eşim 5000 filan Ödemişti geri kalanını kv düğünden sonra takılan altınlardan paradan ödedi . Bize balayı parası verdi . Zaten düğünde takı töreni yapılmadı biz yapmayız . Herkesin akrabaları annelere verdiler takıları bu kadar basit oldu biz almadık birşey . Annem arkadaşlarımın taktıklarını bana verdi ben onlara düğünlerinde takıyorum şimdi

Doğru söylüyorsunuz ama veremem ben altını naparsan yap demek ne derece doğru peki?
Ben sana verme demiyorum herkesin altınını kendisine ver diyorum senin akrabalarının taktıklarını annene ver ki kadın borçları kapatsın diyorum . Kv ninkileri de ona ver oda kapatsın borçları

Söz vermiş ,altınları da vermiş zaten...ama konu sahibi arkadaşı çok hatalı buldum.Resmen ailesini "kandırmış".Belki kendi ailesi de hicbirsey almama haklarını kullanacaklardi....kızlarıni eşinin ailesinin yanında mahcup etmemek için gidip belki çok zorlukla aldılar kendi bölümlerine düşen eşyayı.Esine ,onun ailesine kiyamayan kızlarımız kendi ailesine neden böyle yapıyor anlayamıyorum.En başında ailesine dürüst olsa zaten şu an ne annesi yatırım için araba almalarını tavsiye edecekti,ne kendisi zor durumda kalacaktı.Acikcasi kızım bana böyle birşey yapsa kendimi kızım tarafından "kandirilmis" hissederdim

Ben böyle bir durumda adaletli davranarak kendi yakınlarımın takılarını da kendi aileme verirdim. Ailenizin maddi durumu çok çok iyiyse ve kabul etmek istemezlerse ne ala, ama diğer türlü adil değil bence.

Ailenize söyleme konusuna gelince kendi kararlarınızın arkasında durun. Ailenize hesap vermek zorunda değilsiniz. Ancak sizi tedirgin eden ailenize haksızlık ettiğiniz düşüncesi olduğu için söyleyemiyorsunuz galiba.

Damat bey kendi ailesini düşünmüş söylemiş. Konu Sahibi de kendi ailesini Düşünseydi keşke ve öyle söz verseydi, veriliyorsa 2 aileye verilseydi altin. Ama verilen bir söz var yapacak bişey yok gibi artık vermiş. Annesine de söyleyip ona da versin.

Kv madem parası yoktu neden bulaştı düğün borcuna ve sizi zor durumda bıraktı. Siz kendi paranızla borçlarını kapatsanız anlarımda ailenizin taktığı altınlarda orda. Üstelik hala borcunu ödüyorlar diyorsunuz. Bence duyarlarsa üzülürler borçları kapadık diyin bişey söylemeyin Fazla.

Ay delircem ozaman neden duğun?
Kız tarafının borcu harcı olmuyor mu?
Kendi tarafının takılanlarını alsın ok.Esınız öyle istiyorsa,kendi altınlarını versin.
Kız tarafındakilri de toplamak ne demek?
Pardon da o haksız kazanc bi nevi:)
Yapabileceklerı kadarını yapaymıs damat ozaman.
Yazık gunah değil mi annenize?Disinden tırnağından arttırdı ,millete taktı o altınları belki.

sonuçta hepsini değil sadece çeyrekleri veriyorsunuz.
Bir kerede tamam demişsiniz, durumu kötuyse yaptıgınızda bir yanlış görmüyorum.
Annenizede borcları ödedik dersiniz.

Ortada borç varken araba amak bana göre mantıksız.

Durumlari kotuyse ver gitsin ceyrekleri.ama iyiyse kullandrma kendini

Ay şu kız tarafı borçsuz düğün yapıp oğlan tarafının genişliği öldürcek beni bari Kv düğün yaptım diye ortalarda gezinmese. Ayrıca ailene açıklama yapman lazım elbet ortaya çıkacak.

Tümünü Annesine vermek yerine siz direk ödeyin altınlarla borçları belki çeyreklerden kalan olacak ? Eğer söylemezseniz ailenize büyük haksızlık olacak.Evlenmeden önce böyle bir şey konuşan nişanlınızıda pek masum bulmadım.Resmen ana oğul anlaşıp sizi etkileri altına almaya kalkmışlar bence

Gerçekten çocuğuna bir düğün bile yapmaktan gocunan,geline takılan altından medet uman aileden soğurdum ben olsam.Kaynanayla mesafeli olun bence yarın bir gün "geçinemiyorummmm oğlummmm" diye eşinizden para da ister gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…