Kayınvalide ve kayınpederin düşüncesizliği

Benim annemde aynı problemden dolayı gittiğim özel hastaneye memur indirimi yapılıyor devlette uğraşmayayım kalabalık diye gelmiş muayene olmuştu. Ama annemler kendi ceplerinden oldular yani. Kayınvalidem anneme diyor ki "BEnim oğullarımda beni götürür doktora özele". Kendi anneme şuan 1000 liralık iğne yapılacak, muhtemelen kayınvalideme de aynı iğneden yapılacak, eşim diyor ki artık iğnenin parasının birazını ben birazınj da kardeşim karşılar yapacak birşey yok. Babası yaptırmıyor ilgilenmiyor diye hep.. 🙄Değişikler yani.

daha kadın doktora gitmeden yapılacak iğnenin parasını paylaşmışsınız ne desem bilmiyorum.
inşallah kadının uzun tedavi gerektiren bir sorunu çıkmaz da ona buna muhtaç olmaz. Allah muhtaç etmesin size.
tabii bebeğin odasının parkesi var tadilatı var, oda takımı var, olmadan doğmuyormuş bebekler.
adamların evinde oturup da annenizin iğne parasını kendisinin verdiğiyle övunmeniz ilginç.
size zindan bırakmış olsalar bile ederi en az 100.000 liradır. hala bizi söğuşluyolar diyosunuz.
 
Bozdurmayın sakın altınlarınızı giden gittiği ile kalıyor yerine konmaz asla. hem altın da düştü. Kv anlayışsız belli bu durumu ko ile konuşsanız.
Eşim bilezik mi bozdursak dedi. Dedim bozdurursak bir daha yerine koyamayız. Bozdurmak yerine taksit yapsak heeşeyi karta dedim. O zaman da doğumda taksit yaptırırken zorlanırız dedi. En azından bilezik olmasa da gram filan bozduralım dedi.
 
anlayamıyorum bazı yazılanları.burda konularda milyonluk yatırımından bahsedenle de rahatça sohbet ediyorum pazar parasını düşünenle de.kimseyi ne üstün ne de düşük görüyorum çünkü kendimle ilgileniyorum en başta.kendime yarar sağlayacak ne olabilir diye onları dinliyorum.komplekslerimizden bir kurtulsak sorunlarımın çözümüne daha kolay odaklanırız diye düşünüyorum.haksız mıyım?

çok haklısın, bana ne elalemin parasından.
parasıyla ezmeye çalışan insana tavrım farklı ama kompleks yapmak neden olsun ki herşeyi?
 
Haklısınız tabi ama konu sahibinin ailesi ev bile vermiş şu an kiralar belli ya oda olmasaydı. Özel diyince normal 50 liradan başlayan 200 e kadar muayene ücreti alan özellerde var. Her ay kira ödemeyen olarak bi hastane masrafı çokta yük olmamalı yani belli ki dayanılmaz ağrı çekiyor bacak ağrıları öyle azımsancak bir ağrı değil hemde altında büyük sorun yatabilir
Kayin ailenin verdigi evi konusunda belirtmemis. Ben de sonradan okudum ve kadini haksiz gormekten vazgeçtim. Bunu konuda belirtmedigi icin, ustune basa basa tuhaflar hep boyleler hep bizden istiyorlar dedigi icin tamamen oğlunu tirtıklamak niyetinde oldugunu düşündüm. Ceyceye de acikladim az once. Kendi yasadiklarimdan dolayi kv yi aklayan noktalari atlamis olabilirim. Tarafsiz bakamamis olabilirim diye.
 
Bütün bu tepkilerim boyle kotu bir aileden gelmis olup herkesin dalga geçtiği yiyici tabirimi bizzat kendi babamdan yaşayıp evlendigimde hiçbir yardim görmeyip tonlarca borcun altına itilmenin verdigi çaresizlikten geliyor. Belki tarafsızca okuyamadim. Konunun kayinvalideyi aklayan taraflarını gözden kaçırdım belki bu sebeple. Herkes yorumunu kendi yasantisi penceresinden bakarak yapıyor. Zalim kotu kaynana düşmanı gibi bir imaj çizdim belki de bilemiyorum. Ama oyle biri değilim. cok yoruldum kendi içimde. Bazi durumlara sabrim ve tahammülüm kalmadi. Evimize gercekten geçimi sağlayabilecek bir para giriyorken ay sonu zor geliyor. Bunun insanı nasil bitirdiğini ancak yasayan bilir. Buna sebep olanlara da ister istemez kin duyuyorum. Konudaki negatif tavrim da bu yüzden. Belki okumazsiniz ama sakin kafayla aciklamak istedim.
anladım şimdi sizi üzüldüm de.Ama şunu söyleyeyim geçmişi geçmişte bırakın o babanın suçu sizin değil.aile kurmuşsunuz anladığım kadarıyla kendi ailenize odaklanın evladınız varsa onu sevgiyle yetiştirin .kin duymak bir fayda sağlamıyor yok sayın o adamı ona en büyük ceza budur çünkü.dün yaşandı bitti değiştiremeyiz geleceğimizi bilemiyoruz ama siz üzülerek bugünü yaşamayı kaçırıyorsunuz değil mi?pandemi bitsin eşinizle el ele çalışın çabalayın kendinize bir gelecek kurun.o babaya da zor durumunda asla destek olmayın değer vermeyin.konu sahibiyle karşılaştırmayın durumunuzu bambaşkaa çünkü. :KK200:
 
Merhaba hanımlar. Doğuma 2 ay kaldı. Bebek alışverişimizin çoğunu yaptık fakat bir takım eksiklerimiz var. Çocuk odası olacak oda tadilata girecek, tadilat dediğim de şöyle, karanlık kaldığı için açık renk aydınlık olacak bir renge boyanacak ve parkeleri daha önce su borularının patlamasından dolayı su aldığı için kabarıp kırılmış kötü bir vaziyette o yüzden değiştirilecekti bunları da maaş alınca maaştan hemen sonra izinli günümüzde yaparız demişti eşim. Ayrıca çocuk odası için dolap vs alacaktık, anne bebek çantası ve hastanede lazım olacak pijama vb. şeyler gibi ufak tefek görünen ama maddi olarak masraf çıkaracak eksiklerimiz var.

Gelelim asıl konuya. Kayınpederim emekli, ev borcu bitti, hiçbir masrafları borçları yok. Geçim olarak bizden daha iyiler, köyde yaşıyorlar. Kayınvalidemle para konusunda sıkıntj yaşıyorlar. Kayınvalideme harçlık vs vermiyormuş sürekli bundan eşime dert yanıyordu, eşimle kaynımdan para istiyordu. Kayınvalidem hastalanmış, bacakları dizleri çok ağrıyormuş. Biz yaşadıkları şehirdeki bir hastaneden randevu aldık oraya gitti göründü, ilaç vs vermişler ama iyi gelmedi iyileşemedim hala ağrılarım var diye sızlanıp durdu. Kayınvalidem bir yandan hasta ablasıyla da ilgileniyor. Ay içerisinde bir kaç haftada bir ablasını hastaneye kemoterapiye götürüyorlar fakat oraya gitmişken doktora görüneyim edeyim demiyor eşime bundan dolayı sızlanıyor.
Eşimde gitmişken doktora görünseydin dediğinde sen çok biliyorsun zaten, biz okumadık cahiliz filan diye laflar ediyor. Kayınpederim de ilgilenip götürmüyormuş heralde doktora.

Dün kayınvalidem eşimi arayıp hafta içi köyden yanımıza geleceğini. Onu doktora götürmemizi istiyor. Benim doğum kontrollerimş yaptırdığım özel hastaneye bacakları için çıkacakmış, birde devlet hastanesinden de randevu al oraya da dahiliyeye gideceğim diyor. Bu kız karnı burnunda hamile korona morona kapar hastane hastane dolaştırmayayım demiyor, kendimiz zor gidiyoruz hastaneye. Onu da geçtim kayınvalidemin hastane masraflarını da biz karşılayacağız. Eşim geçen ay eksiye girdik bu ay elimizxe bu kadar var ve bebeğin odasını yapacaktık edecektik, annem bize masraf çıkartacak yine eksiye gireceğiz ne yapacağız bilmiyorum diyor. Annesinşn gelip burada doktora çıkmasını istemiyor. Çünkü her türlğ masraf vs bize kalıyor. Destek olmuyorlar hep köstek oluyorlar. Çocukları olacak, masrafları olur vs demiyolar aman taksitle yaparsınız edersiniz doğduktan sonra zamanla yaparsınız diyolar, hep çocuklarını söğüşleme derdindeler. Memlekettte ev bakıyorlarmış, hala bizden medet umuyorlar para için, kaynım da onların çocukları olacak masrafları vs var benim de yeni çocuğum oldu bizden ekmek çıkmaz demiş onlara. Yani diyeceğim o ki çok düşüncesizler.
Bebek odası alacağız kv bana da yatak alın vs ben gelince çocuğun odasında yatarım vs diyor. 🙄 Çok tuhaflar. Eşim kenarda köşede duran gram ve çeyreklerimizden birazınj bozduralım bebeğin kalan eksiklerini öyle alalım diyor. Doğumda hastane ücretini taksit yaptırırız kartı doldurmayalım diyor. Ne yapacağız bilmiyorum. Bozdurunca da yerine koyulmuyor biriktirmesi zor oluyor. Ne yapalım sizce?
Kadının çocuklarından medet ummasi kadar doğal bişey görmedim ben ortada devlet hastanelerinde doğum yapılıyor bukadar eksiklerinizi tamamlayamiyorsaniz devleti tercih edebilirsiniz hem kenardakine dokunmak istemiyorsunuz hem özelde doğum yapıp hemde herşeyin kusursuz olmasını bekliyorsunuz kadın gidip bir muayene olacak o muayene parası ile sanki herşeyi karşılayacak gibi konusmussunuz batmazsiniz okadarda bence empati yapmak lazım aynı durumda annende olabilirdi
 
Allah yardım etsin. Bundan zor gün olmaz gerekirse bozdururdum. Kenarda duracağına. Kendimi sıkıntıya sokmazdım. Haklısınız kenara koymak zor oluyor. Ama yoksa ne yapacaksınız. Kimsede yardımcı olmuyor diyorsunuz.
Kimseden beklentimiz yok. Tek isteğimiz kv kp maddi olarak bizden beklenti içinde olmamaları. Ya kontürlerini biz alıyoruz genelde, elektrik faturalarını da bazen biz bazen kaynım ödüyor. Yeri geliyor arabalarının sigortası vergisini bile bize ödettirmeye çalışıyorlar sanki biz kullanıyormuşuz gibi. Kayınvalide para bekliyor bizden kp vermiyor diye. Düğünde de heeşeyi altın vs de dahil eşim yaptı zaten onları borca sokmadı birşey istemedi. Ama hep bizden beklenti içindeler. Maddi durumları da iyi. Biz birşey alsak aa çok para vermişsiniz, araba aldık altınlarımızı bozdurmuştuk. Diyo ne kadar kaldı, neden bozdurdun, bende olsa o altınlar bende kalsa bozduramazdınız, sen en iyisi bana ver altınları bende kalsın, gezmeyin tozmayın, dışarda yemeyin evde yiyin ne olacak. Sanki sürekli gezen dışarıda yemek yiyen insanlarmışız gibi laflar ediyor.
 
Kimseden beklentimiz yok. Tek isteğimiz kv kp maddi olarak bizden beklenti içinde olmamaları. Ya kontürlerini biz alıyoruz genelde, elektrik faturalarını da bazen biz bazen kaynım ödüyor. Yeri geliyor arabalarının sigortası vergisini bile bize ödettirmeye çalışıyorlar sanki biz kullanıyormuşuz gibi. Kayınvalide para bekliyor bizden kp vermiyor diye. Düğünde de heeşeyi altın vs de dahil eşim yaptı zaten onları borca sokmadı birşey istemedi. Ama hep bizden beklenti içindeler. Maddi durumları da iyi. Biz birşey alsak aa çok para vermişsiniz, araba aldık altınlarımızı bozdurmuştuk. Diyo ne kadar kaldı, neden bozdurdun, bende olsa o altınlar bende kalsa bozduramazdınız, sen en iyisi bana ver altınları bende kalsın, gezmeyin tozmayın, dışarda yemeyin evde yiyin ne olacak. Sanki sürekli gezen dışarıda yemek yiyen insanlarmışız gibi laflar ediyor.
Siz çokmu yüz göz oldunuz acaba bunlarla ?? Dışardaki yemeğe karışmakta yani ne biliyim ne saçmalık ayrıca diğer yazdıklarınıza bakarak abartmışlar durumları varsa kendileri yapabilir bunları bu durumda evet eşinizi sövüşlüyorlar azıcık
 
Kimseden beklentimiz yok. Tek isteğimiz kv kp maddi olarak bizden beklenti içinde olmamaları. Ya kontürlerini biz alıyoruz genelde, elektrik faturalarını da bazen biz bazen kaynım ödüyor. Yeri geliyor arabalarının sigortası vergisini bile bize ödettirmeye çalışıyorlar sanki biz kullanıyormuşuz gibi. Kayınvalide para bekliyor bizden kp vermiyor diye. Düğünde de heeşeyi altın vs de dahil eşim yaptı zaten onları borca sokmadı birşey istemedi. Ama hep bizden beklenti içindeler. Maddi durumları da iyi. Biz birşey alsak aa çok para vermişsiniz, araba aldık altınlarımızı bozdurmuştuk. Diyo ne kadar kaldı, neden bozdurdun, bende olsa o altınlar bende kalsa bozduramazdınız, sen en iyisi bana ver altınları bende kalsın, gezmeyin tozmayın, dışarda yemeyin evde yiyin ne olacak. Sanki sürekli gezen dışarıda yemek yiyen insanlarmışız gibi laflar ediyor.
Çok haklısınız. Aile içinde para alışverişi olmasın diyin, çıkın evlerinden gelen kira ile doktora da giderler fatura da öderler.
 
Çocuk zaten bir süre sizinle odanızda yatacak
Bence odası için kendinizi sıkıştırmayın
Zaman içinde tamamlarsınız
Paranızı doğum masrafına saklayın
Altınları da bozmazdın yerinizde olsam

Anneyi doktora götürme ve parasının lafını etme kısmına ben çok üzüldüm
Kusura bakmayın
Diğer beklentileri masrafları için haklısınız
Ama insan annesi hastaysa hastane masrafı bana kalacak diye düşünmemeli bana göre
Normalde eşim düşünmez ama onların düşğncesizliğine kızıyor çünkü onların durumu iyi. Bizim sıkıntıda olduğumuz belli. Biz sıkıntıdayız 2 ay sonra doğum var doğum ücretlerş de arttı. Eşim herşeyi karta taksit yaptıran bir insan değil. Kv kp bizim kendimizden kısmamızı kendilerinin rahatlarını düşünüyorlar. Ben bebek kıyafeti alırken bile eltimden almamı beklediler. Beşiği eltimden aldım. Bana diyorlar masraf yapma. Eltimin kendi kızına ve ablasının kızına giydirdiği yani 3 çocuğun giydiği eskileri giydirmemi istiyorlar mesela. Hayır yani neden? Neden istenmiyor? Kv kp masraflarını karşılamaya gelince masraf yapma etme demiyorlar ama kendi oğullarının doğacak çocuğu için çok birşey almadığım yapmadığım halde masraf yapma etme eltinden al diye laf ediyorlar.
 
Kimseden beklentimiz yok. Tek isteğimiz kv kp maddi olarak bizden beklenti içinde olmamaları. Ya kontürlerini biz alıyoruz genelde, elektrik faturalarını da bazen biz bazen kaynım ödüyor. Yeri geliyor arabalarının sigortası vergisini bile bize ödettirmeye çalışıyorlar sanki biz kullanıyormuşuz gibi. Kayınvalide para bekliyor bizden kp vermiyor diye. Düğünde de heeşeyi altın vs de dahil eşim yaptı zaten onları borca sokmadı birşey istemedi. Ama hep bizden beklenti içindeler. Maddi durumları da iyi. Biz birşey alsak aa çok para vermişsiniz, araba aldık altınlarımızı bozdurmuştuk. Diyo ne kadar kaldı, neden bozdurdun, bende olsa o altınlar bende kalsa bozduramazdınız, sen en iyisi bana ver altınları bende kalsın, gezmeyin tozmayın, dışarda yemeyin evde yiyin ne olacak. Sanki sürekli gezen dışarıda yemek yiyen insanlarmışız gibi laflar ediyor.
insanların evinde kira ödemeden kalıyorsunuz hanımefendi ,iyi misiniz? siz hala nasıl bunları söyleyebiliyorsunuz? biraz düşünün,vicdanınız hiç sızlamıyor mu şunları söylerken?
Çok haklısınız. Aile içinde para alışverişi olmasın diyin, çıkın evlerinden gelen kira ile doktora da giderler fatura da öderler.
çok yerinde bir öneri,tertemiz, tereyağından kıl çeker gibi. böylelikle hiç para konusu konuşmazsınız artık.
 
Normalde eşim düşünmez ama onların düşğncesizliğine kızıyor çünkü onların durumu iyi. Bizim sıkıntıda olduğumuz belli. Biz sıkıntıdayız 2 ay sonra doğum var doğum ücretlerş de arttı. Eşim herşeyi karta taksit yaptıran bir insan değil. Kv kp bizim kendimizden kısmamızı kendilerinin rahatlarını düşünüyorlar. Ben bebek kıyafeti alırken bile eltimden almamı beklediler. Beşiği eltimden aldım. Bana diyorlar masraf yapma. Eltimin kendi kızına ve ablasının kızına giydirdiği yani 3 çocuğun giydiği eskileri giydirmemi istiyorlar mesela. Hayır yani neden? Neden istenmiyor? Kv kp masraflarını karşılamaya gelince masraf yapma etme demiyorlar ama kendi oğullarının doğacak çocuğu için çok birşey almadığım yapmadığım halde masraf yapma etme eltinden al diye laf ediyorlar.

hu huuu yazılanlar acaba görunmuyor mu? adamların evlerinde oturuyorsunuz, bunu neden yazmadınız? valla bana nakdi yardım yapacağına ev versin eşimin ailesi. kira vermediğiniz için gözunuz görmuyor ama ev vermişler ev. şu devirde kaç tane yeni evlinin evi var?
 
Öncelikle derin bir nefes alın.
Çocuk zaten yanınızda yatacak bir süre, hemen odasının hazır olmasına gerek yok.
Öte yandan doğum masrafları ödenmeli elbette.
Memlekette evi falan unutsunlar kaynınız güzel demiş, ne yeni evi daha odada zorlanılıyor.

Altınlarınıza dokunmamaya çalışın zamana yayın. Hepsini bozdurup ödediniz diyelim bu sefer de eşiniz ailesine hayır derken epey zorlanacak. Elbette doğum için gerekiyorsa bozdurun da oda için biraz daha sabredin derim.
 
anladım şimdi sizi üzüldüm de.Ama şunu söyleyeyim geçmişi geçmişte bırakın o babanın suçu sizin değil.aile kurmuşsunuz anladığım kadarıyla kendi ailenize odaklanın evladınız varsa onu sevgiyle yetiştirin .kin duymak bir fayda sağlamıyor yok sayın o adamı ona en büyük ceza budur çünkü.dün yaşandı bitti değiştiremeyiz geleceğimizi bilemiyoruz ama siz üzülerek bugünü yaşamayı kaçırıyorsunuz değil mi?pandemi bitsin eşinizle el ele çalışın çabalayın kendinize bir gelecek kurun.o babaya da zor durumunda asla destek olmayın değer vermeyin.konu sahibiyle karşılaştırmayın durumunuzu bambaşkaa çünkü. :KK200:
Üzdüysem özür dilerim. Niyetim bu degildi. Cani zalim bir imaj çizdim buna da pismanim. Biraz düşünüp bir kere daha okuyup yazsam olurmus. Sadece babadan degil her iki taraftan da ayni malesef. Buna takilmayi biraktim bir sure önce psikoterapi hipnoterapi aldim. Bunlar sayesinde aştim pek çok seyi. Ama maddi sıkıntı olunca buna sebep olanlar da belli olunca ister istemez aklina geliyor insanin. Eşim benden daha cok tedirgin oluyor eminim. Her gün, bu dalginlikla ona bir sey olur mu korkusu yaşıyorum. Belki sacma bulacaksiniz bencilce bulacaksiniz ama ona bir sey olursa onca borcun altindan ben nasil kalkicam diye korkuyorum. Bu sıkıntılari ancak yasayan bilir. Bütün hırçınlığım kızgınlığım bundan. Birkaç mesajdir yazarken bile gözlerim doluyor. Dilerim herkes arkasinda duracak bir aileye sahip olur. Bizim yaşadıklarimizi yasamaz.
 
Normalde eşim düşünmez ama onların düşğncesizliğine kızıyor çünkü onların durumu iyi. Bizim sıkıntıda olduğumuz belli. Biz sıkıntıdayız 2 ay sonra doğum var doğum ücretlerş de arttı. Eşim herşeyi karta taksit yaptıran bir insan değil. Kv kp bizim kendimizden kısmamızı kendilerinin rahatlarını düşünüyorlar. Ben bebek kıyafeti alırken bile eltimden almamı beklediler. Beşiği eltimden aldım. Bana diyorlar masraf yapma. Eltimin kendi kızına ve ablasının kızına giydirdiği yani 3 çocuğun giydiği eskileri giydirmemi istiyorlar mesela. Hayır yani neden? Neden istenmiyor? Kv kp masraflarını karşılamaya gelince masraf yapma etme demiyorlar ama kendi oğullarının doğacak çocuğu için çok birşey almadığım yapmadığım halde masraf yapma etme eltinden al diye laf ediyorlar.
Kendi rahatını düşünen insan size niye ev versin oturmanız için?
Kira mı veriyorsunuz yoksa?
E durumumuz yok durumumuz yok derseniz masraf yapma denir.
Ne desinler durumunuz yok ama her şeyin en yenisini en iyisini al mı?
Size eşiniz durumumuz yok deyip duruyormuş zaten

Hastalık konusunda ödeyeceği 300 400 gözüne gelen evlat hakkında hiç iyi düşünemeyeceğim kusura bakmayın
 
Kayin ailenin verdigi evi konusunda belirtmemis. Ben de sonradan okudum ve kadini haksiz gormekten vazgeçtim. Bunu konuda belirtmedigi icin, ustune basa basa tuhaflar hep boyleler hep bizden istiyorlar dedigi icin tamamen oğlunu tirtıklamak niyetinde oldugunu düşündüm. Ceyceye de acikladim az once. Kendi yasadiklarimdan dolayi kv yi aklayan noktalari atlamis olabilirim. Tarafsiz bakamamis olabilirim diye.
Bende şaşırdım doğrusu yorumlarınıza normalde yorumlarınızı biliyorum objektif bakıyordunuz beğeniyordum hep :oops: yanlış anlaşılmış. Umarım zor günlerinizi atlatırsınız.
 
insanların evinde kira ödemeden kalıyorsunuz hanımefendi ,iyi misiniz? siz hala nasıl bunları söyleyebiliyorsunuz? biraz düşünün,vicdanınız hiç sızlamıyor mu şunları söylerken?

çok yerinde bir öneri,tertemiz, tereyağından kıl çeker gibi. böylelikle hiç para konusu konuşmazsınız artık.

o işine gelmiyor.
evi verdiler mi verdiler, daha yakamızdan duşsunler diyor.
yani lahanayı yerken kıtır kıtır, sapına gelince meee.
 
Ama onların maddi durumu şuan bizden daha iyi. Geldikleri yerde de hastane var ve neredeyse her hafta kız kaedeşi için hastaneye gidiyor, hemde üniversite hastanesine ama orada topal topal dolaşıp doktora git görün dediğimizde bize laf edip buraya biz onu götürelim diye gelmesi de tuhaf. Ayrıca maddi olarak hep bizden beklenti içindeler. Orada da özel var orada da doktkr var orada git dedik randevu bile aldık illa burada doktora gidecek. Maddi durumları yerşnde olmasa neyse, ama biz sıkışığız altınlarımızı bozdurmak zorunda kalıyoruz, onlaeın hiç borcu vs yok biz ayrıca kredi de ödüyoruz. Ceplerine kontürü ve bazen ev faturalarını bile biz ödüyoruz. Arabalarının sigortası vb vergisini kayınoeder bize kakalamaya çalışıyor. Hiçbir maddi sıkıntıları yokken biz çocuk için çabalarken maddi olarak sıkıntıdayken bize yük oluyorlar. Evet çocuğumun odası elzem bir ihtiyaç. Eşyalarını koyacak yer yok. Kayınvalidem ve kayınoederiöin eşyaları vs ile dolu benim koltuklarımın altı. Benim doğum veya hastaneye çıktığımda verdiğim parayı bile sorguluyor kaynanam ne kadar veriyorsunuz sürekli her çıktığında para mı veriyorsun diye. Sağlık için o benim verdiğim parayı sorgularsa ben de lafınj yaparım.

Kız kardeşi için gidiyormuş. Araya kendi hastalığını sıkıştırması doğru olmaz bence. Ne dersin kardeşine sen burda bekle ben gidip işimi haledeyim mi? Gitti devlet hastanesine demişsiniz ama memnun kalmamış demek ki. Onların evinde oturmuyor musunuz siz? Bir seferlik hastaneye götürmek gözünüze nasıl çok geliyor anlamadım. Kontör parasının lafını bile yapmaya değmez, arada sırada ödenen fatura da aynı şekilde. Eşinizi bu zamana kadar büyütmüş insanlara şuncacık şeyin lafını yapmayıverin üstelik evlerinde otururken. İstemiyorduysanız kayınvalide kayınpederin eşyalarını kabul etmeseydiniz. Koyacak yer yok demişsiniz ama hepimiz çocuk büyüttük burda hele ki küçük bebek eşyası ne kadar yer kaplıyor ki? Çocuk odası elzem değil tamamen keyfi bir durum, uzun bir süre o odayı zaten kullanamayacaksınız. Maddi olarak sıkıntıdayken hele bebek odası daha da gereksiz. Sıkıntıda olmanızın sebebi de eş ailesi değil. Bu kadar zorlanıyorsanız Doğumu devlet hastanesinde yapabilirsiniz. Kayınvalidenizin doktor parası sorması size göre yanlış madem yanlışa aynı yanlışla karşılık vermiş olmuyor musunuz bu durumda?
 
Son düzenleme:
o işine gelmiyor.
evi verdiler mi verdiler, daha yakamızdan duşsunler diyor.
yani lahanayı yerken kıtır kıtır, sapına gelince meee.
Ben suç bulmadım kadında zaten eşi annesinin hastane masrafını düşünüyor bir yük olarak görüyor bir evlat olarak gelin napsın demi.. ah ah erkek evlatlar bi kız evlat gibi olamıyorlar işte.
 
X