• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideler hiç sevilmiyor sanırım.

Adam sıradan memur üç çocuğa verilen nafaka nedir ki?
Kadın da aşırı sessiz biriydi .
Ama şunu okumustum aile bağı olmayan bireylerde zaman zaman çok gerginlik çıkıyormuş.
Artık hayırlısı olsun.
Bizim de var öyle yurtta büyümüş tanıdık biri. 25 senedir evli, iki çocuğu var. Hatta büyük evlendi kaynana kp oldular, karısının ağzına baktı yıllarca

yurdumuzda dul kadınlara altın takılması yasakmı kı sen dul kadın almıyorsun dıye savunma bıcımı gelıstırmıs
bırseyı yaparken dıger taraftan batırmak boyle bırsey olsa gerek ınsan haklıyken nasıl haksız duruma duser konusuna da ornek verebılırız
kayınvalidem benim zaten hiçbişey yapmadı yardımcı da olmadı eşime. ayrıca ondan takı isteyen de olmadı. istemiyorsa düğün de takmamasini da ben söyledim .dul kadına altın takılması yasak diye bişey dediğimi sanmıyorum. insanlar yeni gelin diyerek neler neler yapıyor belki de eşimin zoruna giden o kısımdi bilemiyorum. ama çok şükür kimsenin takısına ne ben ne eşim tenezul etmeden yuvamizi kurduk.

Ben bu para mevzuları yüzünden arayı bozmayı da anlamıyorum. Yani o altınlara mı kaldık, alırlarsa alsınlar. Duygusal olarak size nasıl davrandıkları daha önemli değil mi?
Onların olan bir parayı istemiyorum farkındaysanız. 🙏 🙏

Daha önce burda bahsetmiştim görücü usulü biriyle tanıştırıldım. Görüştük, konuştuk, anlaştık ve nişanlandık. Her şey yolunda gidiyordu ailesine karşı saygısızlık etmedim hiç eşya konusunda sürekli zorlamadan kimseyı aldık. Kaldı ki onların maddi durumu ne zaman musaıtse o zaman bakalım dedik falan. Neyse nişanlım bir gün şey dedi "annesi demiş ki bizim taraftan altın takılırsa ben alırım" nişanlımda köpürmüş kabul etmemiş. Konuyu benim yanımda açtı annesi ben ona şaka yaptım falan dedi utandı konuyu kapattı. Orda sadece işte yemeklı düğün yapacagız para olmazsa o an alırız sadece onu dedim ben dedi bişeyler eveleyip geveledi kıvırdı o an sadece biz düğün istemedik nikah yapabiliriz kimse zor durumda kalmasın falan dedim o da ama bızım yapmamız lazım muhabbetıne girdi (gösteriş başka bişey değil) Sonra ben şey dedim benim annemde nişanlandıgımdan beri tembihliyor kybele altınları haram etmeyin inşallah ilerde bi ev alırsınız gerekirse bizde yardım ederiz diye...

Bu konusma burda kapandı ama ben kadından sogudum resmen nişanlımda öyle bişey yaparlarsa en son veririm ama bir dahada yüzümü göremezler dedi. O kadar sinir oldum ki bu durumda nasıl davranmalıyım bilmiyorum.
Oooooy oyyyy kuzum Allah yardımcın olsun nişanlın da ailesi de çok olgun değiller i. Başka falsoları yoksa idare etmeyi öğrenmeye çalış. Herşeya tamam moduna girme dö kalkar. Mümkün olduğunca ailelerden az destekle halledin.

Altınlar gelinindir.
Altınları alan almak isteyen kayınvalide vs kisiler hırsızdır.
Gaspçıdır.

Bu insanların genlerinde hırsızlık vardır.

Dugun anında para lazim olursa, senin altınlarını kaynana aliyosa bu sebeple, o düğünü sen yapmis oluyosun, bence bunu bi anlasin kaynana önce, dugun yapmasi gerekiyosa kendi parasiyla yapacak, parasi yoksa yapmayacak, bu kadar net hesap

Daha önce burda bahsetmiştim görücü usulü biriyle tanıştırıldım. Görüştük, konuştuk, anlaştık ve nişanlandık. Her şey yolunda gidiyordu ailesine karşı saygısızlık etmedim hiç eşya konusunda sürekli zorlamadan kimseyı aldık. Kaldı ki onların maddi durumu ne zaman musaıtse o zaman bakalım dedik falan. Neyse nişanlım bir gün şey dedi "annesi demiş ki bizim taraftan altın takılırsa ben alırım" nişanlımda köpürmüş kabul etmemiş. Konuyu benim yanımda açtı annesi ben ona şaka yaptım falan dedi utandı konuyu kapattı. Orda sadece işte yemeklı düğün yapacagız para olmazsa o an alırız sadece onu dedim ben dedi bişeyler eveleyip geveledi kıvırdı o an sadece biz düğün istemedik nikah yapabiliriz kimse zor durumda kalmasın falan dedim o da ama bızım yapmamız lazım muhabbetıne girdi (gösteriş başka bişey değil) Sonra ben şey dedim benim annemde nişanlandıgımdan beri tembihliyor kybele altınları haram etmeyin inşallah ilerde bi ev alırsınız gerekirse bizde yardım ederiz diye...

Bu konusma burda kapandı ama ben kadından sogudum resmen nişanlımda öyle bişey yaparlarsa en son veririm ama bir dahada yüzümü göremezler dedi. O kadar sinir oldum ki bu durumda nasıl davranmalıyım bilmiyorum.
Ben de başts seviyordum hep alttan laf sokardı eşimde annem isteyerek yapmıyor der hep. Ama ben bıktım usandım görmek istemiyorum soğudum saygısızlık yediğim laflara rağmen yapmadım.
Üzmedim üzüldüm ama bakıyorum şimdi görmek dahi istemiyorum yüzlerini.
Kendileri yapıyor sevgi, saygı karşılıklı olmalı.
Bize de biz düğünü yapacağız dediler yapmadılar sorun değil tabi ama hep öyle dediler😁😁😁

Hiçbir kaynana sevilmez hicbir gelin de sevilmez kaynanalik degil annelik yapsa gelin de evlat olur kızı gibi davranır.. bu yüzden herkes gönlünün ekmegini yer..

Ne alaka şimdi Kaynanalar hiç sevilmiyor ile ?

Ben seviyorum
Kaynananiz da sevilmeyecek soğuyacak bişey yapmamış
Yazık kadincagiz utanmış bile
Çok üzüldüm 😓

Kötü kaynana değil de kötü gelin mevzusu var burada bence

Ne alaka şimdi Kaynanalar hiç sevilmiyor ile ?

Ben seviyorum
Kaynananiz da sevilmeyecek soğuyacak bişey yapmamış
Yazık kadincagiz utanmış bile
Çok üzüldüm 😓

Kötü kaynana değil de kötü gelin mevzusu var burada bence
Böyle düşünebilirsiniz tabi saygı duyarım. Kadına bişey demedim. Oğlunu da doldurmadım. Sadece içten içe uzaklaştım yine diyorum nikahla eşyalı kiralık eve çıkabilecek biriydim.

Bu tarz konularda ben degıl ailem muhattap oldu. Açık açıkta söyledi. Altınlar konusunda da zaten oglu o altınlar bizim veremeyiz dedi. Üzerine ben sizi zorlayacaksa yemek yapmayın ve aılem altınlarla ev alın diyor dedim daha ne kadar kendimi belli edeyim. Çirkefleşip o altınları veremem demek net bir tavır değil baştan ipleri koparmak olur. Bu insanlarla yıllarca yüzyüze bakacağım ben.
Pekala mutluluk.

sız nısanlının oyle dedıgıne bakma bu danısıklı dovus o altınlar o tarafa verılecek gorursun mu demek ıstıyorsunuz
yaparlar mı yaparlar valla bellı olmaz
Danışıklı dövüş olsa bana annesinin yanında o çıkışı yapıp babasına söylemekle tehdit etmez gibi geliyor. 🙏 🙏 Ya nişanlım ailesine çok düşkün biri değil yani kendince evet iyiyiz ama ben babam değilim emegimin karşılıgını kimseye bagıslamam modunda.

Danışıklı dövüş olsa bana annesinin yanında o çıkışı yapıp babasına söylemekle tehdit etmez gibi geliyor. 🙏 🙏 Ya nişanlım ailesine çok düşkün biri değil yani kendince evet iyiyiz ama ben babam değilim emegimin karşılıgını kimseye bagıslamam modunda.
nısanlınızı sonucta tanıyan sızsınız o zaman ıcınız rahat olsun erkenden kayınvalıdenızın gercek yuzunu gormussunuz zaten aılesıne de bagımlı bırı degılmıs nısanlınız ... cok sıkı fıkı olmaz mesafelı durursunuz ;)

hep bu nısan donemlerınde cıkıyor ıclerınde ne varsa ... sımdıden net ve keskın mesafelı durusunuzu yapıp bunu koruyun bence , kayınvalıde kendı ayagına sıkmıs nasıl bu kadar cahıl olabılıyorlar aklım almıyor

Back
X