mutfağına resmen kırıntılardan,gübürden girilmiyor.Kalebodurlara birşeyler yapışmış öylece duruyor.Tezgahın üstünde sürekli bulaşık vardır zaten.
eline yapışmazsa sen siliver nolcak sanki ben olsam yaparım içime sinmezdiMerhaba,
Ben temizlik konularına önem veririm,aşırı titiz değilim ama başka yere gittiğimde o ev pis ve kokuyorsa birşey yiyemem.
Geçen hafta kayınvalideye gittim kızımla. mutfağına resmen kırıntılardan,gübürden girilmiyor.Kalebodurlara birşeyler yapışmış öylece duruyor.Tezgahın üstünde sürekli bulaşık vardır zaten.Ondan önceki haftada gittiğimde yine aynı durumdu evin halİ.Bir hafta geçmesine rağmen evde tek bir şey yapmamış.Kendisi çalışıyor ama çalışma saatleri benden iyi öyle geç saatte evde olmuyor.Çalışmıyorkende evi aynıydı,temizlik yapmayı sevmez.Bende bu konuya önem veririm o yüzden hiç gidesim bile gelmiyor.Benim önem verdiğimide bilir ama hiç demiyo gelinim gelicek ortalığa çeki düzen veriyim.Çekinmiyor yani hiç pis oluşundan.
Nasıl söyeyebilirim dikkat etmesini kırmadan.Çünkü bu durum benim çok canımı sıkıyor,bir şey yiyip içmek istemiyorum orda fakat yemeyincede kızıyorlar.
Hahaha bence o değil,siz kaynana olmuşsunuz :) :) :)Merhaba,
Ben temizlik konularına önem veririm,aşırı titiz değilim ama başka yere gittiğimde o ev pis ve kokuyorsa birşey yiyemem.
Geçen hafta kayınvalideye gittim kızımla. mutfağına resmen kırıntılardan,gübürden girilmiyor.Kalebodurlara birşeyler yapışmış öylece duruyor.Tezgahın üstünde sürekli bulaşık vardır zaten.Ondan önceki haftada gittiğimde yine aynı durumdu evin halİ.Bir hafta geçmesine rağmen evde tek bir şey yapmamış.Kendisi çalışıyor ama çalışma saatleri benden iyi öyle geç saatte evde olmuyor.Çalışmıyorkende evi aynıydı,temizlik yapmayı sevmez.Bende bu konuya önem veririm o yüzden hiç gidesim bile gelmiyor.Benim önem verdiğimide bilir ama hiç demiyo gelinim gelicek ortalığa çeki düzen veriyim.Çekinmiyor yani hiç pis oluşundan.
Nasıl söyeyebilirim dikkat etmesini kırmadan.Çünkü bu durum benim çok canımı sıkıyor,bir şey yiyip içmek istemiyorum orda fakat yemeyincede kızıyorlar.
Konu sahihine sana ne veya sen temizle demek icin cevap yazmis cogu arkadaslar. Kadin cocugunu goturuyor ayni ortama ve bu konuda fikir danisiyor sadece. Rahatsiz olmasi gayet normal. Benzer bir durum yasadigim icin konu sahibini cok iyi anliyorum. Yapilacak tek sey mumkun oldugunca seyrek gitmek, kadinin tarzi buysa ve rahatsiz olmuyorsa yapabileceginiz hicbir sey yok.
bana kalsa gitmiyim ama sürekli çağırıyorlar,bende bize çağırıyorum sürekliOnun tercihi. Yapmak zorunda degil. Rahatsiz oluyorsaniz gitmeyin.
Yemedim niye yemiyosun kayınpeder biz sende öylemi yapıyoruz deyip duruyo,çok ısrar ediyolarsizi ilgilendiren bişey göremedim. hele hele uyarmayı düşünmeniz çok abes. yemez içmezsiniz olur biter.
Siz pislikte yaşamayı seviyorsunuz sanırımcocuk haftada 1 kirintiya basinca ne oluyor? veya citilenmemis bardaktan su icince net ne oluyor cocuga? veba? kolera? frengi? konusahibinin kocasi anasinin pis evinde büyümüs- pis yemeklerini yiye yiye kocaman sevilecek bir adam haline dönmüs- konusahibi coooook begenmis ve evlenmis. kocasindada gecici bir hastalik cikmamis- cocugundada cikmaz :)
yemeği de mi pis_?Yemedim niye yemiyosun kayınpeder biz sende öylemi yapıyoruz deyip duruyo,çok ısrar ediyolar
Tok gıdınce bıle o kadar ısrar ediyolarki rahatsız oluyorum bu ısrarlarından.Bende kaç kere temizledim evını hatta bu ev böyle temızlık görmedi diye kendisi söyledi.Kadının kendi evi yahu, isterse çöp evde yaşar. Kimse evinin düzenini, temizliğini bir başkasına göre ayarlamak zorunda değil ki. Tok gidersiniz gidecekseniz. Yapacak başka bir şey yok.
Genelde kv demez mi bunu gelin için kv gelcek etrafı toparlıyım vshiç demiyo gelinim gelicek ortalığa çeki düzen veriyim.Çekinmiyor yani hiç pis oluşundan.
Ben davet ediyorum zatende onlarda bızı çağırmadan bırakmıyolar,sürekli gidelim istiyolar.Yok artık. Kadının düzeninden kime ne? Yemez içmezsiniz olur biter. Görmeye tahammül edemiyorsanız siz davet edin evinize. Kimsenin bir başkasının hayatına müdahale hakkı yok.
Gayette genç biri sürekli yatmaktansa kendi evinide temizleyebilir.Zamanında bende yaptım ama aramız eskisi gibi değil o yüzden yapmak içimden gelmiyor.oldu gelınım gelıyor dıye temızlicek bırde.kendısı için değil yani.
bi zahmet çok rahatsızsan al elıne malzemelerı temızleyıver hayra gır.ben hr sene kaç km uzaklıktan gıder yaparım.
Allah razı olsun der öylede hoşuma gıder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?