kayınvalide ve görümcemin baskıları lütfen yardım edin!!!

fıkrayla yanıt vereyim;
hocanın biri cumada vaiz veriyomuş demiş..
ey cemaat streç pantolon cok günahtır...
sakın kızlarınıza kadınlarına giydirmeyin külliyen cünahtür diye...
cemaat bir gün kahvede otururken hocanın kızını görürlr dapdar strec pantolonla..
hocaya gidip hocam bize strec pantolon cünahtur dedun da senin kızda giyiyor...
hocada gülerek ama yaşısay gavuru kızına demiş....

derdinizle alay etmek degil yanlış anlamayın insanlar birilerie ögüt verirken önce kendininkine bakacak...
zaten örtünesiniz varsada bu baskılar yüzünden yapamassınız...yapsanızda bir anlamı yok...

yani hanımlar şimdi "onlar sana ne karışır. bu senin hayatın" gibi cümlelerinizi söylerken türk toplumunda yaşadığımızı unutmayın... evet çok yanlış ama inat yapılırsa eşi de ailesi arasında kalacak karı koca huzurları bozulacak allah korusun... bence en iyisi onların yanında onların istediği gibi ol.. yoksa huzursuzluk laf sokmalar devam eder gider... sonuçta sen el kızısın. kendi kızları yapsa sorun olmaz ama sen yabancısın... böylece eşin de zor durumda kalmaz sende.. bizim buralarda bile dışarı çıkılırken çakma bir eşarp takılır sonra canının istemediği yerde çıkarılır... en iyisi inat yapmamak......

şöyleki;
büyük görümcemiz kral olacak sizde kraldan çok kralcı...
sizden büyükmüdür yaşı bilmiyorum ama onlar bu konulara girdiğinde direkt
(büyük görümcenin ismi elif olsun)
"aaa ben Elif ablamın giyim tarzını çok beğeniyorum..."
"Elif abla çok hoş giyiniyor..."
"Elif ablanın zevkine çok güveniyorum bir gün beraber alışverişe gitsekmi?"
....
gibi cümlelerle oyuna asıl kişiyi sokmuş olursunuz.
kendi kızları olunca kınayamazlar + kötüleyemezler en iyi tarafı size bunu belli edemezler..
el alem değil sonuçta kendi kızları
ve ilk önce kendi kızlarına bakarlar...

aynı davalar işte hep aynı. ben yapamıyorum giderim ama itaat edemem k. bakma dedim. gecenlerde babası uyardı dısardan geldik uzun gömlegimi çıkarttım tişört kot kaldı.onu giyme evli barklı kadınsın dedi k.p niye bekarlar mı giyer dedim. duymamış. eşimle kavga ettik bide beni savunması var ya baba kocası var ona söyleme ben gerekeni söylerim sen kötü olma...
zaten ustunde uzun bi şey vardı...

ıyyy dedim. nefret ettim herseyden... lanet olsunki çıkmazlardayım... ama ters tepti ya daha da değişmem.,
evlenmeden peşimizde ..... olanlar evlendikten sonra bizi....... ediyorlar... mecburuz ya... eyy hayatttt sen nelere kadırsin.

ah canım ya )=
istediğini yap, günah filan derlerse duymazlıktan gel, çok girip çıkma, hayatından uzak tut.

kafa buysa değişmez, istemsiz olarak devam edecekler. laf anlatmaya çalışma bak eşin bile artık pes etmiş. yani değişmezzz, hiiiç polemiğe girme yapıcağın tek şey mesafe koymak. hayatına böylesi bi müdahale ve baskıyı kimse haketmez. herkes önce dev aynasında bi kendine bakacak sonra millete laf söylicek. ikiyüzlülükten başka bişi değil. eşin yanındaysa tamamdır. hiçbişi deme, istediğini yap, saygıyı bozmadan ufaktan ufaktan ama kararlıca köşene çekil. inşallah böyle saçma insanlar yüzünden daha fazla sıkıntı yaşamazsın arkadaşım..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…