kayınvalide

Bende senin gibi misafirlerden sonra gel diyorum.
Geliyor ve bana diyordu ki “misafirlerin gelmiş, ayakkabıları gördüm bir selam verseydim keşke”
Misafirlerin de yalvarıyordu, nolur kaynananla tanıştır bizi diye. Ne alem bu kadınlar ya. 😁

Beybim ev onların olsa bile mahremiyet alanı diye bir şey yok mu?
Sence var mı? Ben aile apartmanında büyüdüm, hiç öyle bir şey görmedim. Çevremde de görmedim. Olmalı ama olmuyor işte. 😁

Misafirlerimin yarısı ortak tanıdık olunca da misafirlere de daral geliyor acaba gidip selam vermeli miyiz? Çağırsak mı ayıp olur? Görünmedi gitti der?

🤢 kabus
Hiç aklıma bile gelmez. Arkadaşıma, kuzenime vs. misafirliğe gelmişim, bana ne kaynanadan. 🥴

Sence var mı? Ben aile apartmanında büyüdüm, hiç öyle bir şey görmedim. Çevremde de görmedim. Olmalı ama olmuyor işte. 😁
kimse bize yapmayın oturmayın kabul etmeyin demedi ki nereden bilelim, bizde biliyoruz ki mahremiyet alanı var rahatsız edilmez felan…
Evlenirim aynı apartmanda olsakta kapı var kimse delip girmez dedim herhal…😵‍💫

Kadın bence gayet mesafeli davranmış. Gelecektim ama gelmedim demiş. Yani ağızınızı yoklamış. Cevap vermemek yerine “Anne, bizim muhabbetler seni sıkardı zaten. Gelmemiş olman daha iyi.” Ya da kapı çaldığında açmayıp “kulağımda kulaklık vardı, duymadım, banyodaydım, lavabodaydım, uyuyordum” gibi şeyler söyleyip gelmeden önce bir mesaj veya telefonla haber vermesini isteyebilirsiniz. Bence acemi kaynana. Şu an nasıl davranmasını gerektiğini bilmiyor gibi. Sonuçta yardım etmemesini, arkadaşlara selam vermemesini sorun edecek gelinler de vardır mutlaka.

evet kayınvalidem aslında çok iyi biri 3 oğku var ben ilk gelinim başka gelini de yok şuan istiyor ki anne kız gibi olalım kendi de der istediğinde evime gir istediğini al diye anahtarı var bende benim onda yok ama ben böyle bi samimiyet istemiyorum mesafeli olmak iyidir
Mesafeli olmak iyidir ama en ufak birşey için de eşini darlama. Sonra ilerde " annemlerden tek laf duymadım ama sen sürekli şikayetçisin, benim ailemi istemiyorsun ve her şeyi abartıyorsun" Deyip söylediklerini umursamaz, daha ciddi birşey olsa da sana inanmaz, abarttığını düşünür. Kayınvaliden de yeni evlisiniz kalabalık misafirde zorlanırsın diye kendince yardım etmek istemiş, belki de hoşuna gider diye sürpriz yapmak istemiş(habersiz gelmesi yanlış) ama öyle düşünüp sakin olarak gerilmeden yardıma ihtiyacın olmadığını tattlı tatlı anlat, sizin yorulmanızı istemem ben hallederim vs de.

Sizin arkadaşlarınızı vs tanımak görmek isteyebilir başlarda. O yüzden gelmek istemiş olabilir. Kimlerle arkadaşlık kuruyor, nasıl birileri acaba diye. Ben de ilk zamanlae bunları çok kafama takardım ama takılmayacak birşey olduğunu sonradan anladım.

Temizlik yapan ablaya güvendiğim için evi anahtarı bırakıp gidiyorum, gitmemdeki sebep; iş yaparken başında bekleyip baskı altında hissetmesini istemiyorum. Oğlum rahatsız etsin de istemiyorum.... Ben iş yaparken tepemde birinin durması hoşuma gitmiyor... Sınavda gözetmenin başında durması gibi birşey😁

Kısacası yardımı kabul etmemiş birine yardıma gidilmez.. Teftişe gider gibi hissetmekte haklısınız... Kırmadan açıkça konuşun.

İleride bende kvalide olacağım, bunlara dikkat edeceğim inşallah... Oğlum ve gelinim ayrı evi oldu mu orası onların özeli... Banyoda don mu koyarlar, çıplak mı gezerler onların tercihi olur. Ararayıp müsait misin demek zor değil. Eskiden telefon vs yokmuş. Çat kapı sorun değilmiş. Şimdi yer gök iletişim ağı ile örülü. Şimdi sorun... Ayrıca hava sürekli ısınıyor. Sıcaklık da böyle değilmiş...

Temizlik yapan ablaya güvendiğim için evi anahtarı bırakıp gidiyorum, gitmemdeki sebep; iş yaparken başında bekleyip baskı altında hissetmesini istemiyorum. Oğlum rahatsız etsin de istemiyorum.... Ben iş yaparken tepemde birinin durması hoşuma gitmiyor... Sınavda gözetmenin başında durması gibi birşey😁

Kısacası yardımı kabul etmemiş birine yardıma gidilmez.. Teftişe gider gibi hissetmekte haklısınız... Kırmadan açıkça konuşun.

İleride bende kvalide olacağım, bunlara dikkat edeceğim inşallah... Oğlum ve gelinim ayrı evi oldu mu orası onların özeli... Banyoda don mu koyarlar, çıplak mı gezerler onların tercihi olur. Ararayıp müsait misin demek zor değil. Eskiden telefon vs yokmuş. Çat kapı sorun değilmiş. Şimdi yer gök iletişim ağı ile örülü. Şimdi sorun... Ayrıca hava sürekli ısınıyor. Sıcaklık da böyle değilmiş...
Oyyyyyyyy çok iyi çok temiz bir gelin nasip olsun sana inşallah kv adayı🥲🙏🏻

kimse bize yapmayın oturmayın kabul etmeyin demedi ki nereden bilelim, bizde biliyoruz ki mahremiyet alanı var rahatsız edilmez felan…
Evlenirim aynı apartmanda olsakta kapı var kimse delip girmez dedim herhal…😵‍💫
Bunu deneyimlemeye bile gerek yok ki. Aynı binada öyle bir sınır çizilemeyeceği, mıçmıç olunacağı aşikar. Senin aşktan gözün kör olmuş bence sjjdjd (Tamam görücü usulü biliyoruz. Öyle de aşık olunabilir ya hani sonradan. 🤣)

Bunu deneyimlemeye bile gerek yok ki. Aynı binada öyle bir sınır çizilemeyeceği, mıçmıç olunacağı aşikar. Senin aşktan gözün kör olmuş bence sjjdjd (Tamam görücü usulü biliyoruz. Öyle de aşık olunabilir ya hani sonradan. 🤣)

🤣🤣🤣seni sevdiğimi biliyorsun hiç çekinme aşktan değil, salaklık ve ahmaklıktan desene… Herkes senin gibi mi mahremiyet bilir mi herkes senin ailen gibi mi özel nedir bilir mi🤢

Ben kendimi kurtardım sıra iloş ve bunu yaşayan herkeste🥲
Yeniden evlensem alt üst deseler var ya o yüzüğü alırım……

🤣🤣🤣seni sevdiğimi biliyorsun hiç çekinme aşktan değil, salaklık ve ahmaklıktan desene… Herkes senin gibi mi mahremiyet bilir mi herkes senin ailen gibi mi özel nedir bilir mi🤢

Ben kendimi kurtardım sıra iloş ve bunu yaşayan herkeste🥲
Yeniden evlensem alt üst deseler var ya o yüzüğü alırım……
Yok valla ilk etapta kızların aşktan gözü görmüyor bir şey, salaklık mı tartışılır ama çok iyimser düşünülüyor sanırım. Ben o şekilde otursaydım kesin şu an gıcık oluyor olurdum eşimin ailesine. Mesafeyi aşmadan birbirimizi tanıdık, sevdik. Böylesi daha güzel oldu. Sen nasıl kurtardın kendini kız aferin sana ajsksk

Yok valla ilk etapta kızların aşktan gözü görmüyor bir şey, salaklık mı tartışılır ama çok iyimser düşünülüyor sanırım. Ben o şekilde otursaydım kesin şu an gıcık oluyor olurdum eşimin ailesine. Mesafeyi aşmadan birbirimizi tanıdık, sevdik. Böylesi daha güzel oldu. Sen nasıl kurtardın kendini kız aferin sana ajsksk
Oooo senin benim kaoslarımdan hiç haberin yok hiç🤣
İşin garip yanı dünyalar iyisi kp görümce ve kayınlara sahibim mesele kvde patladı işte

Ama Allah razı olsun sayesinde en uzak semtte tek bir tanıdığın olmadığı ulaşımın zor olduğu bir evdeyim🥰🥰🥰🥰🥰 canım kv🥰🥰🥰bir de şey oğlu karısına çok düşkün🥰🥰🥰bırakırsa bıraksın oğlumu yenisini buluruz diyordu🥰🥰🥰🥰🥰

Oooo senin benim kaoslarımdan hiç haberin yok hiç🤣
İşin garip yanı dünyalar iyisi kp görümce ve kayınlara sahibim mesele kvde patladı işte

Ama Allah razı olsun sayesinde en uzak semtte tek bir tanıdığın olmadığı ulaşımın zor olduğu bir evdeyim🥰🥰🥰🥰🥰 canım kv🥰🥰🥰bir de şey oğlu karısına çok düşkün🥰🥰🥰bırakırsa bıraksın oğlumu yenisini buluruz diyordu🥰🥰🥰🥰🥰
Şu kaçıncı seviye bir terbiyesizlik ya, şurayı okuyunca kayınvalidemi pamuklara sarasım geliyor ki az değildir kendisi de🙄

Benim kayinvalidem ayni binada öyle cat kapi gelmez..bazi "ev kurallari" zamanla konusarak oturtabilirsiniz ancak. Sizin ne isteyip istemediginizi kendiliginden bilemez.
İyi de, kız demiş. Kendim yapmak istiyorum.
Daha ne desin?
Anneler oğullarından kopamıyor ve oğulların kurdukları yuvayı, ayrı bir aile olarak görmüyorsa, bu gelinin sorunu olmamalı.
İyilik yapmak istiyorsanız sorun, nasıl yardımcı olabilirim diye. Ki sorulmuş ve hayır cevabı alınmış. Demekki sınırlara saygı yokmuş.
Taviz verilirse ooo daha ilerler bu durum.
Bence konu sahibi doğru davranmış. En iyi şekilde idare etmiş durumu.

Back
X