Kayınvalide

notokey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2018
1.511
1.000
53
Kızlar,

Takıldığım bir konu var.Eşim annesine kızımın fotoğrafını atmış,anneside çok özledim yarın gelicem demiş.Bende bunu sabah mesajda görüyorum,eşimin haberi yok telefonuna baktığımdan.Ben çalışıyorum haftaiçi hiçbir iş yapamıyorum çünkü ben geldikten bir saat sonra kızım uyuyor,süpürge fln açamıyorum.

Cumartesi sabahı gördüm mesajı o günde anneme gidicektim,yengemler vs gelicekti normalde temizlik yapmadan gidicektim allahtan cuma günü işten geldiğim gibi süpürmüştüm,silmiştim anneme gidicem diye.Saat 4 oldu eşim bana hala demiyor annemler gelicek diye,(annesi iş çıkışı 5:30 da bizde oluyor)bekledim yazıcak mı diye.Ben kayınvalidemi aradım mesajdan haberim yok gibi annemle yakın otururlar,annemden sana geçicez dedim ki zaten yakın oturdukları için geçmeyi düşünüyordum,işte ben yazmıştım kocana gelicem fln diye bende biliyosun o söylemez benim haberim yok dedim.

Biraz karışık olmuş olabilir;takıldığım konu şu evde işleri ben yapıyorum sonuçta ve de çalışıyorum ve de kızımın ne kadar huysuz,iş yaptırmayan bir çocuk olduğunu biliyor.Ben evi temizlemeden gidicektim sonradan onun geliceklerini öğrenseydim çok kızardım haliyle.Bu arada oğluda öyle şeyleri pek söylemez unutur vs bilir oğlunu.Sizce bana demesi gerekmez mi size gelicez diye ,benim temizlik konuları önem verdiğimi bilir çekinirim yani beni o halde görürlerse yoksa çokta takılmaya gerek yok mu ?

Çokta takılma. Birazda evini dagınık kirli görsünlerde cat pat gidilmeyeceğini, yetiştiremedigini anlasınlar. Ayrıca gerçekten takılma. Kayınvalidemde bazen eşimi arar size gelicez die bende diyordum bu evin hanımı benm bana sorulması lazm . Sonra amaaaan dedim hayat eksisini aramayınca çok güzel

Takilmaya gerek yok, eşler unutabiliyor. Kv nin size demesi daha uygun olurdu ama benim için tolere edilebilir bir düşüncesizlik:)

Önünü kesin, eve sizin ev değil oğluşunun evi olarak bakıyor yüksek ihtimal. Madem oğluna söylüyor, geldiğinde oğlu yapsın çayını yemeğini hizmetini.

yani kayınvalideniz düşünememiş olabilir sonuçta çok büyük bir organizasyon değil hem onu hem bunu arayayım denecek kadar ama eşinizin hiçbir şeyi akıl edememesini tüm aile fertlerinin ve sizin bilmeniz ve bu kadar kabullenmeniz çok enteresan. Eşiniz erişkin ve mental bir rahatsızlığı yoksa bir mesajı size aktarabilecek kadar kapasitesi olabileceğini var sayıyorum. Şu erkekleri bu kadar prens, paşa, kral yapmayın allah aşkına.

Cok ta takilmaya gerek yok bence, belki de senden cekindigi icin sana soylemiyor.
Hatta cok tepki veriyorsan bu duruma esinde bu yuzden sana soylemiyir olabilir gibi dusundum

Önünü kesin, eve sizin ev değil oğluşunun evi olarak bakıyor yüksek ihtimal. Madem oğluna söylüyor, geldiğinde oğlu yapsın çayını yemeğini hizmetini.
Neden insanları Gereksiz yere dolduruşa getiriyorsunuz?

ağzımdan aldınız valla.. bravo.
kayınvalide neden bana soylemedi diye yakınmak yerine eşinizle size haber vermesi için konuşsanız?

Eşinizle konuşun bu konuyu tatlı tatlı, misafir geleceğinde (evin işi sorumluluğu kadındadır mantığını kabul etmiyorum) saygı gereği evin hanımından izin alınır diye.

Neden insanları Gereksiz yere dolduruşa getiriyorsunuz?
Yanlış düşünüyorsunuz. Maalesef bunlar benim çok acı tecrübelerim. Bu forumdan çok şey öğrendim, çok kızdığım olur mu öyle şey dediğim ve hatta sizin gibi söylediklerim oldu ancak yok, insan insandan farklı değil.
Bu tür olayları yaşadım ve tölere ettim sonra ne oldu dersiniz? Daha fazlasını yaptılar ve onları da tölere etmemi beklediler. Ben yandım siz yanmayın serzenişi doldurma değil.

ağzımdan aldınız valla.. bravo.
kayınvalide neden bana soylemedi diye yakınmak yerine eşinizle size haber vermesi için konuşsanız?

yani bu erkekler sanki çocukmuş gibi her şeyini kabullenmeyi hiç anlamıyorum ya
eşiniz de yarın ne yapalım annem geliyor vs diyebilmeli. bunu demediği gibi hiçbir işe elini sürmüyor tüm işi yıkmış kadına kaldı ki kadın da çalışıyor ev işi yapıyor, paşam da bir mesajı dahi söyleyemiyor. Neymiş erkekmiş akıl edemezmiş.
vericen yufkayı bir eline süpürgeyi de diğer eline ben çocuğu parka götürüyorum annen gelene kadar hazır et her şeyi diyeceksin bak bakalım bir daha unutuyor mu o mesajları

Ben de aynen bunu yazacaktım. Konunun sonuna kadar ne zaman eşinden bahsedecek diye bekledim kabak yine kvnin başına patladı.

Ben de aynen bunu yazacaktım. Konunun sonuna kadar ne zaman eşinden bahsedecek diye bekledim kabak yine kvnin başına patladı.

yani kadın da bir gelecek torun görmeye bin kişiyi araması da gerekmiyor ki zaten.
benim kayınvaldem de eşimi arar hiç aklıma bile gelmez beni arasa diye şu an hatta fark ettim bu durumu.
sonra berabercene hazırlanırız her şeyi alışveriş temizlik yemek...
kadının tek suçu var bu kadar vasıfsız insan yetiştirmek

Görüştüğünüzde kayinvalidenize "anne sen böyle bir durumda bana söyle . Biliyorsun eşim unutuyor. Farklı bir planım olur veya ev müsait olmaz önceden bilirsem ona göre hareket ederiz." diyebilirsin belki. Tabi eşinin de böyle unutma problemi varsa onu da uyar anında sana bilgi versin ki unutacak zamanı kalmasın. Ayrıca siz de çalışıyorsunuz ev işlerinde eşinizden destek istemelisiniz.

hayat kısa çoçuklu evde çifin 7/24 robotu olmayacagına göre ee sende çalışıyorsun kasma bırak dağınıkta görsünler ahpatot değilsin hangi birine yetişeçeksin demekki benim eve gelseniz ahahahhaha kaçışaçaksınız:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…