ne kadar güzel.. olması gerekn bu..doğrusu kesinlikle bu..
aayy güldüm yaaa 8 yaşındaki çocuğa izin mi alacaksın demek çok komik yahuu
öyle davranmaya çalışıyorum, babanne sık sık kullanıyorum, ama diyemiyor baba diyo bu sefer:))
işten gelinceye kadar da kv çocuğu anne diye eğitimlerse işim iş off.....
Benim kızıma da 2 yıl kayınvalidem baktı, o da aynı şekildeydi bana anne desin, bak seni hiç aramıyor bile benim yanımda oldu mu sen olsanda olmasanda önemli değil gibi laflarla burnumdan getirdi o iki yılı ama ben her seferinde uyardım hele de benden başkasına anne demesini asla istemediğimi kesin bir dille anlattım. Eşimde babaanne diye alıştır çocuğu onun bir annesi var zaten demişti. Sonra kreşe verdim kızımı herşey yoluna girdi. Bazen kızıma sana iki sene ben baktım bana çok düşkündün şimdi gelip kalmıyorsun bizde diyor kızım 8 yaşında şimdi babaanne okula gidiyorum derslerim var annem babam ve kardeşimle kalıyorum size ara sıra gelirim tabii kalmaya ama anneme ve babama sormam lazım dediğinde suratı düşüyor aman her şeyi de zor anana babana bize gelmek için onlardan izin mi alacaksın diyor 8 yaşındaki çocuğa bende evet anne izin alacak size gelmek için de anneannesine gitmek içinde çünkü onun sorumluluğu anne ve babaya ait şimdiden böyle dersen çocuğa çocuk ilerde bizi hiç takmaz izin almama gerek yok der lütfen bir daha bu şekilde konuşma çocukla dedim. Kızım şu an her şeyi anlayacak yaşta ve öyle güzel alıştırdık ki onu mesela annemlere gittimizde bile anne ben anneannemde kalabilir miyim diyor babanda izin verirse olur diyorum babasına da soruyor. Tabii bu kayınvalidemin hiç hoşuna giden bir şey değil aynı şeyi onlarda kalmak istediğinde de yapıyorum. Bu onun için yanlış ama benim için doğru olan ve ben çocuğumu kendi doğrularımla yetiştiriyorum :)
Canim bencede Kayinvalidene siddetle babaanne kelimesini alistirmasini söyle.
Belki KV nin sevme sekli öyledir ama yinede babaannem de diyebilir.
bune ya ne anormal hasta ınsanlar var ya ben boyle durumlarda buyuk muyuk tanımambi daha uyar tatlı dılle hala anlamıyosa anne kocam aksam geldiginde söyle oda sana karıcım desin de otursun yerine bu ne demek ya saçmalıga bak cok anne lafını duymak ıstıosa dogursun bıtane yada evlat edınsın hadsiz ınsanlar boylelerıne babaanne bıle dedırtmıyceksın.
Bence çok abartmayın bu durumu.yazıktır onun da ne çok emeği var çocuğunuzun üzerinde.zaten en geç bir sene sonra adamakıllı konuşacak ve bir daha anne demeyecek ona.benim oğlum da ben onlara anne dediğim için hem anneme hem de kvye anne diyordu.baktım çok hoşlarına gidiyor ve düzeltmiyorlar ben de düzeltmedim.bir süre sonra zaten sen istesen bile demez ki. 60 yaşında bir kadına bir bebeğin anne demesi o kadın için ne hoş bir duygudur. Kendi çocuğunu hatırlatır gençliğini hatırlatır. Madem çocuğuna bakıyor içten seviyor bırak tadını çıkarsın. Sen zaten bir süre sonra günde yüz kere falan duyacaksın anne lafını.hatta bunalıp biraz da baba de ondan iste ne isteyeceksen diyeceksin.
Evet canım aynen öyle komik ama kendisi bunu beni sinirlendirmek için yapıyor sözde ama komik duruma düştüğünün farkında bile değil. Asıl bizim yaptığmıız ona komik geliyor aklı sıra bizimle dalga geçiyor. Kızıma gel kızım bugün bizde kal ama dur önce annene sor gerçi annen de babana da sorman gerekiyor der şimdi diyor ve gülüyor. Kızımda babaanne tabii ki nasıl anneme sormam gerekiyorsa babama sormam gerekiyor diyor. Bende anne sana komik geliyor galiba ama doğrusu bu ayrıca bu senin hoşuna gitmeli bence çünkü o çocuk ikimizin çocuğu sorumluluğunu tek başıma alamam bunlar ufak şeyler ama çocuk bu şekilde alışırsa ilerde ne demek istediğimi daha iyi anlarsın diyorum tabii ama anlıyor mu hayır anlamıyor :)
canim benim cocugum yok kayivalidem der her zaman sana vermicem her seyini ben yapicam...
eskiden aglardim vermem o benim bebegim size ihtiyacim yok derdim amacina ulasmis olurdu canim.....
sonra noldu aklim basima geldi.... eltimin cocuguna bakiyor... eltim hic saallamiyor kv mi... kendi dedigini yapiyorki.... hihi tamam anne diyor yine bildigini okuyor.....
yani olan bana oldu... cocugu daha yokken bile boyleyse bu gelin ne kadar cahil dediler...
ama simdi bir cocugum olsa boyle yapmam kesinlikle...
bizim de bir komsu var annesi calisiyor bebege kendisine babanne degil anne dedirtiyor...
nolcak ki hic kafana takma duygusala baglama... kaynanani uyardikca o senin sinirlendigini anlayip daha cok anne dedirtir...
zaten sonradan cocuk ona anne demeyecek merak etme...
geceleri yatirirken annem annem diye sev....
kaynanana deki oh anne allah razi olsun sen olmasan ben calisamazdim... kfam rahat mutluyum cocuguma baktigin icin... is yasantisi insani rahatlatiyor guvencem oluyor...
bak bakalim nasil sinir olacak gorursun..
Ben olsam "NİNE" dedirtirdim özellikle.Madem babanneyi söyleyemiyor.Hem çocuk rahatça söyler bu kelimeyi hemde kayınvalideler nine kelimesini sevmezler,yaşlılığı ifade ediyor çoğu kişye göre.Bir taşla iki kuş vururdum.
Bunda ne gibi bir sakınca var ki?bence bu sizin için dert olmamalı demek ki kayınvalideniz kendi çocuğu gibi içten seviyor.(
Annem de aynı tabiri kullanır yasım 25 halen annemmmm,annecim der
Bende küçükken annem çalışırmış ve anneannem bana bakarmış,ben anneanneme anne dermişim...
Sonucta cocuğunuz küçük ve siz kayınvalidenize anne diye hitap etdiğinizde ya da eşiniz annesine anne dediğinde çocuk otomatik olarak anne olarak algılar....
Not:sımdı anne desede,birkac sene sonra bunu idrak edicektir,dert edilecek birşey yok kayınvalidenizin de hosuna gider sonucta emek veriyor kadın....
nesi hoşuna gidiyor onu aklım almıyor, babaanne kendisi sonuçta, 'anne' çok ayrı bi kavram, özel bi kavram,
bakın sizde diyosunuz bi kaç sene sonra ona demeyecek size diyecek, eee o zaman şimdi neden kendine anne dedirtmeye çalışıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?