kayınvalideler hakkında birşey farkettim sizce de öyle mi?

bizimkiler hormonlu kaynana oldukları için sanırım biraz degişim var :) hep annem demiştir taş ol baş yar dieeee

kaynananıza allah rahmet eylesin.

Kayınvalidem bitanedir bitane...
İlgili,sevgi dolu,anlayışlı,düşünceli,hassas,misafirperver,güleryüzlü hatta güleç yüzlü
Şimdiye dek daha bir kez kırmadı üzmedi hatta incitmedi bile..Ne sözle ne bi bakışla...
Eşimden asla ayırmaz,hatta benimle daha ilgilidir..
Kuzum kuzum diye peşimde dolanır,her fırsatta dokunarak konuşur..
Benle sohbet ederken uzakta kalmaz hiç dikkat eder buna....Eli ya dizimdedir ya sırtımda ya belimde...
İçinden geldiğinde hopp diye yanağıma öpücük kondurur..
Uzağız aslında,Ben Çorluda o İzmirde yaşıyor..Ama yakında da olsak eminim aynı derecede ilgili olacaktır,hatta daha fazla..
Allah herkese benim gibi bir kayınvalide kayınpeder nasip etsin

Bence oyle degil, hersey ayni gelmis, ayni gidiyor, ayni da devam edecek.

Ben de birsey farkettim. Bugunun gelinleri kayinvalide olduklari zaman simdiki kayinvalidelere rahmet okutacak. Gumbur gumbur geliyorlar. Buralar hepten karisir artik. :)

iyi mi kötü mü konusuna girmiyorum ama şunu çok iyi biliyorum ki tanıyamıyorsun her gün farkli bi yönünü görüyorsun kaynana sıfatının

Benimki öle edepsiz falan değil ama genel olarak eşimin ailesi yağmur olsa kimsenin tarlasına yağmaz cinsten.Hiç bir şeye ne yardımları ne hayırları var bende bir süredir baya mesafe koydum araya samimi olunca iyi niyetli olunca iyice salıyorlar kendilerini.En iyi kaynana mesafali kırk yılda bir görüşülüp seyrek konuşulan kaynanadır.Ne onlar bana muhtaç olsunlar ne ben onlara Allah herkese kendine yetecek maddi-manevi kuvvet versin

Allah ömür verirse her halde 10-15 yıla kayınvalide kategorisine girerim.
Ama şunu garanti ederim ki benim gelin şanslı olacak.
Çağırılmadan gitmem.
Asla ve asla evinde yatılı kalmam.
Evine, işine, yediğine, giydiğine, gezdiğine karışmam.
Bana "anne" demesini istemem. Riyakarca geliyor. Adımla hitap etmesi bile sorun olmaz.
Dip dibe yaşamak bana uymaz. Yok evimi temizle, yok birlikte yiyelim demem. Bu beklenti karşı tarafta varsa da yok sayarım.
Evimde kendi başıma kalamadığım yaşa geldiğimde yaşamak için tek tercihim huzurevleridir. Kendi standartlarıma uygun bir yer bir yer bulup kendi akranlarımla yaşamayı tercih ederim.
Muhattabım oğlumdur. Gelin hanıma aramadın sormadın, gelmedin gitmedin kaprisi yapmam.
Hayatıma karışamaz, yorum yapamaz.
Torun bakmakmış, maddi destekmiş... Bana uymaz. Evlienmeyi, çocuk yapmayı göze almış insanlar başının çaresine bakacak der çıkarım işin içinden.
Yani herkes kendi yolunda yürüsün, herkes mutluğu huzuru evinde bulsun. En güzeli bu değil mi?

Son düzenleme:
Benim kayınvalidem biraz fazla karışıyor ya, bırakmıyorlar bişeye de kendimiz karar verelim. bebeğimin adını bile kendileri koycak sanırım, isim listesi yapmaya başlicaklarmış ta, yok erkek olursa kerim veya kerem olsun istiyormuşta. bırakta bebeğimin adını ben koyayım. Seviyorum kendisiini ama böyle çok karışıncı sinirlerim bozuluyo.

Aynen katılıyorum. Kaynanam yapıyor bir çoğunu bunalıyorum. Ben daha 1 buçuk aylık evliyim ama haftada nerdeyse 4 gün kayınvalidemde yemek yiyorum. bırakın evimizde duralım yeni evliyiz ya biz daha istiyorum ki bende eşime evde güzel sofralar hazırlayayım yemekler yapayım ama olmuyo. kıyafetlerime çok karışıyo sinir oluyorum neyse dahasını yazmicam inşallah ilk heves diye böyledir sonradan geçer daha karışmaz ve inşallah alacağımız ev onların eve uzak olur

Her kadın bir kayınvalide adayıdır...

Kimse dört dörtlük değildir.

Eski ve yeni kayınvalideleri ayırmıyorum.

Bir insan kötüyse 7sinde de kötüdür 70inde de.

Babaannem anlatirdi,köyde iki katli ev alta hayvanlar üste 1 oda birde kocaman olan bir salon+mutvak beraberinde yasarmis kaynasi kocasiyla odada babaannem sekiz cocuguyla salonda bütun çocuklari evlendikten sonra bile odasi olmadi her zaman salonda yatti. kaynanasi salonda oturuken o ônce hayvanlarla ilgilenir sonrada evdeki yemegi yapardi derki; 3 yas altinda olan çocuklarim aglar aglar aç uyurlardi çogu zaman çünkü onlara sira gelene kadar gece olurdu bu sirada kaynana kayin babanin günlük 6 kahve filcanı saatinde pisirirdim önüne koyardim birdederdimki afiyet seker olsun.onlarda bütün gûn ya namaz kilar yada komsularla oturudu
Annem ise babaannemden çekti,onun kizlari en iyisine layik idi '6 kizi 'vardi geçe gündüz bizde idiler, benim annemde sabahtan aksama kadar onlarin hizmetçisi idi,ama babaannem önce bizim yemezi isterdi 'ben vede kardeslerim' geri kalani onlar yesin derdi. biz her zaman onun önceliyidik.
Ablam iki oglugunu evlendirdi ,simdi o iki geline hizmetçi oldu geline misafirmi gelecek, ablam sabahtan gelinin evine gider onlar uyurlar o baslar temizliye yemege.Gelin bahar temizligi yapacam der ablam gelir gelin evinden toplar (hali,perde,bataniye ,yorgan,yastik )ne varsa kendi evinde yikar ütüler mis gibi iyade eder , birde temizlige gelir. Gelinleri isten geç gelecekleri zaman ablama haber verirler "anne aksama yemek yok bunu yaparmisin "ablamda yemegi yapar.Ablam muhtesem temiz bir kadindir, ama tek kusuru vardir ablam gelinlerinin onu arada bir bohbohlamasini ister
-ay ne iyi kaynanamiz var
-ay ne mutlu bize böyle kaynanamiz var
- ay anne gel seni biraz gezdirelim en azindan 3.4 yilda
-ay anne sensiz olmaz
-ay anne sana hediye cam sakizi coban armagani iste,,,
Bana gelince gelinim olunca diyecegim sudur; ne gelini evimde sık sık isterim nede geline sık sık giderim.Herkezin evi,misafiri ,cüzdani oturmasi kalkmasi ayridir derim.Komsumla içli disli olurum gelinimle mesafeli AMA 'hersey ona bagli 'o nasil isterse öyle olacaktir..........

benimki de öyleydi evlenmeden önce... arkadaşlarımla çok atıştım benim kaynanam öyle diğer kaynanalar gibi değil diye.. sonra gördük gerçek yüzünü arkamdan kocamı doldura doldura bizi birbirimize düşman etti, boşanıyoruz... gözünü dört aç derim, inşallah hep böyle gder...

valla ya nişanlıyken göz boyamayı iyi beceriyo kaynanalar...

aynı şekilde düşünüyorum...ne eksik ne fazla...

Konuyu görünce aklıma geldi. Biz küçükkken babannemlerle birlikte yaşıyorduk. O zaman sular akmıyordu. Ancak gece yarısından sonra gelirdi. Bulaşık makinesi de yok. Babaannem anneme sakın bulaşıkları yıkamadan yatma yoksa şeytan içine işer onların diyerekten her gece dırdır edermiş. Yani insanın hasta olduğu zaman olur falan yok illa yıkanacak yoksa şeytan işer. Bir gün annem ananemlere gitmiş bir hafta falan kalmış. Bir gelmiş ki dağ gibi bulaşık. Demiş anne niye yıkamadın içine şeytan işemez mi?babanem de demiş ki; Ben bismillah diyip bırakıyorum. O zaman işeyemez :))))

Şaka bir yana benim babaannem beter bir kadındı. Kaynanamla kıyas kabul etmez. Kaynanamda melek değil ama ondan hiçbirşey beklemediğim ve benden de bir beklentisinin olmasına müsaade etmediğim için sorunum yok.

En iyi kaynana başka ilde yaşayan kaynana

çok doğru canım biz istanbuldayız eşim Karadenizli kv. orda şimidiye kadar ne zararını gördüm nede faydasını bir şeye karışmaz 10yıl aradan sonra bu yaz geldi her çocuğunda bir gece kaldı gitti

üzüldüm.. neden böyle bişi yaptıki ama ben bunu anlayamıyorum bi türlü hani bu kaynanalar durup dururkenmi tavır alıyorlar gelinlerine?? sizin nenizi görmüşte eşinize karşı doldurmuş olabilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…