kreş için erken daha,
bakıcı istiyorum ama eşim pahalı o parayı veremeyiz,hem annem dururken başkasına baktırmam millet ne der vs saçmalıyor..
Cocugunuza kendi anneniz baksa ona anne deseydi bu kadar gucunuze gider miydi? Belkide kayinvslideniz diye sinir oluyosunuzdur o bakimdan sordum. Bosverin sonucta evladiniza bakiyor ya demek sizin ailenizin iyiligini dusunuyor yasim var sabrim yok tam rahata erdim gezme zamanindayim kusura bakmayin baksmam diyenlerde var. Elbet evladiniz buyudugunde ayirt edecek suan bunlara takilmayin kv nizin size yardimci olmasi acisindan olumlu bakin duruma.
kıskanmanız kadar normal bişey yok..
çünkü "anne" sizsiniz.. kim olursa olsun benim çocuğum başkasına anne dese bende sinir olurum..
bir süre işi bırakıp kendinizn bakma imkanı yok mu?
ne kadar uyarsanız da bildiğini okuyacaktır k.v de!! en azından göçzünüzün önünde olur çocuk.
ayrıca bence "annem, annem" diye sevmesiyle alakası yok. siz yokken anne de bana, diyordur eminim. çocuk başka türlü alışmaz
en iyisi işine ara vermek bence..
ben şuan çalşıyorum para biriktiriyorum ilerde çocuğuma kendim bakabilmek için.
çocuğum olunca Allah sağlığımı imkanımı verir inşallah baktırmayacağım kimseye.
hele de kayınvalideye hiç baktırmamzaten kız olursa bakacağını iddaa etti kendisi..kız olunca da bakmasına ben izin vermeyeceğim
kendim eğiticem oohh miss..
keşke benim de kaynanam olsaydı da ikizlerime bakarken bana yardımcı olsaydıkendi başıma idare edebiliyorum şükür ama bir yardımcı olan olsaydı da fena olmazdı valla. bir de böyle düşün valla arada aksaklıklar olsa da halledilir bir şekilde konuşarak
disiplin... kesinlikle katılıyorum,
aşırı şımartıyorlar, her söylediğini yapmaya çalışıyorlar, şimdi aşırı hırçın,
ben istediğini yapmayınca benden uzaklaşıyor çocuk,
yani denge yok,
hiç bir kavramı öğrenemiyor, eşimle çatışıyoruz bakıcı konusuda, annesi dururken bakıcı tutmak olmazmış....
inşallah gönlünce olur,
çocuk için erken davranmasaydım, keşke şartları ayarlayıp öyle dünyaya getirseydim bende keşke.
benim kayınvalidem, diğer gelinden olan torununa neler yapıyor.
hem yemek yedirmiyorlar diye şikayet ediyor hemde annesi çocuğa zorla yedirdiği zaman onlar yokken ağzından eline tükürtüyor!!! düşünebliyrmusunuz.
çocuğa da "sakın annelere söyleme" diyor..!!!! bu küçük bir örnek daha neler var tabii
ah canım rabbim hayırlısını versin öyle deme yinede..
böyle hayırlıymış.. seninde gönlünce olsun herşey
korunmadın mı?
hanımlar, ben çalışıyorum kv çocuğuma bakıyor,
eve geldiğimde benim yanımda hep annem annem diyor sarılıyor çocuğa,
çocukta küçük yeni yeni konuşmaya başlıyor,
korkuyorum öyle alışır mı,
bana da anne diyor kayınvalideme de,
uyardım kv demi, babanne daha sık kullanın diye ama anlamıyor, hoşuna gidiyor ona anne demesi,
üzülüyorum, ne yapmalıyım? kv mi nasıl vazgeçirebilirim?
canım benim de oğluma 2 sene kayınvalidem baktı.. aynen dediğin olayları biz de yaşadık.. hatta öyle oluyordu ki, kadın çocuğuma beni kötülüyor, annen sana şu yemeği vermez gel ben yedireyim diyordu.. ya da çocuğuma benim koyduğum kurallara karışıyor, annen bunu yapmana izin vermez gel ben yaparım sana diyordu.. ben de sinir harbi dolu 2 sene geçirdim. sonra 2.5 yaşında oğlumu kreşe verdim.. kreşe getirip götürme işlerini de eşimle hallettik, kimseyi karıştırmadık.. şimdi 4 yaşında olduk.. geçenlerde ben görevli şehir dışına gittiğim için 1 gece kv baktı... oğluma, küçükken sana kim baktı diye sorunca ben hep kreşe gittim diyor.. ama babaannen sana baktı deyince de sadece geçenlerde baktığı 1 geceyi hatırlıyor... yani kendini boşu boşuna üzme.. çocuklar küçüklüğüne dair hiçbir şey hatırlamıyor... annesinin kim olduğunu da çok iyi biliyorlar... bence kendini boş yere yıpratma.. biraz daha büyüyüp kreşe başlayınca herşey düzelecek...
işte şimdi bazı arkadaşlarda baktığına şükret diyor,
tamam şükrediyorum al buyur.... çok cahil kv demekki baktırmaman hayırlısı olur..
tabi ki şükretmeliyiz. bana iyilikleri olur es geçmem Allah razı olsun derim..
ama çocuk söz konusu olunca sonuca bakarak amaaann baktığına şükür diyip geçilemez. ne biçim bir düşüncedir bu!!
çocuk yaa çocuk bir bakıma kişiliği, hayatı söz konusu.
ben çocuk gelişimi mezunuyum. o yüzden çocuğumun dengesiz olmasına müsade etmemem gerek.
hanımlar, ben çalışıyorum kv çocuğuma bakıyor,
eve geldiğimde benim yanımda hep annem annem diyor sarılıyor çocuğa,
çocukta küçük yeni yeni konuşmaya başlıyor,
korkuyorum öyle alışır mı,
bana da anne diyor kayınvalideme de,
uyardım kv demi, babanne daha sık kullanın diye ama anlamıyor, hoşuna gidiyor ona anne demesi,
üzülüyorum, ne yapmalıyım? kv mi nasıl vazgeçirebilirim?
evet aynen o moddayım şuan..
Benim kızıma da 2 yıl kayınvalidem baktı, o da aynı şekildeydi bana anne desin, bak seni hiç aramıyor bile benim yanımda oldu mu sen olsanda olmasanda önemli değil gibi laflarla burnumdan getirdi o iki yılı ama ben her seferinde uyardım hele de benden başkasına anne demesini asla istemediğimi kesin bir dille anlattım. Eşimde babaanne diye alıştır çocuğu onun bir annesi var zaten demişti. Sonra kreşe verdim kızımı herşey yoluna girdi. Bazen kızıma sana iki sene ben baktım bana çok düşkündün şimdi gelip kalmıyorsun bizde diyor kızım 8 yaşında şimdi babaanne okula gidiyorum derslerim var annem babam ve kardeşimle kalıyorum size ara sıra gelirim tabii kalmaya ama anneme ve babama sormam lazım dediğinde suratı düşüyor aman her şeyi de zor anana babana bize gelmek için onlardan izin mi alacaksın diyor 8 yaşındaki çocuğa bende evet anne izin alacak size gelmek için de anneannesine gitmek içinde çünkü onun sorumluluğu anne ve babaya ait şimdiden böyle dersen çocuğa çocuk ilerde bizi hiç takmaz izin almama gerek yok der lütfen bir daha bu şekilde konuşma çocukla dedim. Kızım şu an her şeyi anlayacak yaşta ve öyle güzel alıştırdık ki onu mesela annemlere gittimizde bile anne ben anneannemde kalabilir miyim diyor babanda izin verirse olur diyorum babasına da soruyor. Tabii bu kayınvalidemin hiç hoşuna giden bir şey değil aynı şeyi onlarda kalmak istediğinde de yapıyorum. Bu onun için yanlış ama benim için doğru olan ve ben çocuğumu kendi doğrularımla yetiştiriyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?