• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayinvalidem ayrımcılık mı yapıyor?

Merhaba. Benim sorunum öyle büyük bir şey degil. Ama yine de sormak istiyorum. Sonucta disaridan bakinca daha net görülür ya bazi şeyler. Simdi gorumcemin ogluna kayin peder akulu araba aldi 3 yas doğum günü icin. O zaman esime tel acmis sizin kiza da tablet mi alayim araba mi diye. Esim o sırada kizim kucuk oldugu için tablet al demis. Bu arada 2 yas dogum gununde kayipnpeder tablet almosti gorumcemin ogluna. Kayinpeder tamam sonra da araba alirim demis esime telefonda. Simdi cocuk 5 yasinda bizimki de 20 gun sonra 3 olacak. Gecen gorumcemdeyken araba basinda biraz surtustu bizim cocuklar sen bin ben bineyim diye. Kv dediki arabayi bizim bahceye goturelim sirayla binsinler yani bizimkine alma niyetleri yok . Kp kendine araba aldi yeni sanirim sıkışıklar. Bir de kv 3 seneden beri bakiyor yavruma aslında sorun etmemek lazim ama esim ben eger almazlarsa lafimi soylerim bir sekilde diyor. Sizce bu ayrimcilik mi?
Hayır bildiğin yüzsüzlük olur eşin böyle bir şey yaparsa

Almazlarsa esiniz gidip ne diyecekmis merak ettim? Yegenime akulu araba aldin benim cocuguma da al mi?
Zaten sizin cocuk bir de kiz. Akulu araba ne alaka? Bir de durumları sıkışık diyorsunuz. 2 yasindayken tablet aldi diyorsunuz. Sizinkine de araba almayiversin. Cok dertse gidin kendiniz alin.
Gerçekten saskinim. Anne babalara hayat nasil dar edilir volume 458875.

Asıl bu ne alaka?
Konu sahibini haklı görmedim gereksiz bir çekişme içine girmiş. Kimseye minnet etmem gider kendim alırım ama akülü araba sadece erkek çocuğa özel değil ki. Arabistan'da falan mı yaşıyorsunuz?

siz belkı suan hassas bır dönemdesınız gercekten abartılacak bır durum değil
bır de cocugunuza bakıyorlarmıs
ıstanbulda bır bakıcı ayda en az 1500 tl
siz alın madem
bunun ıcın laf söylenırse de aşırı ayıp

Asıl bu ne alaka?
Konu sahibini haklı görmedim gereksiz bir çekişme içine girmiş. Kimseye minnet etmem gider kendim alırım ama akülü araba sadece erkek çocuğa özel değil ki. Arabistan'da falan mı yaşıyorsunuz?

Hee Arabistan'da yasiyorum.
Su forumda da bir üye bin tane konuda bin tane fikir belirtir. Az cok genel hayat görüşünü ve dusuncelerini bilirsiniz. Bir sey yazdiginda bunun ne anlama gelebileceğini az cok tahmin edersiniz. Bir de sizin gibi hemen onune gelene medeniyet dersi vermeye calisanlar var.
O yuzden duzgunce ne demek istedigimi sorsaydiniz duzgunce aciklardim ama bu haliyle aciklamayacagim.

Yegenim erkek ve kızımdan bir yaş büyük.
Babam ona araba aldı. Bagaja falan sığmıyor. O yüzden annemlerin yazlikta. Yegenim oraya gidip sürüyor. Benim kızım da şimdi kullanabiliyor. Ona da ayrıca almaya gerek var mı ki? Hem çok pahalı hem de sürekli kullanılan bı şey degil. İki kuzen dönüşümlü kullansın işte. Ben babamın ayrımcılık yaptığını düşünmüyorum. Senin kp de yapmamış. Beklentiye girmek en kötüsü. Eşinin de senaryo kurup eğer almazlarsa şöyle böyle derdim diye düşünmesi, bana biraz sisirildigini hissettirdi. Yani sen bunu mevzu yapmasan, yanında söylemesen sanmıyorum bı bir adam, yeğenime aldı benim çocuğuma niye almadi diye babasına bilenmez..

Bı de kv çocuğuna bakıyormus. Kıymet bilin, siz hediye alin gönüllerini edin.

Bir de benim eşim damat olmasından ziyade, yapı olarak biseylerin altında kalmamak konusunda cok hassas, minnet etmez, böyle büyük hediyelerden bile hoslasmiyor. Babam araba alacak olsa, önce bunun gerekliliğini sorgular, illa alınacak lazım bı şeyse asla başkasından kabul etmez. Kendi almak ister. Bu kendi ailesi için de geçerli.

Son düzenleme:
Konuyu biliyorum özetlemenize gerek yoktu.Konuya yorumumu da yapmıştım zaten yukarılarda.
" Kız çocuklari akülü arabaya binmez " denilerek konu farklı bir boyuta çekildi, ben çekmedim yani :)
O üyeye de kendi düşüncemi yazdım, ki hala aynı fikirdeyim,siz neden rahatsız oldunuz ?
Yooo rahatsız olmadım.

Ben ayrımcılıktan ziyade Kv ve kp'nizin eşit tutma davranışını gördüm
Şu an durumları müsait değil ki bahçeye götürüp ortaklaşa binsinler demişler
Bence babaanne ve dedenin hakkını verip teşekkür edin
Ayrıca eltiye alınan herşeyin size
Size alınan herşeyin eltiye alınma zorunluluğu yok ki
Eşinizin maddi durumu varsa o da alabilir
Ortaklaşa kullansınlar işte ,yenisine bir gerek göremiyorum ben .
Bir de sanki eşinden çok konu sahibi bunu sorun yapmış gibi görünüyor

Merhaba. Benim sorunum öyle büyük bir şey degil. Ama yine de sormak istiyorum. Sonucta disaridan bakinca daha net görülür ya bazi şeyler. Simdi gorumcemin ogluna kayin peder akulu araba aldi 3 yas doğum günü icin. O zaman esime tel acmis sizin kiza da tablet mi alayim araba mi diye. Esim o sırada kizim kucuk oldugu için tablet al demis. Bu arada 2 yas dogum gununde kayipnpeder tablet almosti gorumcemin ogluna. Kayinpeder tamam sonra da araba alirim demis esime telefonda. Simdi cocuk 5 yasinda bizimki de 20 gun sonra 3 olacak. Gecen gorumcemdeyken araba basinda biraz surtustu bizim cocuklar sen bin ben bineyim diye. Kv dediki arabayi bizim bahceye goturelim sirayla binsinler yani bizimkine alma niyetleri yok . Kp kendine araba aldi yeni sanirim sıkışıklar. Bir de kv 3 seneden beri bakiyor yavruma aslında sorun etmemek lazim ama esim ben eger almazlarsa lafimi soylerim bir sekilde diyor. Sizce bu ayrimcilik mi?

Yuh artik..
Ne diyecekmis esiniz? Kizima araba almadiniz mi? Bunu soylerken utanmayacak mi?
Ya bn anlamiyorum kusura bakmayin.
Insanlar sIkisiktir yada sirf istemedigi icin almiyordur.
Boyle kucuk hesap yapilir mi? Bide bu hesabi yapan kendi oz oglu,cok ayip

Ayırımcılık yok eşiniz de böyle düşünmesin evladınıza bakıyorlarmış daha ne olsun bakıcı tutsanız okula gönderseniz kaç tane araba tablet alınır verdiğiniz paraya

Kendiniz yazmışsınız sıkışıklar diye zaten?
Ne diye bu kadar beklenti içerisine giriyorsunuz onu anlamıyorum. kv alamıyosa siz alın çocuğunuz özeniyorsa madem?

kayınpederim
görümcemin çcouklarının okul servis paralarını karsılıyor
özel dansa baleye voleybol kursuna yolluyor
iki cocugu da dersaneye yolluyor
okul masraflarını karsılıyor
odalarını değiştirip yeniliyor
ayrıca evde özel ders aldırıyor
iki torununu da özel sigorta yaptırdı ayrıca gorumcemı de yaptırdı ve gorumcemın bireysel emekliliğini de ödüyorlar
ve tüm gıyım kusamlarını da kayınpederım karsılar
bunun dısında cocuklara telefon alındı tablet alındı bisiklet alındı vs vs vsssss
ve o ıkı torunu ne yer ne içer herseyı bilir poset poset o cocuklar yesin diye herseyın organiği alınır
en iyisi alınır

bize gelince şöyle soyleyeyım
çocugumuz yok
ama eşim evlendıgımızde 5 ay işsiz kaldı
tek maaşa kirada kaldık ve evımıze 7 ay tek maas girdi

bir cıkartıp da 100 tl vermediler
ama lafta sözde oğlumuz en kıymetlimz derler

en son eşim ziyaretlerıne gitti aracımızla
annesı bagaja bır karpuz koyup da alın bunu da siz yıyın evınızde demedi :D
ayrımı buradan alın dilerseniz:)
bizim cocugumuz yok

Hata sizde kimseden bişey beklemeyin almak zorunda değiller almazlarsa almasınlar sizin laf söylemeniz doğru değil ama kırıldıysanız da siz de çok yanlarında bulunmayın

Takip ettiğiniz şeylere bakin insanlar daha ne yapsin cocugunuza da bakiyorlarmis bence laf ederseniz cok ayıp etmiş olursunuz.

bu kadar detayı nasıl aklında tutuyorsun yaw, ne önemi var ki yani, çocuğunu güvenli bir ele teslim etmek paha biçilemez, bunun yüzü suyu hürmetine bile bu konu düşünülmez bile yani
bence eşin laf demeyi aklından bile geçirmesin

Back
X