kayınvalidem çocuğuma kendisine anne dedirtiyor,

bende sevmıyorumyaaa ama etrfındakı ınsanlrı sureklı uyaramıyorsun

evet esım zaten hersyeın farkındaydı benım :):) oyuzden sorun olmadı benım bahsetmeme bıle gerek yoktu ama oda takmamamı soyluyordu hep sonucta cocuk senın dıyordu.
sımdıde gece cocugumu almak ıstıyorlar bırlkte yatcaklrmıs ama ben alıskanlık yapıyor dıye kabul etmedım benım cocugum bırde cok cana yakın nereye gıtsek orda kalmak ıster her gelenın pesınden gıtmek ıster

kıskanmak değil bu, farklı bişey, annesin, sana özel bu kelime 'anne',
başkasına demesi ve bunu kv min isteyerek ona söyletmesi beni düşündürüyor doğrusu.

hayatta herşeye tamam derim ama çocuklarım ve annelik konusunda gayet sert durabilirim..her çocuğun bir annesi vardır..bunu çocuğa böyle öğretmek lazım.

annem yapıyordu bunu,uyardım.dediğim gibi herşeye olumlu yaklaşabilir ama bu olaya asla.

sizde uyarınızı yapın,çocuk zaten büyüyünce bu ayrımın farkına varacak.

inşallah varır farkına,
birde yengem bana demişti ki, ben babannemi annemden çok seviyorum, çünkü beni o baktı, böyle örnekleri duydukça gözüm korkuyor,
çalışmayıp ben mi baksam diyorum..

gece kalması mı, ay hiç sorma birde öyle alışsın her zman ağlasın ben onlarda uyuyacam diye,
büyükler neden bizim gözümüzden bakmıyorlar anlamıyorum..

Eğer imkanın varsa bakıcı tut, çünkü uyarıların pek dikkate alınmamış. Eğer bakıcı tutamıyorsan kreşe ver, bu korkularla, bu duygularla sürdürme bu olayı. Çocuklar çok zeki, herşeyi anlıyorlar. Eminim senin yüz mimiklerinden bile belli oluyordur rahatsızlığın ama anlayana...

Bu arada eski konuna baktım da, gönüllü bakmıyormuş zaten, sen tut bakıcıyı... Yada kreş, yoksa çok yıpranırsın.

Son düzenleme:

kreş için erken daha,
bakıcı istiyorum ama eşim pahalı o parayı veremeyiz,hem annem dururken başkasına baktırmam millet ne der vs saçmalıyor..

bir süre sonra çocuğunuz zaten kendiliğinden bu durumu sorgular kime ne demesi gerketiğini öğrenir merak etmeyin..kızımda herkesi ismiyle çağırıyordu şimdi kimin kim olduğunu öğrendi ve hitap şeklini değiştirdi,siz üzülmeyin boşuna kırgınlıklar yaşamayın..

gece kalması mı, ay hiç sorma birde öyle alışsın her zman ağlasın ben onlarda uyuyacam diye,
büyükler neden bizim gözümüzden bakmıyorlar anlamıyorum..

aslında gencken onlrdaaa boyle bıızm gıbı kızyorlarmıss ben duydumkı kv. kendı kv cocugu kacrmsss hemn dogar dogmaz sevmesın dıye gostermemmsler cocugu sımdı ben onn yaptıgını ona yapmak ıstemıyorum kacırmadımda akızdgm ımkanm oldugu halde cocuguda elınden almadım sabretmeye calıstım. ama ıste farklı olaylar sonucu esım alıyorz dedı aldı hop:) ama sımdı sorsan kayınvalıdeme ben zalim gelınım:):) canı sagolsun nasılsa ilahı adalet dıye bır sey var dusuncesyle ıcım rahat):):)

bence en mantıklısı bakıcı tutmak..aile büyüklerinin çocuklara bakmasının olumlu yönleri olduğu gibi olmusuz yönleri de çok fazla.en basitinden disiplin sorunları,kavram kargaşaları..

ama iş yine sizde bitiyor.tabii ki babaannesini sevecek ama kavramları da doğru öğrenmesi lazım.

benim arkadaşım da torununa bakıyor,torun anneanneye anne,annesine de ismiyle sesleniyor ama kız sorun etmiyor.kaynana olsa belki edecekti

ayrıca bakıcılarına anne diyen çocuklar da biliyorum ben

kıskanmak değil bu, farklı bişey, annesin, sana özel bu kelime 'anne',
başkasına demesi ve bunu kv min isteyerek ona söyletmesi beni düşündürüyor doğrusu.

kıskanmanız kadar normal bişey yok..
çünkü "anne" sizsiniz.. kim olursa olsun benim çocuğum başkasına anne dese bende sinir olurum..

bir süre işi bırakıp kendinizn bakma imkanı yok mu?
ne kadar uyarsanız da bildiğini okuyacaktır k.v de!! en azından göçzünüzün önünde olur çocuk.

ayrıca bence "annem, annem" diye sevmesiyle alakası yok. siz yokken anne de bana, diyordur eminim. çocuk başka türlü alışmaz

disiplin... kesinlikle katılıyorum,
aşırı şımartıyorlar, her söylediğini yapmaya çalışıyorlar, şimdi aşırı hırçın,
ben istediğini yapmayınca benden uzaklaşıyor çocuk,
yani denge yok,

hiç bir kavramı öğrenemiyor, eşimle çatışıyoruz bakıcı konusuda, annesi dururken bakıcı tutmak olmazmış....

benim arkadaşım da torununa bakıyor,torun anneanneye anne,annesine de ismiyle sesleniyor ama kız sorun etmiyor.kaynana olsa belki edecekti

ayrıca bakıcılarına anne diyen çocuklar da biliyorum ben

anneme dikkat ediyorum hep ananenin gülü tarzında seviyor,
''annem'' çok yanlış bence öğrenme çağında bir çocuğa.

Cocugunuza kendi anneniz baksa ona anne deseydi bu kadar gucunuze gider miydi? Belkide kayinvslideniz diye sinir oluyosunuzdur o bakimdan sordum. Bosverin sonucta evladiniza bakiyor ya demek sizin ailenizin iyiligini dusunuyor yasim var sabrim yok tam rahata erdim gezme zamanindayim kusura bakmayin baksmam diyenlerde var. Elbet evladiniz buyudugunde ayirt edecek suan bunlara takilmayin kv nizin size yardimci olmasi acisindan olumlu bakin duruma.

Annen neden bakmıyor, sorabilir miyim ?

eşim işte bütün mesele,
annem komple baksın dedim, benim annem dururken seninki yada bakıcı İS-TE-Mİ-YO-RUM diyor adam,
gerçi annemde bakma taraftarı değil,
kızının çocuğuna senelerdir baktı, seninkinede baksın diyor.. (ACIMASIZCA AMA GERÇEK)

keşke benim de kaynanam olsaydı da ikizlerime bakarken bana yardımcı olsaydıkendi başıma idare edebiliyorum şükür ama bir yardımcı olan olsaydı da fena olmazdı valla. bir de böyle düşün valla arada aksaklıklar olsa da halledilir bir şekilde konuşarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…