• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide yüzünden atılan nişan,kırılan hayaller...

Bence içinden intikam duygusubu ar. Yani çektiğini gormek ıstıyorum dıyorsun ya, boşver. Sen mutlu olamazdın ve cok akıllıymışsın ki zor bi karar verip dogru olanı yapmışsın. O zaten o anayla mutlu bı yuva kuramaz. Annesıne gelince, eden buluyor. Belki 10 yıl 20 yıl sonra , ama buluyor.... Çoğu baslarına gelen belaların yaptıklarından oldugunu kabul etmezler ama. Yani başına bi iş gelse, ayy ben bu kızı uzdum de o yuzden boyle oldu demelerını hiç umma. Bu da umrunda olmasın. Mis gibi guzel bı yuva kurArsın, sonra da bol bol şukredersın bunlardan kurtuldugun ıcun. Ben de cok uzulerek ayrılmıstım nısanlımdan ama şuan evliliğimde problemlerım olmasına ragmen hergun sukredıyorum eşimle evlendıgım için. Senin yapacagın kin nefret duygularından kurtulup gerekırse acıma duygusuna gecmek

Haklısınız ama canınız yanınca ister istemez onlarınki de yansın istiyorsunuz çünkü istemeden değil kasıtlı bir şekilde sebep oldular mutluluğumun bozulmasına.Benden dolayı olduğunu kabul etmeyecek bile olsalar da yaptıkları yanlarına kalmasın.İnşallah doğru insanlarla karşılaşırım da geriye bakıp onlara acırım hatta düşünmem bile.Gerçi ben onlara şimdi de acıyorum bu kadar zavallı olduklarını gördüğüm için.Nişanlım ayrılırken bana ben bir daha asla evlenmem senden başkasını istemiyorum ömür boyu başkasını istemeyeceğim sadece seni seveceğim dedi ama iki gün sonra inadına birini bulursa hiç şaşırmam çünkü sevdiğinden değil bir inat uğruna yapar ve mutlu olamaz eminim ki çünkü kimse benim kadar kahırlarını çekmez onların

Sağolun, hala evli misiniz bilmiyorum ama sizin de Allah yardımcınız olsun
Hayır Can'ım değilim o sebeple diyorum ya. Emin ol bu ülkede nişanı atmış biri olmak boşanmış bir kadın olmaktan daha iyidir. bu aileyle geçinmen zordu. Bence hayırlı olmuşa benziyor. daha ne kısmetler çıkar önüne.

Hayır Can'ım değilim o sebeple diyorum ya. Emin ol bu ülkede nişanı atmış biri olmak boşanmış bir kadın olmaktan daha iyidir. bu aileyle geçinmen zordu. Bence hayırlı olmuşa benziyor. daha ne kısmetler çıkar önüne.

Haklısın canım çok teşekkürler iyi dileklerin için inşallah o da olur Allah'ın izniyle

Zaman ilerledikce unutursunuz, sizi sevseydi nişanlınız annesinin sözünü dinlemezdi, emin olun.Evlilik olsa çok daha kötüsünü yaşardınız, şükredin halinize kurtulmuşunuz.İlahi adalet elbet tecelli eder bir gün...

Zaman ilerledikce unutursunuz, sizi sevseydi nişanlınız annesinin sözünü dinlemezdi, emin olun.Evlilik olsa çok daha kötüsünü yaşardınız, şükredin halinize kurtulmuşunuz.İlahi adalet elbet tecelli eder bir gün...

Sevgi vardı ama anne sevgisi daha ağır bastı o kesin.Evet şükrediyorum inşallah ilah adalet yerini bulur benim yandığım gibi onların da canı yanar

Amin inşallah.Siz de mi nişandan döndünüz ?

Benimki anne değil ablaydı. Ablasına deli gibi aşık bir sözünü 2 etmeyen yarın öbürgün iş kursak bile biz onun çalışanı olucakmışız parasını onun eline verirdi harrçlık alıyordu ondan. Tuvalete bile kızdan izin almadan gitmiyordu. Yinede ses etmedim birlikte oturucaz dedi tamam dedim. Belki hala katlanırdım bu ailesine düşkün tavırlarına ama kendisi garip garip davranmaya başlayınca bitti, ne arar ne sorar ne umursar oldu birde üstüne aldatma girişimleri olunca baktım olucak gibi değil annemle babamda izin vermediler konuyu sonsuza kadar kapattılar. Hayırlısı diyorum ya kısmet değilmiş ilk günler içime hani derler ya resmen öküz oturmuştu aynen öyleydi şimdi şimdi atlattım çok şükür. Senesinde helva kavurmayı bile düşünüyorum :KK76: sıkma canını orman perisi hayırlısı böyleymiş de Allaha havale et :KK8: Çok sıkılırsanda yazabilirsin bana :KK36:

Benimki anne değil ablaydı. Ablasına deli gibi aşık bir sözünü 2 etmeyen yarın öbürgün iş kursak bile biz onun çalışanı olucakmışız parasını onun eline verirdi harrçlık alıyordu ondan. Tuvalete bile kızdan izin almadan gitmiyordu. Yinede ses etmedim birlikte oturucaz dedi tamam dedim. Belki hala katlanırdım bu ailesine düşkün tavırlarına ama kendisi garip garip davranmaya başlayınca bitti, ne arar ne sorar ne umursar oldu birde üstüne aldatma girişimleri olunca baktım olucak gibi değil annemle babamda izin vermediler konuyu sonsuza kadar kapattılar. Hayırlısı diyorum ya kısmet değilmiş ilk günler içime hani derler ya resmen öküz oturmuştu aynen öyleydi şimdi şimdi atlattım çok şükür. Senesinde helva kavurmayı bile düşünüyorum :KK76: sıkma canını orman perisi hayırlısı böyleymiş de Allaha havale et :KK8: Çok sıkılırsanda yazabilirsin bana :KK36:

Canım benim çok sağol.Dediğin gibi biz kadınlar herşeyi yine de sıkarız dişimizi seviyoruz diye bakıyoruz ama sonunda yine ezilen biz oluyoruz.Ben anlayamıyorum bunları,güya erkek olacaklar bu ne abla anne aşkıymış aklım almıyor.Canımdan çok düşkün olduğum anne babam ve abim yengem var,yerleri her zaman ayrı benim için ama hiçbir zaman bunlar gibi böyle kendi hayatımı hiçe sayarak saçma sapan bir tapınma duygusu yaşamadım.Kızdan çok naz yapan,annesinin ablasının dizinin dibinden ayrılamayanlar adamım diye nasıl gezebiliyorlar anlamıyorum.Bir de artık burda kimin konusunu okusam hep bu erkekler böyle , hep bir naz hep bir trip.O zaman evlenmeyin bir öbür boyu dipdibe yaşayın değil mi ama?Ama suç onları bu şekilde yetiştirende, sen çocuğa hep kendine muhtaçmış gibi hissettir,özgüven verme,kendini kahraman hatta melek gibi göster sonra o da gitsin bir kızın hayatının içine rahatça etsin.Helvanı beraber kavuralım sana da çok geçmiş olsun Allah bizi güzel insanlarla karşılaştırsın Allah'a havale ediyorum ben de.

Canım benim çok sağol.Dediğin gibi biz kadınlar herşeyi yine de sıkarız dişimizi seviyoruz diye bakıyoruz ama sonunda yine ezilen biz oluyoruz.Ben anlayamıyorum bunları,güya erkek olacaklar bu ne abla anne aşkıymış aklım almıyor.Canımdan çok düşkün olduğum anne babam ve abim yengem var,yerleri her zaman ayrı benim için ama hiçbir zaman bunlar gibi böyle kendi hayatımı hiçe sayarak saçma sapan bir tapınma duygusu yaşamadım.Kızdan çok naz yapan,annesinin ablasının dizinin dibinden ayrılamayanlar adamım diye nasıl gezebiliyorlar anlamıyorum.Bir de artık burda kimin konusunu okusam hep bu erkekler böyle , hep bir naz hep bir trip.O zaman evlenmeyin bir öbür boyu dipdibe yaşayın değil mi ama?Ama suç onları bu şekilde yetiştirende, sen çocuğa hep kendine muhtaçmış gibi hissettir,özgüven verme,kendini kahraman hatta melek gibi göster sonra o da gitsin bir kızın hayatının içine rahatça etsin.Helvanı beraber kavuralım sana da çok geçmiş olsun Allah bizi güzel insanlarla karşılaştırsın Allah'a havale ediyorum ben de.

Canim ama hatayi ben kendimde buluyorum. Daha ailesiyle tanıştığım ilk gun anladım islerin böyle olucagini o ablasinin imali laflari öbürünün yanimda olmamasi ses etmemesi hadi dedim olsun dedim ben hanimefendiligimi bozmiyim seviyorum seviyor dedim ama nah afedersin. Seven erkek kimselere ezdirmez uzulmesin diye kendini paralar. Cok samimi bir arkadasim var bana demistiki aile kurmak istemiyor kendi ailesine seni sokmak istiyor. Gunlece o ceyizlere bakip kahrolmustum tek tek sectim hepsini.Iyi canim kendileri bilirler simdi kimseye guvenemesemde birgun elbet yeniden sevip guvenicez dilerim Allahlarindan bulsunlar hayallerimizi kirdilar yarim biraktilar ya Allaha havale ediyorum. Buda ders oldu bana olur duzelir gecer evlenince duzelir demicem hatami gördüm koyucam kapiya cigerim soldu ya yemin ederim zaten yaram var konu hakkinda yazdim uzun uzun. Lutfen yipratma kendini calisiyorsan isine konsantre ol okuyorsan okuluna zaman ilaç gibi

benzer sebeplerden 6 yıl önce nişan atmış biri olarak diyeceğim şey şu ; kurtulmuşsun!!!! emin ol adını bile hatırlamayacaksın. anlattığın gibi değerli sevgi dolu bir aileye sahipken de elin kahrını çekmemek Allah'ın senin sevdiği kulu olduğunu gösterir.

Canim ama hatayi ben kendimde buluyorum. Daha ailesiyle tanıştığım ilk gun anladım islerin böyle olucagini o ablasinin imali laflari öbürünün yanimda olmamasi ses etmemesi hadi dedim olsun dedim ben hanimefendiligimi bozmiyim seviyorum seviyor dedim ama nah afedersin. Seven erkek kimselere ezdirmez uzulmesin diye kendini paralar. Cok samimi bir arkadasim var bana demistiki aile kurmak istemiyor kendi ailesine seni sokmak istiyor. Gunlece o ceyizlere bakip kahrolmustum tek tek sectim hepsini.Iyi canim kendileri bilirler simdi kimseye guvenemesemde birgun elbet yeniden sevip guvenicez dilerim Allahlarindan bulsunlar hayallerimizi kirdilar yarim biraktilar ya Allaha havale ediyorum. Buda ders oldu bana olur duzelir gecer evlenince duzelir demicem hatami gördüm koyucam kapiya cigerim soldu ya yemin ederim zaten yaram var konu hakkinda yazdim uzun uzun. Lutfen yipratma kendini calisiyorsan isine konsantre ol okuyorsan okuluna zaman ilaç gibi

Arkadaşın gerçekten çok doğru bir laf etmiş.Bizim ilk zamanlarımızda o kadar çok abartı değildi o yüzden ben büyütüyorumdur sanıp hep sıktım dişimi.Dediğin gibi seviyemi bozmadım saygısızlık da etmedim.Dün eşyalarımı aldım aynı söylediğin gibi çeyizlere bakınca canım acıdı, canımı dişime taka taka hevesle alıp dizmiştim ben onları.Senin de yaran taze anlaşılan,çok şey söyleyip canını yakmak istemiyorum.İnşallah eden bulur ve inşallah bizim de değerlerimizi bilen adam gibi adamlar çıkar karşımıza canım,sen de üzmemeye çalış kendini

benzer sebeplerden 6 yıl önce nişan atmış biri olarak diyeceğim şey şu ; kurtulmuşsun!!!! emin ol adını bile hatırlamayacaksın. anlattığın gibi değerli sevgi dolu bir aileye sahipken de elin kahrını çekmemek Allah'ın senin sevdiği kulu olduğunu gösterir.
Haklısınız Allah yine beterinden korudu sanırım beni de o gücü kendimde bulup bunu yapabildim.Siz nasılsınız şimdi? Onlar ne durumda bir bilginiz var mı?

çok iyiyim çok huzurluyum. 20 yaşında erken alınmış bir karardı benim için o zamanlar onsuz olmaz diyordum ama çocukluktu işte. emin ol kimse vazgecilmez değil. ve en değerli kişinin kendisidir ailesidir. şuan hala o anne ve kardeşleri yüzünden evlenemediğini duydum. öyle bir aileyi anca kendileri gibileri paklar bence. ama yine de eski nişanlımın bir suçu yoktu bazı seylerde ama o annesi kardeşleri yapamazdım o da onları dinledi tabii.

yani demem o ki kimse kimse için ölmüyor kimse bulunmaz hint kumaşı değil. hayatını yaşa önüne bak.

Merhaba yeni üyeyim daha doğrusu eskiden üyeliğim vardı fakat adını şifresini falan unuttum o yüzden yeni üyelik açtım.Siteyi hep takip ediyorum.Yeni üye diye önyargıyla karşılamazsanız sevinirim :)

İki gün önce karşılıklı severek ve içim parçalanarak nişanı atmak zorunda kaldım.Asla yaşayacağımı sanmadım bir olaydı bu benim için ama olaylar dayanma raddesini çoktan geçmişti.Düğünümüze 1 ay vardı.Sorun sizleri şaşırtmayacak şekilde kayınvalide kaynaklı tabii ki. Herşeyimize karışan,adetti oydu buydu adı altında millete gösteriş yapabilmek için bir sürü şeyler çıkararak sürekli istekleri bitmeyen,müthiş ego sahibi,herşeyi bildiğini sanan,dünya kendi etrafında dönüyor zanneden,arkadan iş çevirip mutsuz hayatındakileri yalan dolanlarla gizleyip rol yapan,suratınıza gülmeyen,tek çocuğum diyip çok düşkün havalarında gezip çocuğuyla ilgilenmeyip mutluluğunu zerre kadar düşünmeyen bir anne modeli.Hiç bir talebim olmadı takıydı tokaydı adetti oydu buydu adına.Sadece sevdiğimle mutlu olalım istedim.Sevgi ya da yakınlık görmediğim halde gittim sırnaştım,ki hiç sevmem yapaylığı,yakınlık olsun istedim herkes iyi olsun istedim hep.Diyceksiniz ki istenmeyen gelin miydin? Hayır aksine kendileri olsun yakın çevresi olsun gören duyan bilen herkes beni çok sevdi,sorun annenin kendinden başka kimseyi sevmemesi.

Beni de ailemi de kimselere sormadan insanlar methetmişler kendiliğinden,çok iyi insanlardır diye.Kimseye kötülüğü dokunmuş insanlar değiliz.Onu damat değil oğulları gibi sevdiler neler neler yaptılar onun için,yeri geldi kırıldılar ama tek kötü söz yada tavır yapmadılar.Oysa ben kendi annemin yanında bile iyi saçma sapan sebeplerden dolayı küçük hesaplar peşinde koşularak bunu bunu niye yapmadın diye ağır şekilde eleştirildim.Annem insanlığından karışmadı hanımlığını bozmadı.Benim annemin de bir gelini var ama başının üstünde gezdiriyor anne kızdan ayıramaz gören.Ben ne kadar sussam neler yapsam yaranamadım hep kendi isteklerini yaşatmak istedi.Herşeyimizi bizim adımıza yapmaya karıştı.Benim ailemle yaşadığım evin düzenine bile karışmaya kalktı o kadar diyim size.Sanki oğluyla ben değil de o evleniyordu.

Neyse çok uzattım, bugüne dek yaşanan olaylar çok fazla tek tek anlatmıyorum size.ben artık içimde kalan herşeyi döktüm ağzıma geleni yazdım ve o hala mesajları annesine okutuyormuş meğer.Hala birbirimizi seviyoruz artık bittik ölüyoruz diye mesajlaşırken bazı olaylar gelişti ve ben onun annesine laf ediyorum diye sırf annesinin ağzıyla anneme misilleme yaparak hiç yutamayacağım iki ağır laf söyledi ki, tamam dedim artık bende bittin.İşte o dakikada sevginin yerini ihanete uğramışlık aldı.Çok yanacak çok ağlayacak biliyorum ama yaşadıkları müstehak.Mutsuz huzursuz bir aile hayatı var hiç mutlu olmamışlar hep tribünlere oynuyorlar.Bizim yanımızdayken gözleri gülerdi ben bu aileyle çok mutluyum derdi.Anne sözünden çıkıp biraz tavrını koymak yerine hep onun eteklerinin arkasına sığındı.Hep sorguluyordum hep korkuyordum bu kadınla ömür geçmez benim burnumdan getirir diye ama hep çok sevdiğimizden alttan alıyordum.Ama ben kız halimle ondan daha adam gibi yürekliyken o bunu yapıyorsa değmezmiş dedim.1 ay sabredemedin dedi bana,sanki evlenince birşey değişecekmiş gibi.Dün gidip eşyalarımı aldım aldıkları hediyelere kadar herşeyi bıraktım o eve.

Şimdi sadece bana ve aileme maddi manevi yaşattıkları bu acıları Allah'ım onlara da yaşatsın diye dua ediyorum.Allah çok büyük bir genç kızın vebalini aldın bunlar sende de kalmasın diyorum.Mutluyum çünkü bir hatadan döndüm.Ama bir o kadar içimde yangın var yaşadığım haksızlıklar,verdiğim değer,yıkılan hayallerim ve geleceğim,bir de ara sıra akla gelen yaşanmış iyi anların verdiği sızı..Artık başka birini sevmek,evlenmek yada tüm bu tantanaları yaşayacak gücüm yok diye düşünüyorum.Bilmiyorum belki henüz acım,kalp kırıklığım çok yeni diyedir.

Sadece içimi dökmek istedim ama benzer şeyler yaşamış ve zamanla edenin yanına kar kalmadığına şahit olmuş arkadaşlar da yorumlarını paylaşırlarsa sevinirim.Uzun oldu yazı affedin ama içimi dökmek iyi geldi.
Kayınvalide yüzünden değil,nişanlın yüzünden.
Bir kadını rezil de eden,vezir de eden kocasıdır derler.Bu tavizi nişanlından almış.Sen de iyi olmak adına,sorun yaşamamak adına iyimser davranmış susmuşsun.Patlayınca da,kimse annesine laf söylenmesini kabul etmez.
Kendin olNe olursa olsun kendin ol.Kimseyi kendine aile içine karıştırma.
Bugün üzülüyorsun ağlıyorsun,bir de bunun ömür boyu üzülmesi var.Boşver Allah ın sevgili kuluymuşum de önüne bak.Aklına geldikçe bi besmele çek ohh de.

çok iyiyim çok huzurluyum. 20 yaşında erken alınmış bir karardı benim için o zamanlar onsuz olmaz diyordum ama çocukluktu işte. emin ol kimse vazgecilmez değil. ve en değerli kişinin kendisidir ailesidir. şuan hala o anne ve kardeşleri yüzünden evlenemediğini duydum. öyle bir aileyi anca kendileri gibileri paklar bence. ama yine de eski nişanlımın bir suçu yoktu bazı seylerde ama o annesi kardeşleri yapamazdım o da onları dinledi tabii.

yani demem o ki kimse kimse için ölmüyor kimse bulunmaz hint kumaşı değil. hayatını yaşa önüne bak.

Çok haklısın canım benimkinin de zaten tek başına bir suçu yoktu anne etkilemese sorun yaşamazdık ama 29 yaşında bir erkeğin etkilenmesi bile karakterinde eksiklik olduğunu gösteriyor.Sizin bari o zaman yaşınız küçükmüş bunun bahanesi bile yok.Ben de onun başında o anne varken mutlu olacağını düşünmüyorum tıpkı sizinkinde olduğu gibi.Ben de yapamam diye bıraktım zaten ben önüme bakacağım tabii ki ama yaptığım fedakarlıklar karşılığında yediğim kazıkları hazmedemiyorum sadece

Kayınvalide yüzünden değil,nişanlın yüzünden.
Bir kadını rezil de eden,vezir de eden kocasıdır derler.Bu tavizi nişanlından almış.Sen de iyi olmak adına,sorun yaşamamak adına iyimser davranmış susmuşsun.Patlayınca da,kimse annesine laf söylenmesini kabul etmez.
Kendin olNe olursa olsun kendin ol.Kimseyi kendine aile içine karıştırma.
Bugün üzülüyorsun ağlıyorsun,bir de bunun ömür boyu üzülmesi var.Boşver Allah ın sevgili kuluymuşum de önüne bak.Aklına geldikçe bi besmele çek ohh de.

Aynen canım her ezanda şükrediyorum Allah'a.Dediğin doğru nişanlım yüzünden aslında,arkamda durup köprü kuramadığı beni koruyamadığı için.Ama sırf beni kendini de koruyamıyor.Kadın herşeye ağlayıp ajitasyon yapıyor bu da ona kıyamıyor annesi üzülmesin diye öl dese ölecek,bu yüzden kendi istediği hiçbir şeyi yapamıyor annesi istemediği sürece , o da istediği şeyleri hiç yaşayamamış,ama hala onun sözünden çıkamayacak kadar da aptal.Ama bazen ona da hak veriyorum kadın Nuh diyor peygamber demiyor asla ve asla kimse onu doğru dediğinden caydıramıyor,bizzat şahit oldum hatta bir konuda 4 kişi doğruluğu bilimsel kanıtlı bir gerçeği bile ne dediysek kabul ettiremedik kadına.

Aynen canım her ezanda şükrediyorum Allah'a.Dediğin doğru nişanlım yüzünden aslında,arkamda durup köprü kuramadığı beni koruyamadığı için.Ama sırf beni kendini de koruyamıyor.Kadın herşeye ağlayıp ajitasyon yapıyor bu da ona kıyamıyor annesi üzülmesin diye öl dese ölecek,bu yüzden kendi istediği hiçbir şeyi yapamıyor annesi istemediği sürece , o da istediği şeyleri hiç yaşayamamış,ama hala onun sözünden çıkamayacak kadar da aptal.Ama bazen ona da hak veriyorum kadın Nuh diyor peygamber demiyor asla ve asla kimse onu doğru dediğinden caydıramıyor,bizzat şahit oldum hatta bir konuda 4 kişi doğruluğu bilimsel kanıtlı bir gerçeği bile ne dediysek kabul ettiremedik kadına.
Bunlar verilen tavizden geliyor.Senin nişanlın zamanında tavır alsa veya çevresindekiler tavır alsa,kadın bu kadar ego şişkinliği yaşamazdı.

Bunlar verilen tavizden geliyor.Senin nişanlın zamanında tavır alsa veya çevresindekiler tavır alsa,kadın bu kadar ego şişkinliği yaşamazdı.
Haklısın ama şöyle de birşey var ki her konuda her insana karşı var bu muhteşem egosu.Birisi aksini iddia etmeye başladığında çirkefleşiyor hiç olmadı timsah gözyaşlarıyla ağlamaya dönüyor hemen.Nişanlım zaten yumuşak mizaçlı vur kafasına al ekmeğini bir yapıdaydı yani onu öyle yetiştirmiş ki ona karşı çıkamasın diye herhalde.E haliyle sustu pıstı kaldı yani

Haklısın ama şöyle de birşey var ki her konuda her insana karşı var bu muhteşem egosu.Birisi aksini iddia etmeye başladığında çirkefleşiyor hiç olmadı timsah gözyaşlarıyla ağlamaya dönüyor hemen.Nişanlım zaten yumuşak mizaçlı vur kafasına al ekmeğini bir yapıdaydı yani onu öyle yetiştirmiş ki ona karşı çıkamasın diye herhalde.E haliyle sustu pıstı kaldı yani
Bunlar gerekçe değil ki?Öyle kalmayabilirdi nişanlın.Akıl var,bi insan eğriyi doğruyu göremeyip,hala anne dizinde kumdan kale yapıyorsa o insanla evlilik olmaz.

Back
X