Kayınvalidem çok nazlı:(

Canim öncelikle eşine gorumcende çamaşır astigini söylemekte geç kalmıştım. Ben olsam anında söylerdim. Ama şöyle şöyle yazik dikislerine bisey olcak ablanda camasir asiyordu.
2 defa tup bebek tedavisi yaşadım yaşayan bilir. Ikisinde de stresliydim.
Bence tedaviyi şöyle ve yeter artık benim derdim bana yetiyor kac tane igne yapiyorum her yerim ağrıyor. Nobetten çıktım öldüm geberdim, aksam yemwgini sen hazirla anne 20 günde iyilesmissindir de. Açıkça şöyle Kizinda camasir asiyordu benim evde hastasin diye söyle. Gitsin oğluna şikayet etsin. Sert ol.

İnan ki yıldım şu son 1 ayda yıldım eşim desen ayrı bir alemm herkes kendini düşünüyor önümüz ay trasferim olacak kara kara düşünüyorum kışı bizde geçirecek belli

Böyle anneci bir adamdan bebek yapmak niye? Bak sen "annem naz yapamadi" diye üzülüyorsun. Bu adamdan bebek yaparsan, ilerde senin cocugunda "benim annem naz yapamadi" diye üzülecek. Bu kisir döngü ne zaman bitecek? Ailendeki kadinlar ne zaman kendine deger verecek?

Böyle hizmet yapmaya devam edersen erken yasta hastalik sahibi olursun. Esin bide bosanip, ikinci esine asla is yaptirmaz. Olan sana ve cocuklarina olur. Aklini basina al canim. Kimse senden önemli degil. Restini cek ve kv'deye hizmet etme. Kisinda yaniniza gelmesin. Bosanma olacaksa olsun. Oglu artik yataga annesine kahvalti götürsün!

Söyledim açıkça kolun bacağın sakat değil anne kendi işlerini halledebilirsin dedim ben ne yapıcan artık diyor ya
Baya fırsatçılık yapıyor belli.
Bulmuş hemşire gelini bi güzel baktırıyor kendine.
Kıymet bilse bari.

Eşim kendi de gördü çamaşır astığını sofra toplamaya yardımcı olduğunu söylememe gerek yok o yüzden eşime kızıyorum yumurtalarım toplandı ertesi günü nöbete gittim o ağrıyla sızıyla aman rapor almayayım paramız kesilmesin zaten tüp bebek çok tuttu maddi sıkıntımız var diye naz yapamadım evimin işini de yaptım tedavimi de oldum yatamadım şimdi kayınvalidemin böyle yapması beni sinir ediyor eşimin de ses çıkarmaması daha da sinir bozucu görümcemden dönerken eşime dedim zaten annem iyileşmiş maşallah sofra falan topladığına göre baksana dedim sesini çıkarmadı biliyor annesinin huyunu bildiğinden eminim

Baya fırsatçılık yapıyor belli.
Bulmuş hemşire gelini bi güzel baktırıyor kendine.
Kıymet bilse bari.
İnşallah kıymet bilir canım Allah rızası için baktım bende yarın birgüm kayınvalide olucam gönlünü hoş tutayım ki duasını alayım dedim dua etti etmedi değil ama yaptığı sinirlerimi bozdu

Eşiniz inş inanır.

tamam bilmiyordunuz bir hata yaptınız. artık o size nasıl davranıyorsa sizde öyle olun. kırmadan, dökmeden politik davranın. o birşey istediğinde eşinize söyleyin. annene yardımcı ol diye. o hastaysa siz daha hasta olun. işten koştura koştura eve gelmeyin. arkadaşlarınızla takılın. ama eve geldiğinizde tansiyonunuz düşmüş, hastanede dinlenmişsiniz biraz, doktorlar dinleneceksin demiş olsunlar. ezdirmeyin kendinizi. eşinizin gerçek yüzünüde görüyorsunuz böylece. bir daha düşünün eşinizin bu fedakarlıklara değip değmeyeceğini.

Canım ben zaten çok şaşırıyorum benim eşim ailesine giderken arayıpta yemeğim ne olduğunu sorardı ki sevmediğim yemek olursa annem yenisini yapsın derdi eşim ailesini bu zamana kdar asla evimize karıştırmadı çok şaşkınım inan eşimin bu duruma sessiz kalmasına asıl kızdığım konu da bu zaten ben yapı olarak çok güçlü biriyim eşim hep söyler çok güçlü kadınsın diye ama bu konuda neden sesini çıkarmıyor anlamadım hastalık olduğu için mi bilmiyorum inan ki ama eşim asla anacı biri değildi ta ki bu ameliyat olayına kadar hatta gelinlik zamanı kayınvalidem açık olmasın demişti ona kızmıştı tek bir gün giyecek istediğini giysin ben karışmıyorsam siz hiç karışmayın diyip terslemişti annesini sanırım konu hastalık olduğı için bişey diyemiyo

Haklısın canım daha dikkatli olucam artık bir sonraki gelişinde

Kayınbaba ile araniz nasıl?Eğer iyi ve halden anlayan bir insansa onunla görüşüp,durumunuzu anlatın.Kimseye birşey söylemediğinizi ama sizinde bir süre bakıma ihtiyacınız olduğunu söyleyin.Bu kayınvalide milletininde kızlarına ayrı,oğullarına ayrı davranışları olduğunun daha iki gün önce canlı canlı şahidi oldum.Bir akrabamız ameliyat olmuştu.Peşi peşine önce kızı aradı kocasının telefonundan.Kızı ile görüşürken iyiyim,ağrım çok yok, gelmene gerek yok diyen kadın,az sonra oğlu arayınca aynı sorulara annenin ağrısı çok de diye talimat veriyordu yattığı yerden kocasına.Kocasıda gülüp annen çok iyi oğlum birazdan koşuya çıkacak diye cevap verdi oğluna.

Ne sinir tipler bu insanlar ya. Benimde tedavi sürecim var. Hormon iğneleri mahvediyo insanı. Benim aşılamam oldu 2 kez ilkinde 15 gün ağrı çektim. Yan etki yaptı iğneler. İkinciyi yeni yaptırdım daha kv aramadı bile beni. Kendi geçenlerde rahim ağzından biyopsi aldırdı. Beni dikti o halimle ben yalnız gidemem sizde gelin diye çağırdı bizi. Özele gidiyo benimki. Bide bana anlatır, özele gidince hemen halloluyo ben devlette hiç o kalabalıkta uğraşamam filan diye. Ben 5 6 aydır devlet hastanesinde tedavi oluyorum bildiği halde bunları diyo bana. Geçende eşimi aramış saçma saçma hastalık uyduruyo, sağlık ocağında kan vermişte vitamini eksikmiş.
Dert anlatmış oldum bende ama en güzeli hiç yüz vermemek. Eşine hem çalışıyorum hem tedavi görüyorum bana çok ağır geliyo de. Annesini düşünen adam senide mecbur düşünmek zorunda. Kayınvaliden zaten düşünceli bi kadın olsa sen çalışıyoken sana bu şekilde her işini yaptırmaz.Yüz verdikçe astarını istiyo bunlar. Tavrını koy. Kızında her işi yapan sana gelince yan gelip yatmasın bi zahmet.

Yazdiklarin, esini yüceltmek icin yazmisindir eminim ama "eger yemegi begenmezsem, annem yenisini yapmasini isterdi" ne demek ya? Annen senin hizmetcinmi? Annen sana hizmet etsin, sende onun annesine. Beyefendide hicbirsey yapmasin, ne güzel.

Sende esine yaranmak icin iste kv'denin bir dedigini iki etmiyorsun. Kisin sizde kalmasina birsey demiyorsun. Ki görüyorsun bu sekilde zerre deger görmezsin. Bide yetmiyormus gibi annen gelsin bide kv'denin cenesini ceksin, hizmeti devir alsin, yok daha neler!

Esin agzini acmiyorsa, sen acacaksin. "Evet anneni istemiyorum" diyeceksin, korkmayacaksin. Sen onca sey yap, tedavi gör, kadinin yatagina kadar yemek götür ve deger görme. Ondan sonra "onu kirmaya korkuyorum." O seni bu özel sürecte yormaya korkmuyor ama. Anne ise, onun annesi. Gidip birazda kendisi baksin.

Sert bir dille artik kisinda gelmesini istemedigini anlat. Gidip kizinin yaninda dursun. Tersi olsa adam 1 gün bile annene bakmaz. Kendi degerini kendin belirle. Güclü olmayi ve kendini ezdirmeyi birbiri ile karistirma.

Dost acı söyler hatanın en büyüğü sende. Sen canının kıymetini bilmezsen kimse bilmez. İş çıkışı dışarıda ye yemeğini, eve gel öldüm bittim yemek yiyecek halim yok de, devril yat. Kocana tüp bebek kolay mı sanıyorsun dersin. Kaynanan da koltuk kemirsin, senin sorunun değil.

5 yıldızlı otel hizmetine devam edersen daha çook hizmet edersin.

Hizmet etmeyin, mecbur musunuz?
"Anne kızındayken gayet iyiydin, her işi yapıyordun. Burası sana yaramıyor galiba." deyin.
Bakıma ihtiyacı varsa eşinize yaptırın bütün işleri. Oğluna kıyamaz, hemen ayaklanır.

Kızında o kadar iş görürsen tabiki hastalanirsin de sende iş yerinde virüs kapmış hastalanmış ol sende yat

Annenin sana canı yandığı gibi kaynananın canı yanar mı. Öyle kıyas ettikçe çok üzülürsün yapma bak transferim var diyosun ona odaklan.
Bende doğum yaptığımda kaynanam bana hiçbişey yapmazken kızına kompostolar çorbalar çaylar götürmüştü hastaneye.
İnsanın zoruna gidiyo haklısın ama kaynana anne olmuyo insana maalesef.

sonuna kadar katılıyorum size.Bi de çalışıyorsunuz size acıyor mu ki siz ona acıyorsunuz?İyi bakmışsınız bundan sonra yorulduğunuzu belirtin oğlu ile kocası baksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…