Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Siz altınlarla ilerde ev peşinatı yapma planındasınız. Gelecek planınız var. Ama sevgili minnoş kaynanacık altınlara daha şimdiden göz dikmiş, el koymanın yolunu yapmaya çalışıyo. Gel de sev şimdi bu minnoşu.Daha önce burda bahsetmiştim görücü usulü biriyle tanıştırıldım. Görüştük, konuştuk, anlaştık ve nişanlandık. Her şey yolunda gidiyordu ailesine karşı saygısızlık etmedim hiç eşya konusunda sürekli zorlamadan kimseyı aldık. Kaldı ki onların maddi durumu ne zaman musaıtse o zaman bakalım dedik falan. Neyse nişanlım bir gün şey dedi "annesi demiş ki bizim taraftan altın takılırsa ben alırım" nişanlımda köpürmüş kabul etmemiş. Konuyu benim yanımda açtı annesi ben ona şaka yaptım falan dedi utandı konuyu kapattı. Orda sadece işte yemeklı düğün yapacagız para olmazsa o an alırız sadece onu dedim ben dedi bişeyler eveleyip geveledi kıvırdı o an sadece biz düğün istemedik nikah yapabiliriz kimse zor durumda kalmasın falan dedim o da ama bızım yapmamız lazım muhabbetıne girdi (gösteriş başka bişey değil) Sonra ben şey dedim benim annemde nişanlandıgımdan beri tembihliyor kybele altınları haram etmeyin inşallah ilerde bi ev alırsınız gerekirse bizde yardım ederiz diye...
Bu konusma burda kapandı ama ben kadından sogudum resmen nişanlımda öyle bişey yaparlarsa en son veririm ama bir dahada yüzümü göremezler dedi. O kadar sinir oldum ki bu durumda nasıl davranmalıyım bilmiyorum.
Nişanlınız bunu diyemez canım, çünkü kanunlar bile takılar kadınındır diyor.Daha önce burda bahsetmiştim görücü usulü biriyle tanıştırıldım. Görüştük, konuştuk, anlaştık ve nişanlandık. Her şey yolunda gidiyordu ailesine karşı saygısızlık etmedim hiç eşya konusunda sürekli zorlamadan kimseyı aldık. Kaldı ki onların maddi durumu ne zaman musaıtse o zaman bakalım dedik falan. Neyse nişanlım bir gün şey dedi "annesi demiş ki bizim taraftan altın takılırsa ben alırım" nişanlımda köpürmüş kabul etmemiş. Konuyu benim yanımda açtı annesi ben ona şaka yaptım falan dedi utandı konuyu kapattı. Orda sadece işte yemeklı düğün yapacagız para olmazsa o an alırız sadece onu dedim ben dedi bişeyler eveleyip geveledi kıvırdı o an sadece biz düğün istemedik nikah yapabiliriz kimse zor durumda kalmasın falan dedim o da ama bızım yapmamız lazım muhabbetıne girdi (gösteriş başka bişey değil) Sonra ben şey dedim benim annemde nişanlandıgımdan beri tembihliyor kybele altınları haram etmeyin inşallah ilerde bi ev alırsınız gerekirse bizde yardım ederiz diye...
Bu konusma burda kapandı ama ben kadından sogudum resmen nişanlımda öyle bişey yaparlarsa en son veririm ama bir dahada yüzümü göremezler dedi. O kadar sinir oldum ki bu durumda nasıl davranmalıyım bilmiyorum.
Yok inanın öyle biri değil ailesine karşı çok tepkili ve hakkını yedıren biri değil. Bi mal vardı satıldı mesela içinden hakkını aldı annesi seni evlendiriyoruz işte hakkınla dedi kaç aydır para almadan çalışıyorum ona sayın dedi kapattı konuyu inanın para konusunda benden daha hakkını arayan biri.Kesinlikle katılıyorum.
Nişanlın sana iyi rol kesmiş.
Vermem diyen adam, iş zora gelirse veririm ama görüşmem diyorsa altında bir mesaj arayıp ne yapacaksınız ?
Tabiki inanmayacaksınız :)
Görüşecek hem de bal gibi
Büyük masrafa falan girmediler bekleyebilirdik acele evlendirmeye çalıştılar beklemediler hala dıyorum para yoksa yaza kalsın ama yok en kısa zamanda olsun modundalar.Büyük masrafa girip borca girmislerse yardim edin ama öyle az bir borç veya sirf inat ugruna altinlarinizdan olmayin. Siz gayette uygun bir secenek sunmussunuz bu devirde az boylesi.
Birbirimizden bişey saklamıyoruz. Babam duysa anneme çok kızar dedi. Bana söylemesinin nedeni de ben cevabını verdim ama konuyu senin yanında da açacağım orda susturacagım bir daha lafını edemez zaten demeye getirdi. Önceden haberin olsun orda şok olma dedi.Nişanlınız madem gereklğ cevabı vermiş size niye yetiştirdi ki?
Kötü olun diye mi?
Buda kaynananin altin derdinde olduguna isaret ediyor öylemi yapin ozaman alın size Liste altinlarida sakın verme.Büyük masrafa falan girmediler bekleyebilirdik acele evlendirmeye çalıştılar beklemediler hala dıyorum para yoksa yaza kalsın ama yok en kısa zamanda olsun modundalar.
Nişanda takı yok bizde bir tek bilezik takıldı o da babası taktı. Yani bizim o bilezikte ailemin değil.Siz nişan yaptıktan sonra aileniz mi aldı altınları eğer aileniz aldıysa o yüzden onlar aldı bende alırım diye düşünmüş olabilir ama yanlış. Sizin aileniz aldıysa da yanlış erkek tarafı da alamaz takılar gelinle damadındır ne nişanda takılarımı verdim nede düğünde kimse kusura bakmasın benim takılarıma mı güveniyorlar. Tavrınız net olsun ve sakın vermeyin giden takı gelmiyor ve evin içinde devamlı onun tartışması yaşanıyor en yakın arkadaşımdan şahidim. Eşin olacak kişinin görüşmem demesine de bakmasın ne yaparsa yapsın ailesi onlar elbet görüşecek olan takılarınıza olacak.
Anladım dediğim gibi asla vermeyin geri alamazsınız evliliğinizin ilk yılları ziyan olurNişanda takı yok bizde bir tek bilezik takıldı o da babası taktı. Yani bizim o bilezikte ailemin değil.
Vermeyeceğim zaten nişanlıma şey dedim yanlıs anlama ama ailem bunu duysa bana yol yakınken dön der dedim. Senden yana sorun yok ama kybele bizim bu kadar iyi niyetimize, altın düğün istemememize cevap bu olmamalı derler dedim.Ben kaynanami
Buda kaynananin altin derdinde olduguna isaret ediyor öylemi yapin ozaman alın size Liste altinlarida sakın verme.
Zaten çok saçma o takılan altin para gelin damat icindir
Bu tarz konularda ben degıl ailem muhattap oldu. Açık açıkta söyledi. Altınlar konusunda da zaten oglu o altınlar bizim veremeyiz dedi. Üzerine ben sizi zorlayacaksa yemek yapmayın ve aılem altınlarla ev alın diyor dedim daha ne kadar kendimi belli edeyim. Çirkefleşip o altınları veremem demek net bir tavır değil baştan ipleri koparmak olur. Bu insanlarla yıllarca yüzyüze bakacağım ben.Açık açık veremem diyeceksiniz. Ya ben bu yeni evlenecekleri anlamıyorum. Ne diye net bir tavır koyamıyorsunuz ? Ben yemek falan beklemiyorum, siz bunu yapacaksanız zaten kendinize yapacaksınız deseydiniz ya.
Adamlar 1 suçluysa siz 10.
Kayınbaba da o da. Fiyat çok pahalo değil aslında ağaşı yukarı 10000 civarı olacak ama işte para çöpe atılmış olacak.Aman bir yoklamış işte boş verin. Yemekli düğünü kayınvalide mı istiyor şimdi
nişanlımda öyle bişey yaparlarsa en son veririm ama bir dahada yüzümü göremezler dedi.
sız nısanlının oyle dedıgıne bakma bu danısıklı dovus o altınlar o tarafa verılecek gorursun mu demek ıstıyorsunuzbunu okuyunca bana bir gülme geldi
aha böylee![]()