• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide ve görümcemin baskıları lütfen yardım edin!!!

Büyük görümceni örnek versen, o evlendi el adamıyla günahı kocasının boynuna, demeleri de muhtemel...

Eşinle konuş ya da iletişimin iyiyse onlara söyle sıkıldığını anlarlar belki.

Son düzenleme:
Saygi cercevesi icinde kaldigi sürece kendi istedigin gibi giyin,
onlara göre kendini yönlendirme, ki zaten sen acik giyinen bir insan degilmissin pek,
ayrica tekrar sana batil bir inanc söylediklerinde, anne asil senin bu dedigin günah diyebilirsin
batil inanc cok günah, hemen tövbe etmelisin, sehadet getirmelisin diyede bigüzel abartirdim,
oda görsün nasil oluyormus :))

esini basörtü alma konusunda sIkistirmalarinida pek kafana takma,
cok gördüm böyle seyleri ama alirsa alsin koyarsin kenara bisey olmaz

Arkadaşlar başlıktanda anladığınız üzere sorunum bu!...

Kayınvalidem ve görümcelerim dünya iyisi insanlardır.Biliyorum belkide söylediklerinde kasıt yok ama artık rahatsız olmaya başladım.Eşimin ailesi kapalı insanlar fakat büyük görümcem aşırı açıktır..
Evlerine her gittiğimde bu konudan dolayı uyarılmak beni sinir etmeye başladı..Sürekli aynı konular ve eşime eşarp alması yönünde baskı var..Bende aşırı açık biri değilim sıfır kol ,mini,gögüs bağır açık dolanmıyorum huylarını bildiğim için..hatta uzun etek giyiyorum yanlarına giderken ama olay abartılmaya başlandı..

Örneğin;İki yumurtayı birbirine vurup kıramazsın..günah
Nihat hatipoğlu için bu adamı çok seviyorum dedim..hocaya adam demek..günah
yemek yerken o kadar ısrar ettiler ki patlıcaktım artık..valla artık yiyemiyorum dedim..günah
kapanmadığımdan sürekli saçlarımdan yılan asılacağını söylüyorlar..Korkutmaya çalışıyolar
evde resim günah
parfüm sıkma,deodorant vs.içinde alkol var günah..
ramazanda iftara 1 saat kala bi flim izliyoduk..iftar programı açın günah
buralarda yaramazlık yapma deyiminde gavurluk yapma denir demiş bulundum...günahh
dahadaa bi sürü açıklaması uzun günahlar
topuklu ayakkabı giymem bile problem oluyo..

VE AŞIRI BATIL İNANÇLARI VAR AKLA MANTIĞA AYKIRI YAZIP UZATMAK İSTEMİYORUM

VE büyük görümcem gögüs bağır açık gezer.. kısa etek giyer..ona laf yok
topukluyu diğer kapalı olanda giyer..aman ne yakıştı demeler

SİZDEN RİCAM BENİ ELEŞTİRMENİZ DİNİ İÇERİKLİ BİLGİ VERMENİZ DEĞİL..BENDE FARKINDA OLAN Bİ İNSANIM İÇİMDEDE Bİ HEVES VARDI AMA SOĞUTUYOLAR...BEN HER KONUŞMAMDA BÖYLE LAFLAR DUYMAK İĞNELENMEK İSTEMİYORUM..BIRAKSINLAR İÇİMDEN NE GELİYOSA O ZAMAN YERİNE GETİRİYİM. NE RAHAT KONUŞABİLİYORUM,NE DE YANLARINA GİTMEK İSTİYORUM..SEVERİM ONLARI AMA UZAK DURMAYA BAŞLADIM ARTIK..BUNALDIM ÇÜNKİİ AMA MECBUR GİTMEK ZORUNDAYIM ŞİMDİİ BEN NE YAPSAMDA ARTIK KARIŞMASALAR BANA??? AKIL VERİN LÜTFEN :44::44:

Canım bak hatayı başta yapmışsın bana kalırsa neden uzun etek fln giyiyosunki, benm kayınpederimde
baktım baskı yapmaya çalışacak bir tip daha bir fotomu görüp laf etmiş arkamdan ki inan bir çok kapalı
bayandan daha mutasıp giyinirim(okul balo fotomu görmüş upuzun elbise sadece kolu 0 kola yakın ve şal var)
diğer gelinin ailesibaya açık ona ağızını kimse açmıyor ama ben zaten ortayım diye bana artislik yapıyor:(
bende nişanlıyken kabul ettirmek için dizüstü elbise fln giyiyodumki normalde giymem, hatta kırmızı oje sürmem
sırf onlara gidecem diye sürüyordum, neyse soora hiç laf söz duymadım bu taktiği uygulamanı tavsiye ederim
zaten onlara gösterdiğim kadar açıkta değildim mesela tüm elbiselerim dizaltı, kotun üstüne mutlaka hırka giyerim

madem öyle bi gelin alsalarmış ben de bunu anlayamıyorum..
sonuçta başta seni beğenirken böyle beğendiler dimi..
insan sevdirmeye çalışır zaten içi ısındığında kendiliğinden olabilecek bişey bu..
yılan asılcak bilmem ne denildiğinde ayy hemen kapanmalıyım diyen de hiç görmedim..
bilmiyorum bana saçma geliyo yani korkutma yoluyla sevdirilmez ki hiç bişey..

onlardan laf duymamak için uzun etek giymek bir kalıba hafifte olsa girmekte size herşeyi yaptırabilir olduklarının göstergesi...

Canım benim ya ! Ben tesettürlüyüm ancak böyle sürekli direktifler karşısında kim olsa sıkılır.Sizi anlayabiliyorum belki onlarda doğru(!) bildiklerini tebliğ ederken üslup ve bilgi eksikliği yüzünden size sözleri sert ve kırıcı geliyordur.Şimdi size öyle yapın böyle yapın diyemem.Ancak en güzeli ister kapanın ister kapanmayın dinimiz islam ve müslüman olduğumuzu iddia ediyorsak dinimizi en güzel şekilde öğrenebileceğimiz kaynaklar var.Çok süper kitaplar var faydalanabileceğiniz.Biz ailece bile bazı fıkıh meselelerinde ters düşeriz bunu bana bile uygularlar.Ancak doğru kaynaklardan net cümlelerle ispat göstererek doğru bilgiyi sen hatırlatırsan sana da baskı yapamazlar : )) Ben yıllarca böyle yapmaya çalışıyorum.Bence siz eksik gördüğünüz şeyleri yazılı kaynaklardan doğrusunu düzeltirseniz zamanla sıkılırlar uyarılarını bir nebze yumuşatırlar diye düşünüyorum.Sakın birilerinin yanlışlarını dine ve islama karşı soğuk durarak faturalandırmayın.Siz doğrusunu öğrenin ve öğretin : )) Mutlu günler

Eşimin de ailesininde bu tarz bir baskısına maruz kalmadım...Ama hiç bir zaman da onlar için giyinmedim...Sen kulaklarını kapamış şekilde git...Söyledikleri zaman ben böyleyim de.1 kez 2 kez 3 kez derken emin ol ki azaltırlar söylemlerini...Baktın ki artık inada bindi o zaman da görümceni örnek göster ve sus...Cahil insana ne desen boş...Sen kendi hayatına onlar yokmuş gibi devam et...Her zaman huzurlu olmanı sağlar...

Aslında kayınvalidenler günah olmayan şeylere günah denmesinin büyük günah olduğunu bilemeyecek kadar din bilgisinden yoksun. Mekruh bir şeye bile günah diyemezsin. Dinde saptırmaya girer, büyük tövbe lazımdır.

dedeleri müftüymüş..ondan bu kadar koyular..ve batıl şeylere çok inanırlar..kırmak istemiyorum hiçbirini eşimi tembihliyorum ama onuda susturuyolar..işte biz Allahın emrini söylüyoz iyiliğine söylüyoruz vs. sesimi yükseltmek istemiyorum... eltim soğudu yanlarına bayramda bile gitmiyo bi ben varım bu haraketlerle benide kaybedecekler..bunaldım artık nasıl oturup kalkıcağımı bilmez oldum

Ayrıca dedeleri müftü olduğu halde batıl şeylere inanmaları büyük talihsizlik.

Canım günah olamayana günah, seva olmayana sevaptır demek küfre girer,Allah korusun dinden çıkarsın.Günah sevap net olarak bellidir, haşa Allahın sözünü çarpıtamayız. Sen söyle onlara, dediklerinde hata varsa ilk önce bu konudaki hatalarını düzeltsinler.

Tebliğ etmek lazım elbette, ben de açık bir bayanım bana da teyzemler söyler, bazen kızarlar. Ama insanın çok üzerine gidilmesi de doğru değil. Geçen de bir hoca bundan bahsetmiş, güzel bir laf söylemişti "vusülsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir" diye. Gerçekten yöntem çok önemli, onlar seni iyi bir şeye yönlendirmeye çalışırken yanlış davranıp büsbütün soğutuyorlar. Zannederim ki burada sınır senin sabrın, sabretmeye çalış. Ama kötü tarafı senin soğuman, o yüzden mümkün mertebe onların yorum yapmalarına mahal verme.

"ben böyleyim" de. hem keşke uzun etek giymeseydin en başta. benim görümcem de bana yapmaya çalıştı, etek giysen daha hoş olur falan dedi ki, ben de sen gibi başım açık ama gayet kapalı giyinen bir insanım. neyse, ben de görümceme, ben böyle rahatım eteğe alışık değilim, giysem oram buram açılır dedim. k.v. pek bişey demez oğlundan çekindiği için. bi kez de eşim demişti, ben etek giyme diyorum, pantolon daha rahat diye demişti. neyse sonra bizimkiler sustu. bana böyle diyen görümcemin 15 yaşındaki kızı iç çamaşırını belli eden beyaz pantolon, mini etek giyiyor şimdi!! sanırım bi de bu yüzden kestiler konuşmayı. sen de büyük görümceni örnek ver, baştan nasıl alıştıtrsan öyle gider. yarın bigün herşeyine karışırlar.

gitme onlara neden gelmiyorsun dediklerinde de söyle kızınıza edemediğiniz lafları bana söyleyerek egonuzu yükseltmeniz bana çocukça geliyor bir süre kafamı dinlemek istiyorum deyin... eşin seni böyle kabullenmiş alan almış satan satmış kime ne... söyleyin böyle insanlar ağız payı verilmeden susmazlar boşuna canını sıkmaaa

gitme onlara neden gelmiyorsun dediklerinde de söyle kızınıza edemediğiniz lafları bana söyleyerek egonuzu yükseltmeniz bana çocukça geliyor bir süre kafamı dinlemek istiyorum deyin... eşin seni böyle kabullenmiş alan almış satan satmış kime ne... söyleyin böyle insanlar ağız payı verilmeden susmazlar boşuna canını sıkmaaa

devamında da bu arkadaşımızın yazdığı gibi diyebilirsin.. ayy sinir oldum..

oy oy bizdede booldur bu batil inanclar .. ben artik gulup geciyorum ..bana defalarca kez kayinvalidem gece yatarken sacini kapatta yat gece melekler girmez eve senin yuzunden demisti .. gulermisin aglarmisin :))

bi arkadasim 15 senelik evli ve senin yasadigin seylerin benzerlerini yasadi
son 5 senedir sorun olmasin diye esinin tarafina gideken baortu takip gidiyor .. benim tuhafima gitti icinden gelerek kapan dedim .. yasayamadan anlayamazsin cok yoruldum dedi .. allah yardimciniz olsun ..

ne kadar abarti insanlar var :19:

gunah dediklerinde...birazda gunahimiz olsun diyerek devam ederdim ben olsam...

ya da terslerdim..neyin gunah neyin sevap oldugunu biliyorum derdim.

hepinize ayrı ayrı yorumlarınız için teşekkür ederim ve sadece ben yaşamıyormuşum bu sorunu onuda fark ettim..bazı yorumlarınızda çok güldürdü beni :52: . ailesine karşı bir saygım varya kırarak söylemek istemiyordum ama görümceme açık açık belli etmeye başladım...illaki annesine işittirir

yine saçma bir batıl inanç konusu geçti.
ben inanmıyorum böyle batıl şeylere dedim..
öyle deme günah dedi
iyide yukarıda Allah var kalbimin kanaat getirmediğini o biliyor yalanmı söyliyim dedim.. ve bu zamana kadar bana söyledikleri bütün abes şeyleri söyledim ve inanmadığım için bildiğim gibi yaparım dedi...
şaşırdı çok günah ama sen bilirsin vs. dedi :ssz:

Bu günah sayılan şeyleri nereden okuduklarını,öğrendiklerini sorun.
Bilmiyorum ben de oradan okuyup öğreneyim deyin.

Ne kadar çok doğru bilinen yanlış var yahu.

Back
X