Kayınvalide ve kayınpederin düşüncesizliği

Beni sizin ailenizin maddi durumu ilgilendirmez. Beni ilgilendiren kisim buraya yazdiginiz yorum. Ben size katilmiyorum. Sagliksa durum borc harc alinip doktora hatta ozelse bile goturulur. Parke yapilmasindan bahsediliyor ayrica borcu harci eksisi yok bu isin. Parke bir anneden daha mi onemli? Oyle diyorsaniz saygi duyarim !!
Parke marke değil aslında işin aslı. Ben her seferinde her zaman kendimden kısarken stres içinde yaşarken, hep ben üzülürken, kv kpin eşime yaşattığı sıkıntıları ben çekerken evladıma nasıl sağlıklı bir şekilde kavuşacağım ve ona nasıl iyi bir ortam yaratacağım bunu düşünüyorum. Ben hamile halimle geçimimi, bebeğin eksiklerini, doğumunu, doğum masrafları en aza indirmeye çabalarken düşünürken kv ev alma düşüncesi ile eşimden para beklentisi içinde olursa bende onun hastanesini sorgularım oğlu da sorgular. Kusura bakmayın.
 
Aslinda herseyin cözümü iletisimden gecer. Ama kimse birbiri ile artik dogru dürüst konusmadigi icin, böyle kücük olaylar kocaman dert gibi görünür. Özele gitmek istemenin sebebi büyük ihtimalle "orda daha iyi bakiyorlar parali oldugu icin" düsüncesi. Halbuki özelde olanin illaha daha iyi olacagi anlamina gelmez. Öncelikle rahatsizligi icin en tecrübeli doktor kim onu arastirirdim. Oda yapilacak sa onu son aylara birakmak iyi olmamis ama madem öyle oldu o zaman onu gercekten zamanla yapardim cünkü bebek ilk aylar yanimda yatar nede olsa. Ilk bebek ilk heycan anliyorum ama durumlar ortada. Madem cok sıkışacaklar (cocuk odayi demiyorum) o zaman acik acik esi hem annesi hem babasi ile konusacak.
Özele eşim memur olduğu ve hastane anlaşması olduğu için çok az para veriyorum. Normalde muayene 150 tl ama memurlar 15 veya 30 tl veriyor. Kaynanamda eşim memur memurlar çok para alıyor düşüncesi var o yüzden hep aldığkmkz parayo sorgular. Eksikleri için bana hep erken erken dediler. Ben cinsiyetini öğrendiğimde ilk olarak ikinci el bebek arabası aldım. Kaynım filan beşik almayın biz vereceğiz dediler. Tabi eksikkeri tamamlama sırasında arada kendi sağlık sorunlarımız oldu. Ben dişlerimden çok çektim hamilelikte bana dişlerim çok masraf yaptırdı. Zaten odayı da yaptırma amacımız şu, bir kere bir şeyi yaptırmazsak sonrasında hiç yaptıramıyoruz ve öyle kalıyor. O odanın parkeleri berbat durumda o durumdayken o odaya bebeğin eşyalarını nasıl yerleştireceğim. Dolap lazım. Eşyaları koyacak yer yok dolapta. Dolabımı vs baya bi boşalttım ama sığmaz yani. Eşim annesiyle konuşuyor ama anlamıyorlar işte.
 
Konu da belirtmiş, randevu aldık gitti, ilaçlar ise yaramamis ağrım var diye sizlanıyor şeklinde, o ağrılara da inanilmiyor yani.

Ayrıca kanser hastası ablayla kendisine randevu alıp muayene olmasının beklenmesi de normal değil.
Ablasının yanında eşi bekliyor zaten. Annemler 4 kişi gidiyor hastaneye. Ablasının eşi başındayken annem aynı hastanedekş doktora görünebilir hemen. Ve sabahtan akşama kadar oradalar.
 
Ay inanamıyorum
Bunu öğrendim daha da üzüldüm o anneye
Biz zaten kiraya çıkacaktık. Onlar el ne der deyip bize ısrar ettiler. Eşimde borçlar nitene kadar kira ödememek şartıyla evde oturmayı kabul etti. Fakat hep ailesine destek oldu maddi olarak lafını da yapmadı yaptırmadı ama hep üzüldü kendi kendini yedi. Hatta ben atanayım da kendisi benimle yer değişikliği yapsın bu evden gidelim diye çok uğraştı.
 
Okumadıysanız eğer konu sahibi eşiyle beraber kayınpederinin verdiği evde kalıyorlarmış
Kimin kimi yediği hiç belli olmuyormuş demek ki
Eşim zat2n okurkende hep çalışmış parasını aileisne vermiş. Anne babası bu evi sadeve kendi parasıyla almadı ki. Ayrıca onu geçtim. Eşim zaten bu evde kalmak istemiyordu zorladılar. Bende kiraya çıkalım diyordum çünkü ikimizde biliyorduk lafının olacağını. Düğünde birşey beklemedik. Kaynanam soranlara bizi evden attılar biz köyde kalıyoruz diyordu. Ama atma fşlan yok. Eşim kirada verecek ama borcumuz bitene kadar veremeyiz diye ailesiyle anlaştı ama bu süreçte hep destek oldu ailesine madsi olarak, babası ben kira mı istedim dedi ama arkadan hep farklı şeyler geldi kulağımıza ve bunları bize anlatan da kv oldu. Babanız sizden para isriyor para bekliyor, ev alın, ev alalım, para biriktirin vs, herşeye bir laf edildi karışıldı, yüzümüze farklı arkadan farklı konuşuldu. Ya arabasının sigortası vergisi telefonun kontürü evlerinin faturasını bile ödüyorsak sizce kim sömürğlmüş???
 
Evin kayınpedere ait oldugunu okuyunca şok oldum bu yüzsüzlüğe, nankörlüğe.
Konu sahibi az ye git kira öde de kayınvalide de o evi kiraya verip parasıyla özele gitsin sana yük olmasin.
Böyle gelin yuzunden özele goturulmedigimi bilsem o gelini sacindan tutup atarım evimden. Sen de anne olacaksın hayatta bir karma var unutma.
Çok sinirlendim bu nankörlüğe, vicdansızlıga, çok terbiyesizsin!
Ben hiçbir terbiyesizlik yapmadım. Bu evde oturmayı da ne eşim ne de ben istddik. Ailesi zorladı hayır diyemedi. Babası kşrada oturmak isitypruz diye darılıyormuş onların evi varken kirada kalmamız doğru muymuş. Neyse düğün masraflarını vs herşeyi kendimşz yaptık zaten beklemedik birşey. Ama kv biz onu evden atmışız gibi bizi evden attı diyor millete şakasına diyormuş gğya ama öyle şaka mı olur. Ayrıca eşimle belli bir sene sonrasında kira ödemek için anlaşmışlar ama kp ben sizden kira mı beklşyorum diyor ama kaynanama filan arkadan başka şeyler diyor. Kaynanaö ne zaman kayınoederle arası bozulsa oğullarına eşim bana para vermşyor diye geliyor. Araları iyiyse eğer bizim herşeyimiz var diyor. Ben kayınvalidemle sorun yaşamıyorum. Aramızda iyi ama bakın hem eşim hem kaynım ikiside aynı şeuleri düşünüyorlar, paraları var ev almak istiyorlar bizim durumumuzu bildikleri halde bizden ev için para bekliyorlar destek olalım istiyorlar ama olay hastane olunca para olmuyor veya saçma sapam şeyler söyleyip konuyu değiştiriyorlar. Biz zaten onlara veremeyiz edemeyiz götürmeyiz demiyoruz götürürüz ama maddi olarak hep bizden beklenti içinde olmasınlar onlar hep beklenti içinde hep. Altınlarımızı bile sorguluyorlar. Gezio tozmuyoruz birine misafirliğe gitsek arkadaşlarımıza gitsek laf oluyor, masraf yapmayın, kimseye gitmeyin, idare edin dişinizi sıkın, emin olun eşim ailesine bu evin 2 senelik kirasını ödeyecek kadar maddş destek olmuştur. Eşim üzülüyor hem onlara hem kendimize yetmiyorum diye. Çünkü hep kendinden benden kısmak zorunda kalıyor. Kendi tedavilerini bile yarım bırakıuor.
 
Önceki konusunda yazmış.
Ayrıca konu shaibini bu kadar savundunuz ama atladığınız birşey var.
Kenarda duran çeyrekleri gramları varmış, bozdurmak istemiyormuş. Şimdi siz söyleyin anneniz hasta, devlet hastanesindeki tedavi yeterli gelmemiş özel hastanede daha kapsamlı daha rahat muayene olmak istiyor. Kenarda duran çeyrekleriniz var ama tekrar yerine koyamayacağınız için bozdurmak istemiyorsunuz. Bu vicdanlı bir hareket mi gerçekten?
Bakın biz zaten altınları sıkıştığjmızda kullanırız diye kenarda tutuyoruz eşim ev eşyası için bozduralım diyor tedavi vs için değil. Bende eşime diyorum ki bilezik bozdurmayaşım gram bozduralım zaten en ufak birşeyde birşeuler bozdurmayaşım alıştık, bilezikleride bozdurmaya başlarsak dsha zor nir durumda kenarda paramız olmaz. Nakit harcamayı, herşeyi nakit almayı bırakıp taksit yaptıralım bu kadar sıkışmayız diyorum. Bebeğe kıyafet alınacak mesela hemen gram bozduralım onla al diyor. Yani çok basit şeyler için bozduruyor. Kaynanamı özele götğrmesi birşey değil ama benim sormak istediğim bebek vs eksikler için altın bozdurmak mı yoksa taksitle parça parça almak mı iyi?
 
Önceki konusunda yazmış.
Ayrıca konu shaibini bu kadar savundunuz ama atladığınız birşey var.
Kenarda duran çeyrekleri gramları varmış, bozdurmak istemiyormuş. Şimdi siz söyleyin anneniz hasta, devlet hastanesindeki tedavi yeterli gelmemiş özel hastanede daha kapsamlı daha rahat muayene olmak istiyor. Kenarda duran çeyrekleriniz var ama tekrar yerine koyamayacağınız için bozdurmak istemiyorsunuz. Bu vicdanlı bir hareket mi gerçekten?
Eşim annesi için bozdurmak istiyor mu dedim ben acaba konuda???
 
e :oha: yani! insanlar sizi düşünmüş evlerini vermişler, kira talep etmemişler,siz hastane masrafını bize yığacaklar diyorsunuz! eğer isteselerdi o evi başkasına kiraya verip çok güzel ek gelir elde ederlerdi ve istedikleri özel hastaneye giderlerdi değil mi konu sahibi???
hem kadın önce devlete gitmiş,ağrıları geçmemiş o yüzden özele gideyim diyor, dahiliye için zaten devlete gideyim demiş. ayıptır yahu!

katılıyorum! kendi kiranızı ödeyemeyecek durumdasınız ama yok doğumum özel hastanede olsun yok parkem boyam yapılsın diyorsunuz.

madem yeterli bütçeniz yok lükse kaçmayın siz de, belki linç edileceğim ama sırf özel hastanede doğum yapmak için eksiye düşecek kadar borç yapıp bir de üstüne parke derdinden dolayı kayınvalidenize sinir olmanız.. pes!

bir hastalık olsa,tedavi alacak olsanız, tüp bebek falan deneyecek olsanız elbette özel hastane deneyebilirsiniz derdim ama doğum için,elde avuçta imkan yokken bu kadar masraf yapmak?

madem öyle siz doğum için devletteki iyi doktorları bulsaydınız ya? devlette çalışan çok çok iyi doktorlarımız var.

o tarz bir fikir içine girmişsiniz ya (devletteki bu doktor çok iyiymiş diyip annenizi kandırmaktan bahsediyorum.), keşke siz de aynısını yapsaydınız madem.
Biz zaten kiraya çıkmak istedik onlardan ne ev ne başka birşey beklemedik. Onlar altın takı takmayalım, siz bu evde oturun hemde millet laf etmesin evi varken kiraya çıkardı oğlunu demesinler dediler. Eşim çok söylediği halde darılmaya laf etmeye başladılar. Eşimde ailesine kıyamadığı için baskı yaptıkları için kabul eyti. Ama eve girerken banyosunu vs yaptırdı su patlıyor sürekli diye ne tadilatı varsa yaptırdı. Hee annesigile de bir yandan destek oldu. Maddi olarak bu evin evlendiğimizden beri ki kirasını verecek kadar destek olmuştur. Lafınıda yapmadı ama babası hep problem çıkardı.
 
bakın konudan bağımsız olarak günümüz durumuyla alakalı haklısınız ancak Elektranın demek istediği şey bu değil.

burada konu sahibi maddi durumuna bakmadan gereksiz ve lüks harcamalar yapıyor ve bu yüzden kayınvalidesini özel hastaneye götürmek istemiyor.

hani zaten ayağını yorganına göre uzatan bir insan olsa,çekincelerine hak veririz.

ama parke değiştireceğim falan diye kayınvalidesinin hastane masrafına sinir oluyor. üstüne kayınpederinin evinde kira ödemeden oturuyor.

hiç yoktan biraz vefa,vicdan olur insanda, herkes bunu eleştirdi burada.
Ben harcama yapmadım ki bebeğiime aldığım ikinci el bebek arabası lüks oldu, bebeğime aldığım bir kaç parça kıyafet lüks oldu. Kıyafetlerin çoğunu eltimden aldım ve ablam verdi, beşikte eltim kendi kızlarının beşiğini verdi bu da hep lüks doğru. Eşimi sıkıntıya sokmayayım diye yaptım bunları doğru lükse girdik. Oda çok kötü zaten daha öncede yapılacaktı ama biz çocuk varken yapamayız çocuk doğmadan yapalım aradan çıksın diye en ucuzundan o parkwyi kendşmşz odaya takacaktık oda en fazla 400 tl tutuyor bu bir ihtiyaç lüks değil. Sanki baby shower yaptım.
 
Kayinvalide yada onun eviyle alakası yok aslında bu dediğimin.

Şuan eksideler, alınacak başka eksikler mevcut, hastane parası duruyor, doğumdan sonra masraflar olacak, ekstra bir durum olabilir, çocuk hastanede yatabilir vs.şu durumda oda,boya,parke listede bile olmamalı diye düşünüyorum.
Hastane parasını taksitle ödeyeceğiz. Odayı düğün zamanı yaptıramadık çocuktan sonra çok zor olur diye doğmadan en uygunn ve en ucuz şekilde yaptıralım dedik. Alt tarafı boya ve parke oda da çok küçük zaten. Öyle büyük meblağlar tutmuyor. Eşim herşeyi nakşt ödemeye kalkıyır ki nakit verince de elimizde kalmıyor. Kredi kartına taksitle yapsaydık ödemeleri şuan maddi açıdan daha rahat olacaktık ama eşime çok söylrmeme rağmen anlamadı. Annesini hastaneye götürmek vs benim için problem değşl
 
Ev vermedşler ki belli bir süreliğine kira vermeden oturuyoruz. Kayınpederim en ufak bşrşeyde kafama eserde çıkartırıö ben bile dşyor yani. Ayrıca bana kalsa ben hrmen çıkarım. Eşim çıkmıyor onca olanlar zoruna gittiği halde. Ayrıca kv kp bize 70000 tl yakın borçları var onları da ödemekte zorlanacakları için bu evde kira ödemeden oturmamızı istediler.
hu huuu yazılanlar acaba görunmuyor mu? adamların evlerinde oturuyorsunuz, bunu neden yazmadınız? valla bana nakdi yardım yapacağına ev versin eşimin ailesi. kira vermediğiniz için gözunuz görmuyor ama ev vermişler ev. şu devirde kaç tane yeni evlinin evi var?
 
Annesinin sağlığını bile umursamadığınız, bu kadarcık hatırı bile olmayan adamdan neden çocuk yapıyorsunuz?
Eşiniz "annem masraf çıkaracak, ne yapacağımı bilmiyorum" derken "sen başımın etini yemeden bu işten nasıl sıyrılırım" demek istemiş bence.
Söz konusu kendi anneniz olsa böyle rahat rahat "off tekrar nasıl altın alacağız, keşke az ötede acı çekse" der miydiniz acaba?
Eşim altını annedi için bozdurmuyor ki altının annesiyle alaakası yok.
 
Onların bize 70000 tl borcu var ztn o borçtan dolayı bu evde kalıyoruz.
hu huuu yazılanlar acaba görunmuyor mu? adamların evlerinde oturuyorsunuz, bunu neden yazmadınız? valla bana nakdi yardım yapacağına ev versin eşimin ailesi. kira vermediğiniz için gözunuz görmuyor ama ev vermişler ev. şu devirde kaç tane yeni evlinin evi var?
 
Yiyici insanlarin herhangi bir insan olmasi ayri bir durum bu kisinin esinin annesi olmasi ayri bir durum. Biriyle her türlü baş edersin. Digeriyle her bayram her ölüm her düğünde mecbursun karsilasmaya. 60 yaşında insanin karşısına geçip bebek bekliyoruz, maddi sıkıntıdayız demek bana çok tuhaf geliyor. Kadin da bunu biliyor. Yine de bana verin diyor. Bebek odasi bile yokken bebek odasina yatak alin ben gelince yatayim diyor. Koltukta da yatabilirken hem de. Oğlu maddi olarak rahat biri olsa yatak oda mesele degil. Iki aydir eksider. Bunu anlamak icin sormaya konusmaya gerek yok. Talepkar olmanin da bir anlami yok. Yatak alin diye bir istekte bulunması bile kadinin ne kadar talepkar oldugunu gosteriyor.
Benim babam da yiyici bir insan hanımefendi anlatabiliyor muyum?
60 yaşında insana kavga bahanesi bulup arayı bozmaktan daha mantıklı olur "konuşmak"
Olay baş etmek değil
Mesafe koymak
İnsanlar konuşarak iletişim kurar
Diğer türlüsü bana sinsilik geliyor
 
Parke marke değil aslında işin aslı. Ben her seferinde her zaman kendimden kısarken stres içinde yaşarken, hep ben üzülürken, kv kpin eşime yaşattığı sıkıntıları ben çekerken evladıma nasıl sağlıklı bir şekilde kavuşacağım ve ona nasıl iyi bir ortam yaratacağım bunu düşünüyorum. Ben hamile halimle geçimimi, bebeğin eksiklerini, doğumunu, doğum masrafları en aza indirmeye çabalarken düşünürken kv ev alma düşüncesi ile eşimden para beklentisi içinde olursa bende onun hastanesini sorgularım oğlu da sorgular. Kusura bakmayın.
Bu kadar kotu insanlarsa neden evlendiniz onlarin ogullariyla sonucta gen var ceker?
Bu kadar sikinti icinde niye yasiyorsunuz o zaman?
Siz calisiyor musunuz?
 
Ben de dolabımı sadeleştirdim. Normalde bebeğin odasında kayınvalidemler kalıyordu yani onların yatakları bazaları duruyordu evlenmeden önceki. Bizde çocuk olacak diye köye gönderdik. Kv kp yatacak yeri ve oda da var evimizde yani. Ona rağmen kayınvalidem ben torunumla yatcam bana yatak alın diyor mesela. Hatta köydeki evlerine yatak alacaklarmış bizimde köyde odamız var ama koltuk üstüne serilmiş eski yatakta yatıyoruz ama zor yatıyıruz ortası çukur, kayınvalidem diyor ki siz kendinize yeni yatak alın ama bize verin biz de kendi eski yatağımızı size verelim. Değişikler yani.
Bebeğin beşiği sepet beşik eltimden aldık. Yani eltimler masraf yapmayın biz beşiği veririz dediler hatta kıyafetlerini bile onlardan almamı istediler. Beşiği onlardan alıyoruz ama çocuğun eşyalarını koyacak yer yok. Kv kpin eşyalarıyla kalan boşlukları doldurduk. Yatak olmasa da bir dolap almamız şart en azından. Daha da boşalsın ev diye köye gönderdiğim ve göndereceğim eşyalar bile var. Kayınvalidemle konuşuyor eşim maddi konuları ama anlamıyorlar. Kendinizi sıkın diyorlar.

bilmiyorum bir iletişim kopukluğu var net olmanız lazım para konusunda. Yoksa yok yani. Bir de diz ağrısna doktor sihirli değnekle dokunacak değil ya. Fazla kilosu vardır kireçlenme vardır. Kemik erimesi vardır devlette kemik ölçümü falan yapılır. Mr çekilir. Söylenecek şey aynı.
Osteocare kullansın. Devit 3 ampul verin ayda 1. O yaşlarda normal.
 
X