Kayınvalide ve kayınpederine para hesabı soran gelinler!

Ultraviyole

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
601
6
46
Diğer
Son derece tatsız,sevimsiz ve hassas bir konudur bu para işleri.

Şimdi düşünün;

Bir aile,erkek evlatlarını dünyaya getiriyor,büyütüyor,en iyi eğitimi alması için imkanlarını

zorlayıp ellerinden geleni yapıyor,mezuniyetinden sonra iyi bir yerde işe girebilmesi için

ellerinden geleni yapıyor,evlendiriyor,imkanları yettiği ölçüde düğününü yapıyor,evlerini

çiftin beğenisine göre dayıyor döşüyor,balayı tatilini karşılıyor,yeni evli çifte bir kuruş

kalmayacak şekilde vazifelerini yerine getiriyorlar.Bu anne,babanın tek beklentileri

evlatlarının

mutlu,huzurlu olması ve arada bir aranıp hallerinin hatırlarının sorulması.

Peki ama ne oluyor ?

Gelin hanım sürekli maddi beklenti,sürekli maddi beklenti halinde...

İlk zamanlar içlerinde yaşıyor yeni evli çift bu krizi,dışa vurmuyor...

Zaman geçiyor erkek evlat geçemiyor önüne eşindeki maddi hırsların.

Ve gelin hanım,oturup kayınpeder ve kayınvalidesinin karsına "- annem şu kadar

maaş,babam şu kadar maaş alıyor,ne yapıyorsunuz siz bu parayı,biz genciz

gezip,tozmak,yiyip,içmek hakkımız,destek lazım" diyor.

Oysa o anne babamın kendilerine göre giderleri,borçları vardır.Eee mağlum 4 evlat sahibi

bir aile olmak kolaymı bu devirde.Yıkılırlar gelin hanımın hesap sorması

karşısında.Zamanla gelin hanım abartır,abartır...Büyük bir aile olmanın tadını tamamiyle

kaçırır.Soğutur kendisini ve bu duruma dur diyemeyen eşini...

Buna benzer hikayeler öyle çok ki...

Zaman geçtikce insanlar daha mı saygısız,arsız,hadsiz oluyor,ne dersiniz?

Her anne&baba evlatları için en iyiyi,en güzeli ister ve var gücüyle bunun için ellerinden geleni

yaparlar.Nedir bu,"onu almadılar,bunu yapmadılar" hesapları,kavgaları...

Ne büyük saygısızlıktır bu ana baba yüreğine,hakkına...

Allah tüm anne ve babaları ve onların evlatlarını böyle basit zihinlilerden korusun,uzak etsin.

Ohaaa diyorum...
Ne demek para hesabı sormak,kim ki gelin kim yani??
Valla ben ne kendim yaparım ne de kızım var böyle bir şeye müsade ederim bu arsızlığı..
Kaynanada olsam kapıya koyulması için elimden geleni yaparım..Bitirmek için bu evliliği elimden geleni yaparım..

Anne&baba yüreği evladımızın iyi,mutlu olduğunu bilmek bile yeter,mantığıyla hareket ediyor

arkadaşım inan bana.Tabii yüreklerindeki buruklukla...

Bence bu her anne baba için geçerli olmuyor.
Öyle anne babalar tanıyorumki oğlunun elinden düğündeki paraları alıyor ve tek kuruş masrafını karşılamıyor.
Böyle anne babalar muhakkak var ama bu tarz davranışta bulunan gelinlerin nadir olacağını düşünüyorum...

Menfaati için hadsizliği tercih eden kişi bu samimiyetsizliğinden dolayı rahat yaşayacağını

zannederken, birçok konuda zarara uğrayabilir. Samimiyetin tahribat meydana getireceğini

düşünerek vicdanlı davranmaktan kaçınan bu kişiler kendilerince uyanıklık yaptıklarını

zannederler. Oysa maddi hırs peşinde yaşadıklarından huzursuz, endişe ve korku içinde bir

hayat sürerler.

bende buna katılıorum
oğlullarının maaşının hesabını bilmek isteyen aileler hesap verenlere gören çok daha fazlalar
bu konudaki geline gelincede arsızca bir tutum sergilemiş
o aile ona hiçbirşey vermese bile karşılarına geçipte maaşlarını sorgulamaya hakkı yok tıpkı oğullarına hesap sormaya çalışan ailelerde olduğu gibi
benim eltimde daha şimdiden mal ayrımı yapar ben hiç sesimi çıkarmam
hep dediğim ne ben onlara nede onlar bana muhtaç olsun:Saruboceq:

ayrıca merak ettim bu sizin gelininizmi
yoksa öyle paylaşım olsun diemi açtınız

valla genelde tersi olur, kayınvalide, acaba oğlumun evine kaç para giriyo diye hesap yapar

ama tabii senin söylediğin tarz gelinlerde var

valla anne baba çocuğu evleniyo diye bu kadar maddi fedakarlık yapmamalı zaten, biz evlencez diye ortaya çıkan çift bu işin maddi külfetinide biliyodur herhalde, hamama giren terler, terlemek istemiyosan evlenme o zaman derler adama

kelimesi kelimesine katılıyorum
peki gelinlerine kaç para maaş alıyosun diye soran oğluna karın özel ders falan versede daha fazla kazansa diyen kayananları ne yapmalı bunları diyen benim kayınvlidem benim annecim tek başına üç evlat büyütsün okulsun 25 yaşına getirsin herşeyini tam etsin kayanana parasının hesabını sorsun yok yaaaa arkadaşın dediği gibi sizin gibi kayınalide kayınpeder çok nadir sizinki gibi gelinde çok nadir genelde tersi oluyor ama şansa bakın ki sizin gibileri de böyle bir geline denk gelmiş keşke bizim gibi hakeden gelinlere denk gelseydiniz amakaydirigubbakcemile3 annem hep der bir iyiye bir kötü dünyanını düzeni bu kızım diyebilmiyorumkismile

İstisnalar kaideyi bozmaz arkadaşım.Ki ben pek konduramıyorum anneliğe,babalığa bu

tutumu,muhakkak madalyonun diğer yönü farklıdır.

Benim sözüm;mecburlarmış gibi,sürekli beklenti halindeki hanımlara...

anne babadan ne kadar çok fedakarlık bekleniyo ya, okutusun, iş bulsun, evlendirsin, torun olunca torun baksın

sonra biz onlar için saçımızı süpürge ettik diyolar, etmeyin o zaman, ettiyseniz karşılık beklemeyin bari, siz saçınızı süpürge yaptığınız için çocuklarınızda yetişkin olmayı kendi ayakları üstünde durmayı öğrenmiyolar işte

iyilik değil kötülük yapıyolar aslında farkında olmadan

chess çok doğru diyosun neden fedakarlık yapılıp evlattan karşılık bekleniyor benim anneme oh sana bakarlar okuttun o kadar derlerdi hep canım annemde ben onları kendileri için okuttum bana baksınlar diye değil diye cevap verir doğrusu bu evladı dünyaya getiriyorsan elbette onu büyütüp okutup geleceğini vereceksin ama sonra ahhh okuttuk büyüttük karşılığı denir mi

Herkes hayatta yerini,sözünü,haddini bilecek öncelikle,büyük,küçük,anne,cocuk farketmez!

Bunu başarabilenlerden olmak ve başarabilenlerle karşılaşmak en büyük temennim.

Sizde değindiğinizde,savunduğunuzda kendinizce haklısınız.

Kimsenin size hesap sormaya,ya da sizin adınıza hesaplar yapmaya hakkı yok.

Benim amacım burda gelinleri kötülemek,aileleri yüceltmek değil,bende neticede bir

gelinim.Ben örnekte bahsi geçen,bu mantıktaki hanımefendileri eleştiriyorum sadece.

Bence her iki ailede uçlarda..Bilemiyorum benim karşılaşmadığım insancıklar,Akkalh da karşılaştırmasın inşallah:Saruboceq:

Bence her iki ailede uçlarda..Bilemiyorum benim karşılaşmadığım insancıklar,Akkalh da karşılaştırmasın inşallah:Saruboceq:

Ne mutlu size,inanın Allah'ın sevgili kulusunuz demek ki,bu sansınız sizin evlatlarınız adına

daim olsun.

Maddi hırslar,kıskançlıklar,sürekli kıyaslama halleri,sürekli bir tüketim hali.... son derece

yıpratıcı bir imtihan!

Mantıksız gelini ilgilendiren bişey değil ki..Evlendikten sonra eşimin ailesi de bize karışmaya başladılar kayınvalidem özellikle para konusunu açıp laf sokmaya bayılırdı..Kayınpeder de hep para ister..tuhaf ya Rabbim herkesi farklı farklı imtahan ediyor..

Bey bayan farketmez kendinize ve sahip olduklarınıza güveniyorsanız evlenin!

Ki altı çizilesi önemli bir nokta;kimseyle ailesinin maddi imkanlarına bakarak evlenmeyin!(Bu

müthiş bir basitlik ve kötülük)

Maddi değerler uğruna,manevi değerleri çiğnemek hesabınızdan cok daha fazla zarara uğratır.

Olayın özü budur!

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

kesinlikle ama kesinlikle yerden göğe kadar haklısınız 6 aylık evliyim çok tecrübeli olduğum söylenemez ama bu her iki taraf içinde geçerli ben nasıl ki onlara siz o kadar parayı ne yapıyorsunuz die sormuyorsam onlar da 2 kişi siz nasıl geçinemiyorsunuz diyorlar benim zoruma gidiyor çünkü hamd olsun iyiyiz yettiği yere kadar onlardan hiç destek istemiyorum eşime de diyorum zorda kalırsan da isteme ama onlar hep para hesabı yapıyor benim çok ağrıma gidiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…