kayınvalidem çocuğuma kendisine anne dedirtiyor,

benim kv de eltimin ogluna kendisine buyukanne eltimede kucuk anne dedittiriyordu cocuk alisti hala buyukanne diyor

bune ya ne anormal hasta ınsanlar var ya ben boyle durumlarda buyuk muyuk tanımam bi daha uyar tatlı dılle hala anlamıyosa anne kocam aksam geldiginde söyle oda sana karıcım desin de otursun yerine bu ne demek ya saçmalıga bak cok anne lafını duymak ıstıosa dogursun bıtane yada evlat edınsın hadsiz ınsanlar boylelerıne babaanne bıle dedırtmıyceksın.

Bence çok abartmayın bu durumu.yazıktır onun da ne çok emeği var çocuğunuzun üzerinde.zaten en geç bir sene sonra adamakıllı konuşacak ve bir daha anne demeyecek ona.benim oğlum da ben onlara anne dediğim için hem anneme hem de kvye anne diyordu.baktım çok hoşlarına gidiyor ve düzeltmiyorlar ben de düzeltmedim.bir süre sonra zaten sen istesen bile demez ki. 60 yaşında bir kadına bir bebeğin anne demesi o kadın için ne hoş bir duygudur. Kendi çocuğunu hatırlatır gençliğini hatırlatır. Madem çocuğuna bakıyor içten seviyor bırak tadını çıkarsın. Sen zaten bir süre sonra günde yüz kere falan duyacaksın anne lafını.hatta bunalıp biraz da baba de ondan iste ne isteyeceksen diyeceksin.

ne kadar güzel.. olması gerekn bu..doğrusu kesinlikle bu..

aayy güldüm yaaa 8 yaşındaki çocuğa izin mi alacaksın demek çok komik yahuu

Evet canım aynen öyle komik ama kendisi bunu beni sinirlendirmek için yapıyor sözde ama komik duruma düştüğünün farkında bile değil. Asıl bizim yaptığmıız ona komik geliyor aklı sıra bizimle dalga geçiyor. Kızıma gel kızım bugün bizde kal ama dur önce annene sor gerçi annen de babana da sorman gerekiyor der şimdi diyor ve gülüyor. Kızımda babaanne tabii ki nasıl anneme sormam gerekiyorsa babama sormam gerekiyor diyor. Bende anne sana komik geliyor galiba ama doğrusu bu ayrıca bu senin hoşuna gitmeli bence çünkü o çocuk ikimizin çocuğu sorumluluğunu tek başıma alamam bunlar ufak şeyler ama çocuk bu şekilde alışırsa ilerde ne demek istediğimi daha iyi anlarsın diyorum tabii ama anlıyor mu hayır anlamıyor :)

canim benim cocugum yok kayivalidem der her zaman sana vermicem her seyini ben yapicam...
eskiden aglardim vermem o benim bebegim size ihtiyacim yok derdim amacina ulasmis olurdu canim.....

sonra noldu aklim basima geldi.... eltimin cocuguna bakiyor... eltim hic saallamiyor kv mi... kendi dedigini yapiyorki.... hihi tamam anne diyor yine bildigini okuyor.....

yani olan bana oldu... cocugu daha yokken bile boyleyse bu gelin ne kadar cahil dediler...

ama simdi bir cocugum olsa boyle yapmam kesinlikle...

bizim de bir komsu var annesi calisiyor bebege kendisine babanne degil anne dedirtiyor...

nolcak ki hic kafana takma duygusala baglama... kaynanani uyardikca o senin sinirlendigini anlayip daha cok anne dedirtir...

zaten sonradan cocuk ona anne demeyecek merak etme...

geceleri yatirirken annem annem diye sev....

kaynanana deki oh anne allah razi olsun sen olmasan ben calisamazdim... kfam rahat mutluyum cocuguma baktigin icin... is yasantisi insani rahatlatiyor guvencem oluyor...

bak bakalim nasil sinir olacak gorursun..

öyle davranmaya çalışıyorum, babanne sık sık kullanıyorum, ama diyemiyor baba diyo bu sefer:))

işten gelinceye kadar da kv çocuğu anne diye eğitimlerse işim iş off.....

Ben olsam "NİNE" dedirtirdim özellikle.Madem babanneyi söyleyemiyor.Hem çocuk rahatça söyler bu kelimeyi hemde kayınvalideler nine kelimesini sevmezler,yaşlılığı ifade ediyor çoğu kişye göre.Bir taşla iki kuş vururdum.

Son düzenleme:
Daha ne istiyosunuz bu kayınvalidelerde size hiç yaranamayacakmı siz dua edin çocuğunuza bakıyor bi tanıdığım var kadın işten çıktı bu yüzden annesi yaşlıyım dedi kayınvalidesi ben emekliyim gezme zamanım dedi çocuğu bakıcıya bıraktılar bakıcı hepten felaket çıktı bir iki bakıcı değişti sonra işten ayrıldı.Dua edin ne biliyim biraz minnettar olmak lazım babaannesi gül gibi bakar çocuğa aklınız kalmaz abim 11 yaşına kadar babaannemle yaşadı anneme abla diyomuş babaannene anne ne oldu şimdi anne diyo ve annemi el üstünde tutar yiğenim oldu annem baktı anneme anne dedi tabi kendi annesine de şimdi 9 yaşında babaanne diyo... insanın annesi sonuçta kötü bile olsa aklı başına gelince bütün çocuklar anneye döner.Bence kayınvalidenize iyi davranın çocuğunuza bakıyor inanın bakmayan çok fazla gelin otursun baksın bu yaştan sonra çocuklamı uğraşcam diyebilir
Çocuğa bakan anneler nimettir nimettir hangi tarafın annesi olursa olsun malesef benim o şansım olmayacak kayınvalide adayım 60 yaşında annem uzakta kara kara düşünüyorum bakıcıya emanet edemem çocuğumu rahatlık yaa haftasonu ver çocuğu sen çık gez parada vermiyosun bırak anne desin kadıncağızda sevinsin hoşuna gider daha severek bakar

tebrik ediyorum sonu güzel olmuş ve dediğin gibi çok güzel yaklaşım,
annenden babandan izin mi alacaksın? yok almayacak, aklına estiğini yapacak töbe yarabbim, nasıl bi cahillik bu..

:)) o benimde aklımdan geçti, çok seviyosan yap bi tane :)

işte şuan bunları anlayacak duygu içinde değilim, seviyor olabilirsin ama bu gelini ezerek, seni hiç aramıyor, bana anne diyor, beni kimseyle paylaşmak istemiyor felan bunlar cahillik arkadaşım, ve beni üzüyor, mantıklı bi şekilde sevse amenna, neden gücüme gitsin..

aynen öyle işte, ANLAMIYOR.

işte elimde olmayan bişey üzülüyorum,
aslında dediğinde mantıklı, öyle mi desem kadına kafam rahat felan:)

kadın çıldıracak iyi mi:))

Bunda ne gibi bir sakınca var ki?bence bu sizin için dert olmamalı demek ki kayınvalideniz kendi çocuğu gibi içten seviyor.(
Annem de aynı tabiri kullanır yasım 25 halen annemmmm,annecim der
Bende küçükken annem çalışırmış ve anneannem bana bakarmış,ben anneanneme anne dermişim...
Sonucta cocuğunuz küçük ve siz kayınvalidenize anne diye hitap etdiğinizde ya da eşiniz annesine anne dediğinde çocuk otomatik olarak anne olarak algılar....

Not:sımdı anne desede,birkac sene sonra bunu idrak edicektir,dert edilecek birşey yok kayınvalidenizin de hosuna gider sonucta emek veriyor kadın....

nesi hoşuna gidiyor onu aklım almıyor, babaanne kendisi sonuçta, 'anne' çok ayrı bi kavram, özel bi kavram,
bakın sizde diyosunuz bi kaç sene sonra ona demeyecek size diyecek, eee o zaman şimdi neden kendine anne dedirtmeye çalışıyor...

Evet tabiki anne kelimesi çok özel bir kavram.Sevme biçimi bu şekildeyse art niyetli olarak yargılamamak lazım çünkü torunlarını o şekilde seven çok insan biliyorum..
Torun bazen kendı cocuğundan bıle öteye gidebiliyor,dedığım gibi kendi cocuğu gibi sevdiğinden kaynaklanıyor olabılıyor ya da seviş biçimi o şekildedir.
Ama size karsı art nıyetlı yaptığını düşünuyorsanız o ayrı..O zaman bakıcı bulmanızı önerırım
Genel olarak cocuğunuza kendısı baktığı için bence kötümser yaklaşmayın,belli ki çok seviyor.Çok değil kısa süre sonra çocuğunuz sizin onun annesi olduğu zaten anlıyacaktır....

Bu arada annem de bir süre bebek bakmıstı 10 gunlukken 5 yasına kadar baktı,cok severdı severdık.Şuanda halen görusuruz ve o zamanlar konusmaya basladığında öz annesıne xxx anne,benim anneme de xxxanne derdıyanı ısmıyle yanında anne sözcuğunu kullanırdı.

Son düzenleme:
Sizi anlıyorum kıskanmışsınız sonuçta haklısınız ama bir de şu yönden bakın çocuğunuzu seviyor, ilgileniyor, bakıyor bunu yapmayan bir sürü babanne var. Ayrıca hiç korkmayın bir çocuk zamanı gelince kimin annesi kimin babannesi olduğunu çok iyi biliyor. Benim annem ablamın çocuğuna bakıyor, ki kendi annesinden daha çok ilgilidir, ablam azarlar döver çocuğu, annemi de seviyor ama annesi olunca annesinde kalmak istiyor. Bir çocuğun annesinin yerini kimse dolduramaz. Bence takmayın, şimdi bir sinirle bir laf söylerseniz kvniz çocuğunuza karşı soğuyabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…