Kayinvalide ve siyaset.

sadece_ben

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
942
1.899
658
Manisa
Kızlar merhaba. Geçen kayinvalideme gittik . Orada durup dururken siyaset konusu açıldı. Ben apolitik bir insanım yani siyaset hiç ilgimi çekmez. Kv bir partinin x diyeyim onun mitingine gidecekmiş. Bunu anlatırken hiç ağzımdan tek kelime çıkmadı. Çünkü diyorum ya hiç ilgimi çekmez. Kendi görüşümü kendime saklarım. Neyse sonra y partisini tutanlar hep cenabet dedi tabi ben şok çünkü benim ailem o partiden. Bunu da biliyor kendisi. Ben çok bozuldum. Surat astım falan . Bir de niye o kelimeyi diyorsun yani. Sinir oldum. Eşim aman bosver diyor ama ben kendimi kuruyorum boşuna mı kuruyorum . Zaten sorun parti değil yani aileme mi laf söylemek istedi. O an şoktan ve saygısızlık etmeyeyim diye bir şey demedim...

Saygısızlık etmiş. Benim çevremde de çok var böyle insanlardan. Durup dururken siyasi konular açıp hakaret eden, biri cevap versede kavga etsem diye bekleyen. Ben hiç muhatap olmuyorum.

Orda tepki verseniz yakışık aldı mı şimdi böyle söylemek benim ailem de o partiden biliyorsunuz deseniz olurdu ama o zaman susup şimdi bir şey demeniz olmaz. Olan olmuş artık. Çok yanlış konuşmuş kayınvalideniz. Bir dahakine bir şey söylerse o zaman cevabınızı verin

Bu ara millet sıyırdı. Karşılaştığım bazı kimseler kendi görüşünü karşı tarafa hakaret ederek söylüyor. Hatta M Marjolein in dediği gibi biri laf etse de dalsam diye ağzına bakıyorlar milletin. Allah akıl fikir versin hepsine. Hiçbir ortamda siyasi tartışmaya girmedim, doğru da bulmam ama hakaret edeni görünce de ağzımı açıyorum artık.

Ya işte onu da düşünüyorum cevap vermeli miydim...ama bu konularda tartışmak saçma geliyor ya . neyse olan oldu dediğiniz gibi

Ya işte onu da düşünüyorum cevap vermeli miydim...ama bu konularda tartışmak saçma geliyor ya . neyse olan oldu dediğiniz gibi

Ben size oturun parti tüzüğünü masaya yatırın demiyorum ki. Ailenize cenabet denildiğinde susmak istiyorsanız siz bilirsiniz cevap vermeyin. Surat da asmayın ama

Ben size oturun parti tüzüğünü masaya yatırın demiyorum ki. Ailenize cenabet denildiğinde susmak istiyorsanız siz bilirsiniz cevap vermeyin. Surat da asmayın ama
Ben orda bir şey söylesem senin ailene mi laf ettim derdi eminim. Kendisinin zeytinyağı gibi üste çıkma huyu var. Tatsızlık olmasın dedim. Eşime de kızdım sen bir şey diyebilirdin diye. O da aman o öyle dedi diye öyle mi oluyorlar boş ver deyip kestirip attı.

Senin ailen cenabet demek istemiş değil, x partiye laf etmiş. Genel konuşmuş, seninkilerin durumunu ya önemsememiş ya da unutmuş. Geçip gitmiş şeyin konusunu açman gereksiz olur ama bir daha olursa cevabını ver

Eğer bir daha bu konu yanımda açılırsa ve hakaret edici laflar söylerse diye kafamda bir sürü senaryo kurdum. Hazırlıksız yakalanmamak adına.

Eşinize niye kızıyorsunuz ki anlamadım? Dolaylı da olsa lafı yiyen sizin aileniz. Kızı olarak siz susmuş oturmuşsunuz. Biri bir şey söyleyecekse bu size düşerdi. Kaldırıp indirmeyin daha fazla olan olmuş artık

Ailemi savunabilirdi diye kızdım çünkü aynı şeyi benim annem yapsa o da damat olarak bir şey diyemezdi saygıdan. Her ne kadar karşı taraf saygısızlık etmiş olsa da. Bu durumda ben derdim ,ne diyorsun neden genelleme yapiyorsun diye. Benim orada ağzımı açmam olayı buyutecekti bunu istemedim bir de dedim ya şok oldum ya bu nasıl bir kin nasıl öfke diye. Hiç beklemediğim anda oldu. Belki de yukarıda bir yorumda yazıldığı gibi o an ailem aklına gelmedi nasıl bir parti hırsı burumusse gözünü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…