- 23 Aralık 2014
- 1.104
- 1.908
- 133
- Konu Sahibi jane eyre_
-
Evet en çok takıldığım mevzulardan birisi bu açıkçası, kendince iyi niyetli ama benim tarafımdan sinir bozucuÜzerini örtme, guzelce anlat rahatsizliklarini. Esin de anlatsin.
Hepsi bir tarafa biri bana nasil giyinmem gerektigini soylese hem cok utanir hem de cok kizardim. Ne demek makyaj yap vs.
Cok kucuk düşürücü
Kızlar merhaba,kısaca özetlemek gerekirse bir senedir, kayınvalidem bana hep anne gibi oldu sağ olsun hakkını yiyemem, işten geldiğimde çağırdı yemek için, temizliğime bile çağırmadığım halde gelip yardım etti vs, karşılıklı severiz birbirimizi.Bununla birlikte şöyle bir durum var eşimin ailesinde gelin hizmet eder mantığı çok fazla , tamam kabul kayınvalidem bunu bana çok yansıtmadı ama şöyle bir durum var bazen ne yapacağımı anlayamıyorum.Örnek vermek gerekirse iki hafta önce hafta sonu için bize gelmek istemiş o gün ben arkadaşımın bebek mevlüdü olduğunu söylemiştim buna rağmen o gün bir kaç kere aramış beni e ben de açamadım, eşim de işte duymamış teli , o gün bize küsmüş, diğer gelinler beni almak için araba bile gönderirdi siz teli açmadınız vs söylendi.Diğer bir mevzu , eşimin memleketten amcası geldi bu cumartesi o gün eşimle tartışmıştık aramak annesini aklıma bile gelmedi dün aradım ne yaptın diye, ben sana küstüm kızım gibi seviyordum seni baban da kızdı yardıma gelmedin bana dedi.Ne diyeceğimi şaşırdım cümlenin devamında da yarın geleceksiniz madem makyajını yap, güzel giyin seni iyi görsünler gibisinden laf etti açıkçası çok bozuldum bu ilk demesi değil daha önce düğüne vs giderken ya da kendisine misafir geleceği zaman da söyledi sanki ben giyinmeyi bilmiyorum.
Uzun oldu biraz ama sormak istediğim şu, kayınvalidemin olumlu özelliklerini baz alarak bu dediklerinin üzerini örtmeli miyim , yoksa rahatsız olduğumu söylemeli miyim?
Kesinlikle doğru söylüyorsun olmuyor, evet seviyorum sağ olsun çok yardımcı ama nerdeyse 30 yaşına gelmiş bir insan için şöyle yap böyle giyin demesi çok tuhaf, sebebi de onlar önemli aileymiş de millet bir şey demesinmişm ama inan benim onunla ilk tanışmamda üzerimde tweetyli t shirt vardı, ben hep sadeydim hep salaş giyinirdim.Beni öyle gördü tanıdı ama evlendikten sonra artık evlisin şöyle giy böyle yap demesi saçma geliyor.aynı kendimi gördüm. benim kv de onu mu giydin olmamış şunu giy. makyaj yap tamam mı güzel giyin. 2 senedir bozamadım ben ama artık sabrımın son aşamalarındayım. bende cok faydasınıda görüyorum yemek yapıyor temizliğe yardm edıyor falan olmuor bır yerden sonra
Haklısınız, evet çok alıngan ama maalesef benim yapım da biraz öyle bilmiyorum ben mi yanlış anlıyorum ama sen benim kızım gibisin bana nasıl yardıma gelmezsin diyormuş gibi geliyor.karşlıklı birbirinizi seviyormuşsunuz bu zamanda bunu yakaamak zor, güzel ilişkileri devam ettirmek için bazen boşvermek duymamak görmemek gerekir, şakayla karışık rahatsız olduğun şeyleri belirt, ama ciddi konuşmalar yapma çünkü alıngan birine benziyor
A yok olur mu mevlüt bittiği gibi aradım hatta dedim durum böyle böyle şimdi alalım istersen seni dedim kabul etmedi.sizi aramış ya mevlütteyken, açmadınız peki geri dönüşte mi yapmadınız?
eğer öyleyse ayıp etmişsiniz.
onun dışında anlattıklarınız cidden sinir bozucu. kendi annemiz bile söylese bi süre sonra of tamam anne deriz yani.
bence güzel bi dille söyleyin yoksa ilerde büyük sorun olabilir
Kesinlikle çok haklısınız, ben mesafe kuramadım sanırım, kaldı ki anneme misafir geldiğinde annem bile beni yardıma falan çağırmaz bu sebeple bilemedim ben de, söylediğiniz gibi bak ben yardım ettim ona yakın davrandım ettim ama o bana yardıma bile gelmiyor demiş olabilir.ben gelinime yardıma falan gitmem.o da bana gelmez.böyle birşeyi talep etmeyi bırakın,aklıma bile gelmez.ha büyük bir davet olur,mevlüt veya parti gibi,bir iki çeşit yapar götürürüm.buları yapmadığım için,karışma hakkınıda kendimde bulmam,bulamam.işte bu yüzdendir ki saygı sevgi çerçevesinde mesafe şarttır.
bunları yaptığı için,müdahale hakkını ,kendinde görüyor olabilir.
Kaınvalidem aradığında mevlütteydim ben telefonum da doğal olarak sessizdeydi mevlüt bittiği gibi hemen aradım, kasıtlı duyup açmamak gibi bir durum yok yaniKv açısından bakıldığında de sizin yığınla olumsuz özelliğiniz var telefonu duymaniza rağmen acmamaniz en basitinden. O yüzden herkes yüzde yüz olumlu olmaz karşılıklı olarak birbirimizi idare etmek zorundasiniz
Ben ondan bile isteye yardım talebinde bulunmadım, ben sana gelicem perdelerini yıkarız dedi ağzımı açmaya kalmadan geldi zaten he Allah razı oldun hep diyorum.Ama bu durum söylendiği gibi bak ben yardım ediyorum ama o bana gelmiyora döndü.Ki daha önce yardıma gelen gelinleri artık balkes var o gelsin diyorlarmış onun da etkisi olabilir.Bence sana yardım etmesine izin verme, hoş o yapmasada senden bekler böyle bi gelenekleri varsa
Ayrıca sana makyaj yap böyle söyle giyin dediğinde yavaş yavaş tepkını koy derecesini arttırarak çocukmusun yahu
O zaman laf soka soka engelleyeceksin ben çalışıyorum kendi evimin işini zor yapıyorum başkasınamı yardıma gidecem de, çalışan kadının yardıma gelmesini beklemek kadar saçma sey yok, sen bulduğun her fırsatta kendini ifade et karşı tarafa msj ver ilk önce hönk olurlar sonra alısırlarBen ondan bile isteye yardım talebinde bulunmadım, ben sana gelicem perdelerini yıkarız dedi ağzımı açmaya kalmadan geldi zaten he Allah razı oldun hep diyorum.Ama bu durum söylendiği gibi bak ben yardım ediyorum ama o bana gelmiyora döndü.Ki daha önce yardıma gelen gelinleri artık balkes var o gelsin diyorlarmış onun da etkisi olabilir.
yaptığı iyiliğe karşılık bekliyorHaklısınız, evet çok alıngan ama maalesef benim yapım da biraz öyle bilmiyorum ben mi yanlış anlıyorum ama sen benim kızım gibisin bana nasıl yardıma gelmezsin diyormuş gibi geliyor.
kayınvalidemin olumlu özelliklerini baz alarak bu dediklerinin üzerini örtmeli miyim , yoksa rahatsız olduğumu söylemeli miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?