ilk evlendiğim zamanlar baya mesafeliydim
kaynanamı asla anlamaya çalışmadım
her söylediği her yaptığı bana göre yanlıştı
zaman geçtikçe ona benzemeye başladım
onun doğruları banada doğru gelmeye başladı
ilk zamanlarda anlaşamamızın nedeni bendim
bana çok güveniyor olmasıda hoşuma gidiyor
ilk zamanlar eşim annemlere gidelim dediği zaman sinir olurdum şimdi kendim diyorum gidelim diye
giderek daha iyi oluyoruz umarım hepte öyle oluruz
ben onun ilk geliniyim ilk göz ağrısı
Ben elimden geldiğince kayınvalideme anlayışlı davranmaya çalışıyorum. Sonuçta kimse dört dörtlük değildir. İkimizin de zaman zaman hataları oluyor. İstemeden kırıcı sözler sarfedebiliyor. Ama her zaman şöyle düşünüyorum. .'Benden kaç yaş büyük , arada kuşak farkı var. Belki o beni kırabileceğini düşünmeden söylüyor^' Yani sürekli diken üstünde durmuyorum ki ay bana ne demek istedi , ay kötü birşey dedi ,ay oğlunu paylaşamıyor vs vs....
O da bir anne. Yıllarca büyütmüş , emek vermiş. Allah razı olsun her derdime koşar , elinden geleni yapar.
Evimizin mesafesi var biraz.Canım sıkılır bazen giderim birer kahve içeriz birlikte. Hem o memnun olur hem ben açılırım. Sofrayı birlikte kurar kaldırırız. İki çift kelimeyle güleryüzü asla esirgemem. Eşime kendim derim hadi kalk gidelim annemlere. Ya da ben ısrarla çağırırım akşam oturmalarına. Ne olacak ki? Ne kaybederim. Kazanan ben olurum.
Ya da saçlarında beyazlar falan çıktıysa hiç başkasına bırakmadan boyasını alır gider boyarımkaydirigubbakcemile2
Kayınvalidemle elhamdülillah şimdiye kadar sorunumuz olmadı. Gerçekten de seviyorum onu. Çünkü eşimin sevdiğimin annesi.:CüvCüv:
Yani bunları niye söylüyorum? Ben bunları yapıyorum demek için değil. Birazcık güleryiz ve samimiyetle hiç bir şey kaybetmeyiz:hooray:
kaynanam ilk duyduğu andan itibaren beni istemedi. Önyargıyla yaklaştı bana.Neden öğretmen değilmişim eşim gibi. ilerde çalışmayabilirmişim vs.4 yıllık geliniyim bir tane iltifat bir güzel söz duymadım.sürekli eleştirir.hiç mutlu olmaz.Ben ne yaparsam yapayım mutlu olmaz hep bir bahane bulur herzaman.Eşim ailemle çok iyi anlaşır bu büyük sorundur onun için.Ama oğlu çok iyi bir insandır ondan iyi geçinir yoksa benim ailemin bir iyiliği yoktur.Şu an bile görüşüyorsak bu benim emeklerimin sayesindedir.Yoksa kendi bir adım dahi atmamıştır.9 aydır bana iyi davranıyor ilk defada hamile olarak ilk gördüğünde kızım dedi.Doğumdan sonra çıkarıcak gene silahlarını.Herşey eşim için.onun o güzel hatırı için Benim de oğlum olcak .Bende bir kaynana adayıyım. Nasıl oluncağını bilmiyorum tabi ama nasıl olunmayacağını çok iyi öğrendim
Senin için çok sevindim GEREKLİ arkadaşım keşke benimde kaynanamla ilişkim böyle olsaydısenağlama.Herşeyin başı saygı ,olmadımı olmuyor.Ben kinci bir insan değilim ama haksızlığa yalana asla gelemem.Nişanlıyken rengini belli etti kaynanam üzerine düşen maddi manevi hiç birşeyi yerine getirmedi.Bende eşime güvendiğim için şunu bunu yapmadın diye hesap sormadım.Ne zaman evlendik ,vermeden almayı adet haline getiren kaynanam malum takı meselesinden düğün ertesi yaptı yapacağını bir kavga ettik.Ben görevimi yaptımda altınlar benimde vs bir sürü yalan, bir anda gözümde öyle küçüldüki demiştim ben haksızlığa gelemem sessiz gelin oldu kartal :klava:.Nişanlıyken oturup iki laf ediyoduk şimdi altlıüstlü oturuyoz ne slm alır nede veririm.Bütün sebep ben safın tekiyim ya:1rolleyes: eşimle arama gircek( o kadar güveniyor kendine) ben evi döşedi ya ,beni kaçırtıp eşyalarmın oğlunun yaptırdğı evin üstüne koncak.Daha neler neler ....Haksızmıyım kızlar kaynanamla görüşmemekte?CADIARZU
Yıllardır dile gelen gelin – kaynana polimiği,
Belki br çoğunuz beni eleştirecek ama dile getirmeden de yapamadım.
Keşke bir annem ( tabi caizse kayınvalidem ) olsaydı.
Eşim annesini 16 yaşında kaybetmiş.keşke hayatta olsaydı da bana analık yapsaydı.
Mekanı cennet olsun.Dualarım hep anacığımla.
Onun doğurduğu yavruyla yuva kurdum, onun eşime verdiği görgü ve terbiye ile inşallah evlat yada evlatları yetiştireceğim.Ve belki bir gün ben de kayınvalide olacağım.
Yaşasaydı ondan öğreneceğim çok şey olurdu.
Hayat tecrübesi her şeyi benden üstündür kat ve kat eminim.
Kendi anacığımla aynı seviyorum hayatta olmasa bile.
Unutmayın arkadaşlar bu dünyada ne ekersek onu biçeriz.
Kaktüsler değil papatyalar ekelim.
Çok zor değil ki zoru istersek başarmak,
İyiliğe , güzelliğe birer adım atmak.
Neden hep kayınvalideler suçlanıyor , hiç mi bizlerde yani gelinlerde suç yok.
Madolyonun öbür yüzüne neden bakamayacak yada tek düze düşünüyoruz.
Hadi şimdi birer adım atın ve günün ilk günaydınını arayıp size yar eş olan ,, şeref ve namusunuzun, evinizin reisinin anacığına birer selam diyin.
Eeee hadi.
Sevgiler
kaynanam ilk duyduğu andan itibaren beni istemedi. Önyargıyla yaklaştı bana.Neden öğretmen değilmişim eşim gibi. ilerde çalışmayabilirmişim vs.4 yıllık geliniyim bir tane iltifat bir güzel söz duymadım.sürekli eleştirir.hiç mutlu olmaz.Ben ne yaparsam yapayım mutlu olmaz hep bir bahane bulur herzaman.Eşim ailemle çok iyi anlaşır bu büyük sorundur onun için.Ama oğlu çok iyi bir insandır ondan iyi geçinir yoksa benim ailemin bir iyiliği yoktur.Şu an bile görüşüyorsak bu benim emeklerimin sayesindedir.Yoksa kendi bir adım dahi atmamıştır.9 aydır bana iyi davranıyor ilk defada hamile olarak ilk gördüğünde kızım dedi.Doğumdan sonra çıkarıcak gene silahlarını.Herşey eşim için.onun o güzel hatırı için Benim de oğlum olcak .Bende bir kaynana adayıyım. Nasıl oluncağını bilmiyorum tabi ama nasıl olunmayacağını çok iyi öğrendim
Yıllardır dile gelen gelin – kaynana polimiği,
Belki br çoğunuz beni eleştirecek ama dile getirmeden de yapamadım.
Keşke bir annem ( tabi caizse kayınvalidem ) olsaydı.
Eşim annesini 16 yaşında kaybetmiş.keşke hayatta olsaydı da bana analık yapsaydı.
Mekanı cennet olsun.Dualarım hep anacığımla.
Onun doğurduğu yavruyla yuva kurdum, onun eşime verdiği görgü ve terbiye ile inşallah evlat yada evlatları yetiştireceğim.Ve belki bir gün ben de kayınvalide olacağım.
Yaşasaydı ondan öğreneceğim çok şey olurdu.
Hayat tecrübesi her şeyi benden üstündür kat ve kat eminim.
Kendi anacığımla aynı seviyorum hayatta olmasa bile.
Unutmayın arkadaşlar bu dünyada ne ekersek onu biçeriz.
Kaktüsler değil papatyalar ekelim.
Çok zor değil ki zoru istersek başarmak,
İyiliğe , güzelliğe birer adım atmak.
Neden hep kayınvalideler suçlanıyor , hiç mi bizlerde yani gelinlerde suç yok.
Madolyonun öbür yüzüne neden bakamayacak yada tek düze düşünüyoruz.
Hadi şimdi birer adım atın ve günün ilk günaydınını arayıp size yar eş olan ,, şeref ve namusunuzun, evinizin reisinin anacığına birer selam diyin.
Eeee hadi.
Sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?