• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem Çok Pis, Dayanamıyorum Bu Duruma!

pimiento

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
683
60
118
Ankara
Arkadaşlar, bu bölümde çok daha ciddi dertleri olanlar var biliyorum. Ama benim de derdim bu işte. 1,5 yıllık evliyim ve eşimle bütün kavgalarımızın dönüp dolaşıp ailesinin temizlik, titizlik konusundaki sarsaklığına, umursamazlığına ve bu konuda çocuklarına eğitim vermediklerine dayandığını gördüm ve bu konuyu giderek daha çok takmaya başladım. Sizlere kayınvalidemin ne yazık ki olmayan temizlik anlayışından örnekler vermek istiyorum ve başlıktaki pek hoş olmayan 'pis' kelimesinin yerine neden başka bir kelime bulamadığımın takdirini sizlere bırakıyorum:

1. Kayıvalidem marulu vb. şeyleri yıkarken sadece suya basar, çıkarır. Ona göre o marul yıkanmıştır! ben sirkeli suda 1 saat bekletir her yaprağı tek tek ovalaya ovalaya yıkarım.
2. Çok değerli bir şeymiş gibi 50 kuruşluk süngeri artık süngerlikten çıkıp değişik bir canlı halini alıncaya ve bundan sonrasına kadar kullanır. Ben ayda bir atar, yenisini koyarım yerine.
3. Beli acayip derecede ağrımasına rağmen kıyamadığından mıdır nedir bilemiyorum ama bulaşık makinesini kullanmaz, elinde yıkar bulaşıkları. Eldiven de bulunmaz evinde. Ben de onlara gittiğimde o iğrenç ötesi süngere çıplak elimi sürerek bulaşıkları yıkamak zorunda kalırım. neden alıp bir sünger götürmüyorsun peki diyenlere: kendi süngerini atsam alınır da ondan..
4. Mutfağındaki süzgeçlerin delikleri pislikten artık birbiriyle birleşmiştir. Süzgeçte pislikten su akacak yer kalmamıştır. Birkaç kere gizlice onları atıp yenisini koydum yerlerine. Ama sorun benim onları yenisiyle değiştirmem değil, kocaman kadının böyle bir şeyi kendi kendine düşünememesinde.
5. Yemek yaparken yemeğin tadına bakar, yemeğin tadına bakarken kullandığı kaşığı gerisin geri yemeğin içine daldırır!
6. Mutfağında tezgahları, masayı silmek için bir bez bulunmaz. Masasının üstü hep pistir zaten. Bir de o pisliğin üzerine neye lazımsa koltuk örtüsü gibi kadife, mana veremediğim bir şey örter. Hayatımda ondan başka kimsenin masasının üzerinde öyle bir şey görmedim.
7. Temmizlik bezi olmayan mutfak temiz olur mu? Köyde falan değil, Ankara'nın en lüks semtlerinden birindeki, 3 senelik evinde yaşayan kayınvalidemin tezgahları bildim bileli kapkaradır (orjinai sütlü kahve). Ve o tezgahın üstü hep dağınıktır, çalışacak yer bulunmaz.
8. Evyenin içinde süzgeç gibi bir şey durur hep, hani sebzelerin kabukları falan dursun diye. Sevmem o şeyi, kullanmam ama amacına uygun kulanana da bir şey diyemem. Ama bizimki buna sadece sebze kabuğu gibi şeyleri atmaz, her! türlü evsel atığı atar o lavabonun içine.
9. Evinde çöp kutusu yok mu dediniz? Var tabi. Ama balkonda duran o çöpün çevresi hep yapış yapış pistir, çöpler çöp kutusundan çok çevresindedir. Ve çöp kutusunun içi yıllardır yıkanmamış gibi çöp kalıntısıdır.
10. Sofra kurarlar, tabi onlardayken ben kurarım ama onların tarzı şudur: Bıçak, peçete asla yok! Tabaklar, bardaklar hepsi ayrı bir çeşit, rastgele ortaya bırakılmış. İnsanda ne yeme zevki bırakırlar ne bir şey. Evine çağırırsın saf saf, özene bezene yemekler yapar, şık bir sofra kurarsın, yarım günde yaptığın yemeği 10 dakikada yer kalkarlar. Sofraya da beraber oturup beraber kalkma adabını bilmezler.
10. Geçenlerde onlara gittiğimizde kışlık ayakkabıları topluyordu. Bunu nasıl yapıyordu dersiniz? Kullanılmış, altları pis ayakkabıları altına maltına bakmadan hepsini kucağına toplamış aldı bir yere götürdü. Üstünün başının hep ayakkabı pisliği olduğunu geçtim, ellerini yıkamadan öylece devam etti ya hayatına.
11. Hayatınızda böyle bir şey duymadığınıza eminim: benim kayınvalidem yatılı misafir gelip gittiğinde o misafirlerin yattığı nevresimleri değiştirip de kirliye atmaz. O yorganları, yastıkları, çarşafları öyle kullanılmış haliyle, pis pis kaldırır yerlerine!
12. Oturma odalarında orta sehpanın üzerinde her daim kabukları etrafa saçılmış çerez, kabukları soyulup öylece bırakılmış meyve, kirli mendiller bulunur ve hiç rahatsız olmadan o şekilde saatler hatta günlerce kalabilirler.

Rahmetli anneciğim tertemiz, özenli bir kadındı. Yanlış anlamayın öyle temizlik, titizlik hastası gibi insana dünyayı dar eden değil, inceliği ve zerafeti ile hayatı güzelleştiren bir kadındı. Bir de görümcem var, ona isterseniz ayrıca girerim. Bu insanları görünce anneciğimin ne kadar özel bir insan olduğunu bir kez daha anlıyorum ve o olmadığı için derdimi kimseye anlatamıyorum. Sizlerle paylaşmak istedim. Teşekkürler.

Allah kolaylık versin canım, seni anlıyorum.

Bu durumda yapılabilecek en güzel şey kendini korumak olacaktır, çünkü koskoca belli bir yaşa ulaşmış kadın temizlik kurallarını hala bilmiyorsa ne yazıkki sen de birşey öğretemezsin.

Ne sıklıkla görüşüyorsunuz bilemiyorum tabii ki ama ben olsam evlerine gittiğimde mümkün olduğu kadar birşey yememeye,yesem de temiz olduğundan emin olduğum şeylerden yemeye dikkat ederdim.
Yatılı kalmayı tercih etmezdim, eğer kalıyorsan kendi çarşafını yastığını ayır, anne bunlar bizim olsun kimse kullanmasın de.
Lavaboyu kullanmadan önce sil, ellerini kağıt havlu ya da tuvalet kağıdı ile kurula.

Ama k.validenin değişebileceğini düşünme ve bu nedenle eşinle tartışma canım, kendini koruyacak yollar bul..

kayınvalideniz böyle mutluysa bırakın öyle mutlu olsun, neticede eviniz ayrı, size karışmadığı müddetce sorun yok diyorum.. Bence boşyere kuruntu yapıyorsunuz, neticede senelerdir böyle gelmiş, öyle böyle çocuklarını büyütmüş ve siz onun yetiştirdiği çocukla evlisiniz... Rahat olun bazı şeyleri görmeyin neticede sizinde çocugunuz olacak temizlik yönünden olmasada başka şeyler gelininizin gözüne batacak laf edecek :1: dünyanın düzeni bu

ah canım ya anlattıkların gözümün önüne geldi allah kolaylık versin sana..

bu saatden sonra ona temizliği anlatamassın böyle geldi böyle gidecek sen elinden geldiğince kayınvalidene gitme onları kendi evinde ağırla bence...

çok abartmışssınız burda ki diğer yazılanların yanında kayınvalideniz temiz bence

" 1,5 yıllık evliyim ve eşimle bütün kavgalarımızın dönüp dolaşıp ailesinin temizlik, titizlik konusundaki sarsaklığına, umursamazlığına ve bu konuda çocuklarına eğitim vermediklerine dayandığını gördüm ve bu konuyu giderek daha çok takmaya başladım." demişsiniz sizde kayınvalidenin evinde olanlar için eşinizle sürekli kavga etmeye değer mi sizce ?

yani bıçak kullanmaması bardakların farklı olması çokta sorun edilecek birşey değil yada siz bütün gün yemek yaptım 10 dakika da yiyip kalkıyorlar demissiniz 10 saat yemek faslı olacak değil ya

herkes bir değildir benim annemde çok titizdi önceden okula giderken yanlış yazıp silgiyle siliyoruz diye kızardı neymiş silgi şöpü oluyormuş :1: şimdi ise rahatsızlığından hiç birşey

yapmıyor eşim bunun yüzünde kavga etse gerçekten çok üzülürdüm ve kesinlikte altta kalmazdım emin ol

siz kendi evinizde tertemiz düzenli pırıl pırıl oturun kadını boşverin

yazdıklarınıza bakılırsa kadını sürekli takip ediyorsunuz ne yapıyor ne yapacak

siz takıntı haline getirmişsiniz ve bunun için evinde ki huzuru bozmaya değmez bence

bu saatten sonra istesenizde değiştiremezsiniz böyle kabulleneceksiniz malesef :40:
hem bırakın o bildiği gibi yaşasın.sizde kurallarınızı kendi evinizde uygulayın :34:

zor canim helede ailenin icindiyse cok zor
kelin ilaci olsa basina surermis
allahtan kayinvalidem tertemiz titiz bir insan
bizimde derdimiz uvey annannemle
yazdiklarinin aynisi hatta biraz daha fazlasiyla mevcut kendisinde
ramazanlarda davete almasin diye oyle dua ederdimki
eger o davet yapacak olursa biz kizkardesimle bir gun onceden gidip dip kose bucak tertemiz ederdik
cunku ne babam nede annemler yani hic birimiz oturamiyoruz onun hazirladigi sofraya
teyzemler dayimlar zaten kapilarini acmiyorlar bayramlarda 5 dakika ugrayip cikiyorlar
bir tek annem dedemin hatrinadevamli girip cikiyor
annemden 10 yas buyuk yani suan 55 yasinda saglikli dinc bi insan ama temizlik gorgu meselesiymis kizlar saglikla ilgisi yokmus
esimin annannesi 96 yasinda ve kadin gucu yetmedigi icin evine haftalik bayan aliyor temizlettirmek icin
annem annannemede diyor yardimci bayan al sana yardim etsin kendini yorma filan diye
hatta gunluk gelip gitsin eve yemekle filan ugrasma diyor
o kadar malin mulkun paranin icinde oyle cimriki dunyanin parasini aliyor onlar ben kendim yaparim kendi isimi diyor
benim o annannemden olan kucuk dayim var 15 yasinda, o cocuktada ayni annanemin hareketleri yani kendi nasilsa oyle yetistirdi
benden kucuk surda 5,10 sene sonra ele karisicaz
nasil dugun yapipta nasil elin icine cikicaz simdiden onu dusunuyoruz

zor canim helede ailenin icindiyse cok zor
kelin ilaci olsa basina surermis
allahtan kayinvalidem tertemiz titiz bir insan
bizimde derdimiz uvey annannemle
yazdiklarinin aynisi hatta biraz daha fazlasiyla mevcut kendisinde
ramazanlarda davete almasin diye oyle dua ederdimki
eger o davet yapacak olursa biz kizkardesimle bir gun onceden gidip dip kose bucak tertemiz ederdik
cunku ne babam nede annemler yani hic birimiz oturamiyoruz onun hazirladigi sofraya
teyzemler dayimlar zaten kapilarini acmiyorlar bayramlarda 5 dakika ugrayip cikiyorlar
bir tek annem dedemin hatrinadevamli girip cikiyor
annemden 10 yas buyuk yani suan 55 yasinda saglikli dinc bi insan ama temizlik gorgu meselesiymis kizlar saglikla ilgisi yokmus
esimin annannesi 96 yasinda ve kadin gucu yetmedigi icin evine haftalik bayan aliyor temizlettirmek icin
annem annannemede diyor yardimci bayan al sana yardim etsin kendini yorma filan diye
hatta gunluk gelip gitsin eve yemekle filan ugrasma diyor
o kadar malin mulkun paranin icinde oyle cimriki dunyanin parasini aliyor onlar ben kendim yaparim kendi isimi diyor
benim o annannemden olan kucuk dayim var 15 yasinda, o cocuktada ayni annanemin hareketleri yani kendi nasilsa oyle yetistirdi
benden kucuk surda 5,10 sene sonra ele karisicaz
nasil dugun yapipta nasil elin icine cikicaz simdiden onu dusunuyoruz

temiz olmanın parayla alakası yok..kayınvalidem derme çatma zaman zaman çatısı akan bir evde oturuyor ata yadigarı diye çıkmıyorlar evden... inanırmısınız o evi benim sitedeki evimden daha temiz ve daha düzenli...tamamen kişilikle alakalı bence

Titizliğe çok dikkat eden biri olarak, en tahammul edemediğim durumlardan biridir başkasının evinin içine pis deyip kendinin titizliğindne söz eden kişilere.

K.validenizle birlikte yaşamıyorsanız bu saydığınız ayrıntılar sizi ilgilendirmiyor..

Arada bir gittiğiniz misafirlikte ise kendinizce çözümler bulabilirsiniz.

O pis bulaşı süngerine elinizi dokundurmak istemiyorsanız eldiven götürün yanınızda.

Bazı yemek konularındaki yanlıi davranışlarınıda, naif bir şekilde söylerseniz sizi anlayacaktır..Kırılır fakat anlar ve en azından arkasından dedikodu yapmamış olursunuz.

Benim anlamadığım diyer bir husus, eşinizle annesinin 'pis' oluşuyla ilgili neden kavga ediyorsunuz ?Eşiniz bunu nasıl kaldırıyor ?

Ya temizlikte yardım edeceksiniz ya da bunu yargılamayacaksınız.

Yalnış buldum düşünce biçiminizi.

Bazi insanlarin temizlik anlayisi sizin temizlik anlayisinizdan farkli. Onlari degerlendirmek ve pis gibi tanimlamaniz bence yanlis. Ayrica sizin evinizi batirmiyorya herkes halinden memnun. :) Evinde yemek zorunda olsanizda , biraz mikrop sorun etmez vucüdumuzun biraz daha direncini arttirir.

Tam tersi olsa nasil olurdu. Temizlik hastasi . Bu iki asirilik psikolojik bir rahatsizliktir. Belki de yasli ve islerine yetisemiyor. Onun evine temizlemesine yardimci olun. Inanin kimse pislik icinde yasamaktan hosnut degildir. bir yardimci alin ya da arada sirada siz gidin.

mutfak öyleyse banyoyu hayal edemiyorum bile.sen kendine dikkat et.mümkünse tuvelete girme.evde yap gelince de tut.:27:fazla zaman geçirme o zaman.bulaşık süngerini de yanında beyaz ameliyat eldiveni var ya oraya giderken çantana at iki tane çaktırmadan tak.eğer farkederse deterjana alerjim var de.:34:
napıcan ,onu asla değiştiremezsin bu saatten sonra.o mutlu mesut yaşıyordur pisliğin içinde.farkında bile değildir.:53:

Çok zor olsa gerek.. Ama insanların huyunu değiştiremezsin malesef.. Eşin ne diyor bu duruma çok merak ettim..

Bende bazen evi böyle olan birine mecburen gitmek zorunda kaldığım durumlar olmuştur.İnsanın yerinden kımıldayası elini birşeyi süresi gelmiyor.Neye dokunsam elime yapış yapış birşey geliyor.Ama sizin kayınvalideniz olduğu için daha sık görüşüyorsunuzdur haliyle zor bir durum.Ama bu konuda eşinizle tartışmanız yersiz.Çünkü onunda elinden birşey gelmez bu yüzden eşinizle tartışmayın ona yansıtmayın bence.Size ona temilikte yardım edin diyecem ama biliyorumki yinede değişen birşey olmayacak.Çünkü o insan artık bu yaştan sonra değişmez

eşinle bence hiç tartışma kendini üzersin sadece

kadının biri evlendi evleneli kocasına yemeklerini beğendiremiyormuş olmamış diyip kalkıyormuş bir gün kadın yemeği yakmış nasıl olsa begenmiyor diyip yeni yemek yapmamış ve o yemeği vermiş kocasına...kocasıda oh be demiş ilk defa karnım doydu aynı annemin yemekleri gibi olmuş demiş...

o yüzden eşini yetiştiren o anne o yüzden tartışmaya değmez

Benim anlamadığım diyer bir husus, eşinizle annesinin 'pis' oluşuyla ilgili neden kavga ediyorsunuz ?Eşiniz bunu nasıl kaldırıyor ?

BU SORUNUN CEVABINI GERÇEKTEN BENDE ÇOK MERAK ETTİM :53:

Kayınvalideniz pis olabilir,kınanacak derecede evet...
Ama hayatınızı birleştirdiğiniz,sevdiğiniz adamın annesinin tüm özel hayatını buraya saçmanıza ne söylenir bilemiyorum.
Onun hayatı,onun yasama tarzı..tasnip etmıyorum elbette,ama madde madde hiç üşenmeden oturup buraya yazıyorsunuz,yuzune karsıda eminim gülüyorsunuz...
Ayıp değilmi?
gidip kayınvalidenizle konussanız bu durumu,korkmadan buraya yazıyorsanız neden çekinyorsunuzda yuzune karsıda bunları söylemıyorsunuz?
ufak tefek temizlik tuyoları verir yön gösterebilirsiniz belki..
bişey yapmayın yada..
oraya sık gitmezsiniz,gittiğinizde bişey yiyip içmezsiniz..yiyip içtiklerinzdede zehir olmayacak hoş!

Eşiniz sizin annenizin herhangi bör kötü yanını buraya paylaşssa ve siz bunu öğrenseniz....ne hissederdiniz acaba..
ben kayınvalidenizi değil,buraya onun tüm namehremini saçarak sizi kınadım!!

Kayınvaliden gerçekten tertipsizmiş.

Ama o öyle mutlu.

Neden bu kadar rahatsız oluyorsun ki.

Sonuçta evin ayrı.Aynı evde otursan çok haklısın.

Tabak çanağın ayrı olması, bıçak mevzusuna takılma.Birçok ev aynı durumda.Benim evimde de bazen yemek faslı o şekilde geçebiliyor.Çocuklar çorbalarla uğraşınca eşime "hadi, çabuk ye de toplayayım bir an önce sofrayı" diye kızdığım bile olur.

Kadın bezmiş herhalde hayatından.

Eşinle neden bu yüzden tartışıyorsunuz??Onu anlamadım.

Eşine annen neden bu kadar pis mi diyorsun?

bULAŞIK MAKİNASINI NİYE KULLANMADIINI ÇÖZEMEDİM KAYINVALİDENİN.:52::52:

ayy çok fena yaa seni anlayabiliyorum
ben de 5. yazdığına takıldım birisi yemeğin tadına bakıp aynı kaşığı tekrar içine koydu mu çok fena oluyorum yada bişeyi doğramadan önce elini yıkamadıysa onu yemekte çok zorlanıyorum :100:
o yüzden genelde hep ben atlarım ben doğrayayım ben yıkayayım diye napim....
sen de kayın validene gittiğinde öyle yap bari o kadın değişmez artık

Ben bulaşık makinasını neden kullanmadığını anlıyorum çünkü benim annemde kullanmıyor.Bulaşık makinasına hem kirli bulaşıkları yerleştirirken hemde temizleri yerine kaldırırken iki kez eğil doğrul yapmak zorunda kalıyor.Ve bel fıtığı olduğu için zorlanıyordur.Benim anneminde belinde fıtık var elde yıkamak daha kolay oluyor diyor.

Back
X