Kayinvalidem beni delirtecek! Part3

Kadın olsun erkek olsun, anacı olursa, gözü baba kapısında olursa, kendi evinin hanımı ve beyi olamaz....Herkesin birliği eşiyledir,anasıyla değil.Kocamdan yakasını çekmeyen kv bir gün dedim ki '' erkek anasından çıkar ama anasına afedersiniz geri girmez, anasıyla doğar karısıyla ölür''

Kabul etmez ama. Onlara geldi mi hayir diyemez hic. Boyle olunca onlar da ister de ister. Sagilacak inegi bulmuslar sagmazlar mi.. biz sagilacak inek, obur cocuklari korunacak damizlik!!!!
Eşiniz evin en büyük çocuğu mu? Genelde ailenin büyük çocuklarına yapıyorlar bu tarz şeyleri nedense hep ailenin beklentisi oluyor. Sabit geliriniz olduğu için de yüklenîyolar da yükleniyolar anladığım kadarıyla. Siz de ev araba falan bişey alıp kendinize kredi çekseniz en azından isteyemez belki. Millete yedirene kadar kendinize ait bişey olur. İlerde çoluk çocuk büyüyünce masraflar artınca daha zor oluyor bişeyler yapmak.
Ve senin kaynana çok baskın karakter belli ne istese bi şekilde yaptırıyor. Sen bile gönlü olsun diye yapıyorum istediklerini diyorsun. Demek ki kadın birisine bişey yaptırmanın taktiğini iyi biliyor. Bana kalırsa kadını gözlemle kime nasıl davranacağını neyi nasıl yaptıracağını çözmüş. Hareketlerini dikkatle takip edersen onun taktiğini ona karşı kullanabilirsin bana kalırsa. Bu da işe yaramazsa sayılı gün çabuk geçer diyerek avunmaktan başka çare yok. Allah yardımcın olsun. Böylesi düşman başına gerçekten.

Eşiniz evin en büyük çocuğu mu? Genelde ailenin büyük çocuklarına yapıyorlar bu tarz şeyleri nedense hep ailenin beklentisi oluyor. Sabit geliriniz olduğu için de yüklenîyolar da yükleniyolar anladığım kadarıyla. Siz de ev araba falan bişey alıp kendinize kredi çekseniz en azından isteyemez belki. Millete yedirene kadar kendinize ait bişey olur. İlerde çoluk çocuk büyüyünce masraflar artınca daha zor oluyor bişeyler yapmak.
Ve senin kaynana çok baskın karakter belli ne istese bi şekilde yaptırıyor. Sen bile gönlü olsun diye yapıyorum istediklerini diyorsun. Demek ki kadın birisine bişey yaptırmanın taktiğini iyi biliyor. Bana kalırsa kadını gözlemle kime nasıl davranacağını neyi nasıl yaptıracağını çözmüş. Hareketlerini dikkatle takip edersen onun taktiğini ona karşı kullanabilirsin bana kalırsa. Bu da işe yaramazsa sayılı gün çabuk geçer diyerek avunmaktan başka çare yok. Allah yardımcın olsun. Böylesi düşman başına gerçekten.
Besım esım 3 erkegın en buyugu. Bızden alır onlara verır mesela

Insallah insallah insallah duzelirsiniz.. bebeginiz de olcakmis bak. Buna sebep olan vicdansiz ve gurursuz insanlar da islah olsun insallah. Bebek evin nesesi, isitir belki aranizi. Hayirlisiyla saglikli bi dogum olur insallah..
Umarım canım ama hersey daha kötu oluyor malesef. Hıc huyum degıldır ama bır gun dayanamadım annesıne mesaj attım durumu bılsınler dıye, kadın demezmıkı benım oglumun canını bırı sıkmıstır yoksa oyle yapmaz. Lafa gelınce ben gelınımın yanındayım dıyen kadın bana hıc destek olmadı. Aramızın kotu oldugunu bıle bıle ve maddı sorunların oldugunu bıle bıle bana mesaj atıp fılancanın dusugune gıdıcem bana 200tl borc gonderırmısın ceyrek alıcam dıyebılıyo. Benım aılem de tam tersı ıste ama onlara herseyı yansıtamıyorum annem cok kafasına takıyo. Annemı de borca soktu esım ıs yapıcam dıye kredı cektırdı kadına ama gerı odemedıgı gıbı bır de bır suc ıslemısız gıbı aramıyo annemı babamı.Daha bıze ev kredısı ıcın cektıgı pesınat bıtmeden ustune tekrar kredı cektı kadıncagız. Kendı babası yıllarca calısmamıs , sureklı hacız tehlıkesıyle yasamıslar, bıze bır kurus faydaları olmadıgı gıbı bır de zor anımızda bıle bızden ıstıyolar ama kendı babasına saygıda kusur yok benım aılem kötu oldu. Adamın huyu degıstı. Hamıle olmasam coktan ayrılmıstık sırf cocuk etkılenmesın dıye gozyaslarımı ıcıme akıttım.

Bir sey sorcam esinizin annesi hangi memleketten ve eminim tahsil yok olmasa bile kendini gelistirmenis ama memleket önemli genekde boyle tipler dogu kesimden cikiyor ve bu tespitimi cook kisi uzerinde ggördüm ilk basta bulasilmamasi gerek
cok ayıp bırsey bu yaptıgınız. Ne demek boyle tıpler dogudan cıkıyor. Bunu hıc yazmamıs olun bence sız

Besım esım 3 erkegın en buyugu. Bızden alır onlara verır mesela
Vaşla benim eşim de evdeki erkek çocukların en büyüğü. İkimiz de aynı mesleği yapıyoruz ve aynı yıllarda işe başladık. Ben evlenene kadar ev aldım ve evlendiğimde borcunun 8-10 bin lirası kalmıştı sadece. Eşiminse 5 kuruş birikimi yoktu. Evine kardeşlerine harcama yapmaktan 5 kuruş biriktirmemiş. Sadece 5-6 tane cumhuriyet altını vardı evlendik. Eşimin babası 5-6 bin para verdi sadece geri kalan bütün harcamaları eşimle ben yaptım. Benim ailemin de beş kuruş faydası olmadı. Ama evlendikten sonra benim rızam olmadan hiç ailesine para yollamadı. Erkek kardeşi var keyfi olarak çalışmıyor. Çalışmayan kardeşinin kirasını faturalarını ödedik 1 ay. Ben de dedim açık açık ben akşama kadar milletin ağız kokusunu kardeşinin geçimini sağlayalım kardeşin de evde yatsın gezsin tozsun diye çekmiyorum. Çok zenginsek ben evde oturur gezer tozarım.
Başlarda biraz zorlandık bu konularda ama eşim de anladı artık. Ama ben şunu anladım erkeğe ailesini kesinlikle kötülemeyeceksin ama her fırsatta sizin de yeni bir aile olup ihtiyaçlarınızın olduğunu hatırlatacaksınız. Ailesinin çok müşkül durumu varsa tabi ki yardım edilebilir ama ihtiyaçları yokken de gereksiz yardım yapılmasına karşıyım. Ve bunu her fırsatta bi şekilde hatırlatırım.

Vaşla benim eşim de evdeki erkek çocukların en büyüğü. İkimiz de aynı mesleği yapıyoruz ve aynı yıllarda işe başladık. Ben evlenene kadar ev aldım ve evlendiğimde borcunun 8-10 bin lirası kalmıştı sadece. Eşiminse 5 kuruş birikimi yoktu. Evine kardeşlerine harcama yapmaktan 5 kuruş biriktirmemiş. Sadece 5-6 tane cumhuriyet altını vardı evlendik. Eşimin babası 5-6 bin para verdi sadece geri kalan bütün harcamaları eşimle ben yaptım. Benim ailemin de beş kuruş faydası olmadı. Ama evlendikten sonra benim rızam olmadan hiç ailesine para yollamadı. Erkek kardeşi var keyfi olarak çalışmıyor. Çalışmayan kardeşinin kirasını faturalarını ödedik 1 ay. Ben de dedim açık açık ben akşama kadar milletin ağız kokusunu kardeşinin geçimini sağlayalım kardeşin de evde yatsın gezsin tozsun diye çekmiyorum. Çok zenginsek ben evde oturur gezer tozarım.
Başlarda biraz zorlandık bu konularda ama eşim de anladı artık. Ama ben şunu anladım erkeğe ailesini kesinlikle kötülemeyeceksin ama her fırsatta sizin de yeni bir aile olup ihtiyaçlarınızın olduğunu hatırlatacaksınız. Ailesinin çok müşkül durumu varsa tabi ki yardım edilebilir ama ihtiyaçları yokken de gereksiz yardım yapılmasına karşıyım. Ve bunu her fırsatta bi şekilde hatırlatırım.
Valla ben hıc kotulemedım ama benım esım cok farklı malesef. Kendı aılesı ön planda onun ıcın. Bır de aılesı bır kere ıstemez, dıyelım dun para gonderdı bugun tekrar ısterler ama annesı ayrı babası ayrı kardesı ayrı ıster. Bana da soylemez bır sekılde borc yapıp gonderır. Evlendıgımızden berı aılesı yuzunden zor duruma dustuk,ben hamıle kaldıktan sonra da hersey daha da kötu oldu. Duzelmıyecek gıbı artık, sızın esınız o konuda ıyıymıs sanslısınız gercekten

Bizden kredi istediklerinde bizin odemekte oldugumuz tam 3 kredi vardi hepsi de boru gibi:))))) hala kredi oduyoruz hala kredi istiyorlar:)) bilet milet bahane dertlerim sahane:)

Ay eveeeetttt super tesbit:)))) susma niye susuyosun niye kendini ezdiriyosun diyen var:)) keyfimden susuyorum icimde patlatmak hosuma gidiyor manyagim ben cunku:)))))))
benimde geçen hafta kp canımı sıktı ve istifa ettim çok bunaldım ama ağlarken yazdım konunun sonuna da ağlarken yazdım çok doldum diye betirttim
anlamadık yazanlar mı ararsın
onlardan nie maddiyat bekliiyorsun diyenler mi arasın beni sömürüyorlar diyorum
işten çıkma diyen biri olmuş küçümsemek gibi olmasın ama profiline baktım sekreter artık patladım bende ceo bu ekonomik krizde personel planlaması yaparken eleman azaltımına gideceğini bize 3 misli iş yükleyeceğini ve doğumdan sonra da uçra yerlere süreceğini keşke sana sorsaydı dedim...
insan zaten kötü konu açıyorsun kafan dağalsın diye herkes çok akıllı bir sen aptalsın
o psikolojıde olan bir insana birde onlar zarar veriyor

Umarım canım ama hersey daha kötu oluyor malesef. Hıc huyum degıldır ama bır gun dayanamadım annesıne mesaj attım durumu bılsınler dıye, kadın demezmıkı benım oglumun canını bırı sıkmıstır yoksa oyle yapmaz. Lafa gelınce ben gelınımın yanındayım dıyen kadın bana hıc destek olmadı. Aramızın kotu oldugunu bıle bıle ve maddı sorunların oldugunu bıle bıle bana mesaj atıp fılancanın dusugune gıdıcem bana 200tl borc gonderırmısın ceyrek alıcam dıyebılıyo. Benım aılem de tam tersı ıste ama onlara herseyı yansıtamıyorum annem cok kafasına takıyo. Annemı de borca soktu esım ıs yapıcam dıye kredı cektırdı kadına ama gerı odemedıgı gıbı bır de bır suc ıslemısız gıbı aramıyo annemı babamı.Daha bıze ev kredısı ıcın cektıgı pesınat bıtmeden ustune tekrar kredı cektı kadıncagız. Kendı babası yıllarca calısmamıs , sureklı hacız tehlıkesıyle yasamıslar, bıze bır kurus faydaları olmadıgı gıbı bır de zor anımızda bıle bızden ıstıyolar ama kendı babasına saygıda kusur yok benım aılem kötu oldu. Adamın huyu degıstı. Hamıle olmasam coktan ayrılmıstık sırf cocuk etkılenmesın dıye gozyaslarımı ıcıme akıttım.
Ah dayanamam sana ben. Kendini de bebegi de uzme annesi.. gececek hepsi insallah.

Nerdeyse ayni sikintilar iste.. benim esim de yillarin memuru.. birikimi olmadigi gibi kredisi vardi bide. Yemisler de yemisler adami iste..Onu da evlendik beraber odedik kac sene. Gik demedim. Cunku biz aile olduk artik dedim. Ama kendi ailesiymis onun ailesi.. onlar kirilmasin diye hep beni kirdi, cignedi. Vermicemmmm helal etmiyorummmm diyip yerlere yattim gene verdi benden gizli.. hep cignedi beni hep. Yeri geldi bana paragoz dedi pinti dedi. Halbuki ben o kadar cok yardimi hediye almayi vs severim. Ama salak yerine kondugumu, yolunacak kaz yerine kondugumu bildigim icin 1tlmi helal etmiyorum dedim. Ben onlar rahatca icsin sicsin iki paket iciyosa uc paket sigara icsin kari kizla gezsin diye calismiyorum ayrica!Cazgir oldum pinti oldum paraci oldum cingene bile dedi bi kere:))))

Back
X