güzel bir konu::hooray:evli değilim ama fikir belirtebilirim galibasengözlerimebaksanab evlilik siz ve eşiniz demek değil,sizin aileniz eşinizin ailesi:lepi: yani iki ailenin anlaşması,bence ilk fedakarlık gelin tarafından yapılmalı çünkü tanımadığı bir aileye katılıyor o ailenin kişiliği ve karekteri size uymayabilir yada sizin kişilik karakteriniz o aile uymayabilir, kendi ailemde örnek vereyim,bizim 3 gelinimiz var ilk etaplarda korkular oluyor acaba bizim ailemize ayak oydururmu severmi sayarmı a.s,bizim ailemiz birbirine çok bağlı, ama biz hiçbir zaman onlara bu korkularımızı beli etmedik:lepi: annem onlara kızı bizde onlara kızkardeş gibi yaklaştık onlardan da aynı güzel tepkileri aldık, anneme çok saygı duyorlar buda bana yeter haftada 2-3 kere gelirler,değişen birşey olmadı hata katıkları güzelikler var diyebilirim,ama bazı gelinler kaynanalarını hiç sevmezler evlerine gitmezler onlarının gelmesinide istemezler normal olarak kaynana gelin çatışması başlıyor,annenizin sizin evinize gelmesinden memnunsanız kaynanında hakı var buna a.s saygı sevgi olduktan sonra çözülmeyen soru kalmaz sizde mutlu olursunuz onlarda,yaklaşım çok önemli söyledikleri lafları mana aramayı bırakın anneniz ve kardeşinizle kavga ettiğiniz zaman mana arıyormusunuz,iylikte iylik kötülükten kötülük doğar.a.s.
Kayınvalide hep bir adım önde olmalıdır bence...
Çünkü o gelin olmuştur ama gelin henüz kayınvalide olmamıştır...
Büyüğün tutumu belirler sevgiyi de saygıyı da..
Kayınvalidesiyle sorun yaşamamış bir gelinim...
Ve bu daha çok onun ağırlığı ve tarzıyla alakalı..
bayram günü hasta halde yollara düşüp yataklara düşecek kadar kötüleştiğimde evlerinde bir köpek yavrusu kadar acınıp insan yerine konmadıgımda daha iyi anladım ne kadar kötü oldugumu..
uc gun sureklı yattıktan sonra ıgneden dönerken kapıda tesadufen karsılastgmda kaynbaba namzetıyle bır gecmıs olsun ya da nasıl oldun sorusuna layık ve muhatap görulmedgımde anladım kötunun kötusu oldugumu..
on gün boyunca hem bedenen hem ruhen hasta sanıye sanıye esımın hatrına cekmek zorunda kaldıgım cın ıskencesını andıran bayram tatılnden sonra vedalasırken sevgılı kayınbaba denen adamın esımı opup ugurlar ugurlamaz ıcerı kosa kosa gıdıp bana bır gule gule demedıgınde anladım kötunun en kötusu oldugumu..
evımıze dönup tam ohh dıyecegım zamanda esımın bana karsı degısen tavırlarının ardından gelen o hıc aklmdan cıkmayacak sahane atasözünü," ne ektiysen onu biciyorsun x hanm" ı duydugumda anladım kötü kelimesinin bana iltifat olacak kadar kücük,hafif kaldıgını..
ha sımdıye kadar anlayısım mı kıttı da yenı dustu jetonum..hayır..basından berı yaptıgım butun saflıklarımla,iyi niyetlerımle,insaniyetle saygıyla ve sükunetle,susrak,yutarak buyuk deyıp sayarak unuturken ya da unuttum dıye yalanlarla avunup esımı onore ederken kaybettıgım kadınlık ve asagılanan ınsanlık onurumla bırlıkte gıden tum mutlu duslerımde..her asamasında evlılgıımn..yasayarak yasatılarak en yasamadgım durumları..uc maymunu oynadıgım her an aslında bılıyordum iyinin onların lugatıinde yer almayan bır kelıme oldugunu..onların dunyasında böyle temız ınsanı mezıyetlere yer yoktu ya madem..bundan sonra benden kötusu de olmasın o halde ne dıyeyım..sımdı cok emınım kendımden..bugune dek ıyı oldum hakkını veremedım kötu gelın olmanın..bundan sonra vasfıma layık olacagım ben de..eee ne de olsa ekılenın bıcılme vaktıymıs vakıt..e yukarda da Allah var ya..bana yeter o tek sahıt..
kayinvalideme göre iyi bi gelin diilim cok kötüyüm.
benim kayinvalidem cok tembel biri sürekli oturacak süslenecek giyinecek kusanacak
emirler yagdiracak bizse onun dediklerini yapicaz.daha yeni evliyken bana evinin anahtarini verdi sabahlari gel cayi koy kahvaltiyi hazirla annecim kahvalti hazir deyip beni uyandir beraber kahvalti yapalim benim evimin islerini yapalim sonra git kendi evinin islerini yap dedi.
denedim ama bütün günüm is yapmakla geciyo 9 da kalksam gittim cay oldu o kalkti kahvalti isler felan saat 12 oluyo evime gel kendi islerimi yap dusa gir yemek yap aksamm oluyo inanamiyorum yaa.
yapamadim.gitmedim bende cok bozuldu.kahvaltisini hazirlamiyorum ama bazen yemek götürüyorum pasta börek götürüyorum ona gittigimizde evinin islerini yapiyorum(ondan daha temiz yapiyorum cok pasakli:)) bide ben biraz özgürlügüme düskünüm giyim kusam cok karisiyo ogluna her firsatta beni sikayet ediyo sürekli bana emirler yagdiriyo sinir oluyorum ama ses cikarmiyorum ben öle kavgaci bi tip degilim sessizimdir.oda iyce üstüme geliyo beni sinir etmeye calisiyo keske ogluma seni degilde köyden cahil bi kiz alsaydim hem o benim her isimi yapardi hemde ben onu istedigim gibi giydirirdim felan diyo.
beni kizdirmak icin herseyi yapiyo hic bi firsati kacirmiyo laf sokmalar vs vs...
önceden cok agliyodum ama artik takmiyorum fazla
ben iyi bi gelin degilim ona göre evet bencede iyi bi gelin degilim keske biraz yagci yalaka icten pazarlikli bi gelin olsaydim(ah annecigim sen emret ben herseyi yaparim,seni kendi annemden bile cok seviyorum) bak ozaman nasil seviyodu beni:)
destinacım sana şu kadarını söyleyim..günü geldiği zaman sende gelin olacaksın..şuan kendi ailenin yaptıkları doğru geldiği için..gelinler kayınvalidelerini genelde sevmezler evlerinde istemezler gibi bir şeyler yazmışsın....bunun nedenini geniş çaplı olarak düşündünmü hiç???senin annen dünyanın en iyi kayınvalidesi bile seçilse yarın sen elin kapısına vardığında annenin davranışına benzer davranışları görmediğinde ne düşüneceksin..buradaki insanlar durduk yere her lafın altından bişey aramıyorlar ..sen şimdi sen neden savunuyorsun da dersin hemen açıuklayım bende bir gelin sıfatına sahip bir birey olarak onların sıkıntılarını az çok tahmin edebiliyorum..emin ol belli bir yerden sonra o saydıklarının hiç bir önemi kalmıyor ..iki saniyenin içinde dış kapının dış mandalı oluyorsun..tekrar söylüyorum umarım sen senin annen gibi bir kayınvalideyle karşılaşırsın.unutmadan hiçbirşey göründüğü gibi değildir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?