Kayınvalidem beni sinir ediyor

Başkasının derdi oldu mu herkes ne kadar da polyanna.Kendine dönmeden anlamıyor hiçkimse.Kimse ister babannesi olsun isterse babası olsun benim çocuğuma bağıramaz.Kimse yanık emzik, kırık kaşık kullanamaz benim çocuğuma.Babanneyse çocuğa titiz bakmalı.Herkes şartlarını zorluyor.Beğenmiyorsan bakıcı tut demesi kolay.Kalp kırmak ne kadar da kolay.Kişinin derdini paylaşmayan, olumlu yorum yapmayacak olan niçin yazar anlamam.ELbette herkes haklı bulunmayacak ama yersiz muhalefete de gerek yok hanımlar

kadıncağız ütünüzü yapıyor ve yaranamıyor mu.?????????*madem eşyalarınıza zarar veriyor,kibarca sen yorulma anne ben yapıcam deyin.bu yaştan sonra kadın sizden iş öğrenecek değil heralde

babanne bu bakımı parayla mı yapıyor,böyle bir zorunluluğu var mı.konu sahibinin çocuğuna bakıp,bide ütüsünü yapıyor.madem kadıncağızın hizmetlerinden memnun değil yaptırmasın efendim.zorlamı?????????????

isi birakir oturur evde cocugumu bakardim.

aynen katılıyorum,mecbur değllseniz maddi sıkıntınız yoksa en sağlıklısı çocuğunuza kendiniz bakmanız ..sizi durumunuzda akrabalarımız var çocukları büyüdüğünde babannelerine anne diyorlar.. Buda anne için moral bozucu olsa gerek ..

Bunun polyannalıkla ilgisi yok ki. K.valide parasız ve gönüllü bir hzimet sunuyor. Ya "yok anne sağol sen yapma bunları" denecek ya da bu işleri layıkıyla yapacak bir bakıcı bulunacak. Ancak haklısınız, kimse benim çocuğuma bağıramaz. Babası dahil.

Konu ile çok alakasız olucak arkadaşlar ama merak ettim :26: Neden plastik kaşık v.b şeyler çocuklar için daha çok tercih ediliyor ? Plastikler daha fazla mikrop üretmiyor mu ? Metal olanlar zarar verir diye mi ?

çocuğuna bakması yeterli, bi de iş yapmasın zaten kadın. üstüne basa basa söyleyin iş yapmasını istemediğinizi, sadece çocukla ilgilensen yeter başka şeylerle kendini yorma diyin güzel güzel. böylece bişeyin kırılıp dökülmemiş olur. ama iş yapmasını siz istiyosanız o ayrı tabi.

Konu ile çok alakasız olucak arkadaşlar ama merak ettim :26: Neden plastik kaşık v.b şeyler çocuklar için daha çok tercih ediliyor ? Plastikler daha fazla mikrop üretmiyor mu ? Metal olanlar zarar verir diye mi ?

metaller dişlerine zarar verebilir. bebekler için tercih edilen de plastik değiil, bpa içermeyen silikon kaşıklar.

hanımlar yukarıda yapılan eleştirileri az çok okudum. genellikle de arkadaş eleştirilmiş.
parayla mı bakıyor da konuşuyorsun şükret der gibi yorumlar, göz yum vs.
peki şimdi de tersini düşünelim; farzedin ki o çocuk, yaşlanmış olan kayınvalideye bakıyor. kendi isteğiyle, parasız hayır için. ve yemek yemediği için torun kayınvalideye bağırıyor. nasıl manzara güzel mi?
sadece yemek yemiyor diye bağırılmaz. netice de o savunmasız bir çocuk. bırak yemesin sana mı yiyor? kendi midesine yiyor. acıkınca mecbur yiyecek. bağırılması demek onun ne kadar etkilenebileceğinin de düşünülmesini gerektirir. ya da bir anda kayınvalidenin sabrı taşsa ve vursa. o zamanda ya zaten sevabına bakıyor mu denilecek?
hayır niyetiyle de bakılıyorsa karşıdaki de mağdur edilmemeli. yapamıyorsan da söyle annesine, anne çaresine bakar.
yapmayın arkadaşlar hatır için çiğ tavuk yenmeyeceği gibi, çocuğunuza yapılanı da bu kadar kolay sineye çekmeyin. çocuğunuza hayır yapın bence kaynanayla güzelce konuşarak.

haklısın sanırım

Paylaşımın için teşekkürler, ancak anlatamamışım derdimi...

Teşekkürler,
Kayınvalidem evimin işlerini yapmaz zaten, sadece çamaşırlarla ilgilenmeyi sever, ütü yapar, çamaşır asar. Bir kamyon ütülenecek getirin, ütülemem demez, çorapları bile ütüler sağolsun. Kaç defa söyledim ancak "ben seviyorum" diyor. üstelersem kırılacağını biliyorum. Kırmak da istemiyorum.

teşekkürler,
Annem olsaydı kimseye bırakmazdı.

haklısın sanırım

haklısın sanırım

benimki de 54 yaşında, çocuğuma teyzesi bakıyordu, ancak işi çıkınca bakamadı. O baktığı sürece de kayınvalidem ve kayınpederim sürekli ve üstü kapalı olarak çocuğun iyi bakılamadığından dert yandılar. 2 ay boyunca fark etti mi, hayır. Ancak dediğim gibi yine de sağolsunlar...
bir saatte bıkıyorsa kim bakıyor senin kuzuya?

kayınvaliden kaç yaşında bilmiyorum ama o yaştaki bir çocuğa yaşlı bir insanın bakması zor. çünkü çocuğa yemek ısıtayım derken o arada bile çocuk kaşla göz arası yapacağını yapıyor.
kendimden biliyorum kızım tam yürüyemiyor ama mama sandalyesine yada yürütece koymadan bırak yemek ısıtmayı wc ye bile gidemiyorum. yürüse birde wcye gitsem o 2 dakika arada yapacağını yapar.
o yaştaki bir kadının 2 yaşındaki çocuğa bakması inan çok zordur. hem yaşlı hem çocuğun enerjisi yine de bakabildiğine dua et bence. ister istemez kaşıkların yanar, bir şeylerin kırılır. niye oğluna maddi anlamda zarar versin ki.
eğer rahatsız oluyorsan anne sen sadece çocuğa bak zaten yeterince yoruluyorsun ev işi falan ütü falan yapma. çocukla ilgilen uyku zamanındada sen dinlen de.
bağırma konusuna gelince orda sen haklısın. benim çocuğumada yemek yesin diye bırak başka şey için bile bağırsalar o zaman hiç çekinmem tepkimi koyarım açık açık.

54 yaşında, genç sayılmaz tabi... ondan çocuğuma bakmasını istemedim, sağolsun kendisi istedi. o da benim iyi bakamadığımı düşündüğünden. Ev işlerimi yapmaz sadece ütü yapıp çamaşır asar, o da bunları yapmayı çok sevdiği için. yemek yapmaz, istemem de zaten. yemek yediği bulaşığı bile kaldırmaz, derdim de bu değil zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…