Kayınvalideler kötü!.. Bizler nasılız?

gerekli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2008
237
2
116
42
İstanbul
Merhaba kızlar.. Kayınvalidelerimizle ilgili yazıları okuduğumda çoğunluğun kayınvalidesinden memnun olmadığını gördüm. Peki onlar bizlerden memnun mu?hihoyyyt Her zaman onlar mı hatalı olanlar? Bizlerin hataları neler? kaydirigubbakcemile2

dürüst olmak gerekirse nankör bir gelin olduğumu düşünüyorum...mirmirmirmir
Eee herkesin bir kusuru olur...
kaynanalarında...
gelinlerinde...sengözlerimebaksanab

Benim fikrimde ne kadar iyi olursak, aynı şekilde karşılığını alacağımızdır.

bence benden hiçbir zaman memnun olmayacak...ne zaman beni kabullenirse işler o zaman düzelir gibi..benim en önemli ve eşimin takdir ettiği bir yönüm ben kötü olayları unutuyorum
hakikaten arada sırada aklıma gelir kendi kendime üzülür ağlarım ama o kişiye karşı tavır koyamam
yine gülerim hiç bişey olmamış gibi..çok vicdanlıyımdır..karşımdaki kötüde olsa aman o yaptı sen yapma der geçer giderim..ilerde benimde başıma gelir korkusu var bende ..ben kayınvalideme karşı
çok büyük bir saygısızlık yaparsam ..ilerde aynısını yaşarım gibime geldiği için ...
allahla benim aramda......unutma konusunda çok ciddiyim bu arada çok büyük olayları yaşamamış sayıyorum otomatik olarak hafızamdan siliniyorlar sanki..işime geliyor walla...

bu konuda oldukça iyi niyetliyimdir.asla kötülük düşünmedim.şimdiye kadar.ancak herzaman aynı tepkilerle karşılaşmadım.yinede görmezden duymazdan gelip.yaşamaya devam ettik.çünkü eşim bu konuda oldukça adaletlidir.bana söylemeye söz bırakmaz.bunu bildiğim içinde olayları fazla büyütmeden unutmayı öğrendim.ben iyi bir gelinim

bence herşey karşılıklı.siz ne kadar iyi olursanız olun karşınızdaki fesat,kötü ise yapacak bir şey yok..
bende kayınvalidemle dipdibe yaşıyorum ama aramızda bir sorun yok çünkü o ne demesi gerektiğini biliyor ben ne demem gerektiğini
o ne yapması gerektiğini biliyor ben ne yapmam gerektiğini

ne olursa olsun saygı duymalıyız sanırım ilk önce.herkesın hataları olabilir.kımse dört dörtlük değildir.arada sırada ufak tefek kızsamda onun haricinde büyük sorunlar problemler yok Allaha şükür..
bazı şeyleride görmemezlikten gelmek lazım.eşimin annesi sonucunda.kızsamda sessiz kalmaya çalışırım....
nasıl iyi veya kötü gelın varsa,iyi kayınvalide ve kötü kayınvalidede var
önemlı olan orta yolu bulmak

Zaen aramız kötü değil ama bana nasıl davranılıyorsa ona göre belli ederim suratımdan cümle alem anlar benimm

İyi bir gelin olduğumu düşünmüyorum..
En azından kayınvalidemin hayalindeki gelinin özelliklerini hiç birini taşımadığımı biliyorum..
Soğuk,mesafeli,fazla muhabbete girmem..:1closedeyes:
Özellikle ailevi konularda topu ne kadar bana atsa da hep saha dışı kalmayı tercih etmişimdir..
Tek başıma gitmem,evde yalnızken de misafir kabul etmem..Gelecekse oğlu evdeyken gelecek,yoksa benim kuralım değişmez,kendi ailem için de aynısı geçerlidir..
Giderken elim hiç bir zaman boş olmaz... Çikolata,dondurma,çiçek,hediye mutlaka bir şeyler götürürüm..Bu aman beni sevsin diye değil benim kendi kişisel alışkanlığımdır.
Çok yemek seçtiğim için çoğu zaman aç kalkarım sofradan. Ayrıca sofra kurulmasına ve toplanmasına yardım etmem.Bunlar da alışkanlıklarımdan biridir..kaydirigubbakcemile2
Çok çok gerilmediğim sürece kavga teşebbüsleri sonuçsuz kalır,sessiz kalan taraf benimdir.. Migrenim tutsa da dayanabildiğim kadar dayanırım..Laf sokmalarını teker teker kulağımdan çıkarırım..Patlama anlarım 3,5 senede 2 ya da 3 defa olmuştur..:tomato:
Yeniyıl,doğumgünü,anneler günlerinde kendi anneme aldığımın aynısını alırım,asla ayrım yapmam.. Beğenmediği,eleştirdiği zamanlar bile kulak asmam..Onun almış olduğu beim zevkim ve tarzım ile hiç alakası olmayan hediyeler hakkında hiç yorum yapmam kendisine..Oğlu ile ilgili şikayetleri sadece embesil modunda dinlerim.. Yine mahkemenin sonunda suçlu Lale'yi müebbete mahkum olur..Çok üzgünüm çoook
Cezam neyse boynum kıldan incedir,adaletin kestiği parmak acımazmış.. Kendisi annemden daha çok ona yakın olmamı istiyor diye cezadan kaçacak,ölümden korkacak değilim..Atın ölümü arpadan olsun misali,kişiliğimden ve benliğimden taviz vermemek için direnmeye devam ediyorum..:lepi:
İçimde çok biriktiriyorum galiba.. Bakalım,nereye varacak bu iş???

Kayınvalide hep bir adım önde olmalıdır bence...
Çünkü o gelin olmuştur ama gelin henüz kayınvalide olmamıştır...
Büyüğün tutumu belirler sevgiyi de saygıyı da..
Kayınvalidesiyle sorun yaşamamış bir gelinim...
Ve bu daha çok onun ağırlığı ve tarzıyla alakalı..

:roflol:

:roflol::roflol: Ay çok yaşa sen emi. Güldürdün valla. Allah da seni güldürsün. Ne güzel anlatmışsın öyle:roflol:

kayınvalideme göre gelin bile olamam:roflol:
ama bana göre gerçekten sustuğum,delirdiğim anlarda bile,
saygımdan terbiyemden konuşmadığım zamanlar çok oldu,
hee öyle dörtdörtlük müyüm,
hayır değilim kesinlikle,
inatçıyım,kinciyim,mesafeliyim,
bizde kaldıkları,bizim onlrad kaldığımız süre içerlerinde,
hiç bir zaman erken kalkmadım,
kahvaltıyı hiçbir zaman ben hazırlamadım,
patladığım anlarda kırıcı oldum,
kendimi hiç bir zaman ezdirmedim,
yağcılık yapmadım,
oğlunun üstüne benim yanımda bir kızmış gibi düşmesine karşın,
umurumda olmamaış gibi davrandım:1closedeyes:
2 paket sigarayı hiç yemek yemeden içirdiği anlarda bile,
güçlüymüş gibi davrandım....
hatta en son bayramda gittiğimizde oğluna keşke hep bizimle kalsaydın,
benim içinde oğluna Allah sana sabır versin dedi
anneler günü,bayram,seyran,hep ararım,
ama hiç birkonuşmada bize gelin demem,
bundan çok şikayetçi kendisi:1closedeyes:
biz anne kız gibi olalım istedim der,
ama ne yazıki biraz bile olsa sözüne uygun davranmaz,
oğluna karşı beni kötüler hemde benimm yanımdaaa,
gerçektende amma güçlüymüşüm hee anlatırken bile yoruldum,
kii bu hiçbişey daha

lale benim gelinim olsaydın CADIARZUanlaşamazdık senle:delphin:

gelin dediğin sofrayı kuracak......cokacimcoook
kaldıracak............
ayrıca oğlu evde olmasada gelmeli bir kayınvalıdekaydirigubbakcemile2

Ben elimden geldiğince kayınvalideme anlayışlı davranmaya çalışıyorum. Sonuçta kimse dört dörtlük değildir. İkimizin de zaman zaman hataları oluyor. İstemeden kırıcı sözler sarfedebiliyor. Ama her zaman şöyle düşünüyorum. .'Benden kaç yaş büyük , arada kuşak farkı var. Belki o beni kırabileceğini düşünmeden söylüyor^' Yani sürekli diken üstünde durmuyorum ki ay bana ne demek istedi , ay kötü birşey dedi ,ay oğlunu paylaşamıyor vs vs....
O da bir anne. Yıllarca büyütmüş , emek vermiş. Allah razı olsun her derdime koşar , elinden geleni yapar.
Evimizin mesafesi var biraz.Canım sıkılır bazen giderim birer kahve içeriz birlikte. Hem o memnun olur hem ben açılırım. Sofrayı birlikte kurar kaldırırız. İki çift kelimeyle güleryüzü asla esirgemem. Eşime kendim derim hadi kalk gidelim annemlere. Ya da ben ısrarla çağırırım akşam oturmalarına. Ne olacak ki? Ne kaybederim. Kazanan ben olurum.
Ya da saçlarında beyazlar falan çıktıysa hiç başkasına bırakmadan boyasını alır gider boyarımkaydirigubbakcemile2
Kayınvalidemle elhamdülillah şimdiye kadar sorunumuz olmadı. Gerçekten de seviyorum onu. Çünkü eşimin sevdiğimin annesi.:CüvCüv:
Yani bunları niye söylüyorum? Ben bunları yapıyorum demek için değil. Birazcık güleryiz ve samimiyetle hiç bir şey kaybetmeyiz:hooray:

ilahi lalecim güldürdün beni sen çok yaşa emiii:1hug::roflol:

al bendende okadar kaydirigubbakcemile2

evli değilim anasıl bir gelin olurdum acaba? kendi ailemle yaşadığım problemlerden dolayı onlara mesafeliyim kendimi böyle koruma yolunu seçtim ama eşimin annesi bana sıcak davranırsa ona yakın olmamam için bir sebebim olmaz. ama kesinlikle kuralları koyan taraf ben olurum kaydirigubbakcemile3 allah hakkımda hayırlısını versin ne diyim şakkıdı

lale benim gelinim olsaydın CADIARZUanlaşamazdık senle:delphin:

gelin dediğin sofrayı kuracak......cokacimcoook
kaldıracak............
ayrıca oğlu evde olmasada gelmeli bir kayınvalıdekaydirigubbakcemile2

Fırtınacım;
sofra yardımı ya da eşim yokken misafir ağırlama bir zorunluluğum olmadığını düşünüyorum açıkçası ben..
İçimden gelmeden de yaparsam bu dediklerimi ne hayrı olur ki?
Asla ters bir cevabım,kırıcı bir konuşmam olmamıştır.. Haksız yere suçlandığım zaman kendimi sakinlikle müdafaa etmekten başka bir şey yapmadım..
En güzeli saygıyı bozmadan özgürlüğünü ele almak..:lepi:

sukur ki uzaktayiz sadece turkiye ye tatile gittigimde gorusuyorum sukur diyorum gercekten sukur birkere saygisizlik terbiyesizlik etmedim yaptigi herseyi gormezden gelirim telefonla msn den bile yeter hatta insanin kulagi duya duya kirar insani sanirim esinin terketmesinden aldatilmanin arkasindan yanliz kalmis ve oglunu esinin yerine koyuyor isterki geline cop alinmasin oglu yaninda ezip hirpalasin o karar merkezi olsun o emretsin gelin paspas olsun ama malesef olmadi olmiycak bu dilekleri universitede bu konuda bir arastirma yapilmis gelin kaynana cekismesini ayni erkegi seven iki kadinin cekismesi cikmis sanirim cok isabetli bir sonuc bende bazen burada yazan bazi arkadaslarima cok ozenirim keske benimde kayinvalidem oyle olsa diye ama malesef olamaz benim tek avantajim esim icin onceligimin olmasi annesinin de esimden cekinmesi zaten cekinmese halim kotuydu narkozsuz organlarimi alacak kadar ileri giderdi ama insanlar varken esimleyken gorseniz gozleriniz yasarmakla kalmaz beni taslarsiniz bu ne seker bir insan diye ama asil kisilik yanliz kaldigimizda damatlariyla ve kizlariyla inceledigimde kiskanmiyor degilim bu sanirim benimle sahsi bir sey degil esimin benden baska biriylede olsa sanirim sorun gelinlik pozisyonu ama tabiki yapilacak sey bu durumu kabul etmek esimin annesi kizimin babaannesi bana dusende dengeleri korumak biliyorum patladigimda cok kirici olacagim sirf bu yuzden disimi SIKIyorum kucuk oldugumu dusunup kendimi sakinlesiyorum yoksa coktan gemileri yakip kopruleri atmistim yine ayni sonuc kayinvalideler de kotu degil gelinlerde sanirim ortada paylasilan rekabeti olan kisi olayi geriyor belkide kapi komsusunun kizlari olsak belkide cok anlasirdik

benim hayatta en değer verdiğim insanlardan biri olan, canım kayıvalidem rahmetli oldu.senağlama
ama hayatta olduğu müddetçe hep onun biricik geliniydim -3 gelinin en küçüğü olmama rağmen.

bende kayıpederim için söyliyim bari.

bir kere hayırsızım ben kendisine göre; çünkü geçen sene evlendiği zaman nikahına gitmedim.

ondan sonra ona göre patavatsızım -bence ve eşime göre ise açıksözlüyüm ki eşim de bu durumdan çok memnun benim söyleyemediklerimi sen söylüyosun der.

kendisi dokunarak yanaklarımı sıkarak sevmekten hoşlanır. bende mıncıklanmaktan nefret ettiğim için yapma baba dedikçe huysuz oluyorum.

saçlarımı iki yandan örüp renkli mus çoraplar giydiğimde ise evli kadına yakışmayacak gibi çocuksu oluyormuşum. evli kadının ağırlığı yokmuş bende.naniknanik

başkaaaaa.. kocamın kendi arkadaşlarıyla dışarıyla çıkmasına izin verdiği için ben; kocam da beni kendi arkadaşlarımla dışarıyla gönderdiği için de oğlu, evliliğimize saygısızlık ediyormuşuz.

ayy içim şişti gene.
bir de kendisi beni çok severmiş ama fazla bıcır bıcırmışım. galiba bu da küstah demek oluyor ona göre ama o kadarını söyleyemez zatenşakkıdı

ilk evlendiğim zamanlar baya mesafeliydim
kaynanamı asla anlamaya çalışmadım
her söylediği her yaptığı bana göre yanlıştı
zaman geçtikçe ona benzemeye başladım
onun doğruları banada doğru gelmeye başladı

ilk zamanlarda anlaşamamızın nedeni bendim
bana çok güveniyor olmasıda hoşuma gidiyor
ilk zamanlar eşim annemlere gidelim dediği zaman sinir olurdum şimdi kendim diyorum gidelim diye
giderek daha iyi oluyoruz umarım hepte öyle oluruz
ben onun ilk geliniyim ilk göz ağrısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…