• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide!

Ben suraya takildim. Beni onalara cagiriyor ama oglunun bize gelmesine izin vermiyor!
Simdi nisanliniz annesi izin vermiyor diye gelmiyor mu hakkatten. Eger oyleyse hic uzatmadan ayrilin. Size gelmek icin bike annesinin iznine muhtacsa uzgunum ama bu adamdan hayir gelmez.

Genelde nişandan sonra anne deniyor, anne dememekte ısrarcı olursan iTici bir hal alır bu. Tabiki de anne demek zorunda değilsin ama bu seni otomatikman saygısız sevgisiz bir tip yapıyor böyle olmadığını ispatlamak için harcadığın çabaya yazık.
İkincisi abla büyük olarak arabuluculuk yapıyor ben ablada kötü niyet görmedim küçüklerin yaşı ne olursa olsun uyarılması lazım bence. Tmm abla dikkat ederim desen olay kapanır ama sen tepkisiz kaldıkça olaylar büyüyor sonra bu iş nasıl bu hale geldi anlamıyorum diyorsun

Bence daha nisanliyken basilardan isrardsn hoslanmadiginizi cccoooook net bellinedinnsptunncikacsksa simdi ciksin.siz el kizisoniz suan mecbur degilsini yani kadinin dedigini yapmaya evlenincede degilsinjz ama evlenice hak buluyorlar kendilerinde.. evlendiginiz de bu baskilar daha cesitlenecek ve artacsk sixe istediklerini yptrmaya calisacsklar oyuzden sorun cokacsksa simdi ciksin ve sizi boyle kabullendinler

Nişanlın köprüyü geçene dek ayıya dayı diyor, buraya iliştireyim, hatırlarsın ileride.
Şimdi seni kaybetme korkusuyla arkanda duruyor. Ama bak annesi size yollamayınca elini masaya vurıp sana ne diyemiyor değil mi?
Bittin kızım sen. Tepene çadır kurar o kaynana. Tek yapacağın nişanlınla ilk yalnız kalışınızda bunları anlatıp resti çekmek. Böyle olacaksa ayrılalım diyeceksin. Annenle konuş ne şimdi ne sonra en ufak baskı kabul edemem hiç bir konuda diyeceksin.
Ha ileride başını taşa vuracaksın keşke evlenmeseydim, o zamandan belliydi diye. Ama kız aklı kaz aklı. Hepimiz geçtik o yollardan, taşıma suyu ile değirmen dönmezmiş bizim lafımıza gelmeyeceksin, illa ki tecrübe edeceksin acı çekeceksin...

Istemediğin bir şeyi geçiştirme açık açık söyle! Bu yüzden nişan bozulacaksa da bozulsun hayırlısı olur. Çünkü bu istekler hiç bir zaman bitmeyecek!
Kendilerine kukla arıyorlar!
Ben evliyim ne anne ne baba hiç bir şey demiyorum. Istemedigim bir şeyide artık çat çat söylüyorum.. istediklerini düşünsünler umrumda değil.
Artık bana bir şey derken 2 kere düşünüyor duruma geldiler

İnşallah ben yanılırım ama bu kadın senin omrunu yiyecek ... Benim sana t@vsiyem şu : eğer nisanlıniz arkanda şuran seni koruruyup kollayacak annesine bile ezdirmeyecek kadar ADAM değilse.. Bırak gitsin .. evlenince daha kötü olacak çünkü

Olan kıza olur dediklerinde, "kimsenin uyarmasına ihtiyacım yok" diyebilirdiniz..
Kıyafette de, " ne giyeceğime ben karar veririm, komşular değil" deseydiniz..
Şu anne deme zorunluluğu olmasa keşke..hanımanne deyin çok gerekliyse..
Ben sizi istediklerini düşünmüyorum..birlikte olmayın diye üstü kapalı uyarının altında, "belki ayrılırsınız" denmiş..
Bu evlilik aile yüzünden pek mutluluk getirmez..nişanlı, ablası dedi diye altın yüzük haram dediyse işiniz var bunlarla..

Selam kizlar.
Bir ay önce nisanlandim.
Nisanlim cok mutlu, herhangi bir sıkıntımız yok.
Fakat yüzügü taktiktan sonra basladi annesiyle sorunlar. Taktiktan yarim saat sonra teyze deme anne de demeye basladi. Bir aydir tum konusmalarda anne de, yoksa kizim demem sana vs. kalp kirici, baskıcı konular. Geçen gun aradi bsk eltin ne diyor benden cekmedin bu kizdan cekecegin var dedi dedi.
Nisan zamani yaptiklarini anlatmiyorum ama ilerde nisanim nasil oldu diye hatirlamak istedigimde yuzumun asilacagi bariz ortada.
Nisanlim bu konuda beni hakli buluyor. Oda benim anneme anne diyemedi. Zamanla olur soyleriz canini sikma diyor sürekli.
Simdi ne var canim bunu demekte diye dusunebilirsiniz ama surekli soyle soyle dendigi zaman soyleyemiyorum ve icimde heves kalmiyor. Biraz beni bana biraksa belki icimden gelerek soylicem.
Neyse nisan bitti iki gun sonra nisanlim aradi. Yuzuk altin ya harammis benim takmam hos degilmis ablam dedi dedi. Cileden ciktim.
Gecenlerde ablasiyla konustum. Ara annecim nasilsin de kendini zorla biraz dedi. Nisanlim bahsetmis olaylardan. Ve surekli artik nisanlisiniz aranizdaki mesafeye dikkat edin herhangi bir yakinlasma olursa olan kiza olur dedi. Bastira bastira ve defalarca.
Son olarak nisanda kayinvalidem anneanneme bize geldiginde uzun etek giysin komsular laf eder demis. Onlar kapali ben acigim. Bende tabiki laf getirtmem ama bana birisi bunlari bastira bastira yuz kere soyleyince inada bindiriyorum. Ve ablasi etek giymek istemezsen uzun tunik giyersin dedi.
Simdi ben cok mut takiyorum bu birinci sorum.
Ikincisi ben nisanlilik dönemi diye evlilik hayati yasayacak degilim, bunu dile getirmeleri hosuma gitmedi ne tepki vermeliyim?
Ucuncusu gercekten icimden gelmiyor anne demek. Ve konu buyudu iyice.
Yani asil sorun annesinin dedigini yaptirana kadar israr etmek, sorun cikarmak. Bize gel kal diyor gelemem diyorum olay oluyor ama oğlu buraya gelemiyor neden cunku izin vermiyor. Yada baska bir konuda kendi istedigi olana kadar israr sikayet olay etmeler. Ne yapmaliyim? Simdiden yureginize saglik❤
Bi dünya sorun var ama nişanlınız bu konuların neresinde, kayınvalideden görümceden fırsat kalmamış Nişanlınızla Konuşun ipleri eline alsın, sizde pasif kalmayın yapmak istemediğiniz şeylerde, anne denmesinde haklı kayınvalide her kayınvalide bekler anne denmesini ..

Selam kizlar.
Bir ay önce nisanlandim.
Nisanlim cok mutlu, herhangi bir sıkıntımız yok.
Fakat yüzügü taktiktan sonra basladi annesiyle sorunlar. Taktiktan yarim saat sonra teyze deme anne de demeye basladi. Bir aydir tum konusmalarda anne de, yoksa kizim demem sana vs. kalp kirici, baskıcı konular. Geçen gun aradi bsk eltin ne diyor benden cekmedin bu kizdan cekecegin var dedi dedi.
Nisan zamani yaptiklarini anlatmiyorum ama ilerde nisanim nasil oldu diye hatirlamak istedigimde yuzumun asilacagi bariz ortada.
Nisanlim bu konuda beni hakli buluyor. Oda benim anneme anne diyemedi. Zamanla olur soyleriz canini sikma diyor sürekli.
Simdi ne var canim bunu demekte diye dusunebilirsiniz ama surekli soyle soyle dendigi zaman soyleyemiyorum ve icimde heves kalmiyor. Biraz beni bana biraksa belki icimden gelerek soylicem.
Neyse nisan bitti iki gun sonra nisanlim aradi. Yuzuk altin ya harammis benim takmam hos degilmis ablam dedi dedi. Cileden ciktim.
Gecenlerde ablasiyla konustum. Ara annecim nasilsin de kendini zorla biraz dedi. Nisanlim bahsetmis olaylardan. Ve surekli artik nisanlisiniz aranizdaki mesafeye dikkat edin herhangi bir yakinlasma olursa olan kiza olur dedi. Bastira bastira ve defalarca.
Son olarak nisanda kayinvalidem anneanneme bize geldiginde uzun etek giysin komsular laf eder demis. Onlar kapali ben acigim. Bende tabiki laf getirtmem ama bana birisi bunlari bastira bastira yuz kere soyleyince inada bindiriyorum. Ve ablasi etek giymek istemezsen uzun tunik giyersin dedi.
Simdi ben cok mut takiyorum bu birinci sorum.
Ikincisi ben nisanlilik dönemi diye evlilik hayati yasayacak degilim, bunu dile getirmeleri hosuma gitmedi ne tepki vermeliyim?
Ucuncusu gercekten icimden gelmiyor anne demek. Ve konu buyudu iyice.
Yani asil sorun annesinin dedigini yaptirana kadar israr etmek, sorun cikarmak. Bize gel kal diyor gelemem diyorum olay oluyor ama oğlu buraya gelemiyor neden cunku izin vermiyor. Yada baska bir konuda kendi istedigi olana kadar israr sikayet olay etmeler. Ne yapmaliyim? Simdiden yureginize saglik❤
Kiyafetine karisma curreti bulmalari seni hafife aldiklarini gosterir.

Yeri gelir kv kp memleketinde yirtik kotumuda giyerim dugune gidiyorsam kisa elbisemide . gunluk hayatta rahat etmek icin dikkat ederim o kadar. Onlarla gezmeye giderken her zaman nasilsam öyleyim. Saygi kiyafetle degil hal ve hareketlerdir. Senin bunlarla işin var. Anne kelimesi en hafifi derdinin.

Bunlar sana cektirir be canim. Nisanlini da gozum tutmadi, gorumce kv konusabiliyorsa bu kadar bil ki ogullarinin pasifliginden. Hakkinda hayirlisi olsun ama sanirim en hayirli olan sey belli.

1- altın takmak gerçekten haram erkeğe.. biz altının yanında gümüş yüzük aldık eşim onu kullanıyor..
2- kıyafet konusunda sakın duruşunu bozma. Bi dediklerini yaparsan başka şeyler isterler kolu kısa giyme kapan diye ....uzar gider.. inatlarına istediğini giyin..
3- görümceniz birlikte olursanz olan kıza olur demiş ama kötü niyetle değil patavatsızlık etmiş. Güya seni düşünüyor ama farkında değilki kaş Yapim derken göz çıkarmış
3- anne diyemiyorsanız teyzede demeyin. Yanında ondan bahsederken “kayınvalidemde öyle” gibi hitapla bahsedin. Anne demeden söyleyeceklerinizi söyleyin. Mesela “anne çay istermisn?” Değil “çay istermisn “ gibi zor deil.. alışana kadar 2 yıl kadar böyle yaptm bn kimse anne demediğimi anlamadı kaynvalidem bile :KK70:

Mesafe koy kv ile diyen arkadaşlar nisanlisi olaya net bir tavır koyamıyor ki mesafe olsun.
BUNDANSONRADA net tavır koyamayan çünkü karekter bu. Bu şekilde bir yaşam kavun edilecek gercek bu bence

Bu tur cahiller ileride seni zorla kapatir demedi deme oglunun basinin etini yer huzur birakmaz simdi nisanlin iyidir ama evlenince analari kiymete biniyor, simdiden tunik nedir ya onlara neymis iyi dusun canim lutfen gorumcende eski kafali Allah hayira cevirsin

Kıyafetine sen karar verirsin ancak nişanlın altın yüzük takmak istemiyorsa da sen de ona saygı duy

Ohoo anne de
Kapalı giyin
Istekler nisan takılır takilmaz başlamış işin is senin
Önce güzel güzel tunik giyiver olacak sonra pantolon günah diye basının eti yenilecek en son hediye olarak sana başörtüleri pardesuler gelmeye başlayacak
Şimdi arkanda duran nişanlın seninle kavga etmeye başlayacak sen de yeter ki sussunlar diye bir bakmışsın kendini yaz kış simsiyah paltolar içinde oradan oraya giderken bulacaksın

Keşke daha nisanliyiz oğlunuz ne zaman anneme anne derse o zaman diyeceğim deseydin

Ama daha şimdiden gorumce kayinvalide dört koldan başlamış senin de başa çıkabileceğini sanmıyorum

Bir de sinir oluyorum madem dünya görüşleri böyle dünya kadar kapalı kiz var etrafta carsaflisina kadar gidip onlardan biriyle evlendirsinler oğullarını o zaman

Bizim şerefsiz bir enişte vardı halami evlendiğinin üçüncü günü zorla kapatmıştı
O zaman niye kapali biriyle evlenmedin diye sorulduğunda sen güzeldin kapatacağım deseydim benimle evlenmezdin demiş
Orada burada da bu tipler gurualanarak anlatır bunu bizim gelin açıktı kapattık diye

Sonra ne mi oldu boşandılar hem de başka bir kadın için
Çok kaypak olabiliyorlar konu sahibi dikkatli ol

Erkeğe evet gümüş alınır, tkmam diyeceğine gidip gümüş alsaymışya sizinle.
Kıyafete karışmalarına müsade edersen devam ederler.
Bizim de ailemizde açık gelinlerimiz var, gayet de hanımlar, çok da severiz, bazen karışmaya kalkan işgüzarlr oluyor sinir olurum. Sanane insanların kıyfetinden. Din anlayıştır,sevgidir,hoşgörüdür, bu değil, kapanmak bu değil ki zaten.
Onlara net bir şekilde beni böyle kabul ederseniz varım, etmezseniz yokum diyebilmelisin, kabul Ederseler zaten daha kolay kolay karışamazlar, etmezlerse de sana hep baskı yapacaklar demektir!
Bence bir düşün.. İnce ele sık doku derim.

Bende cok zorlanacagimi dusunuyordum evli arkadaslarimdan yardim aldim onlarda nasil baslarsan oyle gider simdiden soyle kendini alistir dediler bende esimle paylasmistim nisanli iken beraber anne dedik nisandan sonra. Giyim hususuna gelince sanirim aileleriniz farkli goruslere sahip bu hususta nisanlin ne düşünüyor o onemli soyleyemedigi seyleri ablasina soyletmesi hos degil. Senin gorumcene diyecegin ben zaten dikkat ediyorum gibi seyler. Cunku simdiden yuzgoz olmaya degmez. Nisanlinla iletisimin onemli onunla coz herseyini.

Back
X