- 17 Ekim 2019
- 949
- 486
- 103
- 30
- Konu Sahibi Zorlumacera
O da komik olmuşAnne ve baba diyordum.
Aklima kendi babam geldi, teyze diyenleri gorunce. Sonradan anneye gecilmis ama babam 36 senedir teyze diyor anneanneme![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O da komik olmuşAnne ve baba diyordum.
Aklima kendi babam geldi, teyze diyenleri gorunce. Sonradan anneye gecilmis ama babam 36 senedir teyze diyor anneanneme![]()
Aynen tabi anne gibi olmaz. Nişanlım anneme babama deyince hoşuma da gidiyor ben de mutlu da etmek istiyorum hem yakınlık olsun istiyorum bakalım. Bir de x anne x baba garip mi olur siz ilk ne dediniz :)Ben direk dedim, eşimde dedi.
Yani biraz garip duruyor söyleyince ama sonradan alışıyorsun.
Bazen x anne, x baba
Bazen direkt anne, baba
Bu şekilde geçiyor.
Sonuçta toplum olarak gelenek ve göreneklerimize göre şekilleniyoruz,bu şekilde öğretilmiş bizede.
Tabii ki anne diyince annen gibi asla olmaz yada babanın yerini tutmaz ama böyle böyle hayat geçiyor.
Teyze amca olayına girme bence direkt söyle gitsin, bir kere dedin mi ikinciyide diyorsun. Şahsen ben anneme anne derken hissettiğim o duyguların hiçbirini kayınvalideme anne derken hissetmiyorum, sanki adı oymuşda o yüzden öyle diyormuşum gibi geliyor.
Başınız sağ olsunBir sene oldu evleneli anne , baba demedim daha hiç . Sanırım çıkmayacakta benden bunlar. Siz diyorum ' nasılsınız , ne yapıyorsunuz' vb. Kendi babam ölmüşken başkasına baba kelimesini diyemiyorum, olmuyor zaten.
Başınız sağ olsun
Benim eşimde nişandan sonra hemen annecim babacım demeye başladı. Hala der. Böyle olunca başlarda kendimi kötü de hissettim ama hala diyemiyorum.1 bucuk ay falan oluyor nisan olalı. Nisanlim istemeden sonra dedi hemen ben de deyim istiyorum da cok zor :)
Yani ilk ne dediğimi hatırlamıyorum ama fark etmez 5 senedir evliyim bazen x baba x anne diyorum, kimsede alınmıyor.Aynen tabi anne gibi olmaz. Nişanlım anneme babama deyince hoşuma da gidiyor ben de mutlu da etmek istiyorum hem yakınlık olsun istiyorum bakalım. Bir de x anne x baba garip mi olur siz ilk ne dediniz :)
Çok teşekkür ederimYani ilk ne dediğimi hatırlamıyorum ama fark etmez 5 senedir evliyim bazen x baba x anne diyorum, kimsede alınmıyor.
Eşim sadece anne baba kullanıyor, mesela o anneme anne diyince bir garip geliyoralışırsın canım tek derdin inşallah bu olsun mutluluklar diliyorum
![]()
İsmiyle birlikte anne baba de mesela Zeynep anne, Mehmet baba gibi madem direk diyemiyorsunNişanlımın ailesine hitap edemiyorumTeyze-amca desem olmuyor anne baba da diyemiyorum gerci cok cabalamadim daha.Nisanlim x anne x baba diyor istemeden itibaren. Ben de demek istiyorum hem alisayim sonra daha zor olur diye ama nasıl diycem bilmiyorum
sizce x anne x baba demek nasıl ? X anne tamam da x baba olmuyor gibi ya sanki eğreti duruyor. Siz ilk anne baba mı dediniz, ne zaman dediniz ?
![]()
X anne oluyor da x baba garip olmuyor mu sanki ya da bana öyle geliyor :)İsmiyle birlikte anne baba de mesela Zeynep anne, Mehmet baba gibi madem direk diyemiyorsun
O zaman sadece ona baba de gitsin diğerine isim +anne dersin 7 yıldır ben hala zorlaniyorum bazıları kolayca söylüyor ben de ilk seferden beri anne baba diyorum ama hiç böyle dolu dolu bi anne baba olamıyor malesefX anne oluyor da x baba garip olmuyor mu sanki ya da bana öyle geliyor :)
Bence de çok zor :)O zaman sadece ona baba de gitsin diğerine isim +anne dersin 7 yıldır ben hala zorlaniyorum bazıları kolayca söylüyor ben de ilk seferden beri anne baba diyorum ama hiç böyle dolu dolu bi anne baba olamıyor malesef
Bunun bana kalırsa bir kuralı yok. Şahsen ben gelin ata binmiş ya nasip demiş mottosuyka yaklaştığımdan nişan süresince amca teyze dedim. Resmi nikahım kıyıldı tebrik ederlerken direkt anne ve baba dedim. Kendime de onu söylemiştim bu şekilde yapıcam diye. Bu konuda bana kimse öyle ya da böyle de demedi. Kendi inandıgım şeyi yaptım. Deseydi de yapmazdım. Kararlı olmakta ve kendi içinden geleni yapmakta yarar olduğunu düşünüyorum.Nişanlımın ailesine hitap edemiyorumTeyze-amca desem olmuyor anne baba da diyemiyorum gerci cok cabalamadim daha.Nisanlim x anne x baba diyor istemeden itibaren. Ben de demek istiyorum hem alisayim sonra daha zor olur diye ama nasıl diycem bilmiyorum
sizce x anne x baba demek nasıl ? X anne tamam da x baba olmuyor gibi ya sanki eğreti duruyor. Siz ilk anne baba mı dediniz, ne zaman dediniz ?
![]()