Bizim kayınvalideyle aramız bozuktu hep eşime haber veriyodu gelicez diye ben bu duruma bozuluyodum ama bişey demiyodum,düşünün ben evdeyim eşim kayınvalidemden sonra gelicek beni aramıyo eşimi arıyo gelicem diye.Sonra aramız düzelince bir iki bana söyledi geleceğiniBu sürekli olan birşey mi yoksa ilk defa mı oldu?
Anneme gittim zaten eşimde bunu biliyor,evet zaten suç onda onada dedim bak annen gelicekmiş hiç demiyosun arayınca öğrendim dedim.O da dicektim diyor ama kesin unutmuştur,benim demek istedğim kayınvalide oğlunu biliyor.Sonra annemden kendisine geçtimAnne ya da baba gibi kişilerin evin hem erkeğini hem kadınını arama zorunluluğuna karşıyım.
İyi bir aile içi iletişim olan ailelerde zaten tek kişinin aranması yeterli.
Hep örnek veriyorum, iş arkadaşım, telefon konuşmalarımız mecburen duyuluyor, hep şöyle der: ben bir de Namık’a sorayım o gün planı var mı, size dönerim.
Bu kadar basit aslında.
Mesele temizlik değil.
Mesele karı kocanın birbirine saygısı. Mesele “onun da bir planı var mıydı acaba”. Bir telefon kadar yakın. Kaldı ki siz ikiniz de evdeymişsiniz.
Kayınvalidenize çemkirmeye gerek yok. Ama eşinizle ciddi bir konuşma yapmalısınız. O gün gerçekten annenize gidecek olabilirdiniz. Kuaföre gidecek olabilirdiniz. Komşuya bir şeye yardıma gidecek olabilirdiniz.
Zaten ben onu arıcaktım annemle yakın oturuyorlar,ordan onlara geçerizdiye pazar günü onlara gitmeyelim diyeBen olsam ailemle yaptığım planı uygulardım böylece ikiside sizden habersiz plan yapmanın sonucu ne olurdu görürdü yok yere arayıp haberim yok numarası yapmışsınız birde yalan girmiş işin içine
Bak sen gidince aramayı düşünmüşsün keşke annene gidip arasaydın bende eşime binkere derim ailesine gideceğimiz zaman yarım saat bir saat önceden haber ver diye vermez kaynanamda buna güvenerek çat kapı gelmeye çok çalıştı ama içeri sadece bir kez davet ettim benim abimde evli on senede üç kez gittik evine tamam uzakta vb ama yanımızda da olsa evine gidip oturalım merakı yok bizde kendi ailem çat kapı gelmeyi geçtim davet etmeden gelmez bile çok garipsiyorum bu hareketleri...Zaten ben onu arıcaktım annemle yakın oturuyorlar,ordan onlara geçerizdiye pazar günü onlara gitmeyelim diye
benim esimin de 34 yil boyunca su bile önüne gelmis. ben bastan konuşmuştum. ben ev o disarda gibi bir is bolumu olur kabul ederim ama ikimiz de disarda olup birimizin ev isi yapmasi adil değil.Eşim annesinden öyle bir şey görmemiş,30 yaşında da değişmeyeceğine göre temizlik yapma gibi bir olayı yok o yüzden benim sorumluluğum
Kızlar,
Takıldığım bir konu var.Eşim annesine kızımın fotoğrafını atmış,anneside çok özledim yarın gelicem demiş.Bende bunu sabah mesajda görüyorum,eşimin haberi yok telefonuna baktığımdan.Ben çalışıyorum haftaiçi hiçbir iş yapamıyorum çünkü ben geldikten bir saat sonra kızım uyuyor,süpürge fln açamıyorum.
Cumartesi sabahı gördüm mesajı o günde anneme gidicektim,yengemler vs gelicekti normalde temizlik yapmadan gidicektim allahtan cuma günü işten geldiğim gibi süpürmüştüm,silmiştim anneme gidicem diye.Saat 4 oldu eşim bana hala demiyor annemler gelicek diye,(annesi iş çıkışı 5:30 da bizde oluyor)bekledim yazıcak mı diye.Ben kayınvalidemi aradım mesajdan haberim yok gibi annemle yakın otururlar,annemden sana geçicez dedim ki zaten yakın oturdukları için geçmeyi düşünüyordum,işte ben yazmıştım kocana gelicem fln diye bende biliyosun o söylemez benim haberim yok dedim.
Biraz karışık olmuş olabilir;takıldığım konu şu evde işleri ben yapıyorum sonuçta ve de çalışıyorum ve de kızımın ne kadar huysuz,iş yaptırmayan bir çocuk olduğunu biliyor.Ben evi temizlemeden gidicektim sonradan onun geliceklerini öğrenseydim çok kızardım haliyle.Bu arada oğluda öyle şeyleri pek söylemez unutur vs bilir oğlunu.Sizce bana demesi gerekmez mi size gelicez diye ,benim temizlik konuları önem verdiğimi bilir çekinirim yani beni o halde görürlerse yoksa çokta takılmaya gerek yok mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?