Kayınvalide ve işin içinden çıkamayan ben...

anne gibi oldum demişsiniz, anneyle böyle şeyler olur isterseniz üzerini örtün isterseniz içinizde tutun veya açıkça sorun, anneyle bile çok çetin kavgalar olabiliyor ama kayınvalide ile genelde üzeri örtülüyor hehe kocanıza bıdı bıdı yapabilir üzerini örtebilirsiniz.

Bence ilişkiniz sevginiz nekadar çok olsada
Güzel giyin makyajını güzel yap demesi saçma!!rencide edici!!
Siz hemen cevaben ben kötü mü giyiniyorum yada makyajmı yapamıyorumda beni üzüyorsunuz diyebilirsiniz.
Anne bu tarz söylemeli bana hatırlatmazsan sevinirim diyebilirsiniz .Bu tarz eleştrilerden hoşlanmıyorum diceksiniz..

Ben de öyle düşünüyorum, evet iyiyiz ama söyledikleri maalesef canımı sıkıyor, en iyisi doğrudan söylemek sanırım.

Orası öyle evet ama inanın ki ilk olan bir şey değil bu mevzu daha önce bir düğüne gitmeden önce de demişti, hatta düğün dönüşü abin evlendiği zaman kaynımdan bahsediyor daha güzel elbise alırsın vs bile dedi.Her defasında he diyip geçtim ama artık batmaya başladı.

Valla canım kusura bakma ama karşılıklı bazı şeyler. O sana yaptığı için beklentiye giriyor haklı olarak. Annen değilki karşılıksız olsun (ki o bile bazen olmuyor) Yardım alma yardım beklemesin, beklentiye girmesin. Bu kadar basit bir çözüm bence...

Amann kaynanalari ne kadar memnun edesek yaranamayiz valla hic kafana tkma he de gec deliye he demek sevaptir :))

İşte kırmadığınız için bu
Annecim tekrar tekrar hatırlatmama gerek varmı hoşalanmıyorum
Yeter ama rahatsız oluyorum anlamıyormusunuz diceksiniz....

Arnavutluk varmı acaba ? Anlattıklarınız bir arkadaşımın yaşadıklarına çok benziyor :)

kocamıda seviyorum ama tutup beni rahatsız eden yerdede söylüyorum . kv demide seviyorum ama beni rahatsız eden noktada müdahle ediyorum. hem sunu anlamadım kayınvalideniz buluttan bem kapan biri insan hali acamamaıs olabilirsiniz neden hemen küsüyor. bunu dile getirin herzaman telefona bkamıylrum diye. vede anne ben zaten nerde nasıl giyinecegimi süslenicegimi nasıl istersem öyle,bilirim deyin. yoksa siz 40 o 70 olsa yine karısır

Sanki benim kv mi anlattınız. Ben makyaj yapmayı topuklu giymeyi kısa elbiseler giymeyi çok sevmem... ilk evlendiğimde kızı olmadığı için benim elbiselerimi takacağım takıya kadar alır giymem için getirirdi yanlız hep tek başına giderdi ne kadar laf atmama rağmen duymazlıktan gelirdi taaa ki benim oğluma after parti yapmaya karar veriyor herşeyi alıyor evi süslüyor ama ben bana aldığı kıyafeti hiç beğenmedim ve bunu dile getirdim benim için giy dedi ben şok ve tabikide kıyafeti giymedim başladı ağlamaya hala aklıma geldikçe sinir oluyorum şuan hiç birşey almıyor bana bende çok mutluyum:)
Sana çok tavsiye vermek isterdim ama bende de senin konuna çok benzeyen aşırı saçma şeylerden ortaya çıkan şeyler var yokmuş gibi davranıyorum kafama takmıyorum.

aynısını annem yapsa, anne niye çok mu çirkinim ki makyaj yap giyin diyorsun derim.
ya da gereksiz küstüğünde aman anne sen de küsmeye yer arıyorsun, biliyorsun işte kötü niyetimiz olmadığını derim.
anne kız gibiyseniz bunları söyleyebiliyor olmanız lazım.

Ne yardım etsin ne de yardım istesin. Seninki biraz armut piş ağzıma düş olmuş. Kendi evinize temizlik adı altında müdahale ettiriyorsunuz. Çizginizi koruyamamışsınız. Geleyim perdeleri yıkayalım diyor ve yıkıyor. Dur bakalım ben yıkamak istiyor muyum.
Bir de sırf evinize temizliğe yemeğe yardım ediyor diye sevmişsiniz gibi anlatıyorsunuz. Yani geriye gerçekten sevecek bir özelliği kalmıyor. :d
İki seçeneğiniz var al gülüm ver gülüm temizlik işlerini bırakacak sadece kendi evlerinizle ilgileneceksiniz. Ya da kaprislerine küslüklerine boyun eğip onun istediği gibi davranacaksınız.

Yani şöyle söyleyeyim aradığı zaman açmazsak işimiz de varsa eşimle sonra aradığımızda direk kızıyor sizi aradım nerdesiniz siz karı koca neden telefonlarımı açmıyorsunuz diye, yani müdahalesi çok fazla ben bunları hiç dile getirmedim dedim aramız iyi boşver balkes buluttan nem kapma kadın anlayışlı vs ama böyle durumlar da zorluyor beni.

Maalesef söyleyemiyorum çünkü çok alıngan inan kendi annem olsa beni bilir çoktan söylemiştim ama dediğim gibi kayınvalidem hemen küser.

Ay yok temizlik olayı da evlendiğimizden beri bir kere olan olay zaten, sonrasında da söyledi ama yok dedim tabiki, ben onu bana karşı sevgi dolu ne bilim güler yüzlü olduğu için seviyorum.Ama işte yemek yapmamdan tutun giyimime kadar laf söylüyor.Ben de kırılmasın aramız bozulmasın diye laf etmiyorum.

Çok üstüne düşme,ama şunu söyle annecim ben gelin kültürünüzü bilmiyorum, mesela amca geleceği zaman yardım lazımsa söylemen yeterli benim için,neye karışıp karışmayacağımı kestiremiyorum tam olarak beni mazur gör onun için ,tabiki yardım etmek isterim v.s. de ,lafı uzatıp tel açmadın mevzusuna gelirse de ,mevlğd vardı önceden söz vermiştim ayıp olurdu ,telefonda sessiz de kalmış duymadım v.s. bilinçli olarak yaptığım birşey değil ,dersin.tatlı konuşmak en mantıklısı canım

İnan ki bunları söyledim amcaların geleceği belliydi zaten ben neden seni arayayım senin arayıp yardıma ihtiyacın var mı demen lazımdı dedi, mevlüt olayında da sana daha önce söylemiştim ben hatırlamadın heralde dedim yok ben bilmiyordum dedi, başka ne diyim ki şimdi.

Makyaj konusunda ise art niyet görmedim ben ,yaşlılarda özellikle benim gelinim benim kızım en iyisi çekişmesi vardır bir ortama girince,bu sözlü olmaz ama vardır hissedilir oda kendince senin daha üstün olmanı istiyor demekki,ama şöyle diyebilirsin annecim temiz tertipli olmak öncelikdir gerisi bana göre teferruat ,lakin yinede usulünce makyajımı yaparımda kimsenin beni abartılı bulmasını istemem,mesela

O zaman şöyle dersin ,tabiki uygun ve müsait olursam bundan sonra kendim düşünmeye gayret ederim,ama bazen akıl edemeyebilirim bazı şeyleri ,bende sizden öğrenicem inşallah büyüğüm olarak ,v.s.

Yeni nesil kayinvalidelerinde çoğu modacı oldu başımıza . Bana söylense çok ters tepki verirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…