Kayınvalide

Anam kızı da yokmuş.Valla kayınvaliden iyi bir kadınsa bu hastaliginda olabildigince yaardim etmeni öneririm.Rabbim verir sana mukafatıni.
İyi mi kötü mü inan hala çözemedim. Akıllı bir kadın ama onu biliyorum. Akrabaları bir garip ya, kızkardeşi falan çok yakın oturuyor ama asla gelip gitmez üstüne sidik yarıştıran bir tip. Hani "aman banane" desem, kalkıp kendi yapmak zorunda.
Kimsesi olmadığından bana sarıyor işte. Her hafta illa çağırır.

Sana bir kotulugu dokunmadiysa yaziktir birakma ellerine, gerci kotulugu bile dokunsa o kadar aci cekerken bu hesaplarin yeri olmaz. Baska gelini, kizi da yokmuş. Arada bir tencere yemek goturseniz bisey kaybetmezsiniz. Uzuldum kadina...

Ustume kalir gorev olur diye dusunmeyin kendinizi yerine koyun acinizdan agliyorsunuz, cevrenizdeki kimse sizinle ilgilenmiyor hastalik zor :/

Sana bir kotulugu dokunmadiysa yaziktir birakma ellerine, gerci kotulugu bile dokunsa o kadar aci cekerken bu hesaplarin yeri olmaz. Baska gelini, kizi da yokmuş. Arada bir tencere yemek goturseniz bisey kaybetmezsiniz. Uzuldum kadina...

Ustume kalir gorev olur diye dusunmeyin kendinizi yerine koyun acinizdan agliyorsunuz, cevrenizdeki kimse sizinle ilgilenmiyor hastalik zor :/
Biliyorum biliyorum, balayında havuza girdim diye bende enfeksiyon kapmıştım ama ben kalkıp işimi yapabiliyordum yine. Yemeklerini yapayım bari. Yatsın iyileşene kadar. İnsanlık ölmedi.

Heçmiş olsun üzüldüm kadına. Ne yapıyorsanız Allah için yapın daha sonra üstünüze kalacagını sanmıyorum.Yanınıza da alabilirsiniz
Kayınvalideyi alsam, diğerleri de gelir zaten kv çocukları tam olmadan rahat da yemek yemez. İlla çağırır, ondan yemek yapıp götüreceğim.

Bu foruma bayılıyorum çünkü mutlaka bir çözüm buluyorum, kadınlarımız sağolsun.
Kızlar şimdi size bir sorum var; kaynanamın idrar yolları enfeksiyon kapmış, üstüne bir de grip olacak. Dünden önceki gün, bir anda gece acillik olmuş. bizim haberimiz diğer gün gündüz oldu. Söylemediler çünkü. Ben dün gitmedim çok birşey yoktur zaten doktor da kallavi bir antibiyotik yazmış, iyi olur dedim. Bugün nasılsın diye aradım, sesi falan çok kötü geliyordu dedim curls boşver bir yemek yap götür. Dedim "sana yemek yapıp getireyim limonlu çorba falan yapayım iç iyi olursun" diye. Tamam dedi.
Yaptım geldim, kötü görünüyordu. Zaten içeri yatak açmış yatıyordu. Sofrayı kurdum, herkes geldi yedi. Kv çok oturamadı yarım kalktı. Gitti yattı. Sonra bir baktım kadın acıdan ağlıyor. Dedim kalkın acile götürün bi ağrı kesici falan yaptırın diye, kayınpeder bana sesini yükseltti "yemek yiyoruz ne acelesi var" diye. İnanın kvye üzüldüm, acıdan ağlıyor ve kocası boğaz peşinde. Kaynım da aynı babası gibi o da kızdı annesine. Abartıyor, bakma dediler. Aklım almadı bu nasıl davranış biçimi gibisinden.
Neyse, çok uzattım. Kızlar srum şu; kvye iyileşene kadar her gün gelip gideyim mi? Bu durumda bu yaptığımı görevim sanıp daha fazlasını bekler çünkü başka bir şeyde böyle oldu. Bu yüzden temkinliyim. Arada temizlik yapmamı istiyor sanırım ama yapamam. Ben de bahane uyduruyorum.
Sizce yemek yapıp iyileşene kadar getireyim mi? Yoksa, kayınpeder, kayınbiradere mi bırakayım?
O düşüncesiz insanlara mı bırakacaksınız?Hastalık bu tabi ki Hergün gelip gidin ihtiyacını karşılayın

Yemek yapip goturebilirsiniz.
İyilesene kadar biraz mutfak toplarsiniz misal,bulasik varsa makineye dizebilirsiniz,tezgahi silersiniz,fazla ev isine gerek yok idare edecek kadar ucundan tutsaniz insaniyet namina yeter. Allah kimseyi kimsenin eline dusurmesin ne diyelim, insallah tez vakitte iyilesir kadincagiz

Anlattıklarına göre zamanında çok çekmiş, şimdi ipleri eline almış kadın. Oğulları için gözünü kırpmaz ipe gider öyle biri. Benim eşim büyük oğlu, zaten ben de benim eşim de bi bıraksak; kocasıyla, diğer oğlan çok fena yapar.
Zamanında beni çok kıskandı, çok ağlattı ancak şimdi bakınca haline içim acıyor.
Düşmez kalkmaz bir Allah.
İyileşene kadar yardımcı ol. Düzgün beslensin kadın.
Temizliğe karışma diyeceğim ama eğer kayınpeder ve kayınbirader vicdansız ise temizliği kadına yaptırmaya çalışırlar.

Back
X