Kayınvalide ve kayınpederine para hesabı soran gelinler!

Maddi değerler uğruna,manevi değerleri hiçe sayan,önceliği para olan insanlarla, bırakın birseyler paylaşmayı,aynı havayı teneffüs etmek,onların o negatif enerjisine maruz kalmak bile çok yıpratıcı.

Adınıza üzüldüm;böyle insanlarla karşılaştığınız için,acı bir imtihan...
Adınıza sevindim;hayatınızın geri kalan kısmında basitliklerine tanık ve maruz kalmayacagınız için.

Allah allaaahhh...Demek onlar ne yapacak parayı diyebilen bir gelinde varmış...pes diyorum artık,şu KK'da daha neler duyacağım bilmiyorum,sana ne ya elalemin parasından pulundan..

Saygısız tutum ve davranışlar aile ilişkilerinde kopmalara yol açıyor ve eşler arası diyaloğu da zedeliyor kesinlikle.

Saygı ve sevgi dolu büyük bir aileye sahip olmak bu hayatın en güzel nimetlerinden biri...

ya bu sizin dediğiniz gelini ben pek duymadım benneyaptımkibu çok nadir bi durum nerden esti böyle bi konu açmak kaç yaşındasınız siz?merak ettim böyle bi gelininiz mi var

Maddi degerlere,manevi değerlerden cok daha fazla önem / öncelik veren insanların varlığı azımsanamayacak boyutta ne yazık ki...

Alınanın,yapılanın hesabını tutarak,ilişkilerini bu hesaplarla orantılı olarak yürüterek,tesekkür etmeyi bilmeyerek,yetinmeyerek sürekli beklenti halinde olarak yaşayan insanların....

Duymamış olmanız sizin şanslı olduğunuzu gösteriyor,ne mutlu

ben böyle yapacak bir gelin olduğunu ilk defa duyuyorum. ne kendi abimin eşlerinde ne de eşimin yengelerinde gördüm.ama hep tam tersini gördüm. bizim düğünde ne ben çalıştığım için kendi aileme ne de eşim kendi ailesine bir kuruş para harcatmadı. pardon eşimin ailesi 60 tl harcamış oda akrabalarına yemek verdiklerinde.bana takılan bilezikleri bile eşim aldı.kesinlikle iki tarafa yük olmadık. eşimin babası emekli kendilerine ait evleri var.ama biz evleneli 3 yıl oldu ve eşim ailesine 3 tane ev yaptırdı.yarısını onlar veriyorsa yarını biz verdik daha doğrusu eşim vermiş.kesinlikle miras falan istemiyoruz onlardan ama dertleri biz oğlumuzu okutup büyüttük gelin mi yiyecek biz yiyelim.en son ben yaptırma dediğim halde ben annemin yanına tatile gittiğimde eşim benden habersiz çatı katı yaptırmış.benim yapıldıktan sonra haberim oldu.biz boşanma noktasına geldik.ve annem kahroldu siz ayrılacaksınız bu minicik bebek annesiz babasızmı büyüyecek diye.boşanmadık ama eşimden nefret etmeye başladım.ama bütün bu kavgalardan eşimin ailesinin hiç haberi yok.onlar sadece istemekle meşgul.doymak bilmiyorlar.çocuklarının evli olduğunun farkında değiller.ama karşılarına geçip siz niye böyle yapıp bizi husursuz ediyorsunuz bile demedim.eşinin ailesinden para isteyecek gelin çok azdır ama oğlunun parasını gelininden kıskanan çok.keşke herkes kendi hesabını bilse de kimsenin huzuru da bozulmasa.kimsenin kimseden bir şey istemeye hakkı yok. kusura bakmayın çok yazdım.

ne oğlunun parasını benden kıskanan bir kaynanam oldu ne de bu anlattığınız tip bir gelin gördüm etrafımda ama mutlaka vardır böyle tipler:bbo:
keşke herkes haddini sınırını yerini bilse boshayallersmile

Bizim örf ve adetlerimizde bu yoktur olsa olsa disarda olur
hic böyle birseyle karsilasmadim ...

Erkeklerde birakmaz hangi gelinin haddineki
kayinvalide yada kayinbabasina hesap sorsun
yapamazlar daha dogrusu edepleri müsade etmez...

oğlunuzdan maddi yönden bir beklentide bulunmuş olmanızdan dolayımı size gelininiz hesap soruyo tam anlamadım .Benim eşimin ailesi bu zamana kadar çalışmamış hiç evlatları için bir gelecek hazırlamamış yarınını düşünmeden yaşamış her ay bizden para isterken üçkuruş maaşla ev kirası iki çocuk faturalar vs düşünmezken, ben bayramı ayağıma bir çorap bile almadan geçirirken kaynanam kaynatam marka düşkünü bi giydiğini bidaha giymezken benim kocam para yetiştiremediğinden yurt dışına çalışmaya gitmek üzereyken o kocasının yanında mutlu mesut otururken sizce benim gibi gelinlermi suçlu kaynana kaynatalarmı

kızlaaaaaarrrr bakın ben bu ultraviyoleden çok şüpheleniyorum bu kesinlikle kadın olamaz çünkü bu zamanda hiçbir anne baba erkek evladına bukadar iyilik yapmaz istisnalar hariç..en göremedim..bu üye kesinlikle erkek güya gelinleri suçluyo..ya benim kaynanam kayınbabam bana bırak eşya almayı altın yakmayı masraf yapmayı vvallahi billahi düğünüme bile gelmediler..takı merasiminde gördüm ilk onları altınları alıp toz oldular...ondan sonrada sık sık evime gelip eşyalarımı çaldı kadın aramı açtılar aileme küfür ettiler halada yapıyorlar....ultraviyole sen erkesin kalıbıı basarım..kaynanadan çekmeyen gelinmi var allasen...ayyy yaşadıklarım aklıma geldide acaba kocamdamı senin gibi düşünüyo dedim

Söylediklerinizde katıldığım tek birsey var;

gazali nedemiş...cahillerle tartışmaya girmeyin zira ben hiç yenemedim...

konu sahibinin konuları hep erkek aileleriyle ilgili ne hikmetse CADIARZUbenneyaptımki

konu sahibinin konuları hep erkek aileleriyle ilgili ne hikmetse CADIARZUbenneyaptımki

canım bende açtığı konulara baktım hep erkek tarafını savunan tarzda konular fikirler..kesinlikle kimse dört dörtlük değildir hele bi kaynana dört ikilik bile olamamz...kesinlikle bu foruma üya olan kaynanasından çok dertli bi kadın üyenin kocasıdır..adam güya buraya bu konuları açarak karısına ders veriyo..ya burallarda sahte kimlikle gezinene kadar annene kaynanalık illede kötülük yapmak değildir diye öğret kavram haritası oluştur materyallerle anlat..ama karına suç bulma..senin kadar uyanık bi kocayla naapsın...:jeyyar:anaaa kız bende baya paranoyak olmuşum ha..nelerde düşünüyom..tabi kimse yanlış anlamasın bunlar sadec benim varsayımlarım hayal ürünüm..gerçekte olabilir olmayadabilir....-tatlicadiarzu-kötükedihüso....

Sizi paranoyak yapanlar utansın...

Hangi erkek zeytinyagli tarifi veriyor merak ettim ! Sansinizi cok zorlamayin bence yeter insalari az birakin rahat birakin udusuncelerini paylassin. Haa ben baskimi yapiyorum ! Hayir ama size karsi evet !

Millet ne kadar erkek üye meraklısı oldu hayret..
erkekler şimdide kişisel gelişime,yemek tariflerine dadandı demek,ne tesbit ..bravo

valla kusura bakmayın ama ben de sizin k.valideniz gibisini görmedim.. ne yani şimdi ben de mi erkeğim..

ve evet, k.valideden çekmeyen var.. mesela ben..

Kimseyi bilip bilmeden suçlamayın. Bazıları nasıl ki kaynanasından, eşinden, kayınpederinden şikayetçiyse birileri de gelininden şikayetçi olabilir bu çok doğaldır. Kaldı ki demişsiniz ki ben bu kadar iyilik yapan koca tarafı görmedim diye.. Benim eşimin ailesi yaptı. Nerdeyse herşeyimizi kendileri aldılar, düğünümüzü kendileri yaptılar özel olarak kullanacağımız tv, bilgisayar bilgisayar masası, banyo dolapları ve küvetimizi biz yaptırdık kendi evleri ve her tadilatı yaptılar her eşyayı aldılar Allah razı olsun. Ben asla ve asla soramam elbette kaç para alıyorsunuz diye ne haddime geçinmemiz bize aittir hatta kaynanam hediye alır mahçup olurum. Bir kere eşim kaynanamın maaşını çekmişti atm den bana verdi sende dursun gittiğimizde veririrz dedi ben parayı çantamda nereye koyacağımı bilemedim aman bişi olur diye kaç kere saydım. Yaptıkları zaten yeter daha ne yapsınlar. Ama sömüren ve böyle düşünmeyen gelinler yok mu kör olmayalım lütfen benim çevremde var mesela maddiyat için evlenmiş, ve eşinin çok iyi bir işi var kendi işi ancak öle para harcıyor ki kız yetmiyor sürekli bir özenme içinde kim ne alsa hemen gidip aynını alıyor. Tatile bile gidemiyorlar sonra borçlar yüzünden ki evleri de kendilerinin ama der ki kaynanamlar yardım etse borcumuz olmazdı, kapatırdık, tatile giderdik aynen bunu diyor yaa harcamayı o yapıyor kaynanasından para istiyor. Yardım etmiyorlar diyor. Zaten eşi iyi kazanıyor. Ben utanırım istemeye. Eşim göreve gitti Konya'ya tek kaldım evde şofben bozuldu eşim babamı çağır dedi aman parasını o vermek ister diye çağırmadım. Usta getirdim baktırdım ama ona söylemedim ama bu kız yemeği bile her dk kaynanasında yiyor yada dışarıda.. Evde yemek yapmışlığı yok sonrada para yok. Var böyle kızlar neden hep gelinleri de sütten çıkma ak kaşık sanıyorsunuz bende gelinim ama böyle kişilerde var..

evlendiriyor,imkanları yettiği ölçüde düğününü yapıyor,evlerini

çiftin beğenisine göre dayıyor döşüyor,balayı tatilini karşılıyor,yeni evli çifte bir kuruş

kalmayacak şekilde vazifelerini yerine getiriyorlar

Gördüm, ama böyle kaynana kaynata görmedim daha.....

Yüzde 99 nerden kaytaririm, nerden masraftan kacarim, nasil ucuza kapatirim zihniyetinde insanlarla karsilastim hep, senin vazife diye adlandirdiklarini banane ne haliniz varsa görün deyip ogullarini kaderine terk edenleri gördüm.

Sonrada ne zaman sevgili ogullarini eli para tutuyor, ne zaman bir bilezigi bile cok gördükleri kötü gelinler ogulcagizlarini adam ediyor, dayaniyorlar kapiya, hani bize demeye???

Istisnalar kaideyi bozmaz vesselam, ama cogunluktur geneli gösteren.

Ha buarada Kimsenin kimseye parasi pulu mali mülkü hakkinda hesab sormaya hakki yoktur,!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…