Kayınvalide

Bizim durumlar da aynı. Eşim her gün konuşur ailesiyle tabi gelme durumu vs olursa ona söylerler. Biz hazırlık yaparız. Gelmeden bir iki gün önce beni arar kv kızım istediğiniz bir şey var mı getireyim buradan diye sorar. Hiç de demedim bu evin hanımı benim beni arasın diye. Kendimi evden sorumlu bakan gibi hissetmiyorum ben.

Eşinle konuşmalısın biri geleceği zaman ona haber verildiği an size söylemeli ve birlikte evinizi toparlamalısınız bi iki kişi olsun habersiz gelsin evinizi öyle dağınık görsün demiş ama ben buna katılmıyorum evlilikte en ufak bir sorun olduğunda bu ev işi sanki sadece kadının tekelindeymiş gibi ve bunun eksikliği bir kusurmuş gibi kadının önüne sürülür kayınvalide ve ailesi bunu en ufak anlaşmazlıkta koz olarak kullanır siz eşinizi tenbihleyin ve bu konuya çok çok önem verdiğinizi ısrarla belirtin

Alt tarafi torun sevmeye geliyor, burda takilacak bir sey gormedim..
Her gun gelmiyorsa sorun edecek bir durum yok.
Ha size soylemis ha ogluna. O ev 2nizin oldugu icin 2nize de soyleye bilir. Esiniz size soylemeyi unuttuysa sorun kv-de degil. Esinizin sucu sizinle konusmadan annesine tamam demesi ve size soylemeyi unutmasi ...

Burda kv değil eşiniz suclu
Sonucta konusurlarken arada söylemiş özellikle eşinizi arayayıp gelicem dememiş
Eger hep eşinizi arayıp söylüyorsa seni kaale almadıgını hissediyorsan o zaman sıkıntı tabi benzerini yasadım ve eşime “niye hep beni değilde seni arıyorlar ve neden hep son dk planı? Bana önceden söylemen lazımdı benim su su planım var sen söz vermişsin kendin gider yapar agırlarsın vs” tarzı tepki verdim
İki kere oldu ücüncüyü yapamadı

Mesajlaşma esnasında torunumu özledim gelicem demiş kayınvalideniz, size ekstra söylemeye gerek yok bence. Burada sorun eşinizde, size söylemesi gereken o, ev dağınık yada temiz değilse eşiniz içinde sorun olmalı bu, o yüzden size söylemeli.

Mesajı görüp eşinize birşey sormamaniz ve hatayı da kayınvalidenizin de bulmanız da enteresan.

esine boyle seyleri unutmamasi gerektigini bizzat anlayana kadar anlatin. kayinvalide de 1 suc varsa esinizde 2 suc var.
ve siz haklisiniz.

takımaaaa. özellikle temizleme ki habersiz gelmeyiversin o da ya da oğlu temizlesin evi madem bi ona diyorsa sana demiyorsa.

o ev sadece size ait değil ki aynı zamanda eşinizin de evi. bence illa size sormasına gerek yok. ama tabi eşiniz size annem aradı gelecekmiş dese daha hoş olur. neticede ne kadar yakın olunsa da insan kayınvalidesine derli toplu görünmek ister tahmin edebiliyorum.
bi yandan küçük çocuğunuz da var, herşeyi mükemmel yapamayacağınızı tahmin ediyordur.
bence bu kadar takılmayın.

Eve gelince misafirleri daha çok kim agirliyorsa o aranmalı. Ama erkek veya kadın farketmez. Eve misafir gelecekse kim aranirsa aransin ben veya esim 'bir eşime sorayım müsait mi' deriz. Herkes özgür plan yaparsa kaos olur.

siz kendiniz öğrenmişsiniz. kimse size hbr vermediyse haberiniz yokmuş gibi taklın sizde. bişiy diyen olursa haberim yoktu geleceğinden anne dersin bi dahakine bana söylersenz daha ii olur dersin. ama daha sonra bu konuyu eşinize aktarın bak geleceklerını söylemedn ya evde olmasaydım ev dagınık banyom kirli vs en azndan sana söylediklernde unutmadan bana hbr ver yada söyle beni arasın dersen bende zor duurmda kalmamış olurum de..

Eşinizin sorumsuzluğunun faturasını niye kayınvalideye kesiyorsunuz ki? Sonuçta kadın ev ahalinizden birine haber vermiş, üstelik durduk yere arayıp da ben geliyorum dememiş, kızınızın fotoğrafı üzerine konuştukları için, o muhabbet esnasında eşinize söylemesi hayatın doğal akışı içinde gayet normal ve mantıklı. Eşinizi olduğu gibi kabullenebiliyorsunuz, hata onda olmasına rağmen, ama kayınvalidenin suçu olmamasına rağmen yaptığında kusur arıyorsunuz. Bence eşiniz fazla salmış. Ev işlerini sizin yüklenmeniz kısmına değinmeyeceğim. Ama hayatlarımızdaki adamlara ortak yaşadığımız evden bizim kadar sorumlu olduklarını göstermekte yarar var diye düşünüyorum.

Eşim annesinden öyle bir şey görmemiş,30 yaşında da değişmeyeceğine göre temizlik yapma gibi bir olayı yok o yüzden benim sorumluluğum

Neden söylemedin dedim söylücektim diyor,ben yazsamasam hala demezdi çünkü gece konuşmuşlar ben olsam öğrendiğim gibi derim annemler gelicekmiş yarın diye benim ev konusunda hassas olduğumu biliyor

eşinize şunları söyleyebilirsiniz. 'annen sana geleceğini söylemiş ama sen bana iletmedin. ben de anneme gidecektim. tesadüf aradım da öğrendim, bak ne kadar ayıp olacaktı annene, sanki onu istemiyor gibi, kapıyı çarpıp çıkmış gibi olacaktık. kadıncağız üzülecekti, biz de ayıp etmiş olacaktık. lütfen ya bana aktar bu bilgileri ya da annene direkt ben unuturum eşimle konuş müsait mi değil mi diye.'

Ben de olsam sinir olurdum. Ben sanmiyorumki kv aa evini kirli yakaladim bi daha gelini aramadan gitmeyeyim demez eger konu yapacakca evinin daginikligini konu yapar. Ben de olsam esime soyler bi daha unutma derdim. Hep yapiyorsa da annesine derdim uygun olmayabiliyoruz beni ara diye. Aslinda onu aramadan direkt ailene gitseydin evde yoksun diye kapida seni arayinca oglunun unuttugunu anlar bi dahakine sana soylerdi.☺

Anne ya da baba gibi kişilerin evin hem erkeğini hem kadınını arama zorunluluğuna karşıyım.

İyi bir aile içi iletişim olan ailelerde zaten tek kişinin aranması yeterli.
Hep örnek veriyorum, iş arkadaşım, telefon konuşmalarımız mecburen duyuluyor, hep şöyle der: ben bir de Namık’a sorayım o gün planı var mı, size dönerim.

Bu kadar basit aslında.

Mesele temizlik değil.

Mesele karı kocanın birbirine saygısı. Mesele “onun da bir planı var mıydı acaba”. Bir telefon kadar yakın. Kaldı ki siz ikiniz de evdeymişsiniz.

Kayınvalidenize çemkirmeye gerek yok. Ama eşinizle ciddi bir konuşma yapmalısınız. O gün gerçekten annenize gidecek olabilirdiniz. Kuaföre gidecek olabilirdiniz. Komşuya bir şeye yardıma gidecek olabilirdiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…