Kayınvalide veya kayınpederiniz size ne kadar karışır?

Eskiden çok karisirdi şimdi pek karismiyo alanımıza girmemeyi öğrendi bende daha iyi davraniyorum

Merhaba arkadaşlar. Kayınvalide veya kayınpederinizi evinize ne kadar karıştırırsınız? Diyelim ki normalde çok iyi niyetli insanlar, size çok iyi davranıyorlar. Örneğin size paranız var ev alın diye karışırlar mı? Ya da ev almıyorsunuz bana borç verin biz arabamızı yenileyelim derler mi? Ne kadar müsamaha gösterirsiniZ? Ne yapmak doğrudur?
Hiç karışmazlar. Akıl danışırsam fikir almak istersem sorarım. Şu ana kadar öyle bişeyde olmadı.

ilk yıllarda çok karışmak istediler
baktılar ki gelin kendılerden akıllı :KK66:
sen blonda sor o daha iyi bilir diyorlar ,
çünkü boşa para harcamam , kıymetlidir param

Ne gelen paramızı bilirler, ne harcamamızı. Biriktirdik mi harcadık mı onu bile bilmezler. Karışamazlar. Bir iki kere ilk zamanlar karıştı ben önünü sert kestim teşebbüs edemediler

Paranız var ev alın demek karışmak değil akıl vermektir ki ben bu akla sayğı duyarım.
Benim rahmetli annemle babam biz tatildeyken birikmiş parayı adam gibi kullanamayız diye pazarlık edip ev almışlardı. İzin dönüşü birikmiş paramızı elimizden aldılar ve evin parasını ödediler. Bize tapuya gidip evi üstümüze almak kaldı.
O zaman ben çok kızmıştım ama şimdi dua üstüne dua okuyorum. Eğer onlar o zaman o evi almasalardı biz asla ve asla ev sahibi olamazdık.
Ayrıca kayınvalidem değil ama annem ev işlerime müthiş karışırdı.
Borç konusunda ise ben ailemden olanlara sebebine bakmaksızın borç veririm ve bunu karışmak olarak algılamam.
Ama herkesin hayata bakış biçimi farklı. Bana normal gelen size gelmeyebilir.

Ben büyüklerin bu tavsiyelerini (kimine göre karışmalarını) tecrübeden faydalanmak olarak görürüm.

İlle karisacaklarsa kendi cocuklarina karissinlar. Benim annem ne oadar karisabilirse esime,esimin ailesi de bana o kadar karisabilir sonucta.
Herkes kendi cocuguyla muhatap olsa sorun kalmaz.

Karışmazlar. Veya karışamazlar. Biz yetiskin insanlariz. Siz karşı komşunuza veya iş arkadaşınıza ev alın arabanızı satın vs diyebilir misiniz? Ayni şey. Herkes kendi kazancindan evinden ve yatırımından sorumlu.
Ama şu var: karişıyor mu yoksa su ara ev fiyatlari dusuk vs gibi fikir mi veriyor? Fikir vermek olarak kaliyorsa sıkınti yok bence. Biz de arada arkadaslarimiza oneride bulunabiliriz altin dusuk alim yapilabilir vs diye

kp evlendigimin ertesi günü altınları hesaba yatıralım diye gelmisti esimde takilmis pesine dogru soyluyor diye aldi gitti . meger kendi hesabina yatirtmis 😂 onun sokunu atlatamadan esim bisey konusmak icin odaya cagirmisti kp de gelmis sıkıntı mi var diye eli cebinde odada konusmamizi beklemisti😆
ondan.beridir dur dedim artik karistirmiyorum alttan alirsan karisirlar karistirmaa🙄
Altinlar noldu

Gideceğimiz yere giyeceğimi evimize aldıgımıza kimse karısmaz zaten hakları yok ama ev alım denmesi cok normal iyiliğinizi düşündükleri İcin

Esim herseyi babasina anlattigi icin kayinpederim benim maasimi gectim cay kasigimi hangi cekmeceye koyduguma kadar bilir cani istedgi zaman gelir kalir neden cunku babasi kalp hastasidir esim dayanamaz. Eger babasinin bir istedgi olmassa sag el usulcaaa sol kalbin ustune koyulur esimi hungur hungu aglatir. Biri ah kalbim der digeri ahh babam der. Hoooppp hersey babanin istedgi gibi. Baktim ben bu isguzar aileyle bas edemeyecegim simdi esim maas aliyor babasiyla ailesiyle bir guzel yiyor. Bereketde yok zaten paralarinda evlerinde. Bende bekar gibi guzel guzel maasimi aliyorum catir catir yiyorum.bir kuruusmu vermiyorum evin herseyinide o karsiliyor. En azindan hesabini kitabini vermesi daha kolay oluyr😂
Ne kadar devam edebileceksiniz bu şekilde ?
Siz aile olamamışsınız maalesef, böyle bir evlilik insanı yıpratır hem de yaşlandırır.

Ne kadar devam edebileceksiniz bu şekilde ?
Siz aile olamamışsınız maalesef, böyle bir evlilik insanı yıpratır hem de yaşlandırır.
Yooo onlar yuzunden yaslanirmiyim salakmiyim gerekli tum bakimlarimi yaparim dunya yansa kendimden odun vermem. Ne yemeklerini yaparim ne evlerini temizlerim. Kendime vakit ayiriryorum. Vallahi kendi bilir esim bugun kabul etse ayriligi gitsin ailesiyle yasasin bende kendime gayet yanima yakisan akilli ne oldugunu bilen kendini bilen adamla evlenir ailemi kurarim en azindan.her sekilde kendileri kaybediyor

Merhaba arkadaşlar. Kayınvalide veya kayınpederinizi evinize ne kadar karıştırırsınız? Diyelim ki normalde çok iyi niyetli insanlar, size çok iyi davranıyorlar. Örneğin size paranız var ev alın diye karışırlar mı? Ya da ev almıyorsunuz bana borç verin biz arabamızı yenileyelim derler mi? Ne kadar müsamaha gösterirsiniZ? Ne yapmak doğrudur?
İşime karısılmasını hiç sevmem eşime de belirttim zaten bunu. Afedersiniz de fikir verme adı altında b....kunu çıkartma potansiyelleri var .

Ev almak araba almak gibi büyük konularda sorarsak fikirlerini söylerler. İlla dediklerini yapmamız için baskı yapmazlar. Küçük konularda ise örneğin koltuk almak, veya evdeki eşyaların düzeni ile ilgili bazen karışırlar ama fikirlerini uygulamazsak da bozulmazlar. Uzakta oturdukları için bize senede bir veya iki defa gelirler en az 2 hafta veya bir ay kalırlar o sürede ben evin düzenini onlara göre yaparım, gittiklerinde eski haline getiririm. Çünkü mantıklı kv merdiven çıkamıyor mesela ve kilolu olduğu için üçlü koltuk televizyonun direkt karşısında olmalı. Bahçeli evimiz var kp bir keresinde illa ki saksıdaki çiçekleri toprağa ekmemiz için ısrar etti, buna biraz bozuldum çünkü istemiyordum ama ne hikmetse çok ısrar etti hergün söyledi, biz de gönlü olsun diye yaptık. Sadece bir kere borç isteme durumu oldu o da çok yüklü bir meblağ değildi verdik.

Karışamazlar eşim sağolsun...

Ne münasebet yahu herkes kendi cuzdanindan sorumludur. Siz onlara karisiyor musunuz ki? Danisilmadan akıl verilmez.
Biz kimseye karışmıyoruz ama onlar sürekli söylüyor. Bizi hala çocuk gibi görüyorlar bebek gibi ilgilenip iyi davranıyorlar. O yüzden kırıcı olmadan çözmek istiyorum.

Back
X