Kayınvalide ve kayınpederine para hesabı soran gelinler!

Sizin durumunuzda rahatsızlık verici.

Bir aile,yuva kurulmuş,bundan ötesi,çiftin tercihine kalmış,neyi,nasıl istiyorlarsa öyle

yaparlar,yaşarlar elbet.Belli bir zaman sonra bir tarz geliştirir,oturturlar.Bu dönemde

ciddi bir sıkışıklık yaşarlarsa,anne babalar imkanları doğrultusunda yardımcı olmayı

teklif edebilir,müdahale etmek,sorgulamak yerine.

Böyle gelinlerde de damatın o ölçüyü iyi koruması lazım.
Yani suçlu olan damattır diye düşünüyorum, ne ailesini ezdirsin, ne de gelini söyletsin...

Böyle gelinlerde de damatın o ölçüyü iyi koruması lazım.
Yani suçlu olan damattır diye düşünüyorum, ne ailesini ezdirsin, ne de gelini söyletsin...

Kesinlikle öyle...

Fakat yeni evli,tecrübesiz gençler için o dengeyi kurabilmek zaman ve yaşanmışlık

gerektiriyor ne yazık ki.

İki arada kalmak,bocalamak kolay değil elbet.O hiç istermi böyle olsun.Ama bilemiyorlar

ilk etapta neyin,nasıl karsısında duacagını,orta yol bulacagını.Birde karsısında hatada

direten biri varsa...

Siz ne kadar iyi&saf niyetli olursanız olun,karsınızdaki insanın anlayışı,kapasitesi farklıysa

yapılabilecek,kısa sürede sonuç verecek etkili bir yöntem yok.İnsan yüreğinde barındırmadığı

bir duyguyu anlayamaz.Hersey bir yana;para gibi elde edilmesi kolay bir araç için gemileri

bu kadar kolay yakabilen bir insanın hayattaki önceliklerini,içindekilerini varın siz düşünün...

Her şeyin olabilir..

Evlerin, arabaların vs… her türlü teknolojik imkanın, renk renk elbiselerin, pahalı parfüm ya da kremlerin ve pahalı alışkanlıkların…

Ve sen !..

Her şey olabilirsin…

Güzel ya da çirkin..

Uzun ya da kısa olabilirsin..

Boylu poslu.. Gösterişli ya da gösterişsiz…

Tombul yada zayıf….

Genç ya da yaşlı…

Kadın ya da erkek olabilirsin…

Anne, baba olabilirsin.

Kardeş, ağabey, dost, arkadaş…

Huzurlu ve huzursuz…

Güleryüzlü ya da somurtuk..

Sakin ya da hareketli…

Sabırlı, dayanıklı, heyecanlı, atak ve coşkulu olabilirsin.

Hatta her an içinde bulunduğun duruma göre bir şey de olabilirsin.

Sonra iş sahibi olabilirsin ya da işsiz…

Üniversite yada lise yada ilköğretim mezunu olabilirsin.

Bir meslek sahibi olabilirsin.

Öğretmen, memur, işçi, doktor, mimar ya da avukat...

Hatta mesleğinde üst seviyelere çıkabilir ve unvanların olabilir…

Bütün bu özelliklerin çevrende pek bir takdir görebilir, övgüler alabilirsin…

Tüm bunlar iyidir hoştur, güzeldir …

Büyüklerin dediği gibi adam bile olabilirsin.

Ama asıl mesele insan olmaktır…

ınsan olmak başka bir şeydir…

Onun ne okunacak bir kitabı ne de ezberlenecek bir formülü vardır. ınsan olmak yukarıda saydıklarım ile saymadıklarımın tamamını kapsar…

Eğer;

ınsanları toplumsal alt kimliklerine göre ayırmadan, cinsiyetlerine göre kayırmadan, zengin, fakir yada meslek ya da unvanlarına göre değil önce insan olduğu için sevip sayıyorsan…

Ve çevrendekilere sahip olduklarına göre değil, paylaştıklarına göre önem, değer ve anlam verebiliyorsan.

Verdiğin sözü tutuyor ve özün ile sözün birbirini tamamlıyorsa, iyiniyetli, samimi, merhametli, dürüst ve alçak gönüllü isen insan olmaya başladın demektir.

Pek havalı sıfatların olabilir ama en havalısı insan olmaktır. Kadın ya da erkek olmaktan, toplumsal sıfatlarından çok daha anlamlıdır. Ve tüm bunların yanına bir de erdem kattın mı insan oldun demektir.

Ve insan olduğunda sen artık insanların yüzlerine değil ruhlarına bakmaya başlarsın…

Bu yazıda öyle çok şey buluyorum ki...

Her okuduğumda aynı keyfi alıyorum...

Önce düşünmek, insan olmak gerek,insanın değerini bilmek gerek...

bence her iyiye bir kötü düşmüyor sen ne kadar iyi olursan karşındaki o kadar kötü oluyor

Kesınlıkle her anne-baba ıcın gecerlı bır durum degıl!
Bılenler vardır mutlaka,
bız borcların altında ezılırken, aksam yemegınde sadece salata yerken
esımın aılesı yazlık yaptırmak ıcın esımden kredı cekmesını ıstemıs zamanında.
Kı dugunumuze cok az zaman kalmıstı.
Esım yazlık ıcın harcanacak toplu parayı ıstedıgınde,
kayınpederım 'sana bu para yetmez, ustunu de tamamlayamazsın' demıs,
ama yazlıgı yaptırırken esımden para ıstemıs!
Bır kac gun once esımle ayrılık kararı aldık,
baska nedenlerden oturu!
Ama bu esnada esım maddı sıkıntılarımıza da degındı,
annesının yanında!
Annesı, 'ne yapayım, bır seyım yok kı bozdurup vereyım' dedı.
Yazlıgı ve arabayı unuttu sanırım!
Arabanın tek kurusuna kadar masrafını ceken esım,
bır kez olsun bınememıstır ona.
Babası 'olmaz, sen kaza yaparsın' dıyerek red etmıs ılk ıstemesınde.
Sonrasında esım gurur yaptı, ıstemedı bır daha.
Sımdı boyle bır anne-baba kıyaslanabılır mı fedakar olanlar ıle?

bence her iyiye bir kötü düşmüyor sen ne kadar iyi olursan karşındaki o kadar kötü oluyor

ama işte kötü olamıyorsak iyiysek karşıdaki kötü yine bir iyiye bir kötü oluyor maalesef hesap hep aynıbilmiyorumkismile ben kötü olamam ne yapayım zoraki kötü mü olayım:1no2:

Kesinlikle öyle olsalar emin olun baş tacı olurlar ki öyle idiler başta ama kendi saltanatlarını kendilerini yıktılar..

Ben bahsettiğiniz tarza bir gelin türüne rastlamadım sanırım.
Şİmdiye kadar gördüklerim hep tersi bir durumdu.

Böyle kişiler vardır elbet.
Çok saçma zaten, kimse annesine babasına güvenerek evlenmemeli.
Ama genelde tam tersi olur.
Her aile düğün masraflarını ,eşya vs masrafları bile karşılamıyor.
Bir de üstüne hesap soruyorlar.
Karşılamak zorundalar mı değiller.
Ama oğlum oğlum diye ölürken ve herşeye müdahele ederken,
çok rahatlar. O canım oğlum dedikleri oğullarına 5 kuruş yardım etmeye
geldi mi sıra ortada yoklar.

İlk defa duyuyorum böyle bir şeyi, evlenmeden altın isteyen şunu bunu isteyen paragöz gelinleri duydum da bu kadar aleni bir şekilde "bu kadar parayı napıyorsunuz bize destek lazım genciz yicez iççez" diyeni de duymadım. Bunun adı saygısızlık edepsizlik. Ama geline bu yüzü eşinin ailesi vermiş biraz da. O da astarını istiyor. Her anne baba evlenen çocuğuna destek olur ama tüm külfeti de üzerine almaz. Bana bunu soran geline höst haddini bil derim. Oturduğu yerden hesap soracağına gitsin çalışsın da para nasıl kazanılıyormuş bir görsün. Mokunda boncuk mu varmış bu gelinin...

P.S. Tek taraflı daldık ama neyse...

Allahım hayırlısıyla,mutlulukla yedirecek para versin inşallah,bunu hep derim..
Evliliğimde küçücük bir dönem çalıştım. Sonra olmadı,iş beğenmedim ya da iş beni beğenmedi uzun bir süre işsiz kaldım.. Sürekli mühendis oğlunun parasını yiyen gelin olarak annesinin baş düşmanıydım.. Ki babacığım sağolsun yine de iyi bir gelirim vardı artı sigortam hep ödendi..sositososito
Ama evimde yayarak hesabıma yatan bu gelir her nedense hep kayınvalideme battı,laf sokmalar,incitmeler vs. vs.
Boşandım...:1closedeyes:
Allahım öyle bir iş kapısı açtı ki şimdi duysalar dudakları uçuklar..bilmiyorumkismile
Demek ki oğlunun parasını yemek bana nasipmiş,benim paramın kuruşu bile onlara kısmet değilmiş..bayanssulusmile
Bunu çok uzun zamandır düşünüyordum,buraya denk geldi..
Cuk diye oturdu hislerime..
Allahım büyüksün,çok büyüksün sen Yarabbim..:1hug:

Bu tür hareketlerin ne gelinlikle ne ana babalıkla ilgisi yok.Bu tamamen insanların karakter bozukluğuyla alakalı bir şey..Ne denebilir ki,bu tür insanlarla karşılaşmak durumunda kalmayalım inşaallah...

aaaoowww simdie kadar hep kayinvalide ile ilgili sorunlari okudum ilk defa gelin sorunu ookudum dunya tersinemi donuyo ne ama iste kararkter meselesi iste geline kaynanaya bakmiyo ALLAHIM bole insanlardan korusun bizleri

benim eşimin ailesinden bir beklentimiz yok durumlarıda gayet iyidir ama sülalecek ne kadar maaş alıdığımızla çok ilgilidirler. benim ailem ve akrabalarım bana yada eşime maaşımızı sormazlar bizde ayıptır. ama eşimin ailesi akrabaları bunu bize soruyorlar söylemesen azarlıyorlar biz elmiyiz bizden gizliyosunuz diye söylesen az bulup burun kıvırıyorlar biz kimseden para yardım beklemiyoruz Allah kimselere muhtaç etmesin.ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz bazılarının derdi gücü para oluyor sabah kahvaltıdan akşam yemegine dinlenmeye gittikleri tatile kadar heryerde paradan konuşuyorlar. aldığın herşeyin parasını soruyorlar bunlar karakterle görgüyle ilgili. insanlar çeşit çeşit kiminin gelini görgüsüzdür kiminin kaynanası... ama bu para istemeler, beklentiler, karışmalar hep evlilikleri yıpratıyor

Aslında bu yüz vermekten ziyade iyi niyeti suistimal etmek.İyi niyet karşısıda arsızlaşmak!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…