Kayınvalide

Kayınvalideniz çalışıyormuş ve o kadar yatacağına gibi bir cümle var ortada. İkilem var burada

Kendi evinde kendini öyle rahat hissediyorsa size laf düşmez.

He bu konuda rahatsızsanız ya işin ucundan tutacaksınız yada görmeyeceksiniz ki siz titiz olduğunuz için bu pek mümkün değil.

Sadece merak ettiğim aynı şekilde ve aynı şartlarda kendi anneniz olsaydı tavrınız ne olurdu?

Ben tabıkı ufak kırıntıdan bahsetmıyorum halının üzerine basılamayack kadar olan şeyden bahsediyorum

Kayınvalidem çalışmıyorken de aynıydı.Annemde temizliğe önem veren biri,aynı şekilde o olsa ona söylemesi daha kolay olurdu valla direkt gelmem sana derdim

Sizin gibiler sonra da kayınvalidem beni hizmetçi gibi görüyor diye konu açar.Gelin hizmetçi değildir.Ben bebekle kendi işimi zor yaparken onunkini nasıl yapıyım

Önce şu "sizin gibiler" lafınıza bir dikkat edin derim. Beni kimse öyle kolay kolay kullanamaz o ayrı. Madem durum o kadar kötü o kadar vahim "sizin gibi" birisi açsın ağzını "ben bu evde bu sebeblerden rahat edemiyorum, gelmiyorum artık" diyin. Nasıl siz kimsenin hizmetcisi degilseniz o kadinda kendi hayatını size göre sürdürmek zorunda değil. Madem öyle kötü, sizde birileri ile kötü olmayı göze alın ve uygun bir dille ya esinize yada kvdeye söyleyin. Sonuçları da buraya yazın lütfen. Insanlar ilham alsın

ben bir evde hiç kırıntı görmedim hemen ondan pis damgasını yapıştırıveriyorum dimi.Mutfaktaki yağları temizlerken kolum kopuyo saatlerimi alıyo o yağları temizlemek yerler de sadece ufak bir kırıntı değil tabiki her türlü çer çöp olmuş basılmayacak derece gübür içinde .

Ben size kötüsünüz demedim zaten. Sadece bu ihtimali de düşünün: kadin bundan iyisini yapamıyor. Artik sebebleri neyise. Ben zaten gidin evi kendiniz temizleyin de demiyorum. Herkesin düzeni ve temizligi kendine. Sadece bu kadar rahatsız oluyorsanız pek fazla imkanlar yok ortada. Esinize uygun bir dille anlatın. "mesela annen işten dolayı çok yoruluyor. Bari haftada bir yardımcı gelse elinden tutsa ne iyi olurdu" diye. Kayınvalideye de öyle söylenebilir bana göre. Ben bu saatden sonra insanlarin düzenlerini başkaları için çünkü değiştireceğini zannetmiyorum çünkü.

Yok ara ara gidip temizligine yardim etme manasinda demedim , eger o sekildeyse haklisiniz ama bu soylemeyle olmaz kac yasina gelmis cocuk evlendiren kadin bu yasina kadar oyleyse bu yasindan sonra da degismez.
Davetine gittiginiz zaman mesela halinin ustune de baya bisey dokulmus aliveriyim deyip 10 dk bi supurup silerseniz belki anlar bi dahakine daha dikkatli olur.

Sizin gibiler sonra da kayınvalidem beni hizmetçi gibi görüyor diye konu açar.Gelin hizmetçi değildir.Ben bebekle kendi işimi zor yaparken onunkini nasıl yapıyım

kendi adima konusuyorum:
Yooo-

bu tip seyler igrenc gelebiliyor ama objektif düsününce aslinda igrenc degil. sonucda tezgah siliniyor mutfak bezinle ama tezgahin üstünde olan toz bir sehbahanin üstünde olan tozla ayni. arada fark yok. toz partikilleri mutfak/masa tozuna ayrilmiyor. benim evimde genelde en cok tozlanan yer mutfak mesela.

ayni sorunu mutfak dolabi ici silerken cektigim icin hep yeni bez kullanip isim bitdikten sonra atiyorum o bezi :)
Tuvalet meseleleri gercekden igrenc- bazilari ellerini yikamadan cikiyor vallah:/

Yengem oyleydi benim de, normalde gittigim evin kirine daginigina hic dikkat etmem ama çelik kapıyı açar açmaz kapinin onunde daginik bi kirli camasir yigini karsilardi bizi. Kedi beslerlerdi kedi pislikleri, boyle olmayacak bi toplayalim dedim koltuklarin altindan kocaman kocaman ekmek kirintilari, banyoda les gibi bi koku bi baktim küvetin içinde dus alinmis geri boşaltılmamış kirli bir su daha neler neler.
Kınamayalım asla ama böyleleri de var malesef, kendi gözleri görmüyor mu elbette ki farkindalar hepsi

o zaman gelip burada şikayet etmiyeceksiniz .. çok rahatsız olan temizler

Bana rahmetli babaannem böyle öğretti . Mutfak eşyası ve banyo eşyası asla karıştırılmaz. Biraz ayrıntı olacak ama ben temizlik bezlerimi kovada yıkamam. Her sefer temiz suyun altında yıkarım. Ama bu gördüğüm kişi toz bezini yer kovasında yıkar hem yeri siler hem toz alır. Hadi neyse diyelim. Bir kac gün sonra mutfak bezi elindeyken toz aldığı yerlere o mutfak bezini sürüp güya toz almış olur. Anlatabildim umarım. Ben hassasım biraz. O mutfak bezleri iğrenç kokar sünger kıl yumağı yer silme kovasindaki ayni su ile bir hafta yerler silinir. Su leş. Ben bunlari gore gore igrendim. Hem kayinvalideler çatır çatır her şeye karışıyor. Bir kere de gelin karışsın.

Sen yapsan ne olacak? Iki gün sonra gene aynı. Kisinin kendisi rahatsız olacak ki ... yoksa istersen sabah gir söyle akşam çok söyle. Bir şey değişmez.

Ayrı eviniz sanırım sizi bağlayan bı durum yok sık sık gitmeyin giderken de karnınızı doyurun yemeyin bişey size elindemi yapışır sen temizle çok biliyorsan diyemez sizde çalışıyorsnz evimiz çocuğunuz var kimse kimsenin evini temizlemek zorunda değil eve çocuk geliyor herşeyi geçtim yalandan olsa bari bı süpürge tutmak zor olmasa gerek ama siz onu degistiremeSnz dediğim gibi yapın çok gitmeyn gidincede çok kalmayn

Günüm var dedi temizlik istiyo dedi bende temizlikçi tutun dedim,bir şey demedi.Yani temizliğe çok önem vermediğinden o üstten üstten yapıp geçiştirir.Çekinmez birileri onu öyle görücek diye.Bundan iyisini yapamıyor değil,içinden gelmiyor.Sevmiyor temizliği.Ona gidince havlularını ben değiştirirm farketmez yani pis mi değil mi.

Onlara gidince bir iki saat oturmak yetmiyor,hep daha fazla oturalım istiyolar.Yemek konusunda da sürekli açıklama yapmak yoruyo beni tokum dememden anlamıyolar,tıka basa doluyum dıyorum niye yemek yedın geldın buraya gelıcegını bılıyosun dıyolar.Onlara gıdıceksem kahve içmiş olayım bıze gelecegını bılıyosun niye kahve ıctın derler .beraber içelim anlamında

Mutfak masasının üstünü süngeri sabunlayıp siliyorum,muutfak bezini ıslatıyorum üstünden geçiyorum,sonrada peçeteyle kuruluyorum.Peçete hala sarı sarı.Masayı sürekli temiz silmediğinden öyle oluyo

Merak ediyorum siz olsanız yengenize sürekli gitmek istermisiniz evi o halde sürekli görünce.Her gıttıgınızde sürekli temizlik yapıcak haliniz yok dimi

Önceden yapıyordum ama aramız bozulmuştu ondan bende geri çektim kendimi.Ama bir dahakine yapıcam böyle olmuyor :)

Merak ediyorum siz olsanız yengenize sürekli gitmek istermisiniz evi o halde sürekli görünce.Her gıttıgınızde sürekli temizlik yapıcak haliniz yok dimi
Valla cagirdiginda mecbur gidiyorduk tabi dip kose temizlik yapamam ama gordugum daginigi topluyordm her seferinde ben rahat duramam rahat oturamam daginik yerde. Ama yapacak bisey yok kendisi butun sulaleden laf duydugu halde boyleydi rahatsiz olmuyordu kendisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…