kayınvaliden kaç yaşında bilmiyorum ama o yaştaki bir çocuğa yaşlı bir insanın bakması zor. çünkü çocuğa yemek ısıtayım derken o arada bile çocuk kaşla göz arası yapacağını yapıyor.
kendimden biliyorum kızım tam yürüyemiyor ama mama sandalyesine yada yürütece koymadan bırak yemek ısıtmayı wc ye bile gidemiyorum. yürüse birde wcye gitsem o 2 dakika arada yapacağını yapar.
o yaştaki bir kadının 2 yaşındaki çocuğa bakması inan çok zordur. hem yaşlı hem çocuğun enerjisi yine de bakabildiğine dua et bence. ister istemez kaşıkların yanar, bir şeylerin kırılır. niye oğluna maddi anlamda zarar versin ki.
eğer rahatsız oluyorsan anne sen sadece çocuğa bak zaten yeterince yoruluyorsun ev işi falan ütü falan yapma. çocukla ilgilen uyku zamanındada sen dinlen de.
bağırma konusuna gelince orda sen haklısın. benim çocuğumada yemek yesin diye bırak başka şey için bile bağırsalar o zaman hiç çekinmem tepkimi koyarım açık açık.
ilgin ve paylaşımın için teşekkürler...
haklısın benimki de hareketli. kayınvalidem ev işi olarak sadece ütü yapar çamaşır asar, aynen senin dediğin gibi söyledim ancak "kadın ütü yapmayı çok seviyor"
benim ki bizi zengin sanıyor "aman yenisini alırlar" havasında, belki de moralimi bozan bu. Allah a şükür durumum çok çok kötü değil ancak, yeni aldığım bir şeyin ertesi gün bozulmasını istemem. Son bir ayda yaklaşık 10 emzik aldım, kaybolduğu için değil, eridikleri için, komedi gibi yaaa:)
Sağolsun,
Bilirsin emzikler ilk alındığı zaman ya da yere düştüğü zaman en az 15 dk. kaynatılır. ocakta unutulunca da yanar. geçen ay üzerinde durmamıştım ama bu ay saydım bu ay ki 9. emziğimiz....
Ya kayınvalideniz çok yoruluyor, bıkkınlıktan artık umursamaz şekilde hareket ediyor... ya da belki de malum insanız , ewliya değiliz... o da insandır belki gücenmiştir size... o kadar bakıyorum küçük bişi almadılar bana diye bilerek yapıyordur... siz en iyisi kayınvalidenizi alın bigün bi yemeğe götürün... bi alışverişe götürün yahut ufak tefek bişiler alıp gönlünü hoş edin...:))
sağolasın,
kimsenin hakkı ben de kalsın istemem. bakıcı gibi her ay parasını veririm. onun derdinin bu olduğunu sanmıyorum. Ama az olduğunu düşünüyor olabilir.
siz çocugunuzu bir bakıcıya yada kreşe verseydiniz zaten yine belirli bir ödeme yapacaktınız, kayınvalidenizin kırdıgı, yaktıgı seyleri ona sayın....
bedava bakıcı bulmussunuz, bide niye öyle , niye böyle diyorsunuz..
kayinvalidenize ben olsam sizin yerinizde sadece cocuguma bak derim
evdeki islerimi birak derim onlari ben yaparim
o zaman daha kaliteli olur cocukla iliskisi
hemde esyalariniz zarar görmez
ütü demissiniz
sasirdim valla
her kayinvalide yapmaz
sizinki gercekten düsünceli ama gerek yok
torununu sevsin ona baksin yeter :)
teşekkürler paylaşımın için kolay kolay kırılana dökülene takılacak insan değilimdir, ben de kırarım, ancak ne kırılan da ne dökülen de gözüm var, diyemeyecek durumdayım.
Canım bence yemek,ütü,temizlik işlerini yaparak yorulmamasını, onları senin halledeceğini söyleyebilirsin.
Böylece aklında bunlarda kalmaz.
evde ütü yapılacak kıyafet vs bırakma, haftasonu evde olduğu gün sen yapabilirsin.
Böylece istediğin gibi ütülersin.Hemde ütü masası yada kıyafetler zarar görmez.
kaşıklar yanıyorsa plastik kaşık yani plastik olan ve yanacak şeyler alma bence,emzik dışında.
sadece çocuğuna bakması yeterli zaten bunada mecbursunuz sanırım,İsterseniz kreş yaşı geldiyse kreşede verebilirsin.
Ben de evde eşyalarımı itinalı kullanırım,sürekli bozulup değiştirmeyi sevmem.
geçim yapmak için, bir kulağın sağır, bir gözün kör olmalı...
benim kayınvalidem de aynı seninki gibidir.
yemek yapar ama kendi zevkine göre, sadece oğlunun eşyalarını ütüler ama kırışıkları açamaz, evi süpürdüm sen süpürme der ama sehpanın altından tozlar bana doğru uçar.
sen yorulma, ben yaparım, yeter ki sen çocuğa bak... deyip tepki vermem... çünkü mühim olan çocuk. hiçkimse onun gibi çocuğuma BAKAMAZ.
artık ütü yapmıyor, evi süpürmüyor, yemek yapmıyor.
Başkasının derdi oldu mu herkes ne kadar da polyanna.Kendine dönmeden anlamıyor hiçkimse.Kimse ister babannesi olsun isterse babası olsun benim çocuğuma bağıramaz.Kimse yanık emzik, kırık kaşık kullanamaz benim çocuğuma.Babanneyse çocuğa titiz bakmalı.Herkes şartlarını zorluyor.Beğenmiyorsan bakıcı tut demesi kolay.Kalp kırmak ne kadar da kolay.Kişinin derdini paylaşmayan, olumlu yorum yapmayacak olan niçin yazar anlamam.ELbette herkes haklı bulunmayacak ama yersiz muhalefete de gerek yok hanımlar
Konu ile çok alakasız olucak arkadaşlar ama merak ettim :26: Neden plastik kaşık v.b şeyler çocuklar için daha çok tercih ediliyor ? Plastikler daha fazla mikrop üretmiyor mu ? Metal olanlar zarar verir diye mi ?
yaşlı insanlar yapsada ev işi ii yapamılar. sonuçta alıştıkları tarz temizli ve iş de değişti. ama bence çocuğunuza baktığı için minnettar kalmalısınız. diğer türlüsü nankörlk bence
hanımlar yukarıda yapılan eleştirileri az çok okudum. genellikle de arkadaş eleştirilmiş.
parayla mı bakıyor da konuşuyorsun şükret der gibi yorumlar, göz yum vs.
peki şimdi de tersini düşünelim; farzedin ki o çocuk, yaşlanmış olan kayınvalideye bakıyor. kendi isteğiyle, parasız hayır için. ve yemek yemediği için torun kayınvalideye bağırıyor. nasıl manzara güzel mi?
sadece yemek yemiyor diye bağırılmaz. netice de o savunmasız bir çocuk. bırak yemesin sana mı yiyor? kendi midesine yiyor. acıkınca mecbur yiyecek. bağırılması demek onun ne kadar etkilenebileceğinin de düşünülmesini gerektirir. ya da bir anda kayınvalidenin sabrı taşsa ve vursa. o zamanda ya zaten sevabına bakıyor mu denilecek?
hayır niyetiyle de bakılıyorsa karşıdaki de mağdur edilmemeli. yapamıyorsan da söyle annesine, anne çaresine bakar.
yapmayın arkadaşlar hatır için çiğ tavuk yenmeyeceği gibi, çocuğunuza yapılanı da bu kadar kolay sineye çekmeyin. çocuğunuza hayır yapın bence kaynanayla güzelce konuşarak.