• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ve kayınpedere hitap

Nişanlılık sürecimde de, neredeyse bir buçuk yılı geçmiş evliliğimde de hala anne baba diyemedim genelde siz diye hitap ediyorum.
Çok sık görüşmemiz ve konuşmamız olmadığı için bu hitapları kullanmakta da cok zorluk cekiyorum, bir nevi o sıcaklığı göremediğimden.
Bence cok vakit kaybetmeden hitap problemini aşın yoksa vakit uzadıkça cok cok daha zorlaşıyor.
1 bucuk ay falan oluyor nisan olalı. Nisanlim istemeden sonra dedi hemen ben de deyim istiyorum da cok zor :)

1
Cok mu yeni nişanladıniz? Ben de uzun zaman diyemedim. Belki de evlendikten 3-4 yıl sonraydı ilk deyişim. Direkt anne, baba dedim. Eşim, biz nişanladiktan kısa bir süre sonra söylemeye başlamıştı oysa.
Bir bucuk ay falan oldu. Uzadikca diyemiycem gibi geliyor :)

Anne ve baba diyordum.
Aklima kendi babam geldi, teyze diyenleri gorunce. Sonradan anneye gecilmis ama babam 36 senedir teyze diyor anneanneme 😂

Ben direk dedim, eşimde dedi.
Yani biraz garip duruyor söyleyince ama sonradan alışıyorsun.
Bazen x anne, x baba
Bazen direkt anne, baba
Bu şekilde geçiyor.
Sonuçta toplum olarak gelenek ve göreneklerimize göre şekilleniyoruz,bu şekilde öğretilmiş bizede.
Tabii ki anne diyince annen gibi asla olmaz yada babanın yerini tutmaz ama böyle böyle hayat geçiyor.
Teyze amca olayına girme bence direkt söyle gitsin, bir kere dedin mi ikinciyide diyorsun. Şahsen ben anneme anne derken hissettiğim o duyguların hiçbirini kayınvalideme anne derken hissetmiyorum, sanki adı oymuşda o yüzden öyle diyormuşum gibi geliyor.

Evlenmeden önce amca,teyze diyordum.
Sonra isteme falan oldu direk kp baba dedim.cok içimden geldi.
Ama kv ye teyze demeye devam ettim
Evlendik ne anne diyebildim ne teyze.
Öyle ortaya hitapsiz şekilde konustum hep
Baya problem olmuştu anne demiyor bana diye 🙈
Neyse ki ayrıldık da hitap sorunum kalmadı.
Ayrıldıktan sonra eski kp baba demeye devam ettim konuşmalarımızda ne kadar sevdiysem 😊

Şimdi ki evliligimde de eş ailesiyle problemim var 2 senede bir telefonda falan konuşursam hitap etmiyorum siz nasilsiniz diyip geçiyorum.

Sağlıklı bir ilişkiniz varsa anne,baba demenizi öneririm.

Bir sene oldu evleneli anne , baba demedim daha hiç . Sanırım çıkmayacakta benden bunlar. Siz diyorum ' nasılsınız , ne yapıyorsunuz' vb. Kendi babam ölmüşken başkasına baba kelimesini diyemiyorum, olmuyor zaten.

Back
X