Merhaba,
Ben 4 yıllık evliyim ve 2 yaşında çocuğum var. Burada yazılan birçok konuyu okudum ve onların yanında benim yazdıklarım dert sayılmaz ancak dertli miyim evet. Çalışan biriyim ve çocuğuma 2 aydır kayın validem bakıyor. Yemek yedirmesi kolay olmayan bir çocuk benimki. 1 kase çorba 1 saatte binbir oyunla. Öğlene kadar çalışıyorum. Kayınvalidemin beni sinir eden huylarına gelince... Çocuğuma yemek yemesi için bağırması beni çok kızdırıyor. Ama bir şey diyemiyorum. Sadece tavırlarımla kızdığımı belli ediyorum büyüğümdür kırılmasın diye. o da bana şaklabanlık yapıyor hatasını anlayınca "yesin diye bağırıyorum, ara sıra sen de bağır"diye akıl veriyor kendince... Ama aynı davranışlara devam ediyor, ben yokken.
Sağolsun ütü yapmayı ve çamaşırlarla uğraşmayı sever ve benim çamaşırlarımı asıp ara sıra ütümü de yapar. Ama çocuğuma baktığından beri evimdeki bir şeyler sürekli kırılıyor, bozuluyor. Ütü masam kırıldı, gittim en kalitelisini aldım. ancak 2 gün içinde ütü masasının örtüsü yandı. Bugün eve geldim ve baktım ki çamaşırlığım kırık. Çocuğumun yemek yediği, sapı plastik olan tüm mama kaşıklarımın sapı yanık. Çocuğumun emziklerinin plastikleri yanık. Eşimin, benim ve çocuğumun kıyafetlerinde altına plastik yapışmış ütü izleri. Çocuk kıyafetlerini bilirsiniz, üzerlerinde yapışma resimler vardır ve tersten ütülenmesi gerekir. ancak benimkilerin hepsi erimiş bir biçimde. kayınvalideme söylediğimde "aman ne üzülüyorsun, yenisini al, onu da at gitsin " diyor pişkin pişkin.
Evimde bozuk, yanık, kırık eşyaya dayanamam, sevmem atarım. yeri geliyor insanlık hali ben de kırıyorum ancak bu olanların son iki ay içinde olması beni sinir etmeye başladı. neye el atsam ya yanık ya çatlak ya bir tarafı erimiş. Kırılmasın çocuğuma bakıyor, yedirmeye uğraşıyor diye bir şey de diyemiyorum. ancak canıma tak etti. Al al bir yere kadar. kolay para kazanmıyorum. eşim de ben de ayın sonunu zor getiriyoruz. Kayınvalideme göre biz çok kazanıyoruz, bir elimiz yağda bir elimiz balda. Ne yapabilirim bilmiyorum. eşimle konuştuğumda "alırız canım yenisini" deyip gider yenisini alır ancak ben sürekli paramı bunlara harcamak istemiyorum. Benim de kendime göre ihtiyaçlarım var ancak evin eksiklerini almaktan bana sıra gelmiyor. kızlar ne yapacağımı bilmiyorum. Siz olsanız ne yapardınız?
Başkasının derdi oldu mu herkes ne kadar da polyanna.Kendine dönmeden anlamıyor hiçkimse.Kimse ister babannesi olsun isterse babası olsun benim çocuğuma bağıramaz.Kimse yanık emzik, kırık kaşık kullanamaz benim çocuğuma.Babanneyse çocuğa titiz bakmalı.Herkes şartlarını zorluyor.Beğenmiyorsan bakıcı tut demesi kolay.Kalp kırmak ne kadar da kolay.Kişinin derdini paylaşmayan, olumlu yorum yapmayacak olan niçin yazar anlamam.ELbette herkes haklı bulunmayacak ama yersiz muhalefete de gerek yok hanımlar
isi birakir oturur evde cocugumu bakardim.
Başkasının derdi oldu mu herkes ne kadar da polyanna.Kendine dönmeden anlamıyor hiçkimse.Kimse ister babannesi olsun isterse babası olsun benim çocuğuma bağıramaz.Kimse yanık emzik, kırık kaşık kullanamaz benim çocuğuma.Babanneyse çocuğa titiz bakmalı.Herkes şartlarını zorluyor.Beğenmiyorsan bakıcı tut demesi kolay.Kalp kırmak ne kadar da kolay.Kişinin derdini paylaşmayan, olumlu yorum yapmayacak olan niçin yazar anlamam.ELbette herkes haklı bulunmayacak ama yersiz muhalefete de gerek yok hanımlar
Konu ile çok alakasız olucak arkadaşlar ama merak ettim :26: Neden plastik kaşık v.b şeyler çocuklar için daha çok tercih ediliyor ? Plastikler daha fazla mikrop üretmiyor mu ? Metal olanlar zarar verir diye mi ?
Çocuğunuzu tüm gün tv karşısında tutup ,tartaklayan,kafasına esince gelmeyen bir bakıcıyla başbaşa bırakmakdansa kayınvalidenizin çocuğunuza bakmasını ve yanan,kırılan kaşık,giysileri karşılaştırın.Tek sorun bu olsun .Ne kadar şanslısınız aslında ...
Herşeyin mükemmel olmasını beklemeyin,elinizdekilerle mutlu olmasını bilin,bir ablanız olarak söylüyorum.
isi birakir oturur evde cocugumu bakardim.
Parasi ile hizmetli yada bakici calistirmiyorsunuzki..Kayinvalideniz insanlik etmis cocugunuza bakiyor..Bakmayan o kadar cok varki birak hergün bakmayi, bir saat bakmaya dayanamayanlar var...Hem cocuguma bakacaksin, hem ütümü yapacaksin hemde hersey yerli yerinde sapa saglam olacak diyemezsiniz oda size " ya otur kendin bak yada ver krese " der...Madem ütü masanizi kirdi, elbiseleri yakti ütüyü yapma ben yaparim deyin tabi ütünün calisip yorgun vaziyette eve gelince size kalmasi isinize gelirse..
belki uygun sekilde anlatabilirsiniz bunları ya anne utu yapmıssın sen hic ugrasma hem cocuk hem ev isleri zor gelir onları ben yaparım dersin..oyapmadan once utuleri yapadabilirsin aslında..artık kırılan yanan kasık tabak icinde birsey diyemiycem :26: kimi insan paldır kuldur is yapar hızlı yapıyım derken kırar doker..cocugunuzada baktıgı icin pek birsey denemez aslında artık okadarını gozden cıkarmak gerekiyor :26:
haklısın canım seni anlayabiliyorum.Bakıcıyla karşılaştırmak çok yanlış bir bakıcıyla kayınvalide aynı olamaz.sonuçda Oğlunun cocugu.kendi cocuguna nasıl baktıysa evine dikkat ettiyse gelininede öyle davranması lazım.Gelin annesi olsa yaparmıydı acaba.kızın yemeğini bile yapardı.cocuk bakamıyor demekki kayınvaliden.oyle 1 Saatte de bıkan görmedim.seve seve bakılması lazım.
beğenmiyorsanız baktırmazsınız,beğenmiyorsanız ütünüzü işinizi yaptırmazsınız
kimse dört dörtlük olmuyor çocuğunu bakıcıya bırakmaktansa kayınvalideni idare et daha iyi bencekırılan dökülen yanan için kayınvalideni kibarca uyarabilirsin ama değişiklik yoksa da çok üstünde durma.birkaç yıl idare et
kimse dört dörtlük olmuyor çocuğunu bakıcıya bırakmaktansa kayınvalideni idare et daha iyi bencekırılan dökülen yanan için kayınvalideni kibarca uyarabilirsin ama değişiklik yoksa da çok üstünde durma.birkaç yıl idare et
benimki bir saatte bıkıyor.geçen erken çıkmam gerekti.eşim de evde k.validem de.çocuğun bir ev ayakkabısını pantolonunu çekememiş.ince pijamayla dolaşıyor evde.bırakacaklar diye ödü kopar.iki lafından lafı "ben bakamaaam yavruuuum,alın bebenizi"dir.yaşı da daha 52.
Kendi yeğenimden biliyorum çocuk bakmak çok zor iş çok sabır gerektiriyor..
Kayınvalideniz eminimki yaşlıdır.Bu yaşta bir çocuk bakabilmek büyük bir iş.Emin olun bunu evde olup yapmayan o kadar çok kayınvalide varki..
Üstüne üstlük sizin ütünüzü yapmaya çalışıyor belki yemek yapmaya çalışıyor bir yandan.Siz bunun için şükretmeniz gerekirken söylenmeniz garip geldi bana.Sizin kadar dikkatli olamaz çünkü belli bir yaştan sonra yavaşlıyor refleksler insanlarda.Bide yorgunluk var tabi.Bence ellerini öpün şikayet edeceğinize..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?