Ne olursa olsun koca adamla annesinin temizliği üzerine tartışılmaz ki.
Hele hele ''annesi tarafından yetiştirilmemiş, terbiye verilmemiş '' izlenimi vermek doğru mu sizce ?
İnsan içinden geçirir fakat ifade etmemeli.
Mesela bizim evde terbiyesiz kelimesi bile yasaktır.. Birdefa kardeşim diğer kardeşime söylemişti.
Annemde bundan men ediyorum sizi, anne ve babanıza saygınız varsa size verilen terbiyeyi dile getirmezsiniz demişti.Birdahada asla kullanmadılar.
Halbuki alakası bile yok, kullanırken bu düşünülmüyor ki.Gerçi kullanılan en ufak argo kelimeyi dahi azar konusu yapar annem. :)
Bir anne babanın verdiği terbiye sorgulanmamalı,bunu demek istiyorum kısacası.
Herneyse ben fazla katı düşünüyorum, benim terbiyemde, titizlendiğim konuda bu; kimsenin hayatı benim dedikodu konum olamaz.
Katılıyorum.Sonuçta annesi terbiye vermemiş dahi olsa bu annen zaten pis sanada terbiye vermemiş şeklinde dile getirilip tartışma konusu yapılmamalı.
Mesela benim eşimin annesi genç yaşta vefat etmiş.Haliyle eşim ve kardeşleri annesiz büyümüşler.
Benim eşimde temiz tertipli düzenli biri değildi.
Ama 7 yıl içinde evliliğimiz süresince bunu sorun haline getirmeden aştık.
Aşkım bunu böyle yapsak daha iyi olur.Evimizde herşeyin bir yeri olsa bulmamız daha kolay olur.Diye diye düzene girdi.
Şİmdi evin tozlarını bile alıyor.Banyoyu ben banyodan çıktığımda bile bazen o temizliyor.