Kayınvalideler kötü!.. Bizler nasılız?

Rabbim daim eylesin canım inşallah...:hooray:

Senin için çok sevindim GEREKLİ arkadaşım keşke benimde kaynanamla ilişkim böyle olsaydısenağlama.Herşeyin başı saygı ,olmadımı olmuyor.Ben kinci bir insan değilim ama haksızlığa yalana asla gelemem.Nişanlıyken rengini belli etti kaynanam üzerine düşen maddi manevi hiç birşeyi yerine getirmedi.Bende eşime güvendiğim için şunu bunu yapmadın diye hesap sormadım.Ne zaman evlendik ,vermeden almayı adet haline getiren kaynanam malum takı meselesinden düğün ertesi yaptı yapacağını bir kavga ettik.Ben görevimi yaptımda altınlar benimde vs bir sürü yalan, bir anda gözümde öyle küçüldüki demiştim ben haksızlığa gelemem sessiz gelin oldu kartal :klava:.Nişanlıyken oturup iki laf ediyoduk şimdi altlıüstlü oturuyoz ne slm alır nede veririm.Bütün sebep ben safın tekiyim ya:1rolleyes: eşimle arama gircek( o kadar güveniyor kendine) ben evi döşedi ya ,beni kaçırtıp eşyalarmın oğlunun yaptırdğı evin üstüne koncak.Daha neler neler ....Haksızmıyım kızlar kaynanamla görüşmemekte?CADIARZU

biz gelinler ne kadar dertliyiz yahu
alin bendende o kadar kaynanamla anlasamiyorum bir türlü
anlastigim yanlarda var tabiki ama benim sucum oldugu zaman kabul ederim ama o bir türlü kabul etmiyor kadin direniyorda direniyor bende sinir oluyorum tabiki 10 senedir evliyim alisamadim hala onun bu huyuna ama en sonunda bas edmedim yaptigi seyleri görmezden geliyorum kulak ardi ediyorum yapacak baska care kalmadi

kaynanam ilk duyduğu andan itibaren beni istemedi. Önyargıyla yaklaştı bana.Neden öğretmen değilmişim eşim gibi. ilerde çalışmayabilirmişim vs.4 yıllık geliniyim bir tane iltifat bir güzel söz duymadım.sürekli eleştirir.hiç mutlu olmaz.Ben ne yaparsam yapayım mutlu olmaz hep bir bahane bulur herzaman.Eşim ailemle çok iyi anlaşır bu büyük sorundur onun için.Ama oğlu çok iyi bir insandır ondan iyi geçinir yoksa benim ailemin bir iyiliği yoktur.Şu an bile görüşüyorsak bu benim emeklerimin sayesindedir.Yoksa kendi bir adım dahi atmamıştır.9 aydır bana iyi davranıyor ilk defada hamile olarak ilk gördüğünde kızım dedi.Doğumdan sonra çıkarıcak gene silahlarını.Herşey eşim için.onun o güzel hatırı için Benim de oğlum olcak .Bende bir kaynana adayıyım. Nasıl oluncağını bilmiyorum tabi ama nasıl olunmayacağını çok iyi öğrendim

ben de kayınvalidemi memnun edemedim bir türlü.:sm_confused:
kayınvalidem yazın onlarda kaldığımız dönemlerde tüm işleri benim yapmamı bekliyor. ben yardım ederim sadece, bu ona yeterli gelmiyor nedense.
en son bize geldiklerinde de bana dıdının dıdısının gelinlerini övmekten başka birşey yapmadı. çok hamaratmış, çok pratikmiş, işe girdimi hemencecik iş yaparmış.
nasıl keyifli bir sohbetti Allahımdelikafadulden delikafadulden
-tatlicadiarzu-

bir de arkamdan devamlı soğuk bir gelin olduğumdan bahseder,eşime şikayet edilirim. neden herkese sıcak,ona soğuk davranır mışım? somurtmuyorum da, yine onlardan fazla gülüyorum.

pek sık aramam. bundan da çok şikayetçidir. :mymeka:

benim de branşımı beğenmemişlerdi. atanması zormuş. bir de memleketlerinden değildim.kaydirigubbakcemile

eşimin birçok akrabası kayınvalideme benim yanımda demiştir. Allah bize de senin gelinin gibi gelin nasip etsin, diye.
hiç birşey demez onlara.

birtek o sevemedi beni

ehh kötü taraflarım benim de var
azcık dik kafalıyımdır öyle emri vaki falan sevmem en azından böyle oldugum söylenirr:))

Oldugum gibiyimdir tavrimi cizgimi bosmam ama damarima da basilirsa
ben bile korkarim kendimden...

İstenmeyen bir gelindim.....

Oysaki ben eşimin ailesini kendi ailemden ayrıt etmedim sevgi, saygı konusunda...

İçlerine girdiğimde öcü gibi bakanlar vardı bana anlam veremiyordum...

Ama ne olursa olsun bizlere büyüğe karşı saygı öğretilmişti, bu hep beynimdeydi....

Haaaa!!! Kendimide ezdirmedim, lafımda ağırdır, çekinmem...

Sonra sülaleye yeni gelinler girdikçe ben unutuldum diğer kişiler tarafından...

Kayınvalideme gelincede mesafeliyimdir, içli dışlı olamadım olamamda herhalde...

Ama eli maşalı gelinleri gördükçe bana yattı kalktı dua ettiki bir sorun yok şimdilik....

valla ben kötü bi gelin olduğumu sanmıyorm :))))))))

Son düzenleme:
Yıllardır dile gelen gelin – kaynana polimiği,
Belki br çoğunuz beni eleştirecek ama dile getirmeden de yapamadım.
Keşke bir annem ( tabi caizse kayınvalidem ) olsaydı.
Eşim annesini 16 yaşında kaybetmiş.keşke hayatta olsaydı da bana analık yapsaydı.
Mekanı cennet olsun.Dualarım hep anacığımla.
Onun doğurduğu yavruyla yuva kurdum, onun eşime verdiği görgü ve terbiye ile inşallah evlat yada evlatları yetiştireceğim.Ve belki bir gün ben de kayınvalide olacağım.
Yaşasaydı ondan öğreneceğim çok şey olurdu.
Hayat tecrübesi her şeyi benden üstündür kat ve kat eminim.
Kendi anacığımla aynı seviyorum hayatta olmasa bile.
Unutmayın arkadaşlar bu dünyada ne ekersek onu biçeriz.
Kaktüsler değil papatyalar ekelim.
Çok zor değil ki zoru istersek başarmak,
İyiliğe , güzelliğe birer adım atmak.
Neden hep kayınvalideler suçlanıyor , hiç mi bizlerde yani gelinlerde suç yok.
Madolyonun öbür yüzüne neden bakamayacak yada tek düze düşünüyoruz.
Hadi şimdi birer adım atın ve günün ilk günaydınını arayıp size yar eş olan ,, şeref ve namusunuzun, evinizin reisinin anacığına birer selam diyin.
Eeee hadi.
Sevgiler

Canım haklısın..Hele şu düğün takıları konusunda karışan ebeveynleri hiç anlamıyorum. İnanamıyorum. Düğünden bir kaç gün sonra adıma kasa kiralayıp bankaya teslim etmiştik. Allah için hiç kimse nasiplenmeye çalışmadı. Allah ım hidayet versin böylelerine de-tatlicadiarzu-

fikrine saygı duyurm ama kaynna görmedigin nerden belli ben sana dıyım çok kötü ayrılack duruma geliyosn hayatın mafoluyo dıcenkı eşim onemlı oda bı yere kadar sonucta ailesi ama sole bişe var sen valide yüzünde kocadandan agır laf veya şiddet görsen ne yapardın hıı iftaraya maruz kalıpta hayır demeye kalmadan üstüne şiddet senı seven bırıde olsa ole

aynen canım bende öğretmen olsaydım eminim durum çok daha farklı olurdu. ve dediğin gibi oğlu çok iyi niyetli güleryüzlüdür de biz mendebur oğlunu ve kendini övmekten başka şeye konuşmaya vakit olmaz, bir tane bekar kaynım var allahım gösterecek ona eminim benim iyi niyetim ön plana çıkacak sabrediyorum bakalım.

1,5 yıllık evliyim.benim kayınvalidemden evlendiğimden beri hiç şikayetim yok.hiç bir şeye karışmaz,seyrek gelir,aramadan gelmez,laf sokmaz,herhangi bir konuda birşey anlatsam siz bilirsiniz kızım ben bilemem der.eşimin ailesine çok sık gitmem.1-2 ayda bir giderim.gittiğimde sofra falan kurulacaksa görümceme yardım ederim.nişanlı bir görümcem var.ama kayınvalidemle asla başbaşa sohbet etmem yakın durmam kendisine.bu kadar iyi bir kayınvalideye neden uzak duruyorsun diyebilirsiniz.çok ayrıntıya girmek istemiyorum ama nişanımdan düğünüme kadar çok gözyaşı dökmeme sebep oldu.ailemi kıskandı uzak durdu.sürekli oğluna ,bana küstü sebepsiz yere.bulunması gereken yerde bir anne olarak görevlerini yapmadı.aileme olan kıskançlığından dolayıda düğünüm bittikten sonra asla ailemle görüşmediler selamlaşmadılar.bu içimdeki en büyük kindir onlara karşı.gerçi şu an önemsemiyorum ama içimde biryerlerde saklı bu konu tabiki.ama onları gerçekten sevemememdeki en büyük etken bütün geçimlerini ,yaşamsal tüm ihtiyaçlarını eşimle benim karşılıyor olmamız.ev kirasından ssk pirimlerine, doğalgazdan elektriğe ,ev telefondan cep telefonuna kadar düşünün artık aklınıza ne geliyorsa 4 kişinin tüm ihtiyaçları üzerimizde.ayda 3000-4000 ytl bize giderleri var.nişanlı görümcem tüm eşyasını çeyizini aldı, nişanlısının duş jellerine kadar hep parası bizden gidiyor.altın mevzusu açılınca benim yanımda kayınvalidem 2 bileziğim var diye konuşuyor.bir yere gezmeye gittiklerinde benim paramla altın set takımları bile alıp taktığını fotoğraflardan görüyorum.ama birkez bile kırgınlıklarımı yüzüne vurmadım.her zaman mesafeli ama güler yüzlü oldum olmayada devam edicem.fakat eşime ilk ve son kez söyledim.haziran ayında görümcem evlenip gittikten sonra onlara bakmamız diye birşey sözkonusu olmayacak.çok net konuştum.eşimle ben bu şirketi yaşatmak için canla başla çalışıyoruz.geleceğimiz için birşeyler yapmaya başlamalıyız artık.kimseyi lüks içinde yaşatamam.hele bu insanlar bana bir çorap almayan kişiler.
çok uzun oldu kızlar ama kısacası çok iyi bir gelin olduğumu düşünüyorum.sadece ben değil eşim ve aileside.​

cnm kaynanan rahmetli olmuş o yüzden badem gözlü olması normal senin için.kaynana gerçeği yazdığın gibi pembe tablolara pek yakışmıyor.keşke öyle olsaydı ama pek çok geline karabasan oluyorlar.sen ne kadar iyilik ekersen ek.sonunda insanın içindeki şeytanı çıkarıveriyorlar dışarı.üstelik burdaki örnekler eminim en masumları.daha neler var.

Ben kendi adıma iyi bir gelin olduğumu sanıyorum. Baştan kayınvalidemde beni
pek istediğini sanmıyorum. Çünkü onlar için yabancıydım, tanıyıp bilmediği içinde
önyargıları vardı. Evlendikten sonra zaten 11 yıl boyunca sadece yıllık izinlerde görüştük.
O zamanlarda da saygımı korumaya, mesafeyi aşmamaya çalıştım. Ama gerektiğinde
olması gereken cevaplarıda verdim. Çok damarıma bastığı zamanlar oldu bu dönemde.
Hep derler uzak olunca çok etkilenilmiyor ama şu var karşı taraf sorunlu ise uzaktan
bile birşeyler yapabiliyor insanı kıracak.....Neyse son1 buçuk yıldır birardayız hatta
20 gün öncesine kadar aynı evi paylaştık. Bunca yıldan sonra aynı hayatı yaşamak
onlar içinde benim içinde çok zor oldu. Ben ne kadar korumaya çalışsamda aynı evde
24 saat yüzyüzeyken mesafe kalmıyor malesef. Şükür yüzgöz olmadık ciddi kavga
etmedik ama geçen kış hayatımın en gergin kışıydı. Ben elimden geleni yaptığıma
inanıyorum ve kendi adıma bu yönden içim çok rahat. İş konusunda olsun, hizmet
konusunda olsun o da baştan bütün egolarını tatmin etmeye çalıştı evin tek geliniyim
ve ilk kez kayınvalidelik yapmak için tam bir fırsatı olmuştu. Zaman içinde baktı öyle
olmuyor artık bana kızım kızım der oldu şimdi iyi davranıyor hoş çok iyi olmasada
artık çok bağlayıcı değil. Ama şu varki beni zerre kadar düşündüğünü sanmıyorum.
Allahtan hiç kin tutmayan biriyim ancak öyle çok kırgınlıklarım var ki....asla unutmam.

bence tüm kaynanalar kötü gelinler iyi.tabiki istisnalar kaideyi bozmaz.benim düşüncem kaynanaların alttan alması gerektiği ve oğlunun evliliğine müdahale etmemeleri.çünkü onlar büyük oldukları için eksiklerimizi görmemeleri gerekir.ayrıca oğulları evlendikten sonra kıymetlenmemeli ve oğlullarına her işi yaptırmamalılar.eskiden kendi hallettikleri işleri oğulları evlenince ona yaptırıyorlar.(bizimkiler öyle.)sonra ben eşimle huzursuz oluyorum.
kendimide bir gelin olarak kötü görmüyorum.kaynanam bile bana kızım nazım sana daha çok geçer kızımdan dedi.gelinlerin kötü olmasının sebebide zaten kaynanalar değil mi?

Benim kayınvalidem ilk başlarda güler yüzlülüğümden dolayı , bana çok iyi davranarak dediklerini yaptırmaya çalıştı..ama beeeeennnnnn güler yüzlü olmak demek saf olmak demek değildir diyerek,onun anlamsız isteklerini yapmadım . şimdi birbirimizden hiç hoşlanmayız . Kalabalıktada beni pek istemez , çünkü o atacak başkalarıda tutacak yaaa,ben olunca yapamıyor :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…