Kayınvalidelerimin ev alırken oğullarını düşünememeleri...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet rahatsız edici bir durum ama o evde yaşayan onlar, bütçelerine uyan ve içlerine sinen o evse size hayırlı olsun demek düşer. Zaten çocuğunuz falan olduktan sonra gittiğinizde onlar da zorlandığınızı görüp birinin odasında kalmanızı teklif ederler heralde.

zaten konu ortalık yerde yatmak istememem neyini yumuşatıcam zaten konu bu.gayet de salonda yatarsınız diyorlar demeseler neden bunu dert edeyim

Hayır konunuz yok niye büyük ev almadılar da bize oda yapmadılar falan zorundalar mı? diyelim ki 3 çocukları var bayramda gelince kalsınlar diye her birine oda mı ayıracaklardı? saçmalık.. Konunuzda salonda yatarsınız gibi birşey dediklerini okumadım sadece eşiniz ne gerek var ayrı oda yapmanıza demiş bu salonda yatacağınız anlamına gelmez. Daha gidip kalmamışsınız bile nereden biliyorsunuz? herkes evli çiftin ortalık yerde yatmayacağını zaten bilir gidip ne olacağını görmeden bu telaş nedir yani?

Ayrıca hamileyim de merdiven çıkamam demişsiniz neden? 9 aylık karnınız burnunuzda da oraya gitmezsiniz herhalde onun dışında gayet çıkabilirsiniz odanız olsa bile akşamdan akşama yatacaksınız illa ki gündüz yukarı çıkacaksınız tuvalete sürekli. Hayır daha gidip salonda yatırılmadan hemen bir ön yargı nedir bir telefon konuşmasından bu kadar yaygara neden? sizin evinizde eşinizin ailesi için ayrı oda var mı mesela?görümceniz için ayrı?

Hem dubleks evlerde sadece odalarda lavabo olması mümkün değil illa ki aşağıda da bir tuvalet vardır çünkü yaşam alanı salon ve o da aşağıda olduğuna göre neden her tuvalette yukarı çıkılmasını gerek kılacak gibi yapılmış olsun ki ev hem de odalarda sadece mantıksız yani kayınpederiminde evi dubleks bir yukarıda bir aşağıda var kaynanam vefat edince orada yaşadık 1.5 sene ve yukarıdakini kullanıyorduk

Yatılı kalmanız gerekiyorsa ve bu konuda ısrarcılarsa görümceniz size odasını verecek
O salonda yatacak o zaman
Başka çözüm yok
Oğul gelin, kp kv olan evde ortalık yerde yatamaz

Burada alt tarafı yorum yapıyoruz. Ne hakkından bahsediyorsunuz? Her fikrimizi belirttiğimiz insana hakkımız geçseydi oooooh. Her şeyi abartarak yaşamayı bırakın, bu şekilde mutlu olamazsınız.

Sakın alinma tatlım ama cok güldüm hamilelik hormonlari lohusadan sonra emin ol sende güleceksin... gecer bunlar rahat ol. Dogumuna odaklan... saglicakla bebegini kucagina al...

Haklisin canım sen belliki ince dusunen bir hanimsin ama büyüklerin biraz cahilmis kusura bakma da hamile gelin bebek olacak hersey detayli dusunmek gerekli gelini damadi rahat ettirmezler sonrDa gelmiyor diye surat yaparlar bizim gelin yok damat yok eşim 2 göz gecekondu almış diyorki yukarı kat çıkalım 2 oda daha ikisindede duş yeri olsun

Çünkü sen de gelmiş milleti savunuyorsun bana yardımcı olmak için mi yazdın.Hadi göster bakalım bana dalga geçmeden laf sokmadan kim yazmış da ben ona ters cevap vermişim ?

İlerde çocuğum evine misafir odası yaptırmadı diye küsen annelerden olursunuz böyle giderseniz, frenleyin biraz bencilliğinizi.

Annemler nasıl basiretsizliklerine geldiyse hayal ettiğiniz tarzda her çocuğa yatak odası ve banyo düşen bir ev yaptırdılar. Vallahi eziyet. Evde kullanılan alandan çok misafir odası var. Temizlemesi ayrı dert, temizlikçi bulması ayrı dert, ısıtması soğutması ayrı dert. Sadece bayram, yılbaşı gibi özel günlerde kullanışlı oluyor. O da özel günleri maailecek o evde geçirdiğimiz için. Siz her özel günü eşinizin ailesinin yanında geçirme fikrine sıcak bakacak biri gibi gözükmüyorsunuz. Boşuna üzmeyin şuan kendinizi.

Konumun ne olduğundan tut kayınvalidemlerin bizi ortalıkta yatırmayacağına ve evlerinin lavabolarının nerede olduğuna kadar siz biliyorsunuz.Ne diyim hayal dünyanıza benden de selamlar

Yatılı kalmanız gerekiyorsa ve bu konuda ısrarcılarsa görümceniz size odasını verecek
O salonda yatacak o zaman
Başka çözüm yok
Oğul gelin, kp kv olan evde ortalık yerde yatamaz
Valla dün konuşurken görümcemin lavabosuna girersiniz falan dediler ve koltukların açılabilir olduğunu gelince orda rahat uyuyabileceğimizi söylediler.eşim de diğer evde de salonda yatıyorduk ne olacak dedi.Ama diğer evin salonunun kapısı vardı

Yok artık Haklısın konu sahibi evin tapusunu niye senin üzerine yapmamışlar ki çok ayıp etmişler nasıl böyle düşüncesiz insanlar olabilir ! Bu konu beni mahvetti gidip biraz ağlıycam...
Üf ne alaka ya tapu falan kadınlarkulubundeki mantıklı konuşan insanlara ateş mi açtılar

Ne guzel bahaneniz olur iste. Burada rahat edemiyorum huzursuz oluyorum dogru duzgun lavaboys gidemiyorum der 2-3 kalip donersiniz. Zaten cocuk olunca lavabo icin gece bi vakti gorumcenin odasini mi kullanacaksiniz. Pek uygun olmaz. Bir de hadi sizi dusunmemisler gelen misafirler filan olunca ne yapacaklarmis hic oyle ev plani mi olur ilginc.

Ne yorum almış ama konum yine.Kadınlar laf sokma yarışına girdi benimle ne kavga edesiniz varmış bak bugün kocanızla kavga etmezsiniz.Ben de şimdi kocamla masaya geçiyorum.Beni çok özlemiş bugün.Bence siz de benim gibi kendine değer veren bir bayan olun.Kv ve kp kadar düşüncesiz olmayın ilerde evlatlarınıza.Zira çocuğum olsa yolunu gözler gelince de onlara en rahat edebileceği konforu sağlarım.Aynı annem ve babam gibi.Allah herkese kendinden önce evladını düşünen aile nasip etsin ve öyle bir anne baba olmayı nasip etsin.İğnelemeden tatlış yazan haklı bulmasa da yardımcı olan kırmadan yazan 6-7 arkadaşa hamile duası kabul olurmuş Rabbim en güzellerini versin.Diğerlerinin de Allah gönlüne kalbine göre versin.

Ne yorum almış ama konum yine.Kadınlar laf sokma yarışına girdi benimle ne kavga edesiniz varmış bak bugün kocanızla kavga etmezsiniz.Ben de şimdi kocamla masaya geçiyorum.Beni çok özlemiş bugün.Bence siz de benim gibi kendine değer veren bir bayan olun.Kv ve kp kadar düşüncesiz olmayın ilerde evlatlarınıza.Zira çocuğum olsa yolunu gözler gelince de onlara en rahat edebileceği konforu sağlarım.Aynı annem ve babam gibi.Allah herkese kendinden önce evladını düşünen aile nasip etsin ve öyle bir anne baba olmayı nasip etsin.İğnelemeden tatlış yazan haklı bulmasa da yardımcı olan kırmadan yazan 6-7 arkadaşa hamile duası kabul olurmuş Rabbim en güzellerini versin.Diğerlerinin de Allah gönlüne kalbine göre versin.

Şimdi aklıma bizim ev geldi. Yeni taşındığımız evde mutfak küçük, küçük derken uzunlamasına dar bir mutfak. Biri tezgahta iş yapıyorken öteki ocağa geçemiyor, bulaşık makinesinin kapağı açıksa tüm alan iptal. Yani ideal anlamda tek kişilik bir mutfak. Kv'deler bize gelir bir ay kalır ve biz hep onunla beraber çalışırız ikimiz mutfakta. Benim kv de çok şişman bir kadın. Kuzenim ile dertleştim. "nasıl olacak bu iş?" dedim kuzenim de "e insanların k.çna göre ev alacak haliniz yok" dedi. O onların evi. Sonuçta onlar rahat edecekler. Siz de yatıya kalmayın daha iyi işte.

Büyük ihtimal hamilelik hormonlarınız etkiledi sizi bu denli. Yoksa gerçekten dert edilecek şey değil. Farklı şehirlerdeyseniz senede en fazla 1 bilemediniz 2 hafta kalacağınız bir evin odasını dert etmezsiniz başka zaman olsa.

Ayrıca koca evde nasıl sadece yatak odalarında banyo var? Yanlış anlamadığınıza emin misiniz? Yani her evlerine gelen misafir görümce veya kayınvalidenin odasına mı girmek zorunda tuvalet için? Bu başlı başına bir evi almamak için sebep olur. Genelde dubleks evlerde alt katta banyo olmasa bile tek başına bir tuvalet olur illa ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…