kayınvalidem de çanta taksa keşke

diekatze

hayalime kavuşuyorum
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
348
4
96
İstanbul
kızlar öyle büyük bi sorun değil ama durumu olmasına rağmen kayınvalidemin giyim kuşam konusundaki boşvermişliğinden hiç hoşlanmıyorum ya
genç de daha yaşlı değil..
çanta kullanmıyor mesela nereye gitsek elinde cüzdanı. yakın yer olsa hadi neyse ama.. eline bir sürü şey kalıyor telefon, anahtar vs. onları cebine koymaya çalışıyo vs bir sürü uğraş yani.
bide geçen gün alışverişe gittik yine aynı şekildi o. benm annem şıkır şıkır giyinmiş. yaşıtlar bu arada.neyse gittiğimiz yerde tanıdıklarla karşılaştık hepsi güzel güzel giyinmiş. üzüldüm valla yaa..

Özel bir günde çanta alıp hediye etmeyi deneseniz. Anneler günü gibi... :26:

herkesin tarzı değildir canta takmak ..
belkide sevmiyordur zorlayamazsınız ya

benimde tam tersine annem öyle kayın waliden şıkır şıkır giyinir. devamlı topuklu ayakkıyla dolasır. annem hiç kendine bakmıyor buda benım canımı cok sıkıyor

o zaman portföy canta alın hem ıvır zıvırını toplar hemde canta bibi sapı olmaz belki bu hosuna gider

belli bir yaştan sonra değiştiremezsiniz zaten.herkesin alışkanlıkları zevkleri aynen devam ediyor.bunu çok sorun yapmayın bence..

önemli olan üstü bası kendi temiz olsun

ben kıyafetin bu kadar önemsiz olduğunu düşünmüyorum
tabi ki temiz ondan şüphem yok
ama bence herkes uyumlu, güzel, dikkatli giyinmeli
üstelik daha genç.
zaten artık her keseye uygun giyecek, aksesuar var

Ne kadar şekilcisiniz. İnsanları dış görünüşüne göre değil karakterine göre değerlendirmeniz gerekir.
Kayınvalideniz çanta takmaktan hoşlanmıyor olabilir. Otobüste yada sokakta bahsettiğiniz rahatsızlıklar onu zorlamıyordur. Sizi ilgilendirmez bu durum. sözlerinizden anladığım kayınvalidenizden utanıyorsunuz. Onu insan olduğu için sevin, koruyun kollayın ve saygı duyun. Sizin tabirinizle "şıkır şıkır" giyindiği için değil. Koluna çanta alsa şık kıyafetler giyinse sizde etrafa hava atsanız değil mi? Bence siz onu düşündüğünüz için değil kendi "prestijiniz" sarsıldığı için, etrafa karşı kendinizi küçük düşürdüğünüzü düşündüğünüz için istiyorsunuz. Yoksa kayınvalidenize değer vermiş olsaydınız onu kafanızdaki şekle oturtmaya çalışmaz onun bu tercihine saygı duyardınız.

Sizde diyorsunuz genç daha. Yani aklı başında kendi tercihlerini verebilecek konumda. Hani 90 yaşında olur hasta olur onun yerine tercih yapabilirsiniz onun iyiliği için. Ama bu şekilde onu kendinizle yada o şıkır şıkır giyinen annenizle kıyaslamayın. O bir birey ve tercihi bu yönde. Buraya konu açtığınıza göre demekki baya bir dert etmişsiniz kendinize.

benim annemde biz küçükken kıyafetlerine hiç dikkat etmezdik
tamam temiz giyinirdi ama yani basma etek yerine kumaş etek giyse hoş olmaz mıydı?
elinde koca bir cüzden herşeyini oraya koyardı,bu görüntü gerçekten hoş değil
şimdi annemin kıyafetlerini biz alıyoruz, etek, başörtü, çanta hepsi bir uyum içinde
ve biyere gitmeden önce söylüyoruz, şunu şunu şunu giy diye
yani ev ortamında istediğini giysin, ama eğer bir yere gidiliyorsa kendini iyi hissetmek için şık giyinmeli bence
açıkçası ben kendi annem olduğu için, bunları giyin,diğerleri olmaz diyorum
ama söz konusu kayınvalide olunca diyemeyebilirdim...

Allah sağlık versin, sağ salim yanımızda olsunlar da ne giyerse giysinler derim ben.
Ne ile rahatsa, kendini iyi hissediyorsa bırakırım giysin. Hani almak isteyip alamıyor
olsa ya da içinde kalan bir durum olsa müdahale etmek en mantıklısı ama tercihi
bu yönde sonuçta, yapabilecek birşey yok. Arada '' Anne çantanı alsaydın, çok
eşyan var, ellerin, ceplerin boş kalsın, rahat edersin. '' falan diyerek görüşünü
belirtirsin, baktın istemiyor yapacak birşey yok.

çok şaşırdım sizene kadının çanta takıp takmamasından dış görünüşe bakıp utanacagınıza şefkatli olun ayıp yaptıgınız yazık bide burda yazıyosunuz aynı şeyi annenize yapsalar hoş olur mu?

çok şaşırdım gerçekten.
bu kadar önemli mi yani çanta.
tamam ellerinde cüzdan anahtar olması hoş değil ama
herkesin bi huyu var.
değiştirilmez.
can çıkar huy çıkmaz demişler.
o şekilde kabul edin.
tek sorunuz buysa sorun arıyosunuz kendinize heralde.
aranız iyi mi iyi
eşinle bi sorunun yok mu yok..
boşverin gerisini...

canım senin kaynananla sorunun ne anlayamadım.kadın alışveriş yapmak için çabalar,senin gönlünü yapmak için uğraşır,sorun yaparsın:26:
şimdi de kadının çantasını giyim kuşamını sorun ediyorsun.eli maşalı bir kadın olsaydı bunların hiç birini gözün görmezdi emin ol
galiba ailende seni kaynanana karşı dolduranlar var,biraz ılımlı yaklaş kadına.iyi niyetle yaklaşırsan kadının iyi giyinmesini sağlayabilirsin

Evet belki " ye kürküm ye" dünyasinda yasiyor olabiliriz...Ama bir insanin insanligi, kisiligi bence cok cok önemli, temizligine dikkat ettikten sonra varsin aksesuari eksik olsun...Kayinvalidenizde kusur aramaya calisiyor gibisiniz..Unutmayin N.F.K in güzel bir sözü vardir " Nice insan gördüm üstünde elbisesi yok, nice elbise gördüm icinde insan yok" insan olsun yeter...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…