uyarının dozunu arttır hatta eşinle birlikte uyarın dahada anlamazsa bakıcıya ver çocuğu
ağız alışkanlığıyla annem diye seviyordur büyük ihtimalle unutuyordur ama dikkat etmesi lazım
Benim annemde ablamin kizina bakti yigenim bana anne diyordu ablam cok kiziyordu sanirim kiskaniyordu. Yigenimde inadina anne diyodu bana :) sanirim oda annesini kizdirmaktan hoslaniyodu. Sonra unuttu demedi sizin cocugunuzda demez korkmayin annesi kim ayirt eder cok zeki simdiki cocuklar :)
hehee bı an konuyu benmı actım dedımm bırzamanlr benmde boleydı hattaaa kv akrabalrı yanmdaa derdı kı senı hıc bılmıyorrr babanesıne anne dıyor bak hep ona gıdyr onu ıstyr derdıı. calıstıgım ıcın en guzl gunlerı kacırdıgım ıcın uzulurdum tabı bende ıcten ıce onlar oyle deyınce..aynen benmkıde annemmm dıye sevrdııı kıbarca uyardm bende ; anlamadı sonra akısınaaa bıraktım raahat oldm sonucta benım cocugum yanı buyuyeck hersyı ogreneck fazla takmamak lazm nıtekım akısında cocugun kresınıde degstrdım ve artık kv cocugu hergun goremedı duzene gırdı hersey:) cocuk sımdı ustune basa babsa babanne dıyor uzluyr ole odukcaaa annem dedrtmye clsyr gızlıdn ama yapacak bısey var herseyın bır kuralı var. canım sende fazla takmaaa...
cocuk buyynce annesını babasını ogrenecek.
ha buaradaa kızdıgını bellı etme daha cok ustune gıdıp yapıyorlar ınada vee kıskandıgını cocukluk yaptıgını solemeye calısyorlar ınsanlar ıcındede
Benim kayınvalidemde çocuğuma 1 yaşındayken ben işe giderken baktı , oda kendisine anne dedirtmeye çalışıyordu , hatta oğlum ben işten gelince bana tekme atar git derdi çok üzülürdüm ama zamanla çocukta annesini biliyor ne yaparsa yapsınlar yinede çocuk annesini herkesten daha çok seviyor
kayınvalidem kıskançlıktan bana bir kere ,oğlun beni senden daha çok sevicek çünkü ben babaannemi annemden daha çok seviyordum , demişti
bence kayınvalidende seni kıskanıyor , seni üzmek için yapıyordur üzüldüğünü kafaya taktığını gördükçe daha çok bu tarz şeyler yapar
en iyisi kafana takma , hatta umursamaz görün , bir süre daha çok yapacaktır sonra bakacaktır sen etkilenmiyorsun bu davranışı sönecektir
ben uyguladım oldu sende az sabır et herşey düzene girer merak etme
Kayınvalidenin yaptığı hoş değil.
Ama sen kendin çocuğuna doğru empoze edebilirsin.
Babaanneye gidiyoruz,babaanneyle neler yaptınız gibi...
Bu arada,çocuklara annem,teyzem,ablam vs denmesini hiç doğru bulmuyorum.
beni de annanem büyüttü annem çalışıyordu...annaneme hala anne derimama bu dilde kalan, alışkanlık denilebilecek bişey!!
dert etmemek lazım ama olmuyor...başta söylediğim gibi kendimde öyleyim; ama annemin oğullarıma annem demesi ara sıra beni de rahatsız ediyobu annelik psikolojisi galiba... 'onlar bizim, başkasının değil' moduna giriyoruz sanırım
ne demek ya anneye tekme atıp git demesi... içim parçalanır...
nasıl sabrettin helal arkadaşım..
anlattıklarınla birebir örtüşüyorum,
herkesin içinde öyle diyor banada, ''sana gitmiyor, bana daha çok geliyor, gel annem öp beni bilmem ne filan'',
sen kreşe verince değişmiş, inşallah bendede öyle olur..
cnm krese verdıgımdede durum aynıydı yanı aksamları o alıyordu sureklı kadın baskıyla annem annem ee konusmayı yenı ogrenen cocukkkk sonctaa hatta ben aksam almaya gıttgımde zılı caldıgımdaa ısmımle hıtap ettrdııı ^^ güneşi^^gelmişşş dıye cocukta arkasından ısmımle hıtap ederdıı güneşşşş güneş dıye annecımmm ısımle hıtap edılmez anneye derdım kıbarca her defasındaaa kv ınatlaa her aksam aynı seyı yaptırrdı bence onn yaptıgı cahıllıktı belkıde kıskanclıkk..
en son araya baska olaylar gırnce kres degstrdm artık kendım bırkp kendım alıyorum... ama bunu degısımn anne demesyle kenslıkle alakası yok ben onu kablenmstm artık hıcc takılmıyordum o mevzuya cunku esımde solemstı sen takldıkca ınada yapıyorlar umursama. hıııc umursamadım hatta onlar dedıkce guldum hatta dedımkı otobustekı kadına bıle anne demeye basladı cıddende oyle olmustu:))
sende bence hıc umursama oralı olma hatta o ole dedıkce gul duymamazlıktn gel annecım dıye gıt cocugunaa sarıl op koklaaa o dahada catlasın:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?