Kayinvalide ve siyaset.

Benim neredeyse bütün sülalem aynı siyasi görüşte. Ben şimdiye kadar hiçbir siyasi mevzuya dahil olmadım, sosyal medyada siyasi bir paylaşım yapmadım. Onlar gibi düşünmediğimi biliyorlar ve benimle tartışmak istiyorlar, o yüzden de sürekli tahrik etmeye çalışıyorlar. Asla muhatap olmuyorum. Hatta seçim zamanı kuzenim uzunca bir mesaj yazmıştı, güya diğer kuzenime atacakken bana yollamış. Ama bilerek yaptığı çok belliydi. Marjolein neden bu konularda hiç konuşmuyor, ne düşündüğünü çok merak ediyorum diye. Yanlışlıkla bana yazmışsın dedim geçtim. Tartışma yapılacak kişinin belli bir seviyesinin olması lazım diye düşünüyorum. Sabah akşam watsap durumunda hakaret ve beddua paylaşan insanlarla tartışmaya ne gerek var.

Kayınvaliden muhtemelen Ardını arkasını düşünmeden laf eden bir insan kafasında siyasi bir argüman vardır onu düşünerek o lafı etmiştir , aileni düşünerek o lafı ettiğini sanmıyorum

"saygisizlik etmeyeyim diye bisey demedim " hahaha dalga mi geciyosun konu sahibi ,ailene acikca saygidizlik etmis sende suklum pyklum oturmussunn.hem agzinizdan bir laf cikmaz hemd egelir buraya konu acip sinirlerimizi zipaltirsiniz ben olsam sen kime cenabet diyosun der ortaligi yangina verirdim .ailene hakaret ettirmeye devam et

yaşlı insanlardan olgun olması beklenir ama bu ninenin içi nefretle dolu zaten yaşı gereği ne kadar ömrü var. beş on yıla ölecek insanın içini sevgi ile doldurması iyi hatırlanması için birşeyler yapması beklenirken vah yazık ona.bir gün seninle tartışırsa arkandan nasıl terbiyesiz kelimeler kullanacağını gördün. selam selamdan öteye geçme. hiç cevap bile verme.az git. uzatırsa görüşme.

Duymamazlıktan gelinmesi daha iyi.
İnsanların birbirleri ile siyaset yüzünden tartışmasını hiç anlamıyorum.
Ben olsam hiç umursamazdım.
Seçim sonuçlarının biz kadınların kaderini ne ölçüde etkileyeceğini bilmediğiniz için böyle yorum yapıyorsunuz muhtemelen. Bana kalırsa bu siyaset değil resmen kurtuluş savaşı

Mune cevap yazdığınızin bildirimini görünce tamam konu kilit dedim

Bugün düşündüm gerçekten orada ona cevap versem onun seviyesine inmem gerekecekti anlaması için. Ve ben de bana yakışmayacak cevaplar verecektim. Nine yazan olmuş ama kendisi öyle orta yaşlı sayılır. Gözümde çok büyütmüşüm diyorum bu kadını. Gerçekten artık çok fazla muhatap olmamayı tercih edeceğim. Bu kendimi büyük gördüğümden değil yıpratmamak için.

Ettiği lafın ne kadar yeri yakacağını hesaplayamayan insan bin yaşında olsa ne fayda , iletişimde oldukça maruz kalman çoğalacak cevap versen kavga gürültü kopacak cevap vermezsen şişip dozunu yükseltecek kendini ezdirmiş olcaksın en güzeli iletişimi azaltmak.

Kesinlikle sadece kendinizi yıpratmış olursunuz tartışarak. Ne anlatirsaniz anlatın fikri değişmez zaten, bu yaştan sonra da siz terbiye edecek değilsiniz, bırakın ne hali varsa görsün.

Kendisine en son hangi kitabı okuduğu sorulduğunda ahlaksızca "ben kitap okumadım ama x partisi süper" diyen teyze geldi aklıma, sustum

Kayınvalideniz tam da x partisini destekleyen birinden beklenecek şeyi söylemiş. Sinir oldum kendisine baya. Cevap vermemekle çok yanlış yapmışsınız hak ettiği cevabı almalıydı. Eşinizin de o ortamda olup susması normal değil.

Uyyy bitmedi bu siyasi kavgalar evde ,sokakta her yerde.
Valide milletin neci oldugunu kendinden biliyor demek ki!.

Seçim sonuçlarının biz kadınların kaderini ne ölçüde etkileyeceğini bilmediğiniz için böyle yorum yapıyorsunuz muhtemelen. Bana kalırsa bu siyaset değil resmen kurtuluş savaşı
Kayınvalidesi ile kavga edince ne olacak ki?
İnsanlar eşi dostu arkadaşı çevresi ile tabiki siyaset yapar. Bende annem ailem arkadaşlarım ile siyaset yapıyoruz. Ama ne zaman ki tartışma kavga var ben yok oluyorum. Her yerde siyaset kavgası.
İnsanları meclislerden alıştırdılar kavgalara.
Kaynanam gelmiş kaç yaşına onun zihniyetiyle hiççç uğraşamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…