• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem Çok Pis, Dayanamıyorum Bu Duruma!

Ne olursa olsun koca adamla annesinin temizliği üzerine tartışılmaz ki.
Hele hele ''annesi tarafından yetiştirilmemiş, terbiye verilmemiş '' izlenimi vermek doğru mu sizce ?

İnsan içinden geçirir fakat ifade etmemeli.

Mesela bizim evde terbiyesiz kelimesi bile yasaktır.. Birdefa kardeşim diğer kardeşime söylemişti.

Annemde bundan men ediyorum sizi, anne ve babanıza saygınız varsa size verilen terbiyeyi dile getirmezsiniz demişti.Birdahada asla kullanmadılar.

Halbuki alakası bile yok, kullanırken bu düşünülmüyor ki.Gerçi kullanılan en ufak argo kelimeyi dahi azar konusu yapar annem. :)

Bir anne babanın verdiği terbiye sorgulanmamalı,bunu demek istiyorum kısacası.

Herneyse ben fazla katı düşünüyorum, benim terbiyemde, titizlendiğim konuda bu; kimsenin hayatı benim dedikodu konum olamaz.

Katılıyorum.Sonuçta annesi terbiye vermemiş dahi olsa bu annen zaten pis sanada terbiye vermemiş şeklinde dile getirilip tartışma konusu yapılmamalı.

Mesela benim eşimin annesi genç yaşta vefat etmiş.Haliyle eşim ve kardeşleri annesiz büyümüşler.
Benim eşimde temiz tertipli düzenli biri değildi.
Ama 7 yıl içinde evliliğimiz süresince bunu sorun haline getirmeden aştık.
Aşkım bunu böyle yapsak daha iyi olur.Evimizde herşeyin bir yeri olsa bulmamız daha kolay olur.Diye diye düzene girdi.
Şİmdi evin tozlarını bile alıyor.Banyoyu ben banyodan çıktığımda bile bazen o temizliyor.

bende merak ettim ama arkadaş başka konuları okuyor :ssz:

Konuya bu kadar çabuk cevaplar geleceğini tahmin etmediğimden başka birinin bu konuyla ilgili yakındığı bir konuyu okuyordum evet.
Sizin için bir sorun mu oluşturdu?

Ben bu konuyu açmadan böyle bir şeyden haberdar değldiniz, yani hayatınızda olmayan bir konu bir alandı, demek ki sizin için önemsizdi. Sorunuza 1 saat geç yanıt almanız hayatınızda bir şeylerin akışını mı etkiledi?

Kayınvalideniz pis olabilir,kınanacak derecede evet...
Ama hayatınızı birleştirdiğiniz,sevdiğiniz adamın annesinin tüm özel hayatını buraya saçmanıza ne söylenir bilemiyorum.
Onun hayatı,onun yasama tarzı..tasnip etmıyorum elbette,ama madde madde hiç üşenmeden oturup buraya yazıyorsunuz,yuzune karsıda eminim gülüyorsunuz...
Ayıp değilmi?
gidip kayınvalidenizle konussanız bu durumu,korkmadan buraya yazıyorsanız neden çekinyorsunuzda yuzune karsıda bunları söylemıyorsunuz?
ufak tefek temizlik tuyoları verir yön gösterebilirsiniz belki..
bişey yapmayın yada..
oraya sık gitmezsiniz,gittiğinizde bişey yiyip içmezsiniz..yiyip içtiklerinzdede zehir olmayacak hoş!

Eşiniz sizin annenizin herhangi bör kötü yanını buraya paylaşssa ve siz bunu öğrenseniz....ne hissederdiniz acaba..
ben kayınvalidenizi değil,buraya onun tüm namehremini saçarak sizi kınadım!!

Sevdiğim adamın annesini tanıyan kimse yok burada. Kendime dert ettiğim bu konuyu paylaşabileceğim kimsem de yok. Kendi annemi eşim tanımıyor çünkü annem bu dünyada yok. İthamlarınızın hepsi zaten ilk mesajımda var. Neden düzgün okumadınız?

Ha bir de; mahrem ve namahrem ayrı anlamlar taşır.

@ebrutolga ve lovely17 teşekkürler anladığınız için. Eşim, tabi yıllarca o ailede büyümüş, ona anormal gelen bir şey yok. Mesela ailesi yurtdışına gitti şimdi, ben de evlerini temizlemeyi düşünüyorum ayrıntılı bir şekilde onlar yokken dedim. Eşim ama ev fena durumda değil ya, ne gerek var ki dedi. Halbuki ev her zamanki durumunda, yani kötü. Evde ise, 1,5 yıldır işte bazı alışkanlıkları edindirdim kendisine, çok şükür. Ama düşünmeden edemiyorum ben onun annesi miyim, eşiyim diye. 30 yaşına gelmiş bir insana bunları öğretmek çok traji-komik geliyor bana. Ne yapalım.

Yetişme tarzı canım, bir şey diyemezsin.. Ama cidden çok zor ya.. Allah kolaylık versin..

1sen ben de sizin düşünce biçiminizi yanlış buldum, zira temizliğe dikkat eden biri olarak bunlardan rahatsız olmamı doğal karşılamanız gerekirdi diye düşündüm. Söyleyebilsem zaten söylerdim, söylerdim çözülürdü, raahatlardım ve hayatıma mutlu bir şekilde devam ederdim. Ama aşırı kırılgan insanlar, beni rahatsız eden biraz da bu. Hem doğrusunu yapmayım hem de seni beğenmez tavırları. Ben ilk evlendiğimde, sofrada bıçakla yenecek bir şey olduğunda kırılırlar, kendilerini kötü hissederler diye bıçak bile alamıyordum çekmeceden, merak etmeyin Allah biliyor bu kadar da ince düşünürüm. Yeni yeni o bıçapı almaya başladım. Ayrıca o evde temizlik yapmamı önermeişsiniz, yapmadığımı nereden biliyorsunuz? Yapıyorum, inanılmaz ama ertesi gün yine aynısı oluyor. Benimle empati kurabilme durumunda olmayadabilirsiniz. Ama yine de açıkladım elimden geldiğince. İnsan içinde büyüdüğü ailenin alışkanlıklarını alır ya, eşim de onların alışkanlıklarını almış, ailesinin bu sorumsuzluğu kavgaların sebebi.

Elbetteki düşünce biçimimi yanlış bulacaksınız, çünkü sizinkiyle aynı doğrultuda değiliz.Buna saygı duyarım, nazik cevabınız içinde teşekkür ederim.

pimiento,ben temizlik yapmanızı önermedim; bu kadar rahatsızlık varsa ya yardım edeceksiniz ya da yargılamayacaksınız dedim. Ben temizlik yapmazdım, bu yüzden yapmayacağım konuyu önermem.

Sizinle empati kurmam çok kolaydır..
Yaşadığım hayat şartlarını ve şimdi evlendiğim zamankinin arasındaki uçurumu görseydiniz empati konusunda ideallerden birini seçerdiniz ki kendimle ilgili bir durum yazmıyorum, yazdıklarımın dile kolay olmadığını bilmenizi istiyorum.

Sofra kuruluşu, yemek düzeni bunlar her evde çok farklıdır.. Çatal bıçak kullanma alışkanlığım varsa bunu yaparım..

Bunu yapmamanın ince düşünce olduğunu düşünmüyorum.Evet siz öyle yapmışsınız ve şimdide kendinizce dolmuşsunuz ve yargılıyorsunuz.

Aslında bu çatal bıçak konusunda sizi daha iyi anladım.. Hep karşınızdakiler kırılır diye hareket edip kendinizi unutmuşsunuz.

Unutmayın ki bu yaptığınızın ne size nede onlara faydası var.

Tekrar söylüyorum, bakış açınızı değiştirirseniz hem kalbiniz bu kadar vesveseyle dolmaz, hemde boş yere üzülmezsiniz.

Ne olursa olsun koca adamla annesinin temizliği üzerine tartışılmaz ki.
Hele hele ''annesi tarafından yetiştirilmemiş, terbiye verilmemiş '' izlenimi vermek doğru mu sizce ?

İnsan içinden geçirir fakat ifade etmemeli.

Mesela bizim evde terbiyesiz kelimesi bile yasaktır.. Birdefa kardeşim diğer kardeşime söylemişti.

Annemde bundan men ediyorum sizi, anne ve babanıza saygınız varsa size verilen terbiyeyi dile getirmezsiniz demişti.Birdahada asla kullanmadılar.

Halbuki alakası bile yok, kullanırken bu düşünülmüyor ki.Gerçi kullanılan en ufak argo kelimeyi dahi azar konusu yapar annem. :)

Bir anne babanın verdiği terbiye sorgulanmamalı,bunu demek istiyorum kısacası.

Herneyse ben fazla katı düşünüyorum, benim terbiyemde, titizlendiğim konuda bu; kimsenin hayatı benim dedikodu konum olamaz.

1sen,ideali sizin ailenizin davranışıdır elbette.

Ama ben konu sahibiyle benzer durumda olduğum için,durumu az çok tahmin edebiliyorum.

Eşim maalesef ailesi gibi özellikle mutfakta hijyene önem vermiyor.
Bu konularda zaman zaman (bende bardak taşınca) uyarıyorum veya tartışabiliyoruz.

Tartışmalarımız senin annen de böyleydi,kötü yetişmişsin şeklinde olmuyor elbette.
Neden kızdığımı,hijyen yönünden sebebini söylediğimde "ne olacak ki" diyebiliyor.

Bazen görmezden geliyorum,bazen o farketmeden halletmeye çalışıyorum ama kökten çözemiyorum maalesef.

Eşin kabahati ne? Anne vermemiş ise bir şey bu onun sucu mu? Niye adama hayatı zindan ediyorsunuz?

Benim eşim annesinden hicbir şey öğrenememiş. Hayat sartları farklı olduğu için. O kadar pisti ki anlatamam :) 1.5 yldır söyleye göstere hepsini öğrettim. Ama güzellikle ve sevgiyle....

madem siz çok temizsiniz oraya gittiğiniz zaman evi biraz temizleseniz mesela eski süngeri yenileseniz tezgahın üstünü çamaşır suyuyla silseniz yemeği siz temiz temiz yapsanız çöp kutusunun etrafını falan temizleseniz bunları zaten arada bir yapsanız yeter hem aynı şehirdeymişsiniz bi el atıverseniz ne olurki ayrıca bıçak tabağa takılmayın herkez her gün evinde takım tabaklarla bıçaklarla yemek yemiyor yani

Temizliyorum, hiç merak etmeyin. De bir söz var; taşıma suyla değirmen dönmez. Herkes bilir hani bu sözü. Taşıma suyla gerçekten değirmen dönmüyor. Zor, zor. Çevremde hiç böyle birine rastlamadığım için gerçekten şaşkınım. Temizlik, benim için bildiğim, çevremdeki herkes için de zaten hayatın olağan bir parçası(idi). Ta ki bu duruma rastlayana kadar. Gerçi, babannem de temiz olmayan bir insandı. Zavallı annem de habire onun evini temizlerdi, ama işte insan temiz olmayınca yapacak bir şey yok, arkanızı döndüğünüzde eski halini alırdı o ev.

Hayat, farklı farklı bileşenlerden oluşuyor. Her şeyde kesinlikle mükemmellik beklememek lazım ama bir orta yol, bir standart beklemek lazım. Ben, hem Allah'a inanıp hem temizliği nasıl bu kadar gözardı ettiklerini hiç anlamıyorum, en çok o garibime gidiyor. Bir evin bereketi kaçar, gider bu şekilde.

madem siz çok temizsiniz oraya gittiğiniz zaman evi biraz temizleseniz mesela eski süngeri yenileseniz tezgahın üstünü çamaşır suyuyla silseniz yemeği siz temiz temiz yapsanız çöp kutusunun etrafını falan temizleseniz bunları zaten arada bir yapsanız yeter hem aynı şehirdeymişsiniz bi el atıverseniz ne olurki ayrıca bıçak tabağa takılmayın herkez her gün evinde takım tabaklarla bıçaklarla yemek yemiyor yani

"Madem siz çok temizsiniz" derken, kinaye mi yaptınız? Kinaye de kalbi kirleten bir şey mesela bakın, o da hoş değil.

Temizliyorum hem, hiç merak etmeyin. De bir söz var; taşıma suyla değirmen dönmez. Herkes bilir hani bu sözü. Taşıma suyla gerçekten değirmen dönmüyor. Zor, zor. Çevremde hiç böyle birine rastlamadığım için gerçekten şaşkınım. Temizlik, benim için bildiğim, çevremdeki herkes için de zaten hayatın olağan bir parçası(idi). Ta ki bu duruma rastlayana kadar. Gerçi, babannem de temiz olmayan bir insandı. Zavallı annem de habire onun evini temizlerdi, ama işte insan temiz olmayınca yapacak bir şey yok, arkanızı döndüğünüzde eski halini alırdı o ev.

Hayat, farklı farklı bileşenlerden oluşuyor. Her şeyde kesinlikle mükemmellik beklememek lazım ama bir orta yol, bir standart beklemek lazım. Ben, hem Allah'a inanıp hem temizliği nasıl bu kadar gözardı ettiklerini hiç anlamıyorum, en çok o garibime gidiyor. Bir evin bereketi kaçar, gider bu şekilde.

okurken darlandım,bayılıcam sandım:52: aynı evde yaşamadığınıza göre çok büyük bir sorun değil,eğer düzelsin istiyorsanız siz bir yerlerden başlayın.süngeri atın,çöp kovasını değiştirin,temizleyin,yeni yemek tabakları alın.öyle oturup dertlenmeyle olmaz.

Olsun en azından darlanmanız da güzel. Süngeri sordum en sonunda, bayağı tiz çıktı sesim ama, anne yeni sünger var mıydı acaba dedim. Demiştim ya, çok alıngan, ben bilmiyor muyum süngeri değiştirmeyi diyebilecek kadar. Oraya her gittiğimde evin muhtelif yerlerinde bırakılmış çöpleri topluyor, mutfaktakileri de alıyor, kapıya çıkarıyorum. Çöp kovasına akmasın diye hep iki poşet koyarım, geçen oradayken bir poşet buldum, ikinciyi ararken kayınvalidem boşver arama, nasıl olsa yine akar dedi, anlayışına bir kez daha mazhar oldum. Yemek tabağı da ayrı bir olay, tabi bakın hatırlattınız. 10 takım tabağı vardır, abartmıyorum. Ama onlar vitrinlerinde, dolaplarda duruyorlar. Onlar dokunulmaz. Yemekler çok eski tabaklarda yenir. Keşke bir oğlu da eşiniz olsaydı, sizden bakar öğrenirdim ben de nasıl eyleme geçileceğini. Sizin açtığınız yolsa giderdim. Neyse.

Temizliyorum, hiç merak etmeyin. De bir söz var; taşıma suyla değirmen dönmez. Herkes bilir hani bu sözü. Taşıma suyla gerçekten değirmen dönmüyor. Zor, zor. Çevremde hiç böyle birine rastlamadığım için gerçekten şaşkınım. Temizlik, benim için bildiğim, çevremdeki herkes için de zaten hayatın olağan bir parçası(idi). Ta ki bu duruma rastlayana kadar. Gerçi, babannem de temiz olmayan bir insandı. Zavallı annem de habire onun evini temizlerdi, ama işte insan temiz olmayınca yapacak bir şey yok, arkanızı döndüğünüzde eski halini alırdı o ev.

yine eski haline dönüyor diye temizlik yapmamazlık etme canım enz azından biraz olsun ev düzene girer belkide kayınvaliden senden gördüğü gibi yapmaya başlar,mesela bizimkilerde mutfakta abdest alır diş fırçalar boğazını falan temizler bende her gittiğimde lavaboyu temizler mutfağı öyle kullanırım bazende onları kastedmeden lavaboda el yıkanmaz falan derim genel konuşurum oda anladı bisüre sonra eskisi kadar yapmıyorlar mesela

Konuya bu kadar çabuk cevaplar geleceğini tahmin etmediğimden başka birinin bu konuyla ilgili yakındığı bir konuyu okuyordum evet.
Sizin için bir sorun mu oluşturdu?

Ben bu konuyu açmadan böyle bir şeyden haberdar değldiniz, yani hayatınızda olmayan bir konu bir alandı, demek ki sizin için önemsizdi. Sorunuza 1 saat geç yanıt almanız hayatınızda bir şeylerin akışını mı etkiledi?

ne kadar ters bi insansınız. sadece başka konuları okuduğunuzu söylemiş. :51:

"Madem siz çok temizsiniz" derken, kinaye mi yaptınız? Kinaye de kalbi kirleten bir şey mesela bakın, o da hoş değil.

Temizliyorum hem, hiç merak etmeyin. De bir söz var; taşıma suyla değirmen dönmez. Herkes bilir hani bu sözü. Taşıma suyla gerçekten değirmen dönmüyor. Zor, zor. Çevremde hiç böyle birine rastlamadığım için gerçekten şaşkınım. Temizlik, benim için bildiğim, çevremdeki herkes için de zaten hayatın olağan bir parçası(idi). Ta ki bu duruma rastlayana kadar. Gerçi, babannem de temiz olmayan bir insandı. Zavallı annem de habire onun evini temizlerdi, ama işte insan temiz olmayınca yapacak bir şey yok, arkanızı döndüğünüzde eski halini alırdı o ev.

hayır canım kinaye falan yok sen neden öyle anlıyosunki temiz değilmisin ,temizim diye bahsediyosun ya her yorumunda onun için kurdum o cümleyi, bayada hazır cevapsın maşallah

Son düzenleme:
başlık ilginç geldi yazmadan geçemedim.şükredin bence en azından titiz geçinip elini burnuna sokup sonra yemeğe tuz atan yada parmağını tükürüklüyüp sonra yerdeki tortuları toplayan ve hava soğuk deyip elini yıkamayan ve sizin bi hatanızı görüp lafı sokup çıkaran yada arkadan yüze konuşup kaçan çok titizmiş gibi pasaklılığınızı yüzünüze vuran bir kaynanız yok en azından.

Birden kendimi senin yerine koydum da, orda yemek yemeyi bırak su bile içemezdim herhalde. Ama beterin beteri var. teyzemin bir kaynanası vardı. Lavaboları sildiği bezle ki el yıkama lavabosunu bile silerdi o bezi alıp birde mutfak tezgahını siler, birde tezgaha bardak tabak koyardı.

Ama senin yerinde olsam annesinin babasının temizliğinden pisliğinden gidipte eşimle tartışmazdım. Kayınvalidenin tek kusuru bu olsun. Dırdırcı, herşeye karışani dediğim dedik vs. bir kaynana olacağına böyle bir kaynanayı tercih ederim valla.

Sonuçta herkesin temizlik anlayışı farklıdır. Genelde derler ya "kadın var kadıncık var" diye.

Çok teşekkür ederim mantıklı çıkarımlarınız için.

Ne çok derdi var diyeceksiniz bu konu ile ilgili ama gerçekten de öyle, derdi taşma seviyesine gelmeden ifade eden biri değilim zaten, su deyince aklıma geldi, sularının içinde durduğu damacanaları da kapkara. Pompaları da. Ayrıca su artıma cihazları var ama ondan su içmiyorlar nedense. Ben daha temiz olduğunu düşündüğüm için arıtma cihazından gelen suyu içiyorum. Haberlerde vermişlerdi bir ara, pompaları en fazla senede bir değiştirin diye çünkü mikrop üretiyormuş. Damacanayı değiştirmeyi uzun zamandır düşünüyordum ama kayınvalidem yine alınacak gerekçesiyle yapamıyordum, en sonunda eşime yeni pompa damacana aldırıp verdirdim annesine. Sonuçta oğulları ona da alınamazlar herhalde. Yani şöyle düşünün, onlara göre o damacanayı pompayı kullanmak çok ama çok normal, kızın biri geliyor bunu değiştirmemiz lazım çünkü şöyle, şöyle, şöyle diyor. Hadi damacanayı değiştiriyorlar, sonra o kız geliyor süngeri dğeiştirmeliyiz, masayı temizlemeliyiz, siz daha iyi bilirsiniz ama evde çöp niteliğinde bir sürü eşya var onları atmalıyız, siz bilirsiniz ama tezgahı silmeliyiz, siz zaten temizsiniz ama mutfağı süpürmeliyiz çünkü yerdeki ekmek kırıklarına bakmak günahtır, .çünkü şöyle çünkü böyle diyor. Bunu istediğiniz kadar kibar, istediğiniz kadar üslubunca söyleyin, evde değiştirilecek o kadar çok şey var, bir yerden sonra ne benim söylemeye yüzüm olur, ne de onların bana tepki göstermeme şansı. Zaten tepkilerini aşırı derecede rahat ifade eden insanlar. Her şey sen mi biliyorsun derler bana. Bu kadar çok değiştirilecek şey olmasa bir gün birini yapardım, bir hafta birini. Ama olmuyor işte arkadaşlar bu şekilde oldu mu göze batıyor. Çünkü içinde yaşadıkları şartlar onlara çok normal geliyor. Yurtdışına gitmeden önceki akşam onlardaydık, mutfağı gördüm, yerler yabancı maddeler, döküntülerle resmen kaplıydı, küçük süpürgeyi aldım süpürdüm. İçeri döndüğümde kayınvalidem bana imalı imalı sağol dedi. Yani bunun anlamı şu, neden süpürdün ki, ben bilmiyor muyum temizlik yapmayı, pis mi benim evim? Evet, siz nasıl kendi kayınvalidenizin söyleyiş tarzından bir şeyleri anlıyorsunuz, elbette ki ben de anlıyorum. Yani orayı süpürmemden hoşnut olmadı anlıyor musunuz.

Durum bu. İyiniyetle yorum yazan herkese teşekkürler.

Eşin kabahati ne? Anne vermemiş ise bir şey bu onun sucu mu? Niye adama hayatı zindan ediyorsunuz?

Benim eşim annesinden hicbir şey öğrenememiş. Hayat sartları farklı olduğu için. O kadar pisti ki anlatamam :) 1.5 yldır söyleye göstere hepsini öğrettim. Ama güzellikle ve sevgiyle....

Haklısınız. Ama zindan etmiyorum. Öyle bir durum yok.

yine eski haline dönüyor diye temizlik yapmamazlık etme canım enz azından biraz olsun ev düzene girer belkide kayınvaliden senden gördüğü gibi yapmaya başlar,mesela bizimkilerde mutfakta abdest alır diş fırçalar boğazını falan temizler bende her gittiğimde lavaboyu temizler mutfağı öyle kullanırım bazende onları kastedmeden lavaboda el yıkanmaz falan derim genel konuşurum oda anladı bisüre sonra eskisi kadar yapmıyorlar mesela

Doğru diyorsunuz inancı kaybetmeden devam etmek lazım. Belki de onları etkilemeyi başarırım.

Gerçi sadece kayınvalidem değil ki, eşimin ailesi koloni diyebileceğim bir şekilde yaşıyorlar. Abisi ve ailesi, ablası ve ailesi, kayınvalide kayınpeder, dahil olduğumuzda da biz. Hepsi böyleler. Umutsuzluğumun sebebi belki de bu. Ben temizlik konusunda kendi kendime takılıyorum yani asimile oluyorum onların arasında onlar da bildikleri gibi devam ediyorlar. Ama yine de pes etmeyeceğim, teşekkürler.

başlık ilginç geldi yazmadan geçemedim.şükredin bence en azından titiz geçinip elini burnuna sokup sonra yemeğe tuz atan yada parmağını tükürüklüyüp sonra yerdeki tortuları toplayan ve hava soğuk deyip elini yıkamayan ve sizin bi hatanızı görüp lafı sokup çıkaran yada arkadan yüze konuşup kaçan çok titizmiş gibi pasaklılığınızı yüzünüze vuran bir kaynanız yok en azından.

Sizinki mi öyle yoksa? Eğer öyleyse Allah yardımcınız olsun.

Evet, dediğim gibi her şeyde mükemmellik beklemek olmaz ama asgari bir standart beklemek gerekiyor. Çok daha önemli dertler olduğunu ilk mesajımda söylemiştim ya, gerçekten öyle, ama ben de bunu dert ettim, içimi dökmek istedim. Eğer sizin kayınvalideniz öyle ise Allah kolaylık versin.

Sizinki mi öyle yoksa? Eğer öyleyse Allah yardımcınız olsun.

Evet, dediğim gibi her şeyde mükemmellik beklemek olmaz ama asgari bir standart beklemek gerekiyor. Çok daha önemli dertler olduğunu ilk mesajımda söylemiştim ya, gerçekten öyle, ama ben de bunu dert ettim, içimi dökmek istedim. Eğer sizin kayınvalideniz öyle ise Allah kolaylık versin.

Allah razı olsun.hak veriyorum size o kadar güzel anlatmışsınız ki bende yazmak istedim işte.uzak olmak en güzeli.
ha birde şunu da ekliyim bi yemeği üç gün yiyip kalanı kavanozlayıp daha sonra ısıtıp koymuyorsa ona da şükredin bence :D :1: (rabbim affet beni gıybet ediyorum sanırım ) :37::52:

bende titizlik ve simetri rahatsızlığı vardı ama boyun fıtığına yakalnınca bıraktım 3 yıl oldu.şimdi gözüme bişey takılıyor almıyorum çünkü bi hastalık ama temizliğe dikkat ediyorum ama boynumdan dolayı sınırlı kalıyorum temizlikte

Son düzenleme:
Sevdiğim adamın annesini tanıyan kimse yok burada. Kendime dert ettiğim bu konuyu paylaşabileceğim kimsem de yok. Kendi annemi eşim tanımıyor çünkü annem bu dünyada yok. İthamlarınızın hepsi zaten ilk mesajımda var. Neden düzgün okumadınız?

Ha bir de; mahrem ve namahrem ayrı anlamlar taşır.

Haklısınız şimdi farkediyorum yanlış sözcük kullanmışım,ne söylemek istediğimi bence siz anladınız.
Konunuzu gayet iyi okudum emin olun,annenizin olmadıgnıda biliyordum onu yazarken.
Ben sadece kendinizi eşinin yerine koyun demiştim.Ne kötü bi durum bu yazdıklarınız.
Buraya bunları yazdıktan sonra eşinizin,kayınvalidenizin yuzune nasıl baktığınız merak ediyorum.
Konuşacak kimsem yok demişsiniz,bu konuyu konuşacağınız 2 kişi belki tek kişi var
oda kayınvalideniz.
Siz bizden öneri istememişsiniz.Sadece paylaşım yapmışsınız(şikayet)yani dedikodu!
Kayınvalidenizin kullanıdıgı kadife örtuye kadar belirmişsiniz,
Kadıncağızın yaptıgı ettği sizİ neden bu kadar rahatsız etmiş!
Çok dert ediyorsanız eğer,bikaç defa evini temizleyin,kayınvalidenizde belki bişeyler öğrenir sizden,denedinizmi hiç bunu.
Yazdıklarınıza göre kayınvalidenizin size bi kötülüğü yok,kirliyse pisse bu onun kendisine!

Burda hemfikircilerinle onu konusup,arkasından demediğini bırakıp sonra normal hayatınıza nasıl dönüyorsunuz!!
Ben hayatım boyunca bunu basaramadım!
Şikayetçi oldugum herkese gidip şikayetimi,rahatsızlığımı dile getirdim..
Bu bence vicdan gelişiminin oturmadıgını gösterir bi yerde..
Yada ben çok iyiy niyetliyim...
Neyse..

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X